2012-09-30 @ 09:47:00

Svar på kommentar

 Malin om tävling;
Okej :) Jag känner dig ju inte, har bara sett dig ute på tävlingar, men måste ändå säga att det verkar som att du är väldigt mogen för din ålder. Jag tycker du verkar ha en sund och bra inställning till din ponnys träning, tävling och utbildning osv. Lycka till på Jutagården nästa vecka! :)
 
Svar: Tack så mycket! :) Jag är lite nervös, men det ska nog gå bra ;)

2012-09-29 @ 23:23:59

(till min kompis)

Hur många olika hästar har Johanna Grant ridit (flertal gånger)
Min b-ponny Mon Amie, min c-ponny Rebell, Chaboukie, Flex, Fiffi, Mika (försäljningshäst), Ekhagens Marengo (försäljningshäst), Ekhagens Adorable (försäljningshäst), Cupido. Sedan har jag även ridit ett par till hästar ett par gånger.
 
Ja, där har du  ;) (till min kompis)
 
LÄNK HÄR
 

2012-09-29 @ 19:41:45

Svar om tävlingen

Malin:
Synd att det blev en så dålig tävlingsdag för er. Jag tyckte deras underlag var bättre än vanligt. Det blev inte djup som det alltid blir i vanliga fall. Men aja, alla tycker olika :) Jag tyckte det var bra, men självklart jobbigt att det regnade så all utrustning blev blöt och man blev kall.. :(
Såg din runda men trodde jag missade din andra eftersom jag mötte er när ni åkte hem, för då var de i mitten på kat D, stannade du kvar och kollade på ditt lag då eller? Och hur gjorde de förresten med laget när du strök dig? Fick de in någon annan då eller red de med 3 ryttare? *Nyfiken*
 
Svar; Våran reservryttare fick hoppa in, jag gjorde ingen andra start eftersom marre inte kändes helt bra. Han är väldigt svårlastad, idag tog det över 1½ timma.. Vi åkte så fort han gick på eftersom han blir orolig när han får stå själv ;)
 
 
 

2012-09-29 @ 19:37:51

Hemlig utflykt

Imorgon ska jag på en liten utflykt med mina kompisar. Ska bli sjukt roligt! Efter det så ska jag skritta ut på Marre. En liten runda så att han får röra på benen :) Sen så ska jag åka och bergsklättra, jag är lite spänd eftersom det är första gången.. :) men det ska bli roligt!
 
Jag skriver inte vart jag ska med mina kompisar imorgon eftersom en av dem läser min blogg och det är en liten hemlig resa vi ska göra :) bilder kommer!
 
 
 

2012-09-29 @ 17:13:00

Div II, omg II

Caroline Hoerschelmann & Ekhagens Marengo
Förklass LD+
Lagklass LC
 
Så att ni fattar, det var ösregn hela dagen. jättejobbigt! Hela parkeringen och padocken var som två stora sjöar :( Det hade kvittat vilken piké jag tog, ingen såg den iaf..
 
Framridning:
Inte så mycket att säga, regnet öste ner och jag kunde bara skritta. Framridningen var i en liten padock, fast närmare sagt en liten sjö..
Marre tyckte att vädret var skitjobbigt, så det blev inget bra. Vi kunde inte göra dressyrövningar, ingen galopp och knappt någon trav..
 
Framhoppning:
Inomhus! Tack, gud vad skönt det var! Vi tog av alla täcken och jag fick börja rida fram i trav och galopp. Marre var något seg för skänkeln, men vi hade ändå fart nog att få bra hopp. Jag började med att hoppa  fram på lilla två gånger, sen räcket tre gånger och oxern en gång. Vi fick bra avsprång, förutom första gången vi kom på räcket då Marre ville stanna mn jag stöttade honom så vi hoppade, men han slog i. Vi travade lite och sen skrittade vi för att hålla igång värmen. När det var min tur fick vi gå ut i regnet igen..
 
På banan:
Banan var som en stor sjö, ishal och jag såg många ekipage som nästan gick omkull.
Marre var inte så pigg på att tävla, inte jag heller. Men jag tänkte att när vi kommit så här långt så kan jag köra. Vi fattade galopp, galopperade ett varv runt staketet innan vi kom mot första hindret. Marre var nära på att stanna, men hoppade av med hjälp av skänkel och stöttning. Vi stannade på tredje hindret, en oxer, två gånger innan vi kom över. Sen hoppade vi ett räcke innan vi stannade på hinder nr 5,ett räcke. Jag blev utesluten men kom över det innan jag gick ut från banan. Ingen bra känsla, inga bra hopp. Orsaken till att han stannade var att nosremmen hade lossnat och han fick en liten panikattack och att underlaget var tungt och helt förstört.
Däremot fick jag beröm av några från publiken som hade sett min runda. De sa att jag red jättebra och att jag hade varit snäll mot min fina ponny, trots att han stannat. Behövde verkligen lite beröm just då, tack!
 
Orsaken till att jag strök mig
Marre kändes inte helt bra, och jag ville inte riskera att vi gick omkull. Nästa klass var också utomhus i sjön ("för vårt bästa" enligt funktionärern i seketariatet !?), så jag strök mig.
 
Hade jag tävlat på anläggningen för första gången så hade jag inte velat tävla där igen. Usch nej. Parkeringen var en sjö, tävlingsbanan var en sjö! Och nästa klass skulle också vara ute "för vårt bästa". Asså va? Ekipage var nära på att gå omkull! Ne fy, men jag har tävlat där många gånger innan och har varit nöjd. Deras underlag (de få ytor man såg som inte var täckta av vatten) var tunga och leriga. Funktionärerna var sura och griniga. Diss till dagens tävling, vädret och resultatet.
 
Nästa tävling: Skultoprps Ryttarsällskap, 7/10, lokal ponnyhopp. LC & LB (avd.b)
 
Jag har inte hunnit ladda in några bilder, de kommer om någon dag! :)
 

2012-09-29 @ 13:12:00

Utförsäljning i Charlies!

Ni missar väl inte utförsäljningen i Charlies denna helgen? De ska flytta till en större lokal och säljer därför ut sina varor. Sjuka priser! Passa på nu medans det ni vill ha finns kvar!
 

2012-09-28 @ 21:09:05

Vinnare och outfits

 
Nu har jag fått en kommenatar och massa mejl, tack alla!
Vinnaren blev den svarta pikén från copperfield!
 
