2012-06-29 @ 16:00:00

Hemfärd

Snart bär det av hemåt igen.. Har haft grymt kul och lärt mig massor!
Skriver inlägg imorgon om allt som hänt<3
 
SVARAR PÅ KOMMENTARER IMORGON!
 
 

2012-06-28 @ 20:39:00

Diss

Att ha "ponny" saker på storhästar! Människorna som helt utan stil inte fick nog av alla ponny grejer i sina yngre dagar och tar med det upp på storhäst. ex. färgade träns, ponny schabrak, färgade bettringar och allt sånt där. Okej men lite roliga färger på schabrak och boots för att matcha lite roligt, men hallå vad hände när det kommer någon på en storhäst på tävling med allt det där. Nja jag älskar färg men det blir för mycket..Tycker allt detta är så himla gulligt och roligt på a-c (d) ponny men sen får det ta stop tkr jag.

2012-06-28 @ 13:33:00

Tävlingsnerver (?)

På söndag är det tävling!
LD+5 lokal ponyhoppning i Floby.
Kan inte säga att jag är nervös, för jag vet hur anläggningen ser ut, vilka hinder de har och hur banbyggaren bygger. Hoppas bara att Marre är lugn och inte blir stressad.. Men höjden ligger på 85 cm, det är vår första tävling på annan klubb, så det ska gå bra :)
 

2012-06-28 @ 08:28:00

Outfit

Riktigt snygga detaljer. Orange, svart och vit är en klockren färgkombination. Denna outfit är snygg utan att bli överdriven! Hiss :)

2012-06-27 @ 20:24:00

Lyx Vs. Budget

John Whitakers byxor är grymt snygga och sköna, men jag tycker inte om kvalitén..
Har inte provat Ruby så vet inte om den är bättre. Saknar de vita detaljerna. De ser så tråkiga ut tycker jag.
 
Lyx vann denna gången ;)

2012-06-27 @ 10:16:00

Inte som alla andra


2012-06-26 @ 20:13:00

Outfit

Stilren brun outfit utan huva. Jag tycker den är riktigt snygg, speciellt på skimmlar.

2012-06-26 @ 14:03:00

Bilder


2012-06-26 @ 08:09:00

Saknad<333

I miss you crazy<33

2012-06-25 @ 19:05:00

För mycket?

Vad säger ni?
Blir det överdrivet eller är det fint?

2012-06-25 @ 09:39:00

Hiss

Jag tycker att detta regntäcke från Bolt Horsepower (Hööks) är så grymt snyggt! Funderade faktiskt på att köpa ett till Marre, men det är ju sommar nu ;)
Fin grön färg, riktigt gulligt som passar ponnyer. Ludd för att förhindra skav och det är skönare för hästen att ha på sig det.
549:- på Hööks

2012-06-24 @ 16:48:00

Lyx Vs. Budget

Lyx: Hoppsadeln från Butet är nästan en klassiker i hoppsporten. Den franska sadeln är gjord av franskt kalvskinn. Den är känd för att ge ryttaren en bra balans och är sedan länge Malin Baryards favoritsadel. Finns även med integrerade paneler för en ännu närmare kontakt. Pris ca: 32 500 kr.
 
 

Budget: Börjes sadel Tattersal är gjord av argentinskt oljat läder och har en smal midja för nära kontakt, integrerade paneler. Jag har provsuttit i butiken och den känns faktiskt otroligt fin för det grymt trevliga priset på 7990 kr.

 


2012-06-24 @ 14:29:00

Transportoutfit

Riktigt snyggt täcke. Skulle mycket väl kunna köpa ett till Marre :) 
Jag gillar inte att åka med lädergrimma på hästarna när de åker transport för det blir så hårt, jämfört med ex. John Whitakers röda grimma som jag har på Marre på tävling. Enkla transportskydd med reflexer. 

2012-06-24 @ 13:00:00

Vem ska Roffe välja?

Snart är det dags för OS igen och Rolf-Göran Bengtsson har inte bestämt vilken av hans hästar som han ska ta med. OS är i London och Roffes valmöjligheter är Ninja La Silla och Casall La Silla.
 
Casall:
Gjorde ett bra jobb i världscupen i våras men har inte lika mycket erfarenhet som Ninja och är inte lika beprovad. Casall är 13 år och är alltså i sin bästa ålder..
 
Ninja:
Har större meteritlista och är erfarenhet av att tävla utomhus. Däremot är Ninja 17 år..
 
Jag tycker att han ska välja Ninja. Det är ju ändå OS och Ninja har ju gått riktigt bra resultat med bara ett nedslag på fyra mästerskap! Ta Casall på andra tävlingar och utbilda honom så han får erfarenhet.
 
Casall
 
Ninja
 

2012-06-24 @ 09:02:00

Mot Trollhättan!

Nyss har jag ridit Marre. Vi fortsatte på gårdagens träning med lösgörande övningar. Men idag blev det lite mer fokus på skänkelvikningar och sånt som hästen förflyttar sig efter skänkeln. Marre tyckte att det var jobbigt och stretade emot lite i bakdelsvändning men gick bra efter en stund då vi förstod varandra bättre, hur vi menade och var vi ville. Men jag är riktigt nöjd! Sen blev det en hejdåpuss innan han skrittade iväg i hagen.. För snart åker jag iväg mot trollhättan där jag ska hälsa på några kompisar. Ska bli jätteroligt och stannar där tills på fredag nästa vecka! Marre följer tyvärr inte med eftersom vi inte har fått tag i en sällskapshäst åt Figge :(
 
 

2012-06-23 @ 18:53:23

Figge 23/6

Hoppas att ni har haft en rolig midsommar!
 
Idag så red jag först Marre och sen Figge, Marres kompis :) Marre red jag lösgörande på öka/minska volten, skänkelvikningar, öppna, slutna m.m.
Sen red jag Figge och han gick jättebra. Lugn och gick lodrät på tygeln. Däremot så var han seg och emot skänkeln.. Men jag är nöjd ändå och Marre gick riktigt bra idag! (utan bockningar!)
Min header håller på att krongla då blogg.se har bytt design. Ska försöka få till det men sålänge så får ni klara er utan header...
 
