2012-10-31 @ 22:42:00

Words

"Ju starkare solsken, ju mörkare skugga"
 

2012-10-31 @ 21:18:13

Hoppträning

Hoppträning för Helena idag. Marengo gick väldigt bra, fast han blev lätt spänd och ville gärna hoppa. Vi hoppade inga höga hinder, utan 80- och 90 cm på brutna, böjda och raka linjer. Vi hoppade även 5½:an, vilket gick bra. Han välte lite åt höger och därför la Helena en gul bom på höger sida av kombinationen, som på bilden, men Marengo blev rädd för den istället och välte till vänster. Jag försökte få honom rätt men det gick så fort ;) Till slut fick jag till det och då fungerade det jättebra. Han var rak genom hela serien och efteråt. 
Jag är nöjd med träningen och det såg ut som om Marre också var det. 
 
 

2012-10-31 @ 12:57:00

Frågor

Vad är det starkaste bett du ridit på?
Det är ett hackamor och ett babypelham med gummistång.

Klipper du Marengo på sommaren?
Nej, han har redan så tunn päls.
 
 

Vad är din favoritövning i hoppningen?
Trekomination. Först två hinder med ett galoppsprång emellan och sen två galoppsprång innan man hoppar över det tredje hindret. 
 

 Hur länge har du haft Marengo?
Han kom den 31 mars i år så ungefär 7 månader nu :)
 

Vad har du för tävlingar inplanerade nästa år?
Jag vet inte riktigt nu men jag ska starta LB och LA men även startfälttävlan och ev. P70 fälttävlan och startdistans eller vad man kallar det :)
 
 

2012-10-30 @ 21:47:00

Bloggtävling hos TeamJumpers

 http://teamjumpers.se/2012/october/tavling-kingsland.html
Jag läser bloggen www.linnolsson.se för att de utan att döma kan driva en utav sveriges största hästbloggar, helt klart den bästa inspirationskällan jag har då de skriver med en sådan där känsla som man inte ser på många ställen, många gånger har jag läst och känner  "mig" i texten. Jag som aldrig har träffat dem kan säga redan nu att de är helt fantastisk på så många sätt, de hjälper många genom de inspirerande texter hon skriver och de har lärt mig att skita i allt skit man kan få du behöver inte bry dig! Jag läser bloggen dagligen och det kommer jag fortsätta att göra!
 

2012-10-30 @ 21:25:53

Bloggtävling hos Sara

http://carlssonpataket.se/?p=12361#comments / http://www.avantiafritid.se/ 

2012-10-30 @ 20:44:45

Pay & Jump - Geronimo

Tjejen som har Geronimo på prov heter Ella. Hon skulle starta Pay & Jump på Grevagården men ville att jag skulle rida fram honom för att trötta ut honom innan hon skulle hoppa och sen starta en högre klass efter att hon hade startat.
 
Jag red fram honom i skritt och gjorde halter och ökad/minskad skritt. Han lyssnade bra men gillade den ökade skritten mest. jag gjorde samma sak i traven och galoppen, sen skulle jag visst in på banan så jag hann inte hoppa fram mer än ett skutt på räcket. jag hoppade banan på 50cm felfritt, fast han drog mot hindren :) Efter den rundan startade Ella också 50cm, felfritt :) 
 
Skulle vara kul om jag startat 1m med Marengo, men jag ska göra det nästa gång istället. Grevagården annordnar Pay&Jump på den sista tisdagen varje månad.
 
Andra bilder kommer..

2012-10-30 @ 11:56:44

Rätt?

Ordspråket "Man kan inte köpa kärlek för pengar" är fel
 
Jag älskar dig så otroligt mycket, finns inte tillräckligt med ord för att beskriva det vi har<33
 

2012-10-30 @ 08:45:20

Pay & Jump

igår fick jag frågan om jag ville starta Geronimo en klass på Pay & Jump på Grevagården idag. Jag sa ja men jag vet inte vilken höjd jag ska hoppa. Antar att vi ska prata om det sen :) 
 
För er som har missat, Geronimo är en 7-årig c-ponny valack som några på Juta har på prov för att senare kanske köpa. De ville att någon duktig ryttare skulle rida honom och ge åsikter och då frågade de mig :) Det var egentligen meningen att jag bara skulle tävla honom i söndags, men nu frågade de om jag ville tävla honom idag innan dottern (hon som ska köpa ponny) ska starta en klass. 
 
