2013-02-28 @ 22:44:00

Marengo 28/2

Marengo gick riktigt bra idag. Han var framför skänkeln och lyssnade noga på mina hjälper. Det var ett sånt här pass när allt bara fungerade! Jag kunde inte heller klaga på solnedgången;
 
 
Juste, imorgon är jag i göteborg så det blir ingen större uppdatering.
 

2013-02-28 @ 19:22:00

Klubbmästare 2012

 
Jag lovade bilder på min planket som jag fick på årsmötet, so here u go:
 
Klubbmästare (2:a plac)
Kat. D ponny
Caroline Hoerschelmann/ Ekhagens Marengo
SRS 2012
 
 
 
 

2013-02-28 @ 17:50:00

Svar på kommentar

hej. 
vad heter den stickelhåriga ponnyn? Ser precis ut som en ponny jag tränar i hoppning nu. 
mvh 
Therese
 

Svar: Han heter Pelle. Jag tvivlar på att du rider honom, han var nämligen uppåt 20 år när jag red honom ;) 
 
 

2013-02-28 @ 15:10:00

Hv polo

Vem gillar inte Hv Polo? Snyggt, fräscht och stilrent till både häst och ryttare. Jag är helt förälskad i märket men min ekonomi tillåter inte att jag tar från min sparhög.. Kanske lika bra det :) 
 
Detta skrittäcke från Hv Polo är sjuukt snyggt! Älskar färgerna, kombinationen och den stora loggan. Hiss :)
Bild från hdc-nrw.de
 

2013-02-28 @ 12:01:00

Göteborg Horse Show

56 dagar kvar.
Jag skulle egentligen inte åka dit i år, men en kompis frågade om jag ville följa med henne på torsdagen för att gå på mässan. Egentligen borde jag åka dit pank för jag måste ha lite fickpengar på språkresan, men att åka till Göteborg Hs utan pengar är som att flyga till himlen utan vingar. Det går inte. Så jag får väl ta med mig en liten slant och köpa något litet..
 
Vad jag behöver (vill) ha: 
*Tömmar
*Vardagsschabrak
*Förbygel med vit resår
*Swarowskipannband med stora guldiga stenar
 
 

2013-02-28 @ 07:54:57

2013-02-28

Jag tänkte ta ett konditionspass i skogen idag på Marengo. Vi har nästan bara tränat på banan nu det senaste och när vädret är så underbart fint så är det synd att inte rida i skogen. Jag tänkte ta en långrunda så att han får springa av sig ordentligt. Rätt mycket skritt och lite trav, men framförallt galoppera på långa sträckor och intervaller. Inte någon dressyrgalopp utan ordentlig galopp så han får länga ut halsen och benen. 
 
Idag ska jag också fotografera en häst. Ägaren ska sälja den och vill ha lite fina bilder till annonsen, så jag ska nog fota den innan jag och Marengo ger oss iväg. Kanske ska jag passa på att fota Marengo när jag ändå har kameran med till stallet? :)
 
 

2013-02-27 @ 12:15:00

Words


2013-02-27 @ 08:21:00

Pay & Jump 27/2

Han gick som en gud igår! Jag är supernöjd med våran presentation. Vi hade flyt i båda rundorna och fast han tvekade flera gånger så kändes det som om han inte hade en chans att stanna. Jag skulle egentligen hoppa 70- och 80cm men efter 70 rundan så kändes det så bra så vi tog 90cm istället för 80. 
 
70cm
Han var framför skänkeln och lyssnade på mina hjälper. Vi fick bra avsprång till hindren, förutom sista hindret som var en vattenmatta, den kom vi lite stort på. Grundtempot var bra, jag skulle bara ha fångat upp honom lite mer mellan hindren med kort transportsträcka. På en raksträcka stod det två hinder (vet inte avstånd för jag hann inte gå banan) och innan det andra så blev vår väg lite kantig. Marengo tvekade och ville inte hoppa först så han drog lite åt höger. När jag fångat upp honom där så slank han ut med rumpan lite till vänster men vi fick bra avstånd ändå och han hoppade jättefint. 
 
90cm
Det var otroligt skönt att det gick så bra på denna rundan efter förra tävlingen i falköping. Han hoppade över alla hinder så lätt och vi fick en bra känsla. Denna rundan så flyttade han för skänkeln på ett helt annat sätt än första rundan. Han var framför skänkeln och tog minst lillla förhållning och hjälp som jag gjorde. Vi fick bra flyt och denna gången fick vi en rak linje mellan hindren på långsidan. Han tvekade inte på samma sätt som han gjorde i första rundan, utan nu var både han och jag bestämda på att detta skulle gå.
 