Imorgon åker jag för att hälsa på några kompisar i trollhättan, men det blir likadan uppdatering för förut! :)
 
 
 

2012-06-21 @ 14:38:08

Morgondagen

Imorgon så är det midsommar! Helt galet att halva sommaren redan har gått!
 
Dagen kommer att starta med en kort sovmorgon, jag åker till en kompis kl 10 för att sedan klä en midsommarstång full av blommor kl 11. Senare så blir det basebollmatch och efter det så ska jag och min kompis rida kadrilj eller hoppa en bana eller liknande för allt folk som har kommit. Ska bli grymt kul, och vi ska öva på uppvisningen idag. Jag vill gärna hoppa en bana, för kadrilj är så långtråkigt att se på..
Jag och min kompis ska ha ungefär likadana outfits, det blir nog vit eller svart :) Eller kanske Sverige Vs. Storbritannien? Isåfall är jag och Marre Team Storbritannien med Union Jack schabrak och min kompis är Team Sverige med gul/blått schabrak. Vi ska prata idag så får vi se :) På kvällen så äter vi mat och jag sover över hos dem. Så imorgon blir det dålig uppdatering!
 
Glad midsommar!!
 

2012-06-21 @ 09:33:57

Svar på kommentar

Anonym om Svar på kommentar
 
Jag menade Emma, hon hade ju inte det. Ofta du använder det när det inte behövs ^^
 
Svar: Emma kanske inte använde huva, jag vet inte och kan därför inte svara varför. Men det är inte bara jag som använder det för att det är snyggt. Så jag fattar inte vad felet är? Jag tycker det är snyggt och jag vill använda det för att det matchar vår outfit. Eftersom jag rider med det ibland och Marre inte har något imot det så tycker inte jag det är fel på något sätt.

2012-06-20 @ 11:43:01

Svar på kommentar

Anonym om Svar på kommentar
 
Men behöver han luva eller använder du det bara för att du tkr det är snyggt? Med tanke på att han inte hade det innan eller när du har tävlat honom?
 
Svar: Jag tycker att det är snyggt med luva. Han behöver det inte, men jag rider med det ibland. Han har inga problem att ha den på sig och bryr sig inte ett dugg. Jag har bara tävlat 1 gång på Marre än så länge.
 

2012-06-20 @ 11:21:53

Fixa Transporten

Igår så slet jag hela dagen och målade om vår transport :) De ljusblåa sträcken är maskeringstejp.
Det slutade med tvätt, två lager grundfärg & ett lager fönsterfärg på väggarna, två lager metallfärg på däck"sakena". Är riktigt nöjd med resultatet! Idag så ska jag måla ett till lager på däcksakerna, innan den är klar! Trodde det skulle ta hela sommaren att göra om den, men det tog en dag att göra det mesta och snart åker vi och köper texten 'Caroline Hoerschelmann' som ska stå på sidan:) kommer bli klart till Sommarhoppet den 1/7 senast ;))
 
INNAN
 
Efter grundfärgen
 
VÄGGARNA ÄR KLARA"!!
 
Skavet på sidan
 
Däcksaken är målad :)
 
Resultat Sry för bilden
 

2012-06-20 @ 10:48:33

Svar om Ponny Tillsalu!

Anonym om Ponny Tillsalu!
 
Vad tycker du igentligen om den här ponnyn för jag har hört att den är bråkig och rusar. Är det här sant?
 
Svar: Jag tycker inte att Lolipop är bråkig, eller att hon rusar. Hon är lite speciell att rida och är inte lättriden, men jag har inte fått någon uppfattning om att hon rusar och är bråkig. Lollan behöver en lugn ryttare med tålamod att stödja och lugna ner henne. Det går inte att bli arg över att hon gjort något felsteg. Blir hon stressad så ska man bara sätta sig ner i sadeln, kanske prata lugnande med henne.
Lollan gillar att hoppa. Ibland kan hon rusa lite emot hindren, men jag tycker inte att det är sant att hon rusar annars. Hon är pigg och känslig, men hon är inte dum. Är man intresserad av denna ponny så är det nog bra om man åker och provar och skaffar en egen uppfattning ;)
 
Lollipop
Sto -99
Maxad C-ponny
53 000:-
0767651603
 
 

2012-06-19 @ 21:26:18

Dålig uppdatering

Idag så har det vart helt kass uppdatering :(
Jag har målat om transporten och grejat i stallet hela dagen och ridit ut på Marengo. Bilder på transporten lägger jag upp imorgon :)

Jag red ut på Marre med min syster på Figge och min faster och mamma som giock med hundarna :) Det blev loringarundan som tar ca 1½ timma, men vi skrittade ganska mycket, så idag tog det nästan 2½ timma. Marre var jättepigg och tyckte om att få gå i skogen!

Bättre uppdatering imorgon!!

2012-06-18 @ 18:39:55

De har kommit!

Lördagen vecka 23 så beställde jag ett par Tretorn Falsterbo i Skara Hästsport. De beräknades komma på onsdag men idag fick jag ett sms att hämta dem i stan! Så nu är jag hemma med ett par Falsterbo gtx :) Tänkte ha dem imorgon och rida in dem, fast de är redan mjuka och sköna. Det är bara passformen som behöver ridas in.

Falsterbo gtx
Inte snygga. Diss till modellen och det guldiga men hiss till passform och att det är sånt mjukt läder! Riktigt sköna och jag glömmer av att jag har stövlar på mig ibland när jag har dem ;)



2012-06-18 @ 16:18:32

Svar på kommentar

Anonym om Vilken Outfit?

Vad ska du ha för luva till den blå och den röda outfiten?
För du använder väl inte luva bara för att på de andra?

Svar: Jag har ingen huva till den blåa och den röda outfiten men funderar på att köpa en röd JW huva och om jag hittar en blå huva i samma blåa nyans som scabraket ;) De andra har jag redan de matchande huvorna :)




2012-06-18 @ 16:09:12

Svar på kommentar

Malin om Shopping

Det är ju bara att beställa förbygeln och pannbandet. Varför gör du inte det ist? :)
Btw, hur hög är marre?