Emellan och före klasserna kommer jag ha den svarta pikén som ni valde, mitt vita pannband, hv polo strumpor, min jacka från hööks och mina blingblingridbyxor.
 
 
Tävlingsoutfiten blir Exclusive CRW kavaj, ridbyxor, JH schabrak, Back on track hjälm och mina älskade De Niro ridstövlar :) Snygg och stilren!

2012-09-28 @ 20:49:39

Svar på tips!

Anonym:
Hej!
Tycker du ska ta prata med Ulf imorgon (han bygger banan) angående att provträna för honom, han är verkligen toppen, har höjt mina kunskaper och mitt självförtroende rejält! :)

Svar: Jag har hittat en bra tränare som jag ska fortsätta att träna för, men självklart kan jag provträna för Ulf! Jag tänkte kolla banan och se lite hur han tänker, så får jag se hur jag gör ;)
 

2012-09-28 @ 10:57:42

Läsarfråga

Vad ska jag ha för tröja på tävlingen imorgon mellan klasserna? 
1. CRW vit
2. Hv Polo marinblå
3. Copperfield svart
 
Till det har jag ett par vita ridbyxor med lite bling på fickorna och ett par Hv Polo ridstrumpor, svarta :)
Ni får kommentera och mejla för att rösta tills ikväll då vinnaren kommer upp!
[email protected]
 

2012-09-28 @ 10:15:00

Ännu en piké

Ja, jag är ju som sagt förälskad i pikéer sen några veckor tillbaka.. Nu har jag köpt en till att lägga i min lilla samling :) En mörkblå Hv Polo blev det denna gången, stl xs. Den finns i Hööks för 479:- Sjukt fin! 
 

2012-09-27 @ 15:56:42

Klubbmästerskap Hopp

Jag har bara plockat ut några punkter, därför är det bara punkt 1-3 och 7-8 nästan längst upp ;)
 
Förklassen blir nog 70cm eller 90cm. Bäst hade ju vart 80cm men det fanns ju inte med.. I KM klassen så hoppar jag LC :)
 

2012-09-27 @ 11:20:00

Startlistor Div II

Nu har startlistorna kommit upp till tävlingen på lördag. Jag startar i mitten i båda klasserna. Som nr 11 i klass 2 (förklassen) och som startnr 18 i klass 1 (lagklassen). Jag är med i Srs lag 2.
 
Jag trodde att höjderna skulle gå i LC och LC+5 som första omgången, men nu står det att det är LD+5 och LC.
Förklass: 85cm Lagklass: 90cm
Men det är ju ingen större skillnad från Lc och Lc+5. Jag tror att detta kommer bli riktigt bra! Med fint väder och en glad ponny!
 
--
I förklassen kommer jag satsa för att vinna. Det är inviduellt (stav.) och laget påverkas inte av mitt resultat. Däremot kommer jag inte ta så jättejättesnäva svängar men ändå så jag vinner tid. Mot titthinder ska jag däremot ge honom tid och inte komma från snäv sväng.
 
Lagklassen är i bedömning A:1a vilket betyder att det först är grundomgång sen får man gå ut och efter att alla har ridit så ska man gå in på banan igen för omhoppning. Det är lagklass där de flesta lagen består av 4 ekipage. Är 3 ryttare i laget felfria men den sista är tex. utesluten så går ändå alla till omhoppning. Därför är det större chans att lagen går till omhoppning om man är 4 ryttare. Men om bara en ryttare i laget är felfri i grunden så tävlar det ekipaget inviduellt.
I grunden så kommer jag rida stora svängar, för det är inte en chans att vi får tidsfel om allt flyter på ;) Inga chansningar utan en säker och fin runda för att ta mig och laget vidare till omhoppning.
I omhoppningen så kommer jag såklart satsa för att få placering vilket ger laget extra poäng och bättre placering till finalen (omg III) men jag vill ju ha en felfri runda! :) Jag får helt enkelt kolla på banan och bestämma svängarna då ;)
 
 
 
 

2012-09-27 @ 10:45:29

Svar på tips!

Emma:
När jag hade matte brukade jag börja rida fram när det var 18 startar kvar tills jag startade och då hade jag gott om tid!
 
Svar: Tack för tipset! Det ska jag prova :)
 

2012-09-26 @ 16:21:00

Ryttaroutfit Vinter

Välmatchad (nyanserna ser olika ut) 
Jag skulle lätt kunna bära denna en kall vinterdag :) Och kanske svarta ridbyxor på det? :)
Jacka - Kingsland
Hjälm - Lamicell
Stövlar - De Niro

2012-09-26 @ 09:56:38

Ursäkta

Ursäkta för riktigt dålig uppdatering! Har nämligen många prov just nu som jag måste lägga mycket tid på!
 

2012-09-24 @ 20:26:00

Marengo & Bianca 24/9

Jag tänkte rida ut men det blev ett dressyrpass istället. Marre gick jättebra men var lite pigg, så jag hade svårt att sitta ner när han hoppade och skuttade. Men annars så gick han stadigt på tygeln och var väldigt rund och mjuk. Han har också blivit väldigt avslappnad i galoppen, låg form och han arbetar med ryggen.
 
Bianca blev borstad, vilket behövdes! Usch så smutsig hon var!
 
Imorgon efter skolan åker jag och min kompis till Hööks där jag ska prova en piké. Efter ddet åker jag hem och gör mig iordning innan jag åker till hoppträning på Jutagården för Frida Hansson :)
 
 

2012-09-24 @ 11:55:00

Veckoschema

Måndag: Uteritt
Tisdag: Hoppträning för Frida Hansson
Onsdag: uteritt
Torsdag: Vila
Fredag: Uteritt
Lördag: Tävling div II Hjo
Söndag: Lugn uteritt
 
På lördag så är det Div II, omg II i Hjo. (Tibro annordnar det)
Planen då är att ta det lugnt och inte stressa. Lasta ut lagom till framridningen så att det inte blir tråkigt. 
 

2012-09-23 @ 15:32:00

http://photoch.blogg.se

Jag uppdaterar min fotoblogg med nya bilder varje dag! 
 