 
Just nu letar jag efter fler pay and jump som är i skaraborgtrakten. Vet du någon klubb med bra underlag och fina hinder som annordnar träningshoppningar så får du gärna kommentera/ kontakta mig :)
 
 

2013-02-26 @ 13:23:00

Allt ska ändras

Bloggen ska ändras. Jag känner mig inte "hemma" i den eller vad jag ska säga, så nu har jag tagit kontakt med Johanna och hon ska hjälpa mig att ändra om den. Inte nu, men om ett tag så kommer jag lösenordskydda min blogg, dvs att ni inte kan gå in på den om ni inte har lösenord. Det kommer bara vara några dagar, tills allt är i ordning. Jag tror att det kommer vara roligare för er att läsa den då också. 
 

2013-02-26 @ 08:05:00

Inga mer tävlingar

Jag har funderat och har nu betämt att vi inte ska ut på några mer tävlingar i (v)år. Anledningen är att jag känner att jag och Marengo måste börja om på nytt. Vi ska åka på många pay & jump och träna mycket markarbete och dressyr för att Marengo ska få koll på benen och vi ska känna oss säkra och hitta därefter känslan i banorna. Nu blir det bara clear rounder, löhoppning och mycket träning för att bygga upp muskler och kondition. I sommar kanske det blir lite fälttävlan på lägre höjder men inga hopptävlingar. Så nu på ett tag kommer ni inte höra eller se så mycket av oss på tävlingarna. De två sista starterna blir på Grevagården 9/3 och på Jutgården 7/4. 
 
 

2013-02-25 @ 14:29:00

Anmälan

Grevagårdens Ryttarförening
9/3 2013
LC
 
 
 

2013-02-25 @ 10:27:00

Tävling 24/3

Falbygdens Hästsportförening
24/2 2013
Caroline Hoerschelmann & Ekhagens Marengo
 
LD+5
Det kändes sådär under framridningen och framhoppningen.. Han lyssnade först inte på vänsterskänkeln, men det fick jag igenom. Han höll också på att bocka och ville inte vara lugn. Flera gånger vägrade han på framhoppningen, till och med när vi la ner räcket till ett litet "läskigt" 40cm hinder. Vi skrittade över det och försökte en gång till och då passade det för herrn. Vi hoppade tills vi bara fick bra språng, för att försöka få med en känsla till banan.. På banan så hoppade vi första hindret, men fick ett stopp på det andra. På fjärde hindret så trillade jag av och Marre sprang iväg. Hans fd ägare stod som funktionär på banan och vi pratade lite snabbt när hon hade fått tag i Marengo. Hon sa att jag hade inte gjort något fel, jag red bestämt, lutade mig bakåt, hade skänkel och stöd och varken hon eller jag visste varför han höll på som han gjorde. Det kändes jättedåligt efter den rundan, jag fattar inte varför han håller på som han gör, om det är för att han inte vill hoppa eller om han bara är lat. Fast om han bara är lat så borde han ju ha hoppat eftersom jag hade stöd osv, det gör han ju på träning.. Det är svårt att veta, mina tränare säger ju att han är lat men det känns som om vi borde lyckas någon gång..
 
LC
Denna gången kändes det bättre. Vi fick knappt några stopp på framhoppningen och denna gången var det inte så många som fick hoppa fram samtidigt, så jag kunde koncentrera mig mer på mig och Marengo istället för att behöva tänka på alla andra. På banan så fick vi ett stopp på första, vi borde ha klarat det men det stod nära publiken och eftersom han inte vill gå riktigt så nära läktaren så blev vägen konstig. När vi red mot det igen så flyttade jag honom mot läktaren men vi hoppade lite ur sväng, som om vi låg på en volt. Andra hindret var det jag trillade av på förra klassen men denna gången så kom vi över. Vi fick ett stopp till men kom igenom grunden + ett hinder till som var första hindret på omhoppningen. Jag hade innan bestämt att jag skulle rida hela banan som en grundomgång och tänkte inte på att det var ett omhoppningshinder.
 
 

2013-02-25 @ 07:54:00

Årsmöte

Förlåt för att jag inte har uppdaterat i helgen, har inte hunnit för jag har haft fullt upp hela tiden.
 