Svar: Vi beställde sakerna vid premiären, men de sa att vi ändå skulle komma efter några veckor och kolla om de fanns inne. Vi åkte till Hööks som de sa, men de hade inte fått in i lagret eller på vår beställning. Så jag får helt enkelt vänta..
Jag vet inte hur hög Marre är nu eftersom han inte är slutmätt, men förra året var han 144,2 cm :)



2012-06-18 @ 10:50:16

Vilken Outfit?

Gud! Kan inte bestämma vilken outfit jag ska ha på Sommarhoppet och Ållympiaden!
Sommarhoppet är lokal.
Ållympiaden är lokal/regional.

Vilken outfit ska jag ha och på vilken tävling??
1. Union Jack outfit
2. Blå outfit
3. Röd outfit
4. Sverige outfit




Min övriga utrustning är;
* De Niro - Ridstövlar
* Safe Race - väst
* Back on Track - hjälm
* Roeckl - hanskar
* Svart eller röd kavaj
* Matchande benskydd till vardera outfit


2012-06-17 @ 21:15:57

Shopping

Var på hööks idag för att köpa en förbygel och ett pannband, men inget av dem fanns :(
Men istället så hittade jag lite annat smått och gott :)

Dagens köp blev:
*En reng- och vindtät Jacka
*En putssvamp (behov!)
*2 st flughuvor (till Marre och Figge)

Riktigt nöjd med jackan måste jag säga! Otroligt skönt material och parfekt att ha blåsiga sommardagar då den är tunn!

Har dragit igång ett nytt sommarprojekt (vilket kommer ta tid!), nämligen att fixa och måla om vår transport! Den är inte så ren, och färgen har börjat lossna, men det ska det bli ändring på! Har gjort rent taket med högtryckstvätt och ytterväggarna med svamp och hink idag. Ni skulle sett resultatet! herregud! skönt att se att den faktiskt var vit ^^ i veckan börjar jag måla, den ska fortsätta vara vit, med ett blått sträck. Nytt blir texten på sidan; Caroline Hoerschelmann. Det ska bli roligt att se den i slutet av sommaren! Då kommer bild på den också :)


2012-06-17 @ 17:20:38

Today

Idag så ska jag åka till hööks och kolla om de har fått in en förbygel och ett pannband som inte fanns när butiken öppnade :) förbygeln matchar den pullargrimma som jag köpte till Marre, och pannbandet matchar ett schabrak som jag köpte senast. Efter så ska jag åka och rida Marre, det blir dressyr i grannens padock :)


2012-06-16 @ 20:07:47

Marengo 16/6

Idag så red jag ut igen. Jag red en kortare runda på ringvägen, som tar ca 45 min - 1 timma. Marre skötte sig bra och bockade inte en enda gång! Vi skrittade fram ganska länge innan vi travade fram för att sedan galoppera. När vi hade kommit runt halva rundan och kom till en galoppsträcka, så mötte vi en tjej med hennes islandshäst. De är grannar med gården där Marre bor och har två slandshästar. Vi skittade och pratade en bit innan vi galopperade på sträckan. Hon frågade om min nya snygga ponny och sa att han liknade en arabhingst, både i utseende och sätt. Men han är ju connemara och valack, även om man inte kan tro det ;) Vi galopperade hemåt och travade av. På vägen hem så stog det en traktor, som man inte kunde gå förbi. Men jag fick gå genom grannarnas gård så jag slapp vänta på att de skulle flytta traktorn. Det var jättesnällt av henne:)

Juste, har anmält mig till Ållympiaden. Det blev lokal LC och LC+5.
Jag anmälde mig oxå till en lokal hoppning i Floby den 1/7. Då startar jag LD+5 :)



2012-06-16 @ 19:54:14

Hälsa på hos Marre

Nu får ni läsare en rundtur hemma hos Marengo. Stallet, hagarna, boxen osv. :)
I stallet finns det 3 boxar, två för ponnyer och en storhästbox. Marre bor i storhästboxen.
Det finns 3 hagar, hage 1, hage 2 och vinterhagen.
Ursäkta för bildkvalité och suddiga bilder, de är tagna med en vanlig digital kamera.


Stallet fotat från Hage 2



Hage 2 med Marre och Figge längst bort.


Hage 1.


Figge
är Marres hag och stallkompis. (Fotat med min system)


Stallgången
där Marre kollar nyfiket :)


Marres box fotad från stallgången.


Marres box. Närbild.


Marres box. Där Marres favoritfönster mot gårdsplanen är. Vattenhink, krubba och saltsten ska vara vid väggen.


Stallgången fotad från Marres box. Marre på bilden.


Utanför stallet ligger en skog. Det finns tyvärr inga ridvägar där, utan man måste gå på vägen för att komma till de fina vägarna, men när man är där så finns det riktigt, riktigt fina vägar i skogen, på fält och ängar, galoppsträckor och mysiga stigar.


Marre visar stolt upp sin box ^^

Hoppas att ni har fått en uppfattning om hur Marre bor nu :)

2012-06-16 @ 19:53:45

Tillfällig header!

Håller på med en ny header, och sålänge får ni stå ut med den som är nu.

Tryck på F5 om ni inte ser den.




2012-06-16 @ 19:08:26

Svar på kommentar

Anonym om Mixa & Matcha

Varför ändrar du dina inlägg efter de kommentarerna du får? Förra inlägget om schabraken ändrade du efter kommentaren om de gamla GG-schabraken och den röda outfiten ändrade du efter att Alva kommenterade att det var övermatchad. Varför ändrar du? Varför inte låta det vara som det var från början? :) Inte negativt menat, men undrar hur du resonerar

Svar: det är roligare och läsa om nyheter än om schabrak som inte ens finns att köpa. jag tyckte oxå att den röda outfiten var övermatchad, men orkade inte börja fixa med det just då. Fixade till en outfit som jag lätt skulle kunna tävla i ;)


2012-06-15 @ 16:23:31

Marengo 15/6

Idag så red jag ut i skogen på Marengo. Han var pigg och framåt och tyckte att det var jätteroligt! Vi red en runda på 2 timmar och vi travade ganska mycket, eller ja.. "trava", det  var mest kort galopp ;) Lite bockningar i galoppen, men inte alls så stora som han brukar göra. 