Idag har jag lagt upp några hoppbilder från Falsterbo 2012! 
Bla på Rolf-Göran Bengtsson :)
 
http://photoch.blogg.se
http://photoch.blogg.se
http://photoch.blogg.se
http://photoch.blogg.se
http://photoch.blogg.se
http://photoch.blogg.se

2012-09-23 @ 15:17:54

Marengo 23/9

Marre var helt galen idag eftersom han har vilat i två dagar. Det började med att jag inte fick tag på honom i hagen. Han galopperade och bockade och fick med sig både Figge och Bianca när han skenade längst staketet. Marres hage består av tre delar, två lite större och en liten hage, "bantarhagen" vid grinden. Så fort han galopperade ut ur den delen längst upp så stängde vi grinden och sen när dem gick längst ner så sänged vi för där. Då var hagen för liten för att galoppera runt så då fick jag tag på honom tillslut. 
 
Jag red ut idag, det blev en lugn galopprunda på 1 timma. Marre var busig i början men sen så slappnade han av och jobbade med ryggen. När vi kom tillbaka till stallet igen så var han lugn, och lite svettig ;) Snabbt äta kraftfodret innan jag borstade honom för att sedan sätta på regntäcke och släppa ut i hagen. Tur att han hade täcke, för det första han gjorde var att rulla sig i leran.
 
(x) Mocka
(x) Fylla vatten i hagarna
(x) Tömma vattenhinkarna som var i boxen
(x) Sopa
(x) Göra kraftfoder
 
ANMÄLD
7/10 Skultorps Ryttarsällskap
Lokal ponnyhopp
LC + LB (avd.B)
 
Marre var helt galen! Han bockade och skenade och ja, som ni ser så la hans pannlugg lite konstigt ;))

2012-09-22 @ 20:00:10

Nya Pikéer

Mamma åkte till Gekås i Ullared idag. Till mig köpte hon dessa två fina pikéer. Båda sitter så sjukt bra och är superfina! En är röd, vanlig, enkel från Rosetti. Den andra är svart från Copperfield. Den sitter bäst, något liten men jättefin och älskar loggan!
 

2012-09-22 @ 14:39:03

Ryttaroutfits

Outfit 1 - Till vänster
Hjälm - Gpa Speed Air
Piké - Hv Polo
Byxor - Copperfield
Stövlar - Tretorn Advance
 
Outfit 2 - Andra från vänster
Hjälm - Gpa Speed Air
Piké - Hv Polo
Byxor - Hv Polo
Stövlar - De Niro metallic
 
Outfit 3 - Andra från höger
Hjälm - Lamicell
Piké - Hv Polo
Byxor - John Whitaker
Stövlar - De Niro
 
Outfit 4 - Till höger
Hjälm - Gpa Speed Air
Piké - CRW
Byxor - Animo
Stövlar - Tretorn Advance
 

2012-09-22 @ 13:37:00

Marengo 22/9

Vila. 
'

2012-09-22 @ 10:45:32

Äntligen

Nu har jag lagt in några bilder på min fotoblogg Photoch
Mer kommer :)
 
Smakprov - Falsterbo 2012;

2012-09-21 @ 10:11:09

Hoppträning 20/9

Skriver bara ett kort inlägg idag :)
 
Det gick jättebra! Marre var inte jättepigg i början för då hoppade vi bara småhinder på 30-40cm.. 
Jag var inte nöjd med min grupp, jag hoppade med en 8 åring och en tjej vars ponny inte ville gå över en bom. Men i slutet av lektionen så var det jag och tre till som hoppade lite högre. Till sist var det bara jag och Marre och vi stannade på höjden 1m. Marre var het ch han hade spetsade öron mot varje hinder. 
 
1m är ingenting för oss längre, så jag ska starta några för att se om vi hinner kvala innan nästa år, bara för skojs skull ;)
 
Helena var den bästa hopptränare som jag tränat för hittills och jag kommer absolut fortsätta träna för henne! 
 
Våran bästa övning - Hoppbana
 
Detta lärde vi oss - Att när han bockar så ska jag krama i yttertygeln, detta funkade verkligen!! :) I svängarna så ska jag låta honom springa på lite. 
 
Detta ska vi öva på - Att låta honom springa på lite i svängarna och att ta yttertygeln när han får sina bockutbrott. 
 
Hur vi ska öva på det - Jag kortar inte upp lika mycket när vi sänger men jag tar fortfarande lika många förhållningar. Jag kramar lätt i yttertygeln. 
 

2012-09-20 @ 13:43:34

Dagens schema

* Skolan slutar 15.00
* Gå till Skövde Ridsport
* Åka hem och plugga SO
* Åka till stallet:
- Fixa boxarna
- Borsta Marre
- Sätta på transportskydd och ev. täcke
- Åka till hoppträningen för Helena Holm
 
Hoppträning 18.00 ; 
Jag ska träna för Helena Holm. Min kompis pappa hade fått kontakt med henne och fixat en träning som jag fick frågan att vara med på. Jag vet inte hur hon tränar eller hur duktig hon är men jag får helt enkelt testa och se :)
 
Tips på duktiga hopptränare runt Skövde? :)
 

2012-09-19 @ 12:50:00

Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge

Väntar på ett paket som jag har köpt av en tjej. Där i ligger en ny vit piké :) Vet inte om den passar eller vad den kostar som ny, men jag hittade den på hästnet. Den var het ny, i stl S som jag brukar ha. Vad jag har vet så såldes den på Hööks, men den finns inte längre, eller? Vet någon hur mycket den kostade då?
 
Hittade ingen bild på den i vitt, så ni får använda er fantasi :)
 

2012-09-19 @ 12:23:00

R.I.P.

Igår så hittade mamma den ena stallkatten överkörd i diket. Kommer bli så tomt utan dig Bente Bent<3
 
Rest In Peace<3 
 

2012-09-19 @ 11:04:19

Hoppträning 18/9

Jag tänkte att jag skriver om nedanstående rubriker, mest för att det kan vara kul för er att läsa :)
Våran bästa övning
Detta lärde vi oss
Detta ska vi öva på
Hur vi ska öva på det

Marre var inte het men inte trög igår. Han var mitt emellan. Vi började med att trava över bommar, två st emellan två hinderstöd och ca 21m efter kom 3 bommar. Direkt efter de sista bommarna så skulle vi fatta galopp. Marre var jätteduktig, han läste av bommarna och skötte det mesta själv.Sen la Frida upp ett litet skryss av de två bommarna mellan hinderstöden. Vi red då från andra hållet och efter bommarna skulle vi fatta galopp och galoppera till hindret. Det gick också jättebra!
 