Klockan tre började ungdomssektionens årsmöte. Jag har suttit som ordförande i två år men hoppade av för att ge mer tid till Marengo, läxor osv. Jag kände att jag inte hade tiden och då var det bättre att låta någon annan, som hinner fixa och ordna, att ta över så att det blir många möten och aktiviteter. Klubbens årsmöte var intressant och det gick fort. Efter det så var det prisutdelning för klubbmästarna, jag fick ta emot en silverplanket för dressyr kategori D, vilket kändes konstigt.. Jag och Marengo tog en andraplats fast han skyggade mot staketet och publiken och jag råkade rida fel väg ^^' men det var roligt, han gick fint ändå tycker jag. Efter prisutdelningen och fotografier så var det fest. Det var väldigt roligt! Det var dans och party, något som jag sent kommer glömma ;)
 
Bilder på planketen lägger jag upp imorgon.
 

2013-02-22 @ 13:19:00

Gamla hästar

Pelle var vår grannes shettis (när vi bodde på landet). Honom tog vi med ut på promenader i skogen och lite lättare turer. Han var en shettis. Jag red honom tills han flyttade från vår grannes gård.
 
Nibelungen Star red för två år sen jag när han skulle säljas. Vi var intresserade av att köpa honom men jag ville ha en svårrare häst. 
 
Puff var min första "riktiga" tävlingsponny. Han är en shettis -98. När jag red honom stod han på Jutagården, men såldes till någon annan för ett tag sen.
 
Linhagens Rednex red jag till försäljning. Han var en shettis som växt över a-ponny måttet och blev liten b-ponny. Jag red och tävlade honom på en sommar och en halv höst innan han blev såld.
 
Fideli Fem red jag på mitt sista b-ponny år som var för två år sen. Tävlade henne i gotacupen (LD & LC). Nu står hon hos min kompis på Stall Liori. 
 
Julius var min första egna ponny. Han är en korsning mellan welsh och new fores född -98. Jag hade honom i 4 år och vi tävlade upp till LA tillsammans. Nu står han i Söderköping hos tjejen vi sålde honom till. 
 

2013-02-22 @ 11:01:00

Fotografera hästar

Jag tycker att det är mycket enklare att fota andras hästar. Jag har bara några få fina bilder på Marengo (tycker jag). Bianca däremot var enkel att fota. Jag har många bra bilder på henne. 
 
Jag har inga direkta tips att ge när det handlar om att fotografera hästar. Det är bara att våga prova nya miljöer, vinklar och olika ljus :)
 
 
 

 
 
 
 

2013-02-22 @ 08:03:00

Bockträning

Ja igår skulle jag hopptränat hos Helena Holm, men det var snarare en bockträning.. Marengo bockade hela tiden, det var jättejobbigt för när vi skulle hoppa en serie med 70cm hinder så vägrade han för att han hade bockat hela vägen fram till första hindret och hade ingen fart. Jag trillade av när han vägrade men det var mitt fel. Efter sista bocksprånget innan hindret så hann jag inte få upp mitt överliv och gled av. Tur i oturen så landade jag på fötter och kunde snabbt hoppa upp och göra ett nytt försök. Eftersom han sparkade hela tiden så koncentrerade han sig inte på hindren och vi rev, fick stopp och hoppade rätt in i två hinderstöd. Han skadade sig inte som tur var, men jag fick lite ont i benet som fick sig en smäll. Men det skulle inte stoppa oss utan vi försökte igen och igen tills vi kom igenom med bra känsla. I slutet hoppade vi en bana på 1m - 1,10m, men då höll han fortfarande på och bockade. Jag fick ett spö som jag skulle säga till honom med när han bockade och när jag gjorde en anridning så att han skulle skärpa sig. Det fungerade bra och vi hoppade över alla åtta hindren i banan, med kombination, vattenmatta och vågplank. 
 
Ska vi börja tävla regionalt och högre så måste han skärpa sig. Vi kan inte komma på en tävling när han beter sig så. Dagens anledning varför han var sån kan ha varit för att jag provade att använda sporrar. De satt lågt och hade inte större inverkan, men eftersom han är så känslig så kan det ha varit det som störde honom. Vi tog av dem när vi skulle hoppa banan i slutet, och då kändes det bättre. 
 
Jag kan inte säga att vi har en bra känsla att ta med oss till Falköping på söndag.. Vi får helt enkelt försöka få en på framhoppningen.
 
 

2013-02-21 @ 13:50:00

Åh herregud..