Inlägg om Marres "privatliv" kommer imorgon! Hagar, stall, kompisar osv. :)
Nya fräscha bilder, och mycket nytt får ni oxå se imorgon ^^


2012-06-15 @ 11:18:00

Mixa & Matcha



_____________________________________________________________________________________________




_____________________________________________________________________________________________



_____________________________________________________________________________________________



2012-06-15 @ 08:07:53

Åsikter - Scabrak

1. John Whitaker
Riktigt snygga. Väldigt fint med Sverigeflaggan som symbol på schabrakets sida. Kul att man kan välja mellan röd, blå och grön, alla var väldigt passande. Hiss till den enkla men snygga matchande luvan!



2. Pessoa
Fint schabrak, men jag gillar inte de gröna och den rosalila färgerna. Den gröna är alldeles för mörk och den rosalila färgen hade inte en snygg nyans! Men det blåa schabraket var fint och jag skulle mycket väl kunna köpa det ^^ Lite synd med det stora P:et mitt på schabraket som inte syns när man rider..



3. Scapa sports
Jag, som många andra, älskar scapas schabrak! Snygga med fina färger och nyanser, en fin modell som jag lätt skulle kunna köpa! Min favorit är det röda :)


4. GlenGordon Zagal lyx
Snygg modell med olika färger och färg på kanterna. Riktigt snyggt med bomullskant i fram, som inte skaver. Snygg matchande luva finns :)


2012-06-14 @ 13:58:38

Skolavslutning!!

Idag är slutar jag skolan! Jag får en rolig sommar med massor framför mig! Strax ska jag börja göra mig iordning med en kompis och kl 16.30 så ska vi samlas vid skolan. Hoppas bara att solen håller sig framme! Efter skolavslutningen så har jag och tre kompisar bokat bord på Mango's, mums!

Mitt sommarlov består av;

v.25 - Jag har hand om min kusins hund och nuter
v.26 - Jag hälsar på en kompis som jag köpte Julle av. Ska stanna där hela veckan och tar med Marre såklart!
         Det kommer bli terrängträning med en VM-ryttare i fälttävlan som tränare.
v.27 - tis-lörd. Ridläger på Juta!
v.28 - Jag åker till Falsterbo och min syster får ta hand om Marre, Julle kommer på träning till mig också! 
         (han är tillsalu igen) Kameran åker såklart med till Falsterbo!
v.29 - Julle "hemma". Tränar Marre inför Ållympiaden.
v.30 - Julle "hemma". Tävling - Ållympiaden i Falköping 28-29/7

Sen har jag inget mer inplanerat :) tror jag..




2012-06-14 @ 08:10:29

Anmälan öppen

Nu kan man anmäla sig till Ållympiaden på Falköpings ridskola den 28 & 29/7, v30.
På lördagen den 28 så är det lokala och regionala tävlingar och på söndagen den 29 så är det regionala. Höjderna går i 

1           Lokal           60, 70, 80, 90 cm Två faser A:0+A:0                         
1B          Lokal           60, 70, 80, 90 cm A                        

2           Lokal           65, 75, 85, 95 cm Två faser A:0+A:0  Caballo Care cup                              
2B          Lokal           65, 75, 85, 95 cm A                       

3
          Regional           70, 80, 90, 100 cm Två faser A:0+A:0  Spoil Your Horse Cup
3B          Regional           70, 80, 90, 100 cm A       
                 
4
          Regional           75, 85, 95, 105 cm A:1a                       
4B          Regional           75, 85, 95, 105 cm A           

vet faktiskt inte vilken jag vill vara med i! Ovanstående klasser är på lördagen. Jag är ialla fall sugen på att starta en regional :)
(ex. 3B är för unghästar, bara grundomgång)



2012-06-13 @ 19:43:33

öh, Ja Tack!?

Detta tackar jag inte nej till!

Veredus Carbon gel - Senskydd
Fagerdesign - Pannband
GPA - Hjälm
Soft Up - Stigbyglar


2012-06-13 @ 09:14:29

Terrängträning!

Igår så hoppade jag terräng på Juta. Vi började att hoppa fram på två vanliga hinder och sen fortsätta till ett björkhinder. Marre tyckte att det var jättekul och vi fick beröm för hur bra det gick :) Vi hade kort galopp, fick rätt galopplängd, parfekt avsprångspunkt, det kunde inte bli bättre. Vi gick vidare till ett smalhinder med hinderstöd. Jag och Marre galopperade mot det och han velade lite och gick åt sidorna i anridningen. Men jag stöttade honom och vi hoppade över hindret. Något för nära kom vi, men han slog inte i, så det var ingen fara. Nästa hinder var en vit grind. Förutom att vi kunde kommit i lite snabbare trav så fick vi bra avstånd!

Vi gick vidare till tre stora granstockar som låg i en pyramid i en liten uppförsbacke. Det var kort anridning, så vi fick inte upp farten tllräckligt.. Men Marre hoppade den som om det inte var någonting, så det var bra :) Nästa hinder var en bank, som Marre vägrade att hoppa nerför förra terrängträningen. Då kastade han sig åt sidorna och vägrade att hoppa ner. Det slutade med att vi fick hoppa ner samma väg vi kom, där det var lägre. Men denna gången så fick vi draghjälp första gången, och Marre fattade att det inte var så farligt. Vi hoppade själva en gång och det gick utan problem!

En bra träning och nöjda Carro & Marre :)

Inga bilder, tyvärr.. Men bilder från terrängträningen hos Kasterman!



(Lite efter i sitsen på några, var lite svårt att hänga med när han hoppade så fruktansvärt stort!)

2012-06-12 @ 15:56:40

Skövde Ridsport!

Skövde ridsport har fått in nya saker från HV Polo! På tiden, om ni frågar mig.
Bland annat dessa schbrak med matchande benskydd.
Vilken färg tycker ni passar Marengo bäst, grön, rosa eller orange? :)


Mina åsikter; Jag tyckte att det gröna schbraket och skydden var snyggt för det var inte så skrikande färg som det kan vara på andra outfits. Däremot skulle jag nog vilja ha den lite mer grön, den är för ljus nu. Den rosa outfiten var fin, men inget för Marre, grabben ;) Men en snygg rosa nyans tycker jag allt! Otfiten som är orange, var ganska snygg faktiskt. Men när jag kollar på Skövde Ridsports hemsida så ser det ut som om schabraket är mörkare orange än skydden.. Tänkte gå till Skövde Ridsp. någon dag i veckan efter skolan och kolla ifall något nytt erbjudande har kommit upp? Vill till hööks någon dag också :)


2012-06-12 @ 13:35:06

Tävling hos Johanna Grant!