Sen var det studsen.. Jag vet inte hur mycket Marre har tränat på det förut, men nu stannade han oh vågade inte en gå över hindren som låg halvt på backen. Men tillslut kom vi över och fick gå/hoppa över efter de andra i gruppen. Men sen på banan så gik det klockrent! Han fick lite svårt att få plats eftersom han har så stor galopp men vi behövde bara korta in ordentligt så gick det :)
 
Vi hoppade hinder också, då fick vi bra avståndspunkt och fina hopp. Han blev het emellanåt men jag la bara en volt tills han lugnade ner sig. Han var verkligen superfin! :) 
 
Våran bästa övning - Hoppningen :)
 
Detta lärde vi oss - Att studs inte är farligt ;)
 
Detta ska vi öva på - Hoppa studs
 
Hur vi ska öva på det - Lägga upp stund då och då och hoppa.
 



2012-09-18 @ 10:37:53

Bilder Clear Round 16/9

 

2012-09-17 @ 10:05:00

Gårdagens inköp

Igår efter "tävlingen" så gjorde jag och min kompis Hanna ett besök i Hööks. Vi kollade runt lite innan jag gick till omklädningsrummen för att prova denna blåa kavaj från CRW. Jag köpte den i stl. 36, den satt verkligen jättebra! Veckans enda och bästa köp blev det ;) 
CRW Exclusive kavaj 599:- Hööks
 

2012-09-17 @ 09:19:00

Bilder från Div II

Tyvärr de enda bilderna jag hr fått från Div II omg. I.
Jag glömde lägga in bilderna från gårdagens hoppning, så dem bilderna kommer ikväll.



2012-09-16 @ 17:11:23

Clear Round 16/9


Caroline Hoerschelmann & Ekhagens Marengo
Clear Round 70 & 80cm
4 fel + 4 fel
 
Framridning: Det blev ingen tråkig framridning, trots att den blev lång. Marre var jättepigg och taggad till tusen! Bockade, stegrade var exempel av hans bus. Vi skrittade och helt plötsligt flyger han upp i luften, vet inte vad han blev rädd för ;) Jag kunde inte göra enkla dressyrövningar som planen var för han bara galopperade på sidan och ville inte jobba.
 
Framhoppning: Jag hoppade fram, det var lite svårt att få bra skutt eftersom Marre var så uppspelt. När han såg hindren så sköt han ifrån. Det är en sån otrolig känsla att se honom spetsa öronen framåt och öka galoppen.
Jag hoppade fram på lilla två gånger, en i varje varv. Sen hoppade jag räcket tre gånger och oxern två, varav han stannade första gången då han inte ville lyssna på mina förhållningar utan bara springa.
 
Klassen innan så var det en tjej som trillade av och landade på nacken, så ambulansen kom. Då tog det yttligare 20 min för dem att komma och sen en halvtimma för att undersöka tjejen och åka iväg. Jag var inte så pigg på att rida 80 & 90 cm vid den tiden, så jag bytte helt enkelt ner en klass så jag hoppade 70 & 80cm.
 
70cm
Marre var jättetaggad och sköt ifrån till varje hinder han såg. För att han var sån så är jag skitnöjd med vår runda! Han hoppade polkagrishindret utan att kolla särskillt mycket! Är superstolt!
Sista hindret var en oxer med plank. Inget speciellt läskigt men han sprang extra fort mot detta hindret. Han lyssnade heller inte på mina förhållningar. Så det enda jag kunde göra var att sitta och hålla om. Han blev osäker och stannade. Jag klappade bara för att lugna ner honom och pratade med honom. Sen skrittade vi lite innan vi lugnt tog om det. Då blev avståndet och hoppet väldigt fint! :)
 
80cm
Det var bara ca 3 st emellan, så jag travade och skrittade för att lugna ner honom. Sen var det in på banan igen och kolla på ryttaren innan. Misstaget jag gjorde klassen innan rättade jag till nu genom att galoppera flera varv. Marre var betydligt lugnare, men han sköt iallafall ifrån med bakbenen mot varje hinder jag styrde mot. Vi red ett hinder för att vi kom för nära, men det gör inget. Känslan var bra, hoppen var bra, så jag begär inget mer :)
 
Lägger upp bilder från Div II och dagens clear round imorgon :)
Kolla även in min andra blogg då, Photoch.blogg.se för att kolla på bilder tagna av mig :) alltså inte såna jag är med på ;)
 


2012-09-16 @ 07:39:00

Planering 16/9

Framridning; Lugnt, enkla dressyrövningar som skänkelvikning och volter för att få honom uppmärksam. Inte för lång framridning men lagom så att den inte blir långtråkig.. En bra känsla är mitt mål så att det funkar bra på framhoppningen
 
Framhoppning; Tills jag är nöjd. En bra känsla att ta med på banan är det viktigaste. Kanske 2 ggr på krysset, en-två ggr på räcket och en-två ggr på oxern?
 
På banan; Jag rider på känslan, inte för fort. Men ändå tänker jag släppa på honom och tänka framåt.
 
Min och Marengos utmaning idag är att komma över polkagrishindret.
Vår fördel är att vi är på hemmaplan, känner igen hindren och att det bara är att bli felfri :)
 
Jag menar, det är ju inte höga hinder imorgon, bara 80 och 90 cm. Inget ansträngande men en mycket bra träning för att se så att allt fungerar.
 
Nästa inlägg blir efter tävlingen, så håll ut! :)
 

2012-09-15 @ 21:52:00

Putsat & klart

Först, ursäkta bildkvalitén och att bilderna är suddiga, tog dem med mobilen :)
 
Dagens outfit; Reflex/svart/röd (och tennisskor ^^)
 
Först så borstade jag av Marre, inte supernoga utan mest bara där tränset och schabraket skulle sitta. Schabraket satte jag på honom, och för att det skulle sitta still så använde jag en täckgjord som jag satte genom de "hålen" där man kan sätta sadelgjorden. Sen tränsade jag honom, men han har börjat slänga med huvudet så fort jag försöker sätta nackstycket över öronen. Något ni känner igen och vet hur man kan vänja bort?
 
Marengo var ganska taggad idag när jag red barbacka. Han kollade med spetsade öron rakt fram. Jag skrittade bara runt Jutagården, sen in på Grevagården och hemåt. Turen tog ungefär en halvtimma och Marre verkade nöjd när vi kom till stallet. Ja, han fick ju mat..
 
Istället för att stanna hela natten och putsa i stallet så tog jag med grejerna hem. Tänkte prova Effax Läderbalsam som jag fick på Borås Hästmässa.
--
Provade läderbalsamet och det var riktigt bra! Det bästa jag provat hittills faktiskt! :) När provet är slut ska jag absolut köpa en stor burk! :)
 
Ledsen för bilden!
 