 

2013-02-21 @ 13:48:00

Mål och framtiden

Framtiden, det är om en sekund, en minut. Dåtiden är för ett ögonblick sen. Det är rätt läskigt att tänka så, att den 21 februari 2013 aldrig mer. Detta året satsar vi på felfria rundor och lite debuter i bla. LB hoppning, LA dressyr och P70 fälttävlan (kanske distans?). Så 2013 kommer vara ett viktigt år, med mycket framgång och förbättring. Starten i LB är ett mäl vi har. I LA:1 så är vårt mål att få ett godkänt resultat. Men känner jag att vi inte är redo så startar vi inte. Jag vill inte starta när det kommer gå kasst, utan då är det bättre att stå över och träna mer. 
 
 

2013-02-20 @ 21:12:00

Klippt och klar

Idag fixade jag till Marengo inför tävlingen på söndag. Jag gjorde en liten miss då jag råkade klippa för mycket med saxen och eftersom han har ljusare underhår så syns det rätt väl.. Men annars så blev han riktigt fin! Jag klippte hovskägget, benen (hår som "stack ut"), svansen, manen och skägget (inte känselhåren!). Han ser mycket mer välvårdad ut nu, det behövdes verkligen! När jag ändå höll på så putsade jag sadeln och magplattan. 
 
 

2013-02-20 @ 19:56:51

Tävlingsbyxor

Jag är riktigt, riktigt nöjd!
 
Vad tycker ni? :)
 
 
 
 

2013-02-20 @ 12:22:31

Skara Hästsport på fredag.

På fredag åker jag och en kompis till skara hästsport. Jag har bestämt mig för att köpa en svart Charles Owen Wellington Classic, utan bling på rosetten i bak. Det känns rätt, den är finare än gpa hjälmarna enligt mig.. Fast dem hjälmarna är sjukt snygga. Denna jw hjälmen passar nog bättre på mig, tror jag. Vi får se :)
 

2013-02-20 @ 09:38:52

Charles Owen

Min gpa verkar inte komma från tillverkarna i schweiz.. Vad ska jag ha för hjälm istället? Är väldigt intresserad av Charles Owen från John Whitaker. Om jag hinner vill jag gärna åka till Skara Hästsport innan tävlingen i helgen, men jag får se om jag hinner på fredag. 
 
Så himla fin och den sitter så bra. Hoppas bara att jag passar i den, man är ju inte fin i alla hjälmar ;) Den sägs vara rätt varm på sommaren tyvärr, men det är bara att stå ut. Jag älskar den beigefärgade hakremmen och hur den går ner i nacken. Extra fint är det om det står John Whitaker i bak.. 
 

2013-02-20 @ 08:32:00

Utrustning säljes

MEJLA [email protected] VID INTRESSE
 
*Apple Mouth bettet är sålt.
 

2013-02-19 @ 17:13:50

Vardagsoutfit

Pannband - egengjort
Schabrak - Hansbo
Piké - Ralph Lauren
 
 
Jag är väldigt inne på denna pikén från Ralph Lauren just nu.. Den skulle passa bra till mitt schabrak och pannband. Vardagsoutfit :)
 

2013-02-19 @ 11:16:00

v.8

Måndag: Vila
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: lugnare pass, lösgörande
Torsdag: lugn hoppträning
Fredag: lösgörande, flytta för skänkeln
Lördag: Skrittur
Söndag: ~ Tävling ~
 
 

2013-02-19 @ 10:08:00

Dagens schema

* Skola
* Plugga
* Stallet
* Hoppträning (19.15)
 
 

2013-02-19 @ 08:34:00

Ja tack

 
 
Jackan köper jag när jag har lite pengar över. Absolut inget måste men kanske i framtiden?
Ridlägret är inte heller något måste men jag skulle sjukt gärna åka dit! Kostar upp till 6.500:-
Schabraket skulle passa Marengo jättebra! "I do my own stunts" haha
Shortsen är ett måste inför sommaren! Har en tröja som skulle passa sjukt bra till.
Kameran kostar 25.000 (tror jag) och den ska jag spara till, ialla fall försöka.. haha :)
Västen har jag kollat in ett tag. Ett klart köp i framtiden.
Pannbandet är ett måste om jag har köpt schabraket!

2013-02-18 @ 20:11:00

Självförtroende

Självförtroende är vad ordet säger, förtroende till sig själv och sin förmåga. Detta innebär att man litar på sitt eget omdöme och sina möjligheter att hantera olika situationer i livet. Detta kan synas enkelt men allt för många människor går omkring med en gnagande känsla av att man inte är är tillräcklig. 
 