Var med i denna fantastiska tävling hos Johanna Grant, sponstrad av Fagerdesign!
Klicka HÄR eller på bilden för att komma vidare till tävlingen ^^

2012-06-12 @ 13:21:47

Dagens pass

Idag så är det sista träningen med Marre på Juta, för den här terminen det vill säga! Vi fick önska vad vi skulle göra och då bestämde min grupp att vi ville till terrängen, vilket jag inte säger nej till! Marre är nog pigg som vanligt, men vi hade ett jobbigt dressyrpass igår, så lite trött bör han vara..
- Mitt mål i Jun & Juli blir att träna dressyr; öppna, slutna, skänkelvikningar, fram- och bakdelsvändningar m.m. för att få extra koll på hjälperna. Vet jag hur jag ska använda dem rätt, så kan det hjälpa mot bockningarna är tanken. Dressyr är tråkigt men "dressyr är nyckeln till allt". Kan man rida dressyr så sägs det att man kan rida hästen på ett bra och korrekt sätt. Men som sagt så är det terräng idag, så nu ska jag komma in i "hopp-tankar" :) Ska bli roligt att få hoppa Marre igen. Har nämligen inte gjort det på ett tag.

DAGENS OUTFIT;

Ridstövlar - Treadstone Field (mina stövlar är typ sönder, men det går att rida i dem)
Benskydd - Catago
Ridbyxor - Copperfield
Schabrak - Hansbo
Tröja - Basic Sweat vest
Träns - Claridge House

2012-06-12 @ 10:44:35

Bad Update

Vad har hänt med uppdateringen egentligen? Du brukat ju va grym på att uppdatera! :(

Om du vill ha lite tips på inlägg du kan göra: Lyx vs Budget, filmer från träningar ridpass, mer nya bilder, visa bilder/film på ditt stall (hur hans box ser ut, sadelkammaren, hagar osv), önskelista på saker du vill ha, andra bloggar du läser och varför du läser dom, presentera din familj lite närmare med bilder och så eller din tränare osv, berätta hur området kring ditt stall ser ut (om det är bra, varierande slingor du kan rida eller om det knappt finns ridvägar), berätta om din klubb osv :) 
Hoppas du tkr ngn idé är bra iaf :)

Jag vet, det har hänt mycket med Julle och jag har inte haft samma blogglust som förut. Men nu ska jag ha som mål att uppdatera minst 3 ggr/dag, och hoppas att jag kan hålla det! Tack för tipsen! Ska ta vara på dem och använda dem mycket!





2012-06-11 @ 10:07:42

Svar på kommentar

Malin om Promenad med Chili

Varför har inte Angelica ponny? Menar varför köpte hon inte ngn ny efter den ljusa ponnyn hon hade?

Svar; Angelica är inte så hästintresserad som hon är nu. Det var jobbigt för henne när Chabo gick bort.
Nu tränar och tävlar agillity med Chili och hon går på hundgymnasium, så det har inte blivit mycket ridning där heller. Hon har börjat rida min fasters ponny som har varit halt och ska sättas igång.



2012-06-11 @ 07:37:00

Helgen v23

Usch, vilken kass uppdatering det har varit i helgen! INTE okej!

Fredag 8/6
Efter skolan gick jag en långpromenad med vår hund chili. Mamma hämtade oss när vi nådde slutpunkten vilket var hos min kompis. Då åkte vi direkt till skara för mina Treadstone stövlar har gått sönder. Mamma beställde något och jag gissar på ett par Falsterbo gtx, de kostar bara 999:- just nu. När jag letade stövlar så provade jag ett par Falsterbo och därför visste mamma vilken storlek jag har. Men det blir inga tävlingsstövlar, utan bara träning och vardag. Är inte så förtjust i de nämligen.. Stövlarna kommer på onsdag (?).. tror jag..

Lördag 9/6
Jag åkte till stan med en kompis, vi köpte avslutningskläder (ni får se bilder på torsdag) Sen när vi hittat vad vi letade efter så åkte vi hem.
När jag kom hem så åkte jag till stallet. Jag red ut och red till Sandtaget, en plats med sandberg som man kan gå upp och nerför för att träna hästens bak- och frambensmuskler. Marre tyckte det var skitkul!

Söndag 10/6
Jag tänkte åka ut till stallet på morgonen, men då ringde min faster och berättade att hennes katt (som skulle få kattungar i veckan, inte hade fått. Hon ville att jag skulle följa med till Skaras djurklinik. Det slutade med 7 timmar på kliniken, en mamma katt och 4 små vita kattungar!<3
Var ganska trött efter det, så det blev premiär att rida Marre barbacka! (galopperade inget) han gick jätteba, men tror att han hade lite träningsvärk:)
Outfiten var; Nyångrön halsring, jacka och pannband. Svart träns, hjälm och väst + jumpaskor ;)

Tråkiga nyheter
Min förra ponny Julius, som vi sålde i Mars är tillsalu igen. Hans ägare Hilda orkar inte driva fram honom som han behöver, och har därför bestämt sig att sälja honom. Jag trodde faktiskt att vi hittat en tjej som visste att han var seg men tog det som en utmaning, som jag gjorde. Men så var det inte.. Så han är tillsalu igen<3

Goda nyheter!
Hilda ska resa utomlands v.28-30, så då ska Julle komma till mig!<3 Är tyvärr i Falsterbo v28, så mamma får ta hand om honom den veckan. Har saknar honom såå mycket och ska bli roligt att få rida honom igen!



2012-06-08 @ 13:54:17

Promenad med Chili

Snart påväg hem. Sen ska jag äta något snabbt innan jag plockar i ett äpple och lite hundgodis i en påse och ta med Chili och gå till min kompis. Det är ungefär 6 km till henne, så det är en bra runda. Mamma hämtar upp mig vid henne och vi åker till Skara Hästsport. Jag har ingen aning om varför vi ska dit, men mamma vill det.. Kanske kolla in något erbjudande? Har inte tänkt köpa något föutom ett par ridbyxor om det finns några fina som inte kostar 3000:- ..

