2013-06-30 @ 20:09:00

England - dag 5

Idag har vi varit på Sight seeing. Vi åkte runt hela ön och stannade vid Alum Bay där vi va i tre timmar. Där finns de kända klipporna med olika färger. Det var jättefint men jag antar att det är ännu finare på kvällen vid solnedgången. Vid Alum Bay fanns också en karamellbutik (mums!), flera små karuseller och en lift som går ner till stranden. Vi åkte den och det var ganska läskigt.. den vinglade hela tiden och det kändes som den skulle lossna.. men vi kom ner säkert och där satte vi oss och åt lunch (vilket bestod av en chipspåse och en choklad som motsvarar svensk kexchoklad). Efter tre timmar så satte vi oss i bussen igen och åkte hem. 
Snart ska jag, Julia, Laura och hennes spanska kompisar gå ner till stan och kolla runt lite så vi hörs en annan dag! :)
 
 
 
 

2013-06-29 @ 19:54:00

England - dag 4

Idag var vi på en "townwalk", vilket betyder att vi gick runt i stan och kollade på sevärdigheter osv. Det var ganska tråkigt, men ändå intressant. Ett stort plus för vädret! Skinande sol och knappt någon vind alls. Vi gick i ca 30 minuter och sen var det fritt. Jag och Julia gick till en milkshakebar och sen till en massa affärer. Jag hittade ett par solglasögon, skitsnygga verkligen!
 
 
 

2013-06-28 @ 19:36:00

England - dag 3

Vädret börjar bli bättre och jag tror att det kommer bli ännu finare imorgon! Sol och lite moln, dock rätt mycket vind så det var ändå ganska kallt. Vi fick mer ledig tid idag så vi passade på att gå ner till stranden för att bada. Vi hade på oss våra bikinis men så fort vi kände på vattnet så ångrade vi oss. Det var iskallt.. Så istället för att bada så solade vi och tog kort. Efter en 25 minuter så gick vi hem igen.
När vi kom hem så hade vår nya rumskompis, Laura kommit. Hon är från spanien. En jättegullig tjej, hur snäll som helst :)
Senare så samlades alla vid Newport bus station och vi åkte till Ryde. Där var det "skiparty", vilket innebar att vi skulle åka skridsskor i en stor hall, samtidigt som man skulle dansa osv.. herregud ja, herregud.. 
 
 
 
 
 

2013-06-28 @ 18:29:16

England - dag 2

Regn, blött, kallt - är jag fortfarande kvar i sverige!? Nej usch, hoppas verkligen på att det kommer vara den värsta dagen på resan och att vi inte får uppleva något sånt igen. Vi missade precis varje buss vi skulle ta och när vi väl stod utanför den rätta bussen så körde chauffören iväg utan att låta oss hoppa in. Så taskigt! Som tur var hade vi med oss paraplyn så vi slapp bli dyngesura. Det var en jättejobbig dag. Ingenting fungerade och jag kände att jag lika gärna kunde åka hem. Vi fick ingen fri tid utan bara en halvtimma hemma hos värdfamiljen på lunch, för ledarna hade många "roliga" saker som vi skulle göra, till exempel spring runt på stan och ta kort på vissa saker - i ösregn klockan nio på kvällen. Och när vi äntligen fick åka hem så väntade vi på vår buss, som tydligen inte åker på kvällarna! Istället fick vi hoppa på en annan buss som tar 30 minuter längre. Vi var inte hemma förrens klockan halv tolv, och snacka om att vi är utmattade nu! Så jag skriver inte mycket mer idag, måste verkligen sova.. 
 
bilder kmr snart...
 