2012-09-15 @ 14:34:00

Foderstat

MARENGO
Hösilage 1½ kg kväll
Grundpellets ca ½ l
B- vitamin en halv kork ^^
Äpplen 1 st
Morötter 2 st
 
BIANCA
Hösilage 1 kg kväll
Äpple 1 st
 

2012-09-15 @ 12:43:00

Lyx vs. Budget

Lyx: Silikonsnoddar 30:-
Budget: Gummisnuddar 10:-
För mig är det självklart! Silikonsnoddar.
Men vad säger ni?

2012-09-15 @ 11:07:21

Dagens Schema

* Borsta Marre
* Rida ut barbacka
* Borsta och pyssla om
* Putsa utrustningen
 
 
* Mocka
* Fylla vatten
* Göra höpåsar
* Göra kraftfoder
* Ta in ponnyerna
 
 
Detta blir det imorgon:
 


Och en röd tröja eller klubbjackan, det beror på vädret :)

2012-09-15 @ 06:00:00

Rak pannlugg

Okej, jag har verkligen svårt för spikraka pannluggar! Gillar det verkligen inte, jag vet inte riktigt varför, men det ser så grymt tillgjort ut. Jag tycker att det är okej om den är lite ojämn, men är den helt rakt är den bara konstig.
Diss till rakklippt pannlugg!
 
Jag gillar mer busiga pannluggar, ingen speciell längd men jag gillar inte att få den där känslan av tillgjort. Det ska vara naturligt fint tycker jag. Man har olika smak, och detta passar inte mig. Nej, Marengo får behålla sin gulliga pannlugg sålänge jag har honom!
 

2012-09-14 @ 21:44:19

Stallet 14/9

(x) Mocka boxarna
(x) Fylla vatten
(x) Göra kraftfoder
(x) Lägga in hö
(x) Ta in ponnyerna
(x) Ta av Marre täcket
(x) Puss och godnatt ^^
 
Nu blir det filmkväll med familjen! :)
 

2012-09-14 @ 21:38:00

Svar på kommentar

Anonym:
Men Hööks pannband är icke bra, Charlie´s äger! Finns i hur många rader som helst + att det är fyra rader (y'
 
Svar: Vad jag har märkt så funkar hööks pannband alldeles utmärks med lite nagellack på :) Däremot finns de bara i färgerna silver, rosa, grön och blå. Charlies kostar 249:- och då är hööks lite billigare. Inte så stor skillnad, och jag håller med, charlies är bättre :)
PANNBAND SVÄNGT BLING BLING PÅ SVART LÄDERCharlies
Hööks


2012-09-14 @ 15:29:00

Lyx Vs. Budget

Lyx - Swarovskipannband ca 799:-
Budget - Strasspannband 199:-
Jag har ett swarovskipannband med stora stenar och ett strasspannband med blåa stenar. Jag tycker att swarovskistenarna sitter bättre, men däremot så kan man ta på ett lager genomskilningt nagellack på strasspannbandet. Då får man även swarovskistenarnas glans. Men på strasspannbandet är det bara 3 rader stenar, så swarovskipannbandet vinner :)
 

2012-09-14 @ 13:30:00

Marengo 14/9

Vila
 

2012-09-14 @ 09:49:00

Så känns det att rida Marengo

Det är svårt att förklara känslan, men jag ska göra så gott jag kan :)
 
I skritten så har han aktiva och höga steg, men det flyter ändå på och lätt att hänga med. När vi värmer upp och han går på lång tygel så känner man att hela hans kropp följer med i takten, från huvudet till koset och bak. Han går i så kallad "uppförsbacke" vilket betyder att han går högt med frambenen, högre än bakbenen och då ser det ut som om han går uppför en backe. Det känns verkligen när han skrittar och travar.
 
Traven är vääldigt aktiv och man sätter och ställer sig upp rätt ofta. Han växlar med benen mot marken snabbt och har höga ben. Det känns som om han gör "höga knän". 
 
Galoppen, det känns som att rida på en häst, men snabbare språng. Stora och luftiga, superskön men lite svårt att sitta när han gör sina små hopp. Absolut hans roligaste gångart då man aldrig kan slappna av och måste hitta *känslan*, inte tänka för mycket på vad man gör rätt eller fel. Lite som att sitta på en gunghäst fast med galoppsprång och bockningar ;)
 
Det känns som att rida på en elektrisk tjur :)
 
Känslan är helt otrolig, att aldrig slappna av men att allt ändå flyter på. Marengo är inte lätt att rida, men jag dras ju till busiga ponnyer! :) 
 
Bild i repris, igen..

2012-09-13 @ 17:02:00

Marengo 13/9

Jag red ut med Jessica idag, som red sin fina c-ponny Lollipop. Marre var lite taggad men annars så var det inga problem. Rundan tog 40 minuter, med ganska mycket galopp för att träna upp kondisen, men såklart med pauser emellanåt :) När vi galopperade fick vi korta upp och ibland ta trav för att inte komma för nära Lollipop. Hon sprang på rätt fort, men Marre galopperade som vanligt. Marre har svårt att få plats i kombinationer, han går på hästavstånd, så jag har fattat att han har rätt stor galopp. 
 
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Uteritt
Fredag: Vila
Lördag: Uteritt
Söndag: Clear Round, 80 & 90cm
 

2012-09-13 @ 14:40:00

Tävlingar 2012

(ledsen för textstilen! Fixar detta imorgon!)

Tävlingar 2012, bara planerade (inte anmälda)

16/6 ClearRound Skultorp 80cm, 90cm
29/9 Div II Tibro LC, LC+5
7/10 Lokal ponnyhopp Skultorp LC, LB
20/10 Div II Falköping LC, LC+5
28/10 Klubbmästerskap hopp ?
11/11 Royal Cup Skultorp LC (?), LB
25/11 Klubbmästare dressyr LC:1
6/12 Christmas Show Grevagården LB (?)

 

Den närmaste tävlingen är nu på söndag och då är det clear round. Outfiten då blir Royalblå/röd/vit och klubbjacka (srs)

(Hittade inte schabraket i hoppmodell)

I Hjo (tibro annordnar) , Div II så ska jag ha röd/svart outfit, liksom tävlingen i Falköping. I dressyren blir det en enkel svart/vit outfit. Men på Royal Cup & Cristmas Show blir det nedanstående outfit. Min nyaste och min favorit! Grymt snygg!! :)

På klubbmästerskapet och den lokala hopptävlingen så blir det bara någon enkel outfit, ingen bestämd. 