Chili är min syrras hund, men hon är i Halmstad och då får jag ta hand
och träna honom :) Han är en tollare för er som undrar ;)

2012-06-08 @ 12:11:25

F5

Nu har jag uppdaterat bloggen lite :)
Tryck på F5 om ni inte ser den nya headern :)

2012-06-08 @ 09:33:42

Svar på kommentar

Alva om Samshieldhjälmarna
Inget som sticker ut????? Finns det visst!!! På samshields hemsida kan du designa din egna samshield hjälm och sedan köpa den. Gå in där så ska du få se ;)


Svar: Man kanske kan designa sin hjälm som man vill, men jag tycker inte att de är fina. De har inte det lilla "extra". Inte min smak kan jag säga!
Jag har redan varit inne på sidan men jag tycker inte om hjälmarna, och jag är nöjd med den jag har, så jag vill inte lägga tid på det.



2012-06-07 @ 17:49:48

Bilder från igår

"Kameran kan aldrig veta vilket ögonblick den ska ta kort, det är fotografen som ser det" James L.

Jag använder Canon D1000.













2012-06-07 @ 16:28:03

Svar på kommentar

Malin om Hissa/Dissa

Tror aldrig jag har sett dig tävla i kavaj, och har ändå sett dig tävla en del, varför har du nästan aldrig kavaj när du tävlar i hoppning? :)
Angående Samshield hjälmen så tycker jag personligen den är supersnygg! Men trivs bra med min Charles Owen Wellington Classic också :)

Svar: Jag har en svart kavaj, men ska köpa en ny då den inte sitter så bra. Just nu letar jag efter en men det är inte akut eftersom jag inte kommer att tävla så jättemycket i de högre klasserna (LA, Msv). Men kollar du på mig på Ållymipaden i falköping, så kommer jag tävla i kavaj :)
Ja, man har ju olika åsikter ;)


2012-06-07 @ 13:09:06

Hissa/Dissa

Ida;

Vad tycker du om
Spook kavaj?


Spookkavajer är min favorit. De sitter grymt snyggt och har en riktigt snygg kavaj. Många olika färger som man kan välja mellan och skapa sina snygga outfits. Det är fint med vit kant, vilket gör den lite speciell.
Spook kavajer kostar ca 2 959:-
STOOR HISS!


2012-06-07 @ 12:28:35

Hissa/dissa

Anonym;

Vad tycker du om
Connemaraponnyn?

Jag tycker att connemaraponnyer är jättefina och de är både nätta och kraftigare. De har stora förstående ögon som ser snälla ut. Föresten så är Marre en connemaraponny :)
"De flesta hopphästar som tävlar på högre höjder är en fjärdedel Connemaraponny"
Ylva Lowén Swärd
"Den lilla ponnyn med det stora hjärtat"
HISS


2012-06-07 @ 11:38:32

Hissa/dissa

Malin;

Vad tycker du om
Samshield-hjälmarna?


Jag tycker inte att de är fina. Det ser konstigt ut när det inte finns något mellan hjälmen och skärmen. Men den är finare när man rider i den än när man ser den på bild. De är tråkiga och har inget som sticker ut. Jag tycker om John Whitakers hjälmar och själv använder jag Back on Track. DISS till Samshield hjälmarna! 

Med lite extra blingbling!

2012-06-06 @ 19:13:14

Hiss eller Diss?

Nu får ni kommenter olika saker, ex. ridstövlar, kavajer, hästraser, ja vad ni vill. Jag berättar jag jag tycker om ämnet och hissar/dissar det. Svarar även på frågor. Allt kommer upp i bloggen!


2012-06-06 @ 18:57:59

Marengo 6/6

Marre gick riktigt bra och tyckte att det var roligt att galoppera ute i skogen. På vägen hem så gick vi förbi grannens padock och släppte honom lös medans jag tog kort (lägger upp i bloggen imorgon)
En mysig tur.


(gammal bild)

2012-06-06 @ 14:03:17

Tretorn Falsterbo

Just nu har Skara Hästsport rea på Falsterbo GTX! Förut kostade dem 4995:- och nu 999:-
Helt sjukt! Hade jag inte haft mina älskade DeNiro så skulle jag slå till! Men det tråkiga är att alla säkert åker dit och shoppar nu, man vill ju vara lite utstickande på tävlingsbanorna!

Min kompis Alva har såna stövlar och enligt henne tål de allt och är jättesköna. Hon kan ha dem i vått och tort, utan att de blir förstöra! :) Hon använder dem på både träning, vardags och på tävling.

Mina åsikter är att de är ännu snyggare IRL än på bild. De sitter mycket bättre än Tretorn Advance! Däremot gillar jag inte det guldiga, men alla tycker ju olika :) Jag får lite "gummistövelkänsla" när jag ser dem.. Ne, inget för mig. ändå.. Men en HISS till otroligt billigt pris!!



2012-06-06 @ 12:57:39

Foto

Idag så ska jag rida ut på Marre och fota honom i hagen :) Sen gå bort till grannens padock och släppa honom lös och fota. Bilder kommer såklart upp på bloggen!



2012-06-05 @ 23:04:00

Marengo 5/6

Idag så var det dressyrlektion på Juta. Vi började att rida ute men sen sen så ösregnade det, så vi skyndade oss in i ridhuset. Dagens övningar var öppna och förvänd galopp på serpentiner. Jag och Marre började på öppna i skritt och trav innan Frida (min tränare) undrade om hon fick prova att rida Marre. Han gick jättefint i skritten och traven! Det kändes konstigt att se honom från marken, men det var nog bra för mig. Han har ett väldigt högt steg och gick fint på tygeln men var lite ostadig. När jag fick hoppa upp igen så fick jag i uppdrag att få honom stadig i skritt, trav och göra galoppfattningar från skritt. Det gick bra och i galoppfattningarna så ville han inte de två första gångerna, men sen så gick det bra. Det blev inga förvända galopper men vi fick en nyttig träning som jag ska fortsätta träna på! :)

Svar på kommentar häär :)



2012-06-05 @ 22:39:02

Svar på kommentar

Malin om Vår första Tävling!