Pay & Jump
18.00
Grevagården
 
 

2012-10-29 @ 17:42:00

Uddevalla 29/10 & bildbomb

Dagen började med att jag och två till mockade alla boxar, tömde jag fyllde på alla vattenhinkar, gjorde morgon-, lunch-, middag- och kvällshö, tog in och släppte ut hästar och sopade. Vi flyttade också två får som skulle ut i en hage. Ja, och sen kollade vi till hönsen och kaninerna. Efter allt var klart så skulle vi rida. Jag red en brun b-ponny som heter Carla, hon var väldigt pigg och ville trava hela tiden :) Tyvärr är vädret helt kasst, strömavbrott och jag vet inte allt. 
 
Lite bilder, alla förutom den första som jag tog nyss är ifrån i sommras:
Ica-Sindy
 
Freddan och en höna
 
Miranda, Carla och Minus
 
Doris och Casper
 
Prins Miramis
 
Fortuna och Bianca
 
Vackra Fortuna
 
Bianca<33
 
Fortuna
 
Fideli Fem, den b-ponny jag red och tävlade i Gotacupen
 
Carla, den som jag red idag :)
 
Smilla
 
Maja
 
Carla
 
Jag och Fidde
 
Stampe, tror jag ^^
 
En av kattungarna i sommras :)
 
 
 
 

2012-10-29 @ 15:46:00

Klubbmästerskap

Caroline Hoerschelmann & Geronimo & Ekhagens Marengo
30cm & 50cm, 70cm & 90cm
 
Geronimo:
Jag red fram ordentligt och kände på honom i skritt först, sen trav och sist galopp. Jag tesade att göra halter och övergångar och han lyssnade jättesnabbt på hjälper och förhållningar. Han slängde med huvudet när man rörde lite i tyglarna och när jag skulle hoppa så var han het de 2-3 galoppsprång innan hindren och efter hindren. Därför fick vi inte alltid rätt avsprångspunkt, det var svårt att avgöra när han skulle sticka mot hindret. I 30cm fick vi två nedslag för han lyfte inte på hovarna ordentligt och jag la några volter, och i 50cm blev vi felfria. Geronimo var sjukt go, det kändes som om han kunde hoppa hur högt som helst, han tvekar aldrig mot hinder. 
 
Marengo
Det blev lite ont om tid och därför blev det ingen riktig framridning. Min kompis ledde honom medans jag tävlade Geronimo, så han var framskrittad. Jag hoppade upp och travade och galopperade innan jag gick in på framhoppningen. Vi hoppade fram och gick in på banan, 70cm. Det blev en felfri, skitsnygg runda! Han var pigg och väldigt framåt, ville hoppa allt han såg. I LC  så fick vi ett nedslag för jag missade en förhållning, så vi kom för nära, men vi hade en snabb tid vilket gjorde att vi hamnade på en 3:e placering :)
 
Bilder kommer! Är i Uddevalla och myser med kattungar, så jag kan inte lägga upp några just nu;)
 
 

2012-10-27 @ 19:41:55

Två ponnyer på KM

Imorgon är det klubbmästerskap på Jutagården :) Jag ska starta Marengo i 70 + 90 cm, och så ska jag starta en ponny som heter Geronimo också, i 30cm och 50 (?) får se hur det går i första klassen ;) Det är nämligen första gången jag rider den.
 