2012-09-13 @ 13:58:41

Dagen

Är i skolan och går till kl 3 idag! Jag ska då åka hem snabbt, ta på mig stallkläder och åka tillbaka till skolan. Ta bussen hem till en kompis som jag ska vara med idag och sen går jag till stallet. Idag blir det en uteritt på Marre. En ny runda som jag och Hanna hittade när vi red ut. Den tar ungefär 40 minuter, beroende på hur mycket man galopperar :)
 
Har fixat boxskyltar till alla ponnyerna, Marengo, Bianca och Figge. Har gjort dem i Photoshop/ Paint. 
Biancas och Figges bilder är tagna av mig. Alla skyltarna ska skrivas ut, plastas in och sättas upp på boxdörrarna.
Jag har satt för namnen för jag vet inte om personerna vill ha sina namn på bloggen.. 

2012-09-12 @ 09:42:00

Shopping på Greva

När det var Champion of the Youngsters så hade Skara Hästsport en butik i ridhuset. Som alla andra var jag tvungen att kika på alla saker och erbjudanden. Jag såg detta pannband till människor och blev lite smått förälskad ^^ Det var 10% rea på det och jag kunde inte gå därifrån. Utan att tänka så tog jag den, betalade och insåg att jag hade köpt det.. Nej, jag ångrar mig verkligen inte för jag hade endå köpt ett annat pannband annars men detta var grymt snyggt!
Märke; Kingsland

2012-09-11 @ 13:59:35

9 + 4

1. Fem klubbar du tävlat på nära skövde/i skövde (inte srs):
* Grevagården
* Tidaholmbygdens Hästklubb
* Skövde Ryttarförening
* Hjo hästsportklubb
* Tibro hästsportklubb
 
2. Tre andra klubbar du varit/ tävlat på:
* Bankeryd
* Uddevalla
* Varberg
 
3. Berätta lite om ditt tävlande
Jag är 14 år, född 1998. Jag tävlar just nu aktivt och har 8 planerade tävlingar kvar detta året. Jag tävlar på en 7-årig connemara valack som är min egen. Han heter Marengo och jag har haft honom i ca 5 månader nu. När jag köpte honom hade han startat 1 (?) LB, men inte felfri. Så mitt mål innan året är att starta någon Lb, jag har minskt två planerade. 
 
4. Berätta om ditt fotograferande
Fotografi är ett av mina stora intressen. Jag har en Canon D1000 som jag fotar med på fritiden. Jag åker ut på tävlingaroch fotar, både hoppning och fälttävlan. Men jag tar även porträttt, av andra djur än hästar. Jag fotar även barn och natur. Jag tjänar inte pengar på min fotografiande, men jag ställer ut bilderna på mindre utställningar. 



 
5. Skriv om dina ponnyer
Ekhagens Marengo är 7 år och är en connemaraponny, valack. Han har tävlat upp till Lb, och med mig har ha startat Lc+5, 2:a plac i Lc. 
Väbjörns Bianca är ett 2 årigt haflinger sto som vi lånar från en kompis. Vi har precis börjat vänja henne vid träns och går ut i skogen med henne på långturer.
 


 
6. Dina mål
* Starta minst en Lb med Marengo i år. 
* Ha minst 3 felfria rundor av de 8 tävlingar jag ska starta iår.
 
7. Vilken tävling är du mest nöjd med (någonsin)?
Klubbmästerskapet i hoppning då jag blev KM mästare med ridskoleponnyn Puff, en shettis som jag hade kämpat med länge :)
 
8. En dröm du har?
Att komma upp i höjderna med Marre
 
9. Bästa tränare?
Jag har inte ridit för så många tränare, men hittills tycker jag Frida Hansson är bra!
 
4 Snabba:
Förebild: Rolf-Göran Bengtsson ^^
Favoritras häst: Oldenburgare, Welshponny
Favoritfärg häst: Skimmel
Träningsdagar: Tisdag Torsdag (Onsdag?)
 
Favitcitat: 
' There many people in the world that say you can't. What you have to do is turn arond and say "Watch me" '
 

2012-09-10 @ 14:38:00

Ryttaroutfit

Supersnygg outfit som passar på hösten/vintern.
 

2012-09-10 @ 10:32:23

Inget blir som planerat..

Jag skulle skriva hur det gick på träningen men missade det totalt. Och alla andra inlägg om Marre glömde jag också!
 
Hoppträning 7/9
Vi skulle vara där runt fem för träningen skulle börja tidigare (halv sex), men Hacke (tränaren) kom inte förens halv sju. Så det blev en lång och tråkig framridning. Jag red fram i skritt, trav och galopp för att hon skulle vara där vid halv sex, men så fick jag skritta jättelänge för att Marre inte skulle bli kall. Visst hade jag kunnat rida fram längre men han var förvånandsvärt lugn för att vara i ett nytt ridhus. Vi gjorde lite dressyrövningar som skänkelvikning, ut- och inåtställd. Men Marre lyssnade på alla hjälper, så jag ville avsluta det med en bra känsla.
 
- Till slut kom Hacke och första övningen var att rida utan stigbyglar över tre bommar, sen göra en böjd sväng för att rida på yttligare tre bommar. Sen skulle man fatta galopp och galoppera runt på två små volter på långsidan. Jag tyckte att övningen var enkel och det flöt på. Marre var rund i svängarna och var nere på tygeln. Nästa övning var att vi skulle hoppa två hinder som stod på långsidan. 7 galoppsprång emellan. Jag och Marre flöt även på där och den övningen var också enkel.. Sen så var det yttligare några övningar innan vi skulle rida en bana. Jag och Marre var näst sist och vi hoppade banan utan några svårigheter, hindren var runt 70cm.. Nästa gång jag och Marre startade hoppade vi runt 90-100cm. Vi fick två stopp, fattade själv inte varför och vi fick ingen större förklaring heller. Bara något litet ord från Hacke. Så jag tog istället om det, red på samma sätt och då hoppade vi. Jag tyckte att det gick bra, Marre var lite ostadig på de två sista hindren för han ville så gärna hoppa.
 