 

2013-06-26 @ 23:29:01

England - dag 1

Okey.. let's go!
30kg packning skulle fram och tillbaka på flygplatsen.. Och efter ett hejdå till mamma så gick vi igenom alla 1000 kontroller. Helt sjukt. Först en sån sak man ska gå igenom och dom kollar att man inte har några metallföremål och samtidigt kollar dom igenom handbagage m.m. Efter det så var det minst fem passkontroller innan man äntligen fick gå in i planet. Det kändes som en bergodalbana att flyga. I början och i slutet var det roligast, dock lite småläskigt. Känslan var som om kroppen hängde med planet men magen och tankarna var kvar på marken. Man liksom sögs mot sätet. När vi hade gått av planet efter två timmars flygning så var det dags för två timmars bussresa och direkt därpå 40 minuters färja till ön, Isle of Wight där vi nu är och kommer att bo under de närmsta tre veckorna. Där träffade vi värdfamiljen, hur underbara och roliga människor som helst! Dock men en vääldigt konstig engelsk dialekt, men det ska jag väl förstå mig på förr eller senare. Värdfamiljen består av en pappa, Andrew, en mamma och deras 21 åriga son Adam. Deras hus är helt otroligt! Stort och mordent som tusan, dom måste nästan vara millionärer. Ridanläggningen ligger en kort bit ifrån huset och det tar en kvart att gå till den stora stranden. Underbart! Bättre än såhär kan det inte bli, förutom att jag saknar min fina<3 En liten bildbomb från idag; mer imorgon!
 
 

2013-06-25 @ 08:01:40

Imorgon drar jag

Lite mer om resan. Vart ska jag? Hur? När? Vilka? Varför?
 
Jag och en kompis åker till ön Isle of Wight imorgon. Vi flyger över havet till London. Flygresan kommer ta ungefär två timmar. Efter det åker vi till ön, till staden Shanklin där vi ska bo hos en familj under resan. Under tiden vi är där kommer vi gå till en skola och lära oss om engelska kultur och blablabla. Vi kommer också rida, åka och kolla på vildhästar. Hur roligt som helst!
 
 

2013-06-24 @ 21:50:02

New in

Idag köpte jag ett par tretorn advance, svarta. Så sjukt nöjd, jättesköna stövlar fast dom var lite stela och knarriga i början. Som sagt, sjuuukt nöjd!
 
 
 

2013-06-23 @ 20:07:43

Marengo 23/6

Jag tänkte rida på ängen igen men när jag kom till stallet så insåg jag att jag bara har tre dagar kvar med Marengo. TRE DAGAR! Och sen kommer jag inte se honom på tre veckor! Helt galet, hur ska jag klara det? En vecka har varit tufft nog.. 
 
Men nu till dagens ridtur - Jag ångrade mig och red istället ut en längre tur barbacka. Han var jättepigg och småtravade, och några gånger så såg han dessa "osynliga spöken" och började smågaloppera på sidan. Men förutom det så var det en mysig tur i en fin bokskog, magiskt. 
 
Han börjar se ut som en ponny igen och inte som en tunna... :
 

2013-06-23 @ 12:56:38

Frågestund om Marengo

Nu kör vi på en frågestund, fast denna gången får ni bara fråga om allt som handlar om eller berör Marengo :) Blir det över 30 frågor så svarar jag i en video!
 
 

2013-06-22 @ 20:46:38

Marengo 22/6

Filmen nedan var från passet idag :) Det blev inget jätteseriöst pass (skulle inte det bli en tuff vecka?) utan mer roligt, lilvsglädje på hög nivå när vi dundrade fram över ängen! Han var väldigt fin, lite seg i början men taggade till när vi började galoppera.
 
 

2013-06-22 @ 16:10:54

Lördagsbus


2013-06-21 @ 11:08:49

GLAD MIDSOMMAR !

Glad midsommar allihopa! Hoppas ni har en helt awsome dag! Själv har jag det rätt skönt, ligger och solar vid simsjön :)
 
 
 
 

2013-06-21 @ 00:05:15

Header efter header...

 Ännu en header klar :) Denna gången gjorde jag till Julia, jättemysig tjej! Denna blev inte så avancerad utan gick rätt fort att göra den :)
 Två headers kvar och en design innan jag ska gå och lägga mig, bara att kämpa på!
Vill du ha en header eller design, mejla [email protected] (gratis ofc!)
 
 

2013-06-20 @ 23:46:00

Uppdateringen

Ledsen för dålig uppdatering, och det kommer antagligen inte bli mycket bättre imorgon.. Passet idag gick inte så bra, mycket berodde på att jag inte hade lagt upp en plan på hur jag skulle rida och det blev lite oseriöst. Men nya tag tills imorgon! 
 