Att ha självförtroende innebär också att man förväntar sig lyckas med de mål man sätter upp. Framgång, att själv sätta upp det mål man klarar. Om man sätter upp mål men aldrig når upp till dem får man dåligt självförtroende. Det samma gäller om man aldrig sätter upp några mål. Hur ska man då veta att man lyckas? Med "lycka" menar jag inte makt och rikedomar, utan mer givande mål. 
 
Många gånger han man sett eller mött människor som inte vågar göra det dem egentligen vill. De är rädda för att misslyckas, göra bort sig totalt och verka löjliga. Vem är det som inbillar sig att man inte klarar något? -ingen annan än personen själv. Det är vi som får oss att känna oss otillräckliga, men det är aldrig för sent att börja tro på sig själv och sin förmåga att klara av och lyckas även i nya situationer. 
 
 

2013-02-18 @ 14:22:00

Outfit 24/2

 
Skydd - Veredus Carbon Gel
Stövlar - De Niro
Schabrak - John Whitaker
Pannband - Swarowski
Ridbyxor - CRW
Kavaj - CRW
 

2013-02-18 @ 12:59:00

Modelljobb

Marengo fick sitt första modelljobb nu på sportlovet :) han fick visa upp de röda och vita schabraken från Schockemöhles vårkollektion. Jag har inte sett bilderna än men dessa kan ni snart se på denna hemsidan. Han passade sjukt bra i båda schabraken men jag blev helt kär i det röda.. Tyvärr så ska jag spara nu så det blev inget med det, men men ;)
 
Schockemöhle har bytt logga och deras nya vårkollektion påminner lite om John Whitakers märke. Snyggt, enkelt och fräscht. 
 
 

2013-02-18 @ 11:01:00

Foto från Nordens Ark

 

2013-02-18 @ 08:54:00

Ny sadel

Jag var ju hos en kompis i Sollebrunn, vars mamma är sadelinpassare. Hon kollade Marres sadel och det visade sig att den både var för lång, för smal vid manken och det var något ibak på sadeln som tryckte fel. Vi provade flera andra sadlar och till slut hittade vi en hoppsadel som satt superbra. Det var anledningen till att han bockade, att han hade ont för att sadeln låg fel. 
 
Sadeln är jätteskön att rida i! Mjukt läder och skön sittyta. Vulstret är mjukare än min förra sadel och det klagar inte mina knän på ;) Den ser i princip likadan ut som min förra, bara lite små skillnader. 
 
Min nya sadel är en Prestige Golden Star. 
Den gamla såldes samma dag som vi la ut den. 
 
 

2013-02-18 @ 07:56:01

Brodyr

Nu har jag lämnat in mina ridbyxor för brodering. Jag kommer få hem den precis innan tävlingen på söndag, så då blir premiären :) Det är så sjukt snyggt! Resultatet kommer se ut ungefär såhär:
 
 

2013-02-16 @ 16:26:00

Brun/cream Outfit

från johannagrant.se
 
 

2013-02-16 @ 11:00:00

Words

 

2013-02-15 @ 21:05:00

Svar på Finn ett fel

Marengo är ju lite vit på mulen, det tänkte ni inte på va? haha;)
 
 

2013-02-15 @ 14:00:00

Finn ett fel

En kluring;)
 
 

2013-02-13 @ 15:49:00

@carolinehoerschelmann

Jag hinner inte lägga över bilder till datorn, och därför kan jag inte visa er några från dessa dagarna som gått, men följ mig på instagram!
 
@carolinehoerschelmann
 

2013-02-13 @ 11:46:00

Vinter Outfit

Med ett par vita eller svarta ridbyxor skulle denna outfiten vara sjuukt fin! 
 
 

2013-02-12 @ 19:05:00

Dag 2

Det blev många fina bilder idag! Mina favoriter var de röda pandorna och snöleoparderna :) jag har haft sjukt kul idag, Marengo har också haft roligt tror jag :) mer någon annan dag
Smakprov: 
 
 

2013-02-12 @ 14:38:00

Nordens ark

Strax ska jag och mina kompisar åka och fota på Nordens Ark. (tror jag det va? vi ska iallafall till en djurpark och fota haha) ska bli väldigt roligt! Ni får tyvärr inte se bilderna förrens jag har kommit hem (på lördag eller söndag)
 
 
 

2013-02-12 @ 11:39:00

Svar på Finn ett fel

 

2013-02-11 @ 17:34:00

Finn ett fel

Vem hittar felet först? :)
 
 

2013-02-11 @ 14:31:00

Fråga till er läsare

Jag har hört från många olika håll att dessa ridvästar som är "böjbara" längst ner inte är lika säkra som de med "fast" bakdel. Varför är det så? 
 