Kul att du är nöjd och att det kändes bra :) När är nästa tävling? :)

Svar: Kul att du frågar :) Nästa tävling är den 28/6 i Falköping. Tävlingen heter Ållympiaden och är lokal och regional.
Funderar även på att starta Pay&Jump på Falköping den 16/6 som träning. Marre har ju bott där förut, då han känner säkert igen sig.



2012-06-05 @ 11:04:32

Vår första Tävling!

Lokal ponnyhoppning 3/6-2012
Caroline Hoerschelmann & Ekhagens Marengo
Förklass: LD+5 (85cm)
Lagklass: LD+5 (85cm)


Lördags kväll
Allt klart. Kläder och putsad utrustning framme, ponny klar med stalltäcke i boxen. Svansfläta och tofs i pannluggen. Bara att andas ut och försöka släppa nervositeten. Vår första tävling? Känns helt sjukt.. Men träning efter träning så borde jag i alla fall (förhoppningsvis) inte trilla av. Marre är galet duktig och bara jag stödjer honom i eld och vatten och driver, sitter kvar, så borde allt gå bra!

Söndag Morgon
Uppe klockan 05.00. Jag var riktigt trött och ville bara somna om. Men ska man tävla så ska man. Marre och all utrustning var ju packad och klar, så jag behöver inte stå och göra allt när jag kommit till stallet.
När vi anlände till stallet och öppnade stalldörren så gnäggade Marre som hade halm i manen, svansen och på täcket! Han såg ut som om han också ville somna om. Efter morgonhö och lite kraftfoder så blev han piggare. Jag började borsta honom i boxen och han var glad och det verkade som om han fattade att det var tävling. Jag sadlade, tränsade och satte på martingal+ländtäcke. Sen bar det av mot Juta. Jag gick med Marre medans mamma fixade så alla saker kom till Juta.
På Juta så hyrde vi en box över dagen så att vi inte behövde gå med Marre hela tiden. Han verkade tycka att det var rätt skönt med en supersnäll kompis brevid honom (min kompis dponny Tore). De gick jättebra ihop och trivdes i varandras sällskap vilket var riktigt skönt! Vi kom till Juta vid 07.00 ungefär så det var bra att Marre fick stå och lyssna på musiken, transporterna och alla andra ljud som han kunde bli stressad av. Det var ju vår första tävling, så det var bäst att vara på den säkra sidan!

Framridning Förklass
Vid 10 tog jag ut Marre och började skritta fram i en hage som var framridning i skritt/trav. Jag skrittade ganska länge och jobbade honom i sidorna och lite dressyr på volter, serpentiner m.m. Sen gjorde jag samma sak i trav. Marre gick jättebra men höll på att bocka, kasta sig åt sidan och småtrava. Han kollade ofta bort mot banan och när publiken aploderade så stegrade han sig.
När vi skulle gå in i ridhuset så var en tredjedel till för framridning i skritt/trav/galopp. Han jobbade på tygeln och var riktigt mjuk och fin! Sen ropade funktionären in oss på framhoppning som var på resten av banan..

Framhoppning Förklass
Vi började med att galoppera två varv i vänster varv, vilket var det enda varv man fick rida i (för att undvika krockar). Han skötte sig lika bra som förut så jag ropade 'Lilla' och galopperade över det lilla hindret i mitten (till vänster - ett räcke, i mitten - ett kryss, till höger - en oxer). Det kändes inte som om vi inte hoppade över någonting alls, utan bara galopperade på. Parfect avstånd! Jag glömde att det bara var vänster varv, så landade i höger och fortsatte, men kom på mig och rättade mig ganska fort. Vi hoppade det lilla en gång till, sen räcket två gånger. Bra avstånd och bra flyt! När vi skulle hoppa oxern så såg jag att vi skulle få in ett extra galoppsprång och gjorde misstaget att bli osäker och då blev Marre också det. Så han stannade, men vi tog om det en gång till, och då flög vi över! Kändes riktigt bra, och vi slog inte i bommarna och fick samma dåliga avstånd, men jag skänklade på så att vi fick en större galopp, och då blev avståndet rätt. Vi hade tid på oss på framridningen, så jag lät honom skritta och lugna sig lite. Innan vi skulle ut till banan tog jag en sista galopp, och vi gjorde en snygg galoppfattning från skritt, duktiga Marengo<3

Förklassen
Vi gick fram och tillbaka på kortsidan av padocken medans tjejen innan hoppade på sin ponny. Jag var ganska nervös men försökte slappna av och tänka på att det var ju bara en träning för mig och Marre.
Vi gick runt titthindren och Marre tyckte att ett gråttröttblått, en vit grind, ett polkagrishinder och Skultorps RS hindret var läskiga, men han gick ändå fram och nosa. Vi hade fått vår startsignal och jag skulle precis fatta galopp när Marre fick ett av sina utbrott. Han sparkade bakut hela tiden, träffade staketet som tur inte gick sönder. Jag släppte fram honom och då blev han sur och fortsatte, så jag fick hålla i tyglarna och skänkla på. Då slutade han.
Vi galopperade mot första hindret och han blev lite het. Vi fick bra avstånd och flög över den röd/vita oxern. Nästa hinder var det grårödblåa räcket. Han stannade några meter framför och vägrade gå. Jag lät honom ta den tid han behövde för att gå fram och kika. Vi gjorde en volt och flög över hindret, även om Marre var lite skeptisk. Resten av banan flöt på och vi hade ett bra flyt över alla hindren. Vi stannade på polkagrisräcket men gjorde samma sak som på det gråa och då gick det bra. Vi hoppade över Skultorps RS hindet och det sista hindret var den vita grinden. Han stannade flera meter innan och vi blev uteslutna. Men vi fick rida på ett hinder på vägen ut och då valde jag att prova på grinden igen. Vi hoppade lätt över och jag var ändå jättenöjd eftersom jag kommit runt hela banan!

Paus
Efter förklassen så fick Marre vila i boxen brevid Tore.
Det var bangång till Lagklassen och jag gick aldrig omhoppningen för jag tyckte att grundomgången var viktigast, och det var A:a1, så det var först grunden, sen paus, och sen omhoppning.