Jag svabbade av Marengo efter träningen och så fort han fick komma in i boxen så rullade han sig självklart.. Varför är jag inte förvånad...?
 
 
 
 

2013-06-20 @ 12:32:02

Ändrad header

Ändrade om headern lite och ni ser resultatet över. Bytte bilderna men får se om det får vara dessa eller om jag byter igen. Tryck på f5 om sidan inte har uppdaterats. 
 
Vad tycker ni? Finare eller fulare?
 

2013-06-19 @ 19:49:49

Sommarland

Har haft en sjukt rolig dag på skara sommarland! Bättre än så kan det inte va!
Marengo fick vila
 
Bild lånad från google
 
 

2013-06-18 @ 21:47:22

Marengo 18/6

Jag red ut idag, Marengo gick superbra! Först så red jag en sväng och sen galopperade vi lite på ett gärde. Marengo gick jättebra! Han var pigg och busig men ändå lugn. Han lyssnade bra på mina hjälper och var positiv till allt! 
 
MEN SER NI?
Jag kom till stallet och hittade min ponny såhär! Halv vitbeige man! Troligen så har han och en av de andra ponnyerna stått och kliat varandra, och så blev Marengo av med manen.. Halvavbitet, tunnt och jättefult :( vad ledsen jag blev när jag märkte detta.. Hans tjocka rufsiga man, borta... 
 

2013-06-18 @ 14:46:38

Träna, tävla, satsa

Ska snart ta in min ballong från hagen. Min tjocka lata älskade ponny. Men nu är det slut på det. Nu är det toppform som gäller. Sista veckan innan jag drar och Marengo ska vara den han var född att bli. Sveriges bästa ponny. Så ingen slappridning här inte. Veckoschemat är ändrat. Min Mulleponny ska bli en riktig tävlingsponny. Så länge han mår bra så kör vi. Fan, nu är jag taggad. Let´s go!
 
 
 
 

2013-06-17 @ 10:57:00

v.25

Sista veckan jag är hemma. Hans hälsa prioriteras först. Så länge han mår bra så kör vi.
 
Måndag: Dressyr
Ett lugnt dressyrpass så att han får slappna av. Lite serpentiner och lösgörande övningar.
 
Tisdag: Uteritt
Inga krav utan bara en rolig tur. Skritt, trav och galopp.
- Dressyr i skogen. Ordentligt jobb med ryggen och bakbenen.
 
Onsdag: Vila
Jag och en kompis är på skara sommarland så då får Marengo vila.
 
Torsdag: Markarbete
Mycket trav- och galoppbommar så att han får träna på att hålla benen i styr.
- Svåra vägar där det krävs en kort och effektiv trav och galopp. 
 
Fredag: Dressyr
Träning på galoppen. Galoppombyten, skänkelvikningar i galopp osv.
- Hård träning på att lyssna på hjälperna.
 
Lördag: Uteritt
Lugn uteritt.
- Uteritt i främst skritt. Jobb med rygg och nacke. 
 
Söndag: Uteritt
Träning på galopp.
- Hårdpressad galopp med mycket träning på att så fort som möjligt ta hjälperna.
 
 
 

2013-06-16 @ 20:18:13

Personliga schabrak

Har ni inte testat detta så måste ni göra det nu! Designa egna schabrak, hur roligt som helst!
 
Klicka på bilden för att designa dina egna schabrak!
 
 
 

2013-06-16 @ 16:26:11

Hoppning 16/6

Det gick superbra! Marengo var pigg och bjöd verkligen på hindren. Vi hoppade banan och det gick bra, dock hoppade jag inte vår 1m bana utan lät alla hindren förutom kombinationen ligga på ca 60-80cm. Vi hade ett jämnt flyt, fast han blev lite hoppig ibland.
 
 
 
 

2013-06-16 @ 11:10:00

Gullegris

Jag var inne och kollade på schabrak på Hedmans Häst webbaffär när jag hittade dessa bilder på Marengo när han fick vara fotomodell i vintras. Va lurvig han var då! Min lilla gullegris<3
 
Här finns schabraket som Marengo bär för endast 499kr!
 