Hur kommer det sig då att jag ska tävla honom imorgon? Jo, de som har honom ville att en rutinerad ryttare skulle rida honom då de har honom på prov för att kanske senare köpa honom. De ville ha lite tips och åsikter och de bad mig att prova honom. Idag pratade vi och de frågade om jag ville tävla honom imorgon. Ja såklart ^^ 30cm + 50cm är jag anmäld till, beroende på hur det känns :)
 
Filmer på Geronimo (han kallades Blixten)
http://www.youtube.com/watch?v=Mkt9j-cSiRw&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=IGYYPD7VPdE&feature=relmfu
 
Outfiten imorgon blir klubbjacka och ett blått Lmicell schabrak :)
 

2012-10-26 @ 14:39:32

Höstlov!!

Gud vad skönt med höstlov! Massa mysiga höst/vinterbilder på både Marengo och Bianca :) Det blir lite dåligare uppdatering, men jag ska skriva så fort jag hinner :) 
 
Detta är annars inplanerat; 
 
Fredag: Rida ut
Lördag: Rida ut
Söndag: Tävling! Jag åker till Uddevalla.
Måndag: Jag är i Uddevalla
Tisdag: Jag kommer hem
Onsdag: Lugn uteritt
Torsdag: Dressyrpass
Fredag: Jag åker till trollhättan
Lördag: Jag är i trollhättan
Söndag: Jag kommere hem från trollhättan.
 

2012-10-26 @ 11:37:00

Marengos nya grimma

 
 
 

2012-10-26 @ 11:03:00

Bilderna får tala för sig själva

 

2012-10-26 @ 08:26:26

Snöflingor

igår föll den första snön till marken, eller rättare sagt hagelkulor. Det är lite roligt, men den kan gärna få smälta bort för mig, jag har hellre höst så länge det går ;) Marengo tyckte att det var lite läskigt i början, men travade efter ett tag med svansen i vädret och frustade i snön. 
 

2012-10-26 @ 08:21:56

Marengo 26/10

Jag har ett prov imorgon, så därför får Marengo vila idag. Plugga plugga plugga
 

2012-10-25 @ 18:01:12

Sanna ord

Ridsport är sporten som ger allt ifråga om fart,
spänning, adrenalinkickar och känslan-
av att ha kontroll över en varelse på ett halvt ton under sig.
Vinner man en hästs tillit har man en vän för livet,
som aldrig snackar skit och tycker om den för den man är!

Så lägg av med att slänga töntiga kommentarer om hamburgare hit och dit
(vi menar, lever ni kvar på 90-talet eller?)
, att alla som rider är töntar och jag vet inte allt vi har fått höra.
Hästar är flyktdjur,
de har ingen röd stoppknapp man kan trycka på i nödsituationer.
De är egna individer med egna viljor,
levande varelser som man inte alltid kan kontrollera.
Varje år dör ca 4 personer i samband med ridning,
och ungerfär 10 000 fler skadas allvarligt.
Tänk på det nästa gång du kallar någon ryttare för mes,
eller ligger och jämrar dig efter att du halkat i gräset när du sprungit efter den där bollfan!

 

2012-10-25 @ 17:33:50

Mina åsikter..

.. om
 
Gnälliga ponnyryttare
En av de värsta sakerna jag vet! Det kan ha gått hur bra som helst på banan men ekipaget har fått ett nedslag och ungarna kommer lipande ut från banan. Inte för att vara nedtryckande på något sätt, men jag tycker faktiskt att de får tuffa till sig lite.
 
Duktiga hoppryttare
Det är riktigt roligt att se en duktig hoppryttare. Jag pekar både mot hästryttare och ponnyryttare. Vad jag anser att en duktig hoppryttare är att den inte drar i hästens mun eller stör den på något sätt. Det finns så många olika typer av skickliga ryttare, det beror på åldern. Jag menar, Roffe är ju duktigare än en 6 åring. Men den 6 åringen kanske är väldigt duktig för sin ålder :)
 
Feta ponnyer
Alla ponnyer ska ju någon gång i livet få vara lite mulliga ^^ men jag tycker att man ska hålla koll så att ponnyn inte får fång, kolik osv. Ska man ut på tävlingsbanan så är det schystare att ha ponnyn i bra hull, för dens egen skull. Bra kondis, bra hull är förutsättningar för att man ska få en bra runda i bra tempo osv :)
 