Hackes ord efter träningen var 'Du rider jättebra och detta är en utvecklingsbar ponny med potential. Men när han bockar så ser det ut som om du låser innerhanden så att han inte får plats med bakbenen, och då sparkar han istället.' Vad jag då borde ha frågat var 'Varför bockar han då när jag rider på raksträcka?'  
 
Nästa vecka så ska jag provrida för en tränare som heter Fredrik. Han kommer varannan vecka och träningen är på samma ställe som träningen för Hacke var.
 
Marengo 8/9
Marre råkade sparka mig efter hoppträningen, så jag hade svårt att rida. Han fick vila.
 
Marengo 9/9
Jag red ut med Hanna som red Figge (min fasters gamla d-ponny). Ingeting speciellt hände denna gången förutom att Hanna red barbacka och höll på att glida av Figge några gånger. Vi hade jätteroligt! :)
 
Marengo 10/9
Jag är sjuk idag (jätteförkyld), så jag kommer inte kunna rida Marre idag heller.. Men jag ska prata med mamma om hon kan åka ut och longera Marre lite.
 
Mitt Union Jack schabrak är ännu inte sålt. Har även ett grönt lamicell schabrak med matchande spö och pannband tillsalu. För mer info mejla [email protected]

2012-09-08 @ 11:11:00

Tränare

Anonym:
Varför inte testa Ulf? Han är grym!
 
Jag har funderat på att kolla på någon av hans träningar för att se hur duktig han är. Har hört rätt positiva ord om honom, men jag tänkte prova en som heter Fredrik som Hacke rekommenderade. Sen kanske jag ska prova att träna för en kille som heter Erik Berggren, någon som har tränat för honom?
De tränare som jag tycker kan utveckla mig och Marengo kommer jag att fortsätta träna för. Jag vill ha den tränaren som kollar på detaljer, som kan förbättra min sist och hjälpa mig med Marres otroligt störande bockningar.
 




2012-09-07 @ 11:00:00

Dagens Outfits

På träningen har jag bestämmt för den matt blåa/vita outfiten. 
Marres Transportoutfit blir röd/blå/vit. 
 
Transportoutfit                                       Träningens Outfit
Grimma: John Whitaker                             Pannband: Swarovski
Skydd: - Vet ej -                                         Tröja: -Vet ej-
Täcke: John Whitaker                                Schabrak: Lamicell
                                                                    Benskydd: Catago Pro
                                                                    Boots: HKM Sports Equipment
 


2012-09-07 @ 08:45:29

Hoppträning

Det kom väldigt plötsligt, men ikväll så ska jag "provträna" för en tjej som kallas Hacke. Vet varken hur hon tränar eller hur duktig hon är men min kompis rekommenderade henne, så jag tänkt prova för att se om det är något att forsätta med. Träningen börjar tidigast 18.30 idag, vet inte vad stället heter därr träningen är, men jag vet vart det ligger, i borgunda :) Vi ska vara där 18.00 för att bygga bana, och eftersom Marre är så svår att lasta så ska vi lägga på 30-45 minuter att lasta. Det tar ca 15 minuter att åka till ridhuset, så jag beräknar att åka till stallet vid halv fem för att hinna borsta och packa. 
Outfiten idag blir nog matt blå/ vit eller royalblå/röd/vit. Lägger upp den som jag bestämmer mig för sen.
 
Och nej, jag har inte slutat att träna för Frida Hansson. Jag tränar fortfarande där varje vecka, men eftersom jag verkligen ska satsa med Marengo nästa år så ska jag börja träna för ett antal hopptränare. 
 
Ps. bilder från Div II omg I kommer upp imorgon. Jag skriver också om kvällens träningen då :)
 
 
 

2012-09-06 @ 13:51:31

Marengos utrustning

Inte all, men den mesta av marres utrustning. Fick med lite när jag köpte honom men annars har jag köpt allt :)
 
 
Longeringslina
 
Longeringsspö
 
 

Skydd för sadelgjorden som jag har i dressyren. 
 
Sadelgjorden utan skydd,
 
Hoppgjord 110 cm
 
Hoppgjord 120cm (den jag använder)
 
Sadelskydd som jag vann med Julle
 
Exclusive Horse Wear
Lamicell
Kingsland
 
 
 
Horze

Claridge House



Catago (har bakskydd oxå)
Catago Pro
 
 
Förbygel
 
 
 
Tvådelat
Tredelat
 
Extra bomull till Pullargrimman
 
 
65cm
50cm
65cm
65cm
65cm
50cm
65cm
45cm
65cm
dressyrspö 100cm
65cm
65cm
dressyrspö 110cm
Halsring grön
 
 
 
 

2012-09-05 @ 15:12:45

Nya presenter!

Idag fick jag två nya presenter :) Av min kompis Jessica fick jag ett par HV Polo strumpor som jag ska ha utanpå mina vita ridbyxor när jag tävlar. Av Hanna och Julia fick jag ett JH schabrak! Är supernöjd, verkligen! Marre kommer bli så sjukt fin i det schabraket som jag ska ha på tävling. Första anvädningen blir nog på Royal Cup, en regional ponnytävling som Srs anordnar varje år. (Hopptävling)
 
Schabraket hittar ni ->HÄR<-
 

2012-09-05 @ 11:59:10

Ponnyerna 3/9 & 4/9

Marengo 3/9
Jag red ett kort och mycket enkelt dressyrpass. Lite jobb på volten i ca 30-40 minuter. Han gick bra men var väldigt okoncentrerad. Allt annat än mina förhållningar och hjälper var roligt. Han bockade inte så mycket men var inte heller villig att lyssna. Men det blev bättre i sluten när jag fick igenom skänkeln och då gick han riktigt fint. Fina galoppombyten och avbrott. Fick till några riktigt fina galoppfattningar från skritt i sluten också :)
 
Marengo 4/9
Dressyrträning på Jutagården för Frida Hansson.
Jag red fram en kvart innan så att vi hade värmt upp ordentligt när träningen börjat. Jag tränade på framdelsvändningar men jag vet inte om han kan det sen innan, för han hade väldigt svårt för det. Att både ha koll på frambenen och bakbenen och göra olika saker med båda är svårare sagt än gjort. Marre gjorde uppror och backade, fast tyglarna nästan hängde. Vi fick till en bra vändning i vänster varv och det fick räcka, för man ska ju alltid sluta när det går som bäst för att ha en bra känsla till nästa träning.
När träningen började så var uppgiften att rida i 5 serpentiner, först i skritt och sen i trav i båda varven. Marre gick så sjukt bra och var verkligen koncentrerad på uppgiften. Efter det så blev det galopparbete på 30 meters volt och Marre stretade emot skänkeln och bockade i början, men sen så gav han upp och då gick det bra.
---
Förlåt för dålig uppdatering! Det finns ingen ursäkt för tiden har bara runnit iväg..
Inne på min kompis dator, så ni får klara er med favorit i repris! ;)
---
Bianca 3/9
Idag märkte jag att hon var helt lerig UNDER pälsen. Leran hade typ stelnat på huden, men jag fick trots det bort det mesta. Hon fick helt plötsligt tunnare och finare päls :)
 
Bianca 4/9
Borstad och fin! Lite ledträning i grimma och grimskaft.
 