 

2013-06-16 @ 08:02:00

Aachenträns Hööks

Hunter Claridge House
Ett jättesnyggt träns som passar alla typer av hästar. Jag älskar den platta modellen men jag vet dock inte om det kan göra att det blir skav. Nackremen är tjock och svängt för att motverka tryck på känsliga områden, precis som dyon the difference. Jag har varit sugen på att köpa detta till Marengo men eftersom han mestadels går på pullargrimma så har det inte blivit av. 499:- Här
 
 
 
"Ponnyträns"
Inte för att jag är så jätteförtjust i hjärtan och sånt men detta skulle vara jättegulligt på en liten ponny. Hjärtarna ger tränset det lilla extra och jag tyckte att det var fint när det både var på pannbandet och nosgrimman. Inget träns jag skulle köpa till Marengo. 459:- Här
 
 
 
Alectro Gold Medal
Lite tråkigt kan jag tycka. Inget som direkt sticker ut och fångar upmärksamhet. Det känns lite rörigt uppe vid nackremen.. Jag skulle inte köpa detta till Marengo. 659:- Här
 
 
JH Collection
Älskar den breda lackade nosgrimman! Dock känns det som ett dressyrträns och inget man skulle se på hoppbanan. Skulle Marengo bli dressyrponny så skulle detta bli hans nya träns. 599:- Här
 
 
 

2013-06-15 @ 22:34:51

Pay & Jump inställd

Jag fick ett meddelande för en stund sen att morgondagens pay & jump i myråsen blivit inställs pga av för få anmälningar. Jättetråkigt.. Men istället för att åka någon annanstans och tävla så byggde jag en bana i padocken förut idag. 
 
Grundomgång 1-7
Omhoppning 8-11
 
 

2013-06-15 @ 17:11:51

Tävlingsfix

Uppdateringen har varit dålig idag också men mycket beror på att jag ska göra iordning Marengo inför "tävlingen" imorgon. Han ska knoppas, tvättas och borstas som om det vore en riktigt tävling och inte pay&jump. Imorgon blir det inte heller så många inlägg, försöker så mycket jag kan ;)
 
 
 

2013-06-14 @ 15:02:49

Matildas skolavslutning

Lite bilder från Matilda Malms skolavslutning
 
 
 

2013-06-14 @ 14:57:50

Bilder här och bilder där

Ingen uppdatering igår och knappt någon idag.. Det har varit fullt upp med både min egen skolavslutning och andras där jag fick uppdraget att fota osv.. Men nu kan jag andas ut. Sommarlov. Det är faktiskt sommarlov, ingen skola på måndag! mmmm.... Har lite smått och gott på g, vi får se när jag avslöjar vad jag håller på med^^
men iallafall, nu på söndag är det en pay & jump på Myråsen och jag har anmält mig och Marengo till 90cm och 1m! alltså så ska vi debutera LB (inte som tävling) spännande:) vi får se hur det går.. 
 
Bilder från dagens skolavslutning får ni se om någon minut!
 
 
 

2013-06-12 @ 12:23:00

Bloggtävling

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN
Johanna Grant
Cheval Ridsport
 
 

2013-06-12 @ 12:00:37

Sista rycket

Sista inlämningarna, sista proven, sista lektionerna, sista rycket innan det sjukt efterlängtade sommarlovet! Planer inför sommaren, tävlingar med två ponnys (nej, jag har inte planer på att köpa en till ponny), resa till england om två veckor, kvällar vid stranden och myyycket mer, bästa sommaren någonsin!
 
 
 
 

2013-06-11 @ 11:56:00

Tips

Rengör ditt pannband
Ta en tandborste och använd fönsterputs, då blilr det skinande rent både på och mellan stenarna/pärlorna. 
 
Behåll stenarna på pannbandet
Ta på ett eller två lager genomskilnigt nagellack så sitter dom bättre. Då glänser och glittrar de mer också. 
 
Morötter & äpplen som håller längre
Lägg dem i en hink med spån eller hö. Spånet och höet suger upp fukten och gör så att dina morötter och äpplen håller sig längre. 
 
Tjock och stark svans
Borsta inte svansen varje dag. Precis som med vårt hår så sliter det på hästarnas svans när man borstar. Tvätta hellre ur den en gång i veckan och red ut med pälsglans. Då blir taglet starkt och tjockt!
 