2013-02-11 @ 09:25:00

Words

 

2013-02-10 @ 19:24:00

Dag 1

Oj.. idag har vi haft roligt! Vad har vi gjort...? haha, allt möjligt :) 
Marengo tyckte om sin hage! Han var lite orolig i början men sen tyckte han att det var roligt och undersöka en ny plats. Nu ska vi på bio så jag hinner inte skriva mer;)
 

2013-02-10 @ 16:19:00

Svar på Finn ett fel

Man rider väl inte utan pannband? ;)
 
 

2013-02-10 @ 11:12:00

Finn ett fel

 

2013-02-10 @ 08:54:00

On our way

Nu är vi påväg :) Vet inte riktigt hur lång tid det tog att lasta, men Marengo var duktig idag. Han kastade sig inte så mycket och protersterade bara genom att stå still. Vi beräknas komma fram runt 11, om allt går bra och inget händer :)
 

2013-02-09 @ 21:10:36

Guld / Svart Outfit

 

2013-02-09 @ 20:02:00

Svar på Finn ett fel

 

2013-02-09 @ 10:15:00

Hoppträning 8/2

Jag tränade för Fanny Nilsson på Jutagården.
Först red vi över bommar med tre galoppsprång emellan, i båda varven. (övning2) När vi hade fått en bra känsla och det stämde så gick vi över till andra övningen (övning1). Den bestod av bom, bom, bom, oxer. Bommarna blev som studs, och sen skulle vi hoppa. Bommarna var i fägerna grön/vit och bommarna på oxern var helvita. Marengo vägrade tre-fyra gånger innan jag trillade av. Jag landade på fötter så det va bara att gå med Marengo så han fick skritta över oxern som Fanny hade lagt ner efter andra stoppet. Vi gick över hela övningen en gång till innan jag hoppade upp. Jag och Marengo hoppade övningen igen och denna gång kom vi över. Jag kan ju inte direkt säga att vi fick en så fint hopp men jag kom över och det var det viktigaste. Vi hoppade övningen ett flertal gånger till och Fanny höjde oxern allt eftersom det gick bättre. Vi gick tillbaka till övningen med bommarna  (övning2) men denna gången var bommarna uppsatta till hinder med hjälp av sockerbitar. Vi hoppade men denna gången skulle vi ha två galoppsprång emellan. Det gick bra, fast Marengo ville inte riktigt lyssna på mina hjälper.. Eller ja, alla förutom skänkeln framåt;) Han lyssnade inte på min sits och inte på min röst, men jag lyckades ändå få fram halvhalter och fick honom lugn. Marengo bockade väldigt mycket, men han bockar mer under december-mars..
 

2013-02-08 @ 16:40:43

31 Mars - 11 November

31 Mars 2102
 
11 November 2012
 

2013-02-08 @ 15:07:00

Bloppis

Melja [email protected] om du har några frågor eller om du är intresserad av något :)
 
 
 
Bett
1. Tvådelat med lösa ringar. Har inte mätt men chansar på att den är 11,5 eller 12,5cm
2. Tredelat med lösa ringar. 
3. Tvådelat med fasta ringar. Har inte mätt men chansar på att den är 11,5 eller 12,5cm
50:- styck eller paketpris (diskuteras)
 


 
Pannband
Strasspannband från hööks. Blåa stenar i tre rader. Aldrig använt. Prislappen och alla stenar sitter kvar. Nypris 199:-, mitt pris: 100:-
 


 
 
Ryktplattor

Gör häftiga mönster på din ponny/häst. Schackrutor, romber eller trianglar. Fukta pälsen, lägg på plattan, borsta mothårs och ev. spreja med vanlig hårsprej. Aldrig använda. Säljs tillsammans för 50:-
 


 
 
Tömmar
Helt nya tömmar 5,14 meter. Materialet är vävribb, läder längst ut med silverspännen. Mejla för bättre bilder. 150:-
 


 
Ländtäcke
Mörkrosa ländtäcke med ett broderat Mullemotiv. Stl. Cob. Märke Showmaster. Aldrig använt, 100:-
 

 
 
Huva
Huva med arabkänsla. Pärlor och tofsar. Stl. cob. Aldrig använd. 100:-
 


 
 