"Färdiga ponnyer"
Vad jag menar är att det finns ponnyer man kan köpa som är "färdiga", alltså de som hoppar allt i alla lägen utan att man behöver göra något annat än att sitta och styra. Jag känner några sånna ponnyer men jag tycker inte att man ska dra slutsatsen när man bara har sett dem på tävling. Det finns säkert de som tror att Marengo är en sån ponny, men kollar man på resultaten och känner man honom så vet man att det inte är så. Jag tycker att det är tråkigt att rida sånna ponnyer, jag lånade en b-ponny i en månad som hoppade allt, men ska jag vara ärlig så utvecklades jag ingenting under den tiden, men har man dåligt självförtroende så skulle man kunna rida en sån ponny för att bygga upp det :)
 
Från LD till Msv på mindre än ett år
Det går för fort, jag tycker att man ska ta tid och ha roligt med sin ponny istället för att åka ut på tävlingar varje helg. Exempel på dessa situationer kan vara om man har en "färdig ponny" eller en "färdig häst". Ta tid och ha roligt istället. Jag menar inte att det är dåligt att komma upp i dem höjderna så snabbt, men jag tycker att det har gått för fort.
Med ex. Marengo så är planen att tävla några LB, sen gå ner på LD/LC igen och sen upp på höjderna. På så sätt får vi bra självförtroende:)
 

2012-10-25 @ 13:54:00

Nytt täcke och grimma

Täcke JH Collection
Igår fick Marengo sitt täcke från JH Collection som vi la undan. Det kostade 1699:- och vi köpte det i stl 135. Täcket kallas 3 in 1, så när vi köpte täcket så fick vi tre olika täcken. 
*Stalltäcke
*Regntäcke
*Hals (inget täcke)
Man kan använda täckena var för sig, eller sätta ihop stalltäcket och regntäcket så att det blir ett vintertäcke. 
 
Mina åsikter:
Stalltäcket var helt otroligt! Det kändes som ett duntäcke, mjukt och tunt material som ändå har bra kalité. Regntäcket känns inte vattentätt men håller ute varenda vattendroppe (vad jag har märkt än så länge). Halsen är i samma material som regntäcket, Marre har inte använt den än men det verkar bra. Priset är dyrt för ett täcke, men jag ångrar inte köpet. 
 
 
 
Grimma JH Collection
Bra kvalité, trots det billiga priset (129:-) Väldigt mjukt ludd, och väldigt bra passorm. Skitsnygg och Marre verkar trivas i den. Tyvärr tillverkas den inte längre och är slutsåld, jag köpte de sista som fanns.
 
 

2012-10-24 @ 09:21:00

Outfit

Det var längesen :)
 
Pannband - Swarovski
Hjälm - Gpa
Benskydd - 
Kavaj - Spooks
Schabrak, huva - Scapa Sports

2012-10-23 @ 12:01:44

FILM

Här är en film från tävlingen i Falköping förra helgen. Det går inte att ladda upp den så att ni kan kolla direkt på bloggen, så ni får följa länken :)
 
http://www.youtube.com/watch?v=iOPUW-yscnA&feature=plcp
 
 

2012-10-22 @ 16:01:00

Marengo 22/10

Grabben får vila idag :)
 

2012-10-22 @ 09:04:10

Fattar inte

Jaha, nu står det att jag har 25 fel i klass 1 och 13 fel i klass 2.
Jag kanske är dum men jag fattar inte? Det stod ju 22 fel och 4 fel?
 

2012-10-22 @ 08:55:45

Svar på kommentar

A:1a innebär inte alltid att de höjer 10 cm i omhoppningen. I Falköping höjde de bara 1 hål = 5 cm och vissa hinder höjde de inte överhuvudtaget, kollade på omhoppningarna och la märke till detta. Men ibland höjer de 10 cm men inte denna gång.
 