Snövit skimmel
Man kan faktiskt använda jodopax för att ta bort fläckar på skimmlar. Duscha hästen och blöt en svamp. Häll lite jodopax på svampen och gnugga in som vanligt schampoo. Perfekt resultat plus att det håller borta flugorna på sommaren, renar hårsäckar och små sår som du kanske inte ser. Jag tvättade Fideli Fem (skimmelponny som jag red) och det är superbra!
 
Få hästen att glänsa!
Ta en Baby våtservett och häll några droppar matolja på den. Torka över ögon och mule så får du ett skinande resultat. Perfekt, lätt och smidigt men tänk på att vissa hästar tycker att svervetten är lite läskig första gångerna.
 
Ha tofsen med dig
Sätt fast tofsen i hjälmen. Trä den genom hakbandet och knäpp det sedan. Tofsen är alltid med och du har en sak mindre att tänka på.
 
 
 

2013-06-11 @ 07:30:52

Hoppövning

Svart = hinder
Grå = bom
Svart = hinder
Rött = markering
 
Detta är en övning som jag kommer börja träna mer med Marengo. Man kan rida den från båda hållen och det är jättebra styrketräning för hästarna.
 
Jag brukar göra så när jag hoppar att jag gör en markering i mitten av hindren (tydligt på bommen längst till höger), det kan vara allt ifrån en kon under hindret, till en tejpbit som man ser tydligt, för att veta vart mitten är. Några gånger siktar jag in mig på markeringen och hoppar på mitten av alla hinder, ibland så siktar jag på att komma till höger eller till vänster om den. Det är väldigt bra kontroll och rakriktning. På denna övning kan det vara svårt att rida en helt rak väg, men det är sjukt bra träning. 
 
Ha en bra galopp in, sitt still och låt hästen sköta det mesta av jobbet. Inne i serien brukar jag ha en lätt stående sits. Bara försöka styra med hjälp av vikten, stör inte hästen i munnen utan ha en bra eftergift :)
 
 

2013-06-10 @ 07:51:21

v. 24

Måndag: Dressyr
Tisdag: Terräng
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Vila
Fredag: Dressyr / Markarbete (sommarlov!!!)
Lördag: Uteritt
Söndag: Hoppning
 
 

2013-06-08 @ 19:10:00

Shopping

 
Nu har jag köpt allt inför språkresan. Klappat och klart helt enkelt :)
 
Min favorit (a) Sjuuukt snyggt med det svarta schabraket och huvan. Mums
 
Snygga och skööna! Dessa + tröjan under
 
Någon mer än jag som är kär?
 
Myysig
 
Varm och väldigt skönt material :) sitter skitsnyggt!
 
Ny terrängtröja vilket var behövligt
 
Höstvantar: Check!!
 
Jättelent meterial! Inga karborreband utan strechigt istället, så jag vill ha det ;)
 
Sitter som en smäck! Vääldigt stilren och snygg.

2013-06-07 @ 09:18:00

7/6 2013

Snart ska jag rida ut i skogen med Maja. Senare är det student- och konfirmationsmottagning innan jag ska åka tillbaka till Maja och sova över där. Kommer bli awsome! uppdaterar sen om jag hinner, annars så hörs vi imorgon!
 
Min favorit av konfirmationspresenterna. Min förra ponny Julius, målad av duktiga Josefine Tolf
 

2013-06-06 @ 22:22:18

Studenten BILDBOMB

© Caroline Hoerschelmann
 
 
 

2013-06-05 @ 20:40:00

Terrängträning 4/6

Det gick jättebra! Marengo var pigg och skötte sig jättebra. Vi hoppade inte så höga hinder utan högst 80cm. Marengo hade jättefin bjudning och tyckte att det var jätteroligt. Han taggade jättemycket och det blev lite studsigt och bockigt. Det ända som kronglade var när jag skulle hoppa ett hinder som solen lyste på mitt framför oss. Marengo som inte är jättetuff vill inte hoppa hinder som han inte ser och därför var vi tvungna att vänta tills solen hade gått ner innan vi kunde hoppa det. Jag är jättenöjd med träningen. Det gav mycket, jag vet hur jag ska hantera hans energi på rätt sätt och hur jag ska få honom att hoppa tittigare hinder och liknande.
 