Spö
Allroundspö med bling. En stor sten längst upp och flera på handtaget. Röd & Mörkblå (ser ut som svart) sammetshandtag.Väldigt snyggt! 65cm. Alla stenar sitter kvar. 100:-
 


 
 
Pannband
Grönt pannband, tappat fem stenar men inget som syns när man använder det. Svart läder, stl Cob. Nypris 800:-, nu 200:- (kan diskuteras vid snabb affär)
 


 
 
Piké
Rosa piké från Copperfield. Sjukt snygg, skönt material. Inga fläckar eller liknande. Stl. 146/152. 100:-
 

2013-02-08 @ 14:00:00

Finn ett fel

 

2013-02-08 @ 10:20:00

Marengo 8/2

Jag red ut igår igen. Det var mörkt och halt, men vi tog det lugnt. Vi skrittade och travade. Marengo var lite orolig, han kollade överallt och vinklade öronen fram och bak. Millitären kanske hade övat på dagen, eller så kanske en älg va i närheten. Jag vet inte och det kommer jag nog aldrig få reda på;) 
Marengo fick ha hackamoret. 
 
Snart kommer det ut en till "Finn ett fel"
Håll utkik! :)
 
 

2013-02-08 @ 09:51:00

Svar på Finn ett fel

Rätt svar var Flaggorna! Flera gissade rätt på att den röda flaggan ska sitta på höger sida och den vita på den vänstra. 
 
 

2013-02-07 @ 12:01:00

Marengo 7/2

Jag gick med Marengo ungefär 1,2 mil igår. Han gick hårt i tisdags och därför fick han bara skritta. Han var väldigt busig och nafsade mig i håret. När jag vände mig om och kollade på honom så såg han oskyldigt på mig, haha :) busponny
Idag ska jag rida ut. Det blir skritt igen fast lite trav också. 
 
 

2013-02-07 @ 10:21:00

Finn ett fel

Hann inte redigera bättre, så det syns rätt bra men vi får se om ni kommer på det;)
 

2013-02-07 @ 10:19:58

Svar på Finn ett fel

 

2013-02-06 @ 11:00:00

Finn ett fel

Vem hittar felet först..? :) 
 
 

2013-02-05 @ 13:23:00

GP- ponnyn 2013

Det hade varit lite roligt att kvala till årets gp ponny.. Men nu rider jag d-ponny och så länge jag inte har en c-ponny att starta med så kan jag ju inte vara med. 
 
Första kvalet (närmast mig) är på Grevagården den 9/3. 
 
 

2013-02-05 @ 10:05:00

Svaren på Finn ett fel

 

2013-02-05 @ 07:33:17

Ölreklam

Ååh! kolla på denna ölreklam, man ryser<3
 
Här hittar ni den
 
 

2013-02-04 @ 19:47:00

New in!

* Gold Medal dressyrschabrak
Kände att eftersom vi ska börja tävla lite dressyr så behöver jag ett dressyrschabrak att ha till vardags. Ett par rosa benlindor skulle vara skitsnyggt till!
 
*Veredus Olympic
Gud, jag dreglar..
 
 

2013-02-04 @ 13:59:00

The typical hästmänniska

 


 
 
 

2013-02-04 @ 13:27:00

Finn ett fel

Vem kan hitta felet först? 
 
 

2013-02-04 @ 12:22:00

Words

 

2013-02-04 @ 11:23:00

Dagens schema

Efter skolan ska jag snabbt ner till stan och köpa en present, sen åker jag hemåt. Klockan 7 åker jag till juta, lämnar ett pannband som jag har sålt och hämtar lite grejer som jag har köpt:) En tjej ska prova min röda aachennosgrimma från Kyro på en av ridskoleponnyerna som hon tävlar. Passar den så ska hon köpa den. Annars så gör jag inte så mycket idag, jag måste plugga matte (prov på torsdag) men det blir en lugn dag ändå. Får se om jag åker förbi och hälsar på Marengo på vägen till Juta, se hur han mår osv.
 
 
 

2013-02-04 @ 10:14:00

v.6

Måndag: Vila
Tisdag: Dressyrträning
Onsdag: Forts. dressyen
Torsdag: Markarbete
Fredag: Hoppning
Lördag: Åka till Sollebrunn*
Söndag: Rida ut, lugnt (?) *
 
* jag ska hälsa på tjejen jag köpte Julle av. Hon bor på en gård i Sollebrunn (typ trollhättan/allingsås). Jag tar med Marengo och vi ska vara där i flera dagar, vet inte exakt när vi kommer hem. 
 