Jag vet inte vad höjden låg på för jag kollade inte med mätstav eller något annat men jag frågade i seketariatet, och de sa att höjden skulle ligga på 105cm. 
 

2012-10-22 @ 08:50:43

Svar på kommentar

Sant att du fick 12 fel på hinder men du fick 22 fel totalt i och med tidsfelen.
 
Jag vet inte hur det är, det känns inte rätt att jag fick 10 tidsfel, men jag bryr mig faktiskt inte. Jag är nöjd med min runda och det är det som jag tycker räknas.
 

2012-10-22 @ 08:47:20

Svar på kommentar

Det kan helt omöjligt legat på 105! 105 är ju L:B+5 och den höjden ligger inte div 2 på. Möjligtvis div. 1 :)
 

Jo, i lagklassen så ligger höjden i fas 1 på 95 cm. Till omhopppningen höjer dem 10cm så att hindren ligger på 105 cm :)
 

2012-10-21 @ 08:52:00

Svar på kommentar

på equipe står det ju att du fick 22 fel i LC? Varför ljuga?
 
vi fick en rivning och två vägran. Varför skulle jag ljuga? jag bryr mig inte om vad det står på eqipe och om det är sant eller bara en miss för jag är supernöjd med båda våra rundor, vad vi fick och hur många fel vi fick spelar ingen roll. Vi hade roligt och jag tycker inte att man ska behöva tänka på fel och brister, speciellt inte när jag och Marengo nyss har börjat lära känna varandra. Han behöver tid på sig och tålamod, inte någon som vill vinna varje tävling och blir ledsen så fort man får en rivning eller en vägran. Tidsfelen gör ingenting, vi gjorde vårt bästa och är nöjda med det.
 

2012-10-20 @ 19:31:10

LC & LC+5

Caroline Hoerschelmann & Ekhagens Marengo
LC - 12 fel
LC+5 - 4 fel
 
Det var tävling i Falköping idag, div II sista omgången. Vi startade båda klasserna som låg på höjden 90 och 95/105cm.
 
Förklassen:
På framridningen så gjorde vi öppna och slutna, så att han skulle lyssna på på båda skänklarna. Han var väldigt uppmärksam på min vänsta skänkel men inte lika uppmärksam på den högra. Så jag jobba med många volter och skänkelvikningar. Efter det så var han rund och fin, och var snabb för hjälperna. Vi galopperade väldigt kort, nästan trav och sen längde vi för att se så att han var framför skänkeln.
 
Vi hoppade fram på lilla fyra gånger, alla med rätt galopp i landningen och bra avsprångspunkt. Vi gick vidare på räcket som vi hoppade två (?) gånger och sen oxern två gånger. Riktigt bra känsla och han stannade inte en enda gång, han rev inte heller.
 
På banan började vi med att galoppera i höger varv, stanna och nosa på ett plank och sen påbörja banan. Han kändes väldigt ärlig mot hindren, hade öronen framåt hela tiden. Vi hoppade banan felfritt tills hinder nr 6, ett rött sponsorhinder från Coop Extra som vi kom för nära på, så vi fick med oss översta bommen. Nästa hinder var ett våghinder, såklart var Marre tvungen att stanna och nosa innan han vågade hoppa. Så långt på banan hade vi 8 fel. Det sista hindret i grundomgången var ett ganska konstigt hinder, grått-rött-vitt-svart om jag minns rätt med ett plank. Vi fick ett stop där med men kom runt banan :)
 
Lagklassen:
Jag red på ungefär samma sätt på framridningen, men denna gången lyssnade han på skänklarna. På framhoppningen fick vi stopp på räcket två gånger och en gång så rev vi, mitt fel. Jag hoppade av före honom och han hade svårt att hoppa men gjorde sitt bästa. Oxern vägrade vi på första gången men sen så fick vi ett otroligt fint hopp!
 