Mamma var fotograf

2013-06-05 @ 19:21:00

Skvallerintresserade - kolla hit!

För er som är intresserade av senaste nytt inom hästvärlden - skvaller, nyheter och mycket mer. Följ ponnymix på instagram! Man får reda på jättemycket och de har stor variation av inlägg. Aktiv uppdatering är också ett stort plus. 
 
@ponnymix
 
 

2013-06-05 @ 19:01:00

Hästarna släpptes ihop för första gången

Bilderna är skyddade enligt upphovsrätten. All stöld anmäls.

(C) Caroline Hoerschelmann
 
Bilder från igår när hästarna släpptes ihop i samma hage för första gången. Det gick bra, dock var Dirina inte så intresserad av nykomlingen men Marengo verkade trots det trivas :)
 
Fotomodellerna;
Till vänster - Dirina
I mitten - Marengo
Till höger - Tambo
 
 
 
 

2013-06-05 @ 17:33:00

Fotografering - får

Bilderna är skyddade enligt upphovsrätten. All stöld anmäls.

(C) Caroline Hoerschelmann
 
 

2013-06-05 @ 13:35:22

Studenten 2013

Massa bilder kommer sen! Min syster tar studenten 2013, GRATTIS!! <3
 
 
 

2013-06-04 @ 13:35:00

Håltimma på stan

Kameraladdare. Klantiga jag har slarvat bort min så en ny var ett måste. Nu sitter den på laddning så att jag kan fotografera när vi släpper ihop Marengo med Tambo och Dirina senare idag. 
 
Klocka. Köpt på Ur & Pen med lite rabatt. Så himla snyggt med en vit piké och en klocka, både i skolan, hemma och i stallet ;)
 
Shorta. Lite sommarfärg från Gina Tricot.
 
Shorts. In love. Helt sjukt mysiga! Favoooooriten<3
 
Och en till tröja som jag inte hittade men det är en vanlig beige med uppkavlade armar för 99:- 
 

2013-06-04 @ 12:16:51

v. 23

Måndag: Skritt/ trav
Tisdag: Terräng
Onsdag: Vila (student)
Torsdag: Dressyr
Fredag: Uteritt, lugnt pass
Lördag: Uteritt
Söndag: Dressyr/ markarbete
 
Igår så gick Marengo bra. Jag red ut barbacka (schabrak+täckgjord) med Maja och hennes mamma. Egentligen så skulle vi rida en sväng runt en damm, men eftersom det stod en stor grävmaskin i vägen så fick vi vända tillbaka och rida en annan väg. 
 
 
Foto Camilla Eriksson
 

2013-06-04 @ 07:49:55

Glada nyheter!

Sommarlovet närmar sig vilket betyder INGA läxor eller prov! Fast ska jag vara ärlig så har mitt sommarlov redan börjat;) Så, tid över = tid för bloggen! Bloggen startar upp igen, vilket kanske inte var tanken men så blev det.
 
Nåå, vad har hänt under tiden som bloggen vilat? Jo, jag har flyttat Marengo till min kompis stall. Jag kände mig rätt ensam i det stallet han stod i förut då det bara var jag som va där och förutom Marengo så längtade jag inte direkt efter att åka ut. Men nu har jag två andra tjejer i min ålder samt min kompis lillasyster så nu är det full fart och längtan efter stallet är på topp.
Jag och Marengo har även haft vår bästa hopptävling hittils! Några av er kollade på första klassen i videon nedan då jag kom på 3:e plats! Snacka om skillnad mot när jag köpte honom! Inte en enda vägran, bättre än så kan det ju inte bli! 
Min språkresa till England närmar sig med stormsteg! Endast tre veckor kvar innan jag kliver i land på Isle of Wight. Men tyvärr så betyder tre veckor i England tre veckor borta från Marengo.. Fast så orolig är jag inte för jag lämnar honom i trygga händer hos mamma och syster. 
 
 
Ser ni hans frambensteknik? I LOVE IT
Foton av Emma Yrttimaa
 

2013-06-02 @ 17:01:23

2/6

Caroline Hoerschelmann & Ekhagens Marengo. Skultorps ryttarsällskap 2/6-2013, LD+5 = 85cm


RSS 2.0