2013-02-04 @ 08:38:00

Marengo i brun utrustning

Bilden är redigerad. 
Den är tagen precis när jag fick honom. 
 

2013-02-04 @ 07:58:00

Matcha med nagellack

Rider ni med eller utan handskar? 
Rider ni utan kan ni ta åt er detta tips för att matcha er outfit med naglarna :)
 

2013-02-04 @ 07:28:01

Nya stigbyglar

Jag byter från ett par Kvick out..
 
 
till ett par Flex:)
 
 
Varför? 
Jo, mina kvick out gnislar och plattan har blivit platt och hal. Mina flex stigbyglar är bra för mina knän och passar bra när han bockar. Jag ska prova dem ett tag och se om dem är bättre än Kvick out, annars byter jag tillbaka.
 

2013-02-03 @ 17:35:00

Finn ett fel

Vi startar med en enkel :)
Vem kan hitta felet först? 
 
 

2013-02-03 @ 17:09:00

Ny i stallet

Idag flyttade Binja in i stallet. Ett halvblodssto, 6 år på ca 165cm (tror jag) 
Marengo tyckte det var spännande, och var väldigt nyfiken :)
 
 

2013-02-03 @ 16:31:27

Ridvägar

Här är lite bilder på olika ridvägar som skogarna ute vid loringa har att erbjuda :)
Alla bilder är tagna idag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-02-02 @ 23:04:54

Bloggtävlig

 
Länk till tävlingen:
http://caroline.webrider.se/bloggtavlingar/bloggcrew-tavling/#comments
 
Länk till Cheval ridsport:
http://www.chevalridsport.se/sv/
 
 
 

2013-02-02 @ 22:47:32

Marengo 2/2

Jag red runt lite i ridhuset idag, bara så han fick röra på sig. tanken var att jag skulle rida dressyr, men tidsplanen var lite pressad och både jag och Marengo hade träningsvärk;)
 
Följ med på Instagram! 
@carolinehoerschelmann
 
 
 

2013-02-02 @ 12:08:39

Behöver tips

Jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om.. 
 
Är det något ni tycker att bloggen saknar/ ni vill läsa mer om? 
 
 

2013-02-02 @ 09:49:00

Marengo 1/2

Jag tog av Marengo täcket och gick med honom några varv i hagen. Han var väldigt sällskapssjuk och ville gärna greja och rufsa i mitt hår. När vi hade gått ett flertal varv åt båda hållen så tog jag in honom i stallet och borstade av honom ordentligt. Efter det fick han gå ut i hagen igen :)
 
 

2013-02-01 @ 11:07:00

Rosa Outfit

 
Schabrak - Hv Polo (här)
Pannband - Charlies (här) 
Piké - Hv Polo (här)
Ridbyxor - CRW (här)
Hjälm - Gpa speed air
Lindor - ?
 

2013-02-01 @ 08:38:00

Filmer :))

Sitter och gör en massa filmer på mig och Marengo just nu:) det är riktigt roligt faktiskt, att kolla igenom alla videos och se hur mycket vi har utvecklats. Just nu håller jag på med en film med bara hoppning, och en när han bockar, får se om jag lägger upp dem sen :)
 
 

2013-02-01 @ 07:44:00

Hoppträning 31/1

Det gick bra :) Vi tränade på brutna linjer och satte ihop allt till en bana. Den sista övningen var kombination med ett räcke (två galoppsprång), oxer (ett galoppsprång), räcke och två språng till en oxer. Det fanns flera titthinder med, men vi fick inte ett enda stopp! Första övningen var att trava på en volt och trava över två bommar som låg ut med sargen. Lätt övning. Men Marengo tvärnitade och tyckte att det va jätteläskigt. Han rygga och stegrade, men till slut skrittade han över. Vi tog några fler varv på volten i båda varven innan vi började hoppa fram. Vi hoppade på en volt, på samma sätt som med bommarna fast med ett hinder. Efter det hoppade vi lite brutna linjer och allt blev en bana. Sist hoppade vi kombination som ni säkert läste där uppe. Det gick bra, fast Marengo kollade lite på ett räcke med plankor, så jag kan inte direkt säga att det blev en rak linje;) En gång kom vi in jättefel, men sjukt duktiga Marengo hoppade iallafall<3 Han har fått ett grymt självförtroende efter jul, vilket även Helena påpekade. Så vi jobbar vidare på detta året som kommer bli otroligt :)
 
 

RSS 2.0