Framridning Lagklass
Marre hade ju redan tävlat en gång så han var fortfarande mjuk. Jag red inte fram lika länge, men tillräckligt så att han inte skulle sträcka eller skada sig. Vi red i hagen och han var inte lika stirrig längre. Sen gick vi in i ridhuset och galopperade några varv på volt.

Framhoppning Lagklass
Vi hoppade fram på krysset två gånger, räcket en gång och det gick jättebra. Sen hoppade vi oxern men jag blev osäker på avståndet igen och vi stannade. Jag vet att det var mitt fel igen, så jag gjorde en volt och ropade 'Oxer' igen och hoppade på. Vi flög över hindret två gånger utan problem. Sen skrittade vi lite.

Lagklassen
Jag tävlade inviduellt (stav.) och förväntade mig inte att gå vidare. Vi hoppade alla hindren tills vi kom på polka. Då glömde jag och driva och jag kände redan innan hindret att det inte skulle gå. Vi stannade och la en volt innan vi gick på igen. Då drev jag och Marre visade inget tecken på stanna. Det gråa, grinden och skultorp var inga problem. Jag var faktiskt glad över att vi inte gick vidare till omhoppning för jag hade en så bra känsla och var så nöjd efter grunden. Marre fick vila i boxen medans jag hejade på Jutas båda lag :)

Påväg hem
Riktigt, riktigt, riktigt nöjd med dagen! Vår första tävling och vi kom runt båda banorna! Skit vad nöjd jag var!
Min syster kollade på mig, så hon körde tillbaka alla saker till stallet sen. Jag red hem på Marre och min kompis följde med, hon bor en bit ifrån stallet. Mamma gick också med. Så himla glad var jag! Marre fick gå ut i hagen och rulla sig!<3 hade inte kameran på mig då, lite synd..

Jag älskar dig Marengo<3
Helt sjukt vad glad jag är att jag hittade dig Marre! När vi kom in i falköpings ridskolas privatstall så visade Emma (hans förra ägare) dig. Jag trodde att jag åkt och kollat på en b-ponny, för du såg så himla liten ut! Men sen visade det sig att boxen låg lägre än stallgången, haha.. Jag älskar dig såå himla myycket!!<33 Jag tror på oss, jag tror att vi kan gå hur långt som helst, för vi har varandra<333333


Vi väntar på att få starta.


Vi fick startsignal


Hinder nr 4


Polkagrishindret

Jag fotade lite oxå:


Hugo och Boy


Tilde och Svend


2012-06-05 @ 10:41:27

Marengo 4/6

Skritta. Lite träningsvärk hade han allt ;)

2012-06-04 @ 21:58:26

Snart klar!

Åh, har så mycket att berätta om! Behöver faktiskt en dag till att skriva ;)
Ni får försöka hålla ut så länge ni kan. Det jag skriver om är

* Lördag kväll
* Söndag Morgon
* Framridning Förklass
* Framhoppning Förklass
* Förklassen
* Paus
* Framridning Lagklass
* Framhoppning Lagklass
* Lagklassen
* Påväg hemåt
* Jag älskar dig Marengo!<3

Det låter mycket, och är också det, men om man vill bevara minnen och dela med sig av dem så får det ta den tid det tar :) Bilder kommer också!


2012-06-04 @ 10:58:57

Svar på kommentar

Malin om Tävling idag!

Vill se massa bilder och en stor beskrivning av tävlingen! :D Hoppas det gick bra!


Svar: Ni får hålla ut! Håller på att skriva ett inlägg som kommer ikväll förhoppningsvis :) Bilder kommer självklart!
Här är en på mig och Marre när vi väntar på vår tur att tävla :)


Ny Bloggheader btw!



2012-06-03 @ 05:19:51

Tävling idag!

Idag så är det tävling på Juta! Är lite nervös, men höjden ligger inte högre än 90cm idag;) Det blev ingen uppdatering av bloggen igår, hann inte, men bloggar mer sen idag! :)



2012-06-03 @ 05:19:50

Tävling idag!

Idag så är det tävling på Juta! Är lite nervös, men höjden ligger inte högre än 90cm idag;) Det blev ingen uppdatering av bloggen igår, hann inte, men bloggar mer sen idag! :)



2012-06-03 @ 05:15:59

Svar på kommentar

Anonym om Svar på Frågestunden

Har du haft Chemp som låneponny??
Eller bara ridit honom ngn gång??

Svar: Jag red Chemp mycket nu i vintras för att jag skulle ut och tävla honom. Men tyvärr så växte jag ur Julle och köpte d. Jag red Chemp kanske 3 gånger, så låneponny kan jag inte säga, men jag lånade honom från dem när jag skulle ut och tävla. Så låneponny kan jag inte säga att jag hade honom som.


2012-06-01 @ 20:21:44

Marengo 1/6

Idag så red jag i Jutagårdens padock. Det låg många bommar framme, så jag galopperade över dem och mjukade upp honom på volt. När Marre var uppvärmd så bad jag mamma hitta på en bana med lite snävare svängar. Det blev flera omhopningssvängar men det gick jättebra :) Vi kortade upp galoppen och ökade på sträckorna. Han var riktigt fin och vände utan problem. Inte mycket bockningar idag heller!:)
Tyvärr inga bilder då jag inte har någon som tar kort..



2012-06-01 @ 10:43:07

Marengo 31/5

Efter Hööks så åkte jag till stallet. Jag gjorde iordning Marre och red till grannens padock då de höll på att gräva på Juta. Padocken är måtten 60x20m så jag red på en 20 meters volt i skritt och trav. Sen red jag på en ått-volt, två 20 meters volter. Han slappnade av och gick riktigt bra! Sen återgick jag på en 20 metersvolt och tränade galoppfattningar. Den första så bockade han och sen gick han lugnt. I båda varven fick vi fina galoppfattningar medans han gick i form. Det går bara bättre och bättre!



I Hööks köpte jag tre långarmade tröjor, i mörkblå, röd och ljusblå.
Jag köpte en tävlingströja som jag täkte ha när jag rider.
En sweatshirt som jag tänkte ha í skolan.
Ett blått schabrak med vit kant.
En pullargrimma som jag kommer ha i hoppning och på tävling.

RSS 2.0