2012-09-02 @ 19:17:00

Marengo & Bianca 2/9

Jag gick lite med Marre i skogen utanför stallet idag, i grimma och kedjegrimskaft. Han var pigg och busig, och hungrig ;) Vi skrittade på en stig och tog lite trav emellanåt. Han slängde med huvudet och ville busa med mig :)
 
Idag märkte jag att Bianca är brunstig igen. Marre försökte också betäcka henne så för att hon inte skulle bli skadad så får hon gå i separerad hage tills vidare :) Hon var inte så glad och bockade och ville verkligen gå med grabbarna. Blir lite ledsen att se henne sån, men det är ju för hennes bästa..
 

2012-09-02 @ 15:45:43

Svar till Anonym

Anonym:
Grattis på födelsedagen och till bra rundor på tävlingen! Hur gick det för resten av era lagryttare? (Det har inte kommit ut några resultat på mölltorps sida). Har du några bilder?
 
Svar: Tack så mycket! SRS har med två lag i Div II varav 2 kom på 4:e plats som bäst och ungefär 4 (?) st gick vidare till omhoppning. Jag hann inte se alla från Skultorp för när vi skulle lasta Marre så ville han inte gå på och efter ca 45 min/1h så hade jag missat de flesta. Men denna omgången så gick det inte så bra för srs i lagklassen, men det är bara att se framåt nästa i hjo som tibro annordnar :)
Jag har inte så många bilder för min kamera dog (inget batteri) innan första klassen, men jag ska kolla om någon annan från Skultorp fick några bilder. Jag ska lägga upp ett inlägg med bilder från tävlingen så fort jag fått tag i dem :)
 
---
 
Anonym:
Grattis! Vad fick du för presenter?
 
Svar: Tack! Jag fick ett transporttäcke från JW och en tröja av min syster och ett presentkort på en tavla och pengar av mamma :)
 
Transporttäcke var en av de presenter jag fick av min syrra :) Ska bli riktigt fint på Marre och det var en bra present för förut hade jag fleecetäcke på honom i transporten men han blir bara svettig av den, och detta täcke är tunnare! Riktigt bra present! :)
 

2012-09-02 @ 11:01:58

Div II, omg I

Caroline Hoerschelmann & Ekhagens Marengo
Mölltorps Ridsällskap 1/9-2012
Förklass LC (90cm)
Lagklass LC/LC+5 (90/95cm)
 
Förklass:
Framridning: Som vanligt så lastade vi ut för tidigt för att vi trodde att Marre skulle vara stressad. Det var han i början men det blev bättre när han fick på sig all utrustning. I framridningen så blev det mycket skritt och trav, övningar som öppna, slutna, jobb på volt m.m. för att få honom att lyssna på hjälperna och förhållningar. Det kändes bra och han var pigg men ändå lugn.
 
Framhoppning: Vi kom in på framhoppningen och galopperade lite innan vi hoppade på det lilla krysset två gånger. Vi fick bra avsprång och han lyfte på benen. Efter det så hoppade vi på räcket två gånger. Jättefina hopp, liksom när vi hoppade över oxern en gång.
 
På banan: Vi gick in på banan så gick vi fram till två titthinder, båda oxrar. Ett med ett blått och ett gult vågplank och ett med en fyr som hinderstöd. Marre tvekade när vi gick mot dem men han gick ändå fram och nosade.
 
Vi fattade galopp och galopperade mot första hindret som va en oxer, blågul. Marre tvekade men jag stöttade honom så att vi hoppade. Hinder 2,3 flöt på bra men när vi kom mot vågplanken (hinder nr 4) så tvekade han. Jag stöttade honom så vi hoppade, trots att det blev ett ganska stort hopp.. Hinder nr 8 var fyren, men det kollade han knappt på. Vi gick vidare till omhoppning och fick båda faserna felfritt. Jag räknade inte med att vi skulle ta såna omhoppningssvängar som vi gjorde, men det kändes så bra så jag tänkte nog aldrig, utan bara chansade.
Tiden räckte till en 2:a placering, vilket är vääldigt stort!
Marre blir bara bättre och bättre, och det känns som vi har börjat hitta varandra ordentligt nu! :)
 
Lagklass:
Framridningen: Eftersom Marre är så svårlastad så vi bestämde oss för att beta honom mellan klasserna.
När jag skulle rida fram så red jag inte så länge innan det var dags för att gå in till framhoppningen, för att han redan hoppat en klass och var framriden. Skritt, trav och galopp bara. Han kändes bra, inte trött efter första klassen utan fortfarande pigg.
 
Framhoppning: Vi började hoppa direkt att hoppa på krysset två gånger, på räcket en gång och oxern en gång. Det var rätt svårt att hoppa fram, ryttare på sina hästar överallt. Ingen lyssnade heller när jag skrek ex 'RÄCKE!!' så jag fick stanna upp några gånger och ta om. Men hoppen var fina och jag gick ut tidigt från framhoppningen med en bra känsla.
 
På banan: Det var en funktionär som krattade ett hinder när jag och Marre skulle hoppa, så han stannade på det blågula räcket som han tvekade på förra klassen och sen på oxern efter. Jag tog om räcket och då hoppade vi över. När jag skulle ta om oxern så bockade han jättestort och jag kände att det inte var någon idé att gå på hindret då. Jag la en volt och fick yttligare 4 fel och blev därmed utesluten, men jag gick på hindret och fick ett bra hopp, även om det inte blev ett bra språng. Jag var nöjd med min runda ändå.
 
--
Riktigt nöjd med dagen, både resultat och presentation.
Anläggningen var stor och tävlinen var bra annordnad. Jag är nöjd!
 
Bilder kmr imorgon, har fullt upp idag eftersom jag fyller år^^
 

RSS 2.0