Jag gick fram så han fick nosa på våghindret (bilden) och sen började jag galoppera och hoppade banan. Haha, jag var sjukt koncentrerad och vi fick ett skitbra flyt! Det har nog aldrig gått så bra :) Hinder 1-5 var samma på denna banan som det var på klassen innan, och samma hinder. Hinder nr 7-8 var på en tajt snäv sväng, det var inte många som klarade den. Marre råkade få med sig frambomen med bakbenen, så vi fick en rivning. Men det gjorde absolut ingenting! Vi kom över vågplanket och jag var så grymt stolt och nöjd! Han är så otroligt fin! :)
 
Laget slutade på 12 plac.
 
Photo: Vi hade lastat och skulle precis åka hem, då dånar det till i telefonen: "Åk inte hem, lag 1 kom fyra!" Här ser ni hindret som ger SRS lag 1en fjärdeplacering trots att enbart en enda ryttare gick felfritt i det laget. Det här hindret knäckte så många ekipage. Endast ett lag till omhoppning! Otroligt! Snart prisutdelning!

2012-10-19 @ 19:09:52

Marengo 19/10

Jag och Hanna red ut på ponnyerna i skogen. Marengo hade öronen spetsade framåt och var väldigt pigg, han tyckte att det var roligt att få ut och jogga lite ;) Jag lät honom gå upp med huvudet och struntade i att få honom jobba och istället kunde vi bara ha en mysig tur. Han verkar redo för tävlingen imorgon, vilket är väldigt bra!
 
 

2012-10-19 @ 16:12:13

Dagens ridpass

Jag och Hanna cyklar ut till skogen och bygger upp några förfallna hinder/träd och rensar en stig i skogen så att alla kan hoppa och rida där igen :) Det beräknas ta totalt ca 30 minuter. Vi cyklar tillbaka till stallet, fixar ponnyerna och rider och hoppar de hindren vi ställt upp, de blir runt 30-50cm, så alltså bara småhinder.
 
Hanna och Figge;

2012-10-19 @ 13:57:35

Vad skulle ni välja?

Jo, nu är det så att jag har lite ångest över vad jag ska välja :/ Jag behöver en ny mobil, min är sönder (men fungerar, typ..) men jag är så sjukt kär i dessa svarta gpa hjälmar.... 
 
 
Vad säger ni?
GPA vs Iphone
 
 
 
 
Eller man kanske skulle leta efter den vita gpa hjälmen?
Någon som vet vart man kan hitta den? :)

2012-10-19 @ 10:10:44

I helgen händer..

.. massor med roliga saker! Det är ju tävling imorgon, så Marengo måste fixas och utrustningen måste packas!
 
Fredag:
*Skolan börjar 08.40
*Skolan slutar 15.30
*Jag följer med min kompis Hanna hem, vi åker till stallet
*Vi rider ut på Figge och Marengo
*Borstar, flätar, packar
*Mamma hämtar oss ca 19.45
*Jag gör mig iordning
*20.30 hämtar Hannas mamma oss, vi åker till skara
*21.00 börjar vi gå spökvandringen som tar 40 minuter
*Vi åker hem, sover 
 
Lördag:
*Går upp kl halv 6? 
*Åker till stallet, gör iordning Marre
*06.45 Sätter på transportskydd, börjar lasta...
*07.15 samåkning från Juta till Falköping
*Tävling :)
*Åker tillbaka till stallet, gör iordning Marre
*Åker hem, slappar ^^
 
Söndag: 
*Slappardag ;)
 
 
 
Outfiten blir:
*JH Schabrak<3
*Back on track hjälm
*CRW Kavaj
*Swarovski pannband
*Vitt spö
*Racesafe väst
*De Niro stövlar
*Sadel, träns ^^ förbygel
*Catago svarta benskydd

2012-10-18 @ 13:52:06

Ridläger

Tips på BRA Hoppläger för mig som vill satsa?
Är lite sugen på att åka till AW Sporthorses, Skyrup :) Många duktiga och kända ryttare har gett väldigt bra respons på detta läger. 

Jag kan verkligen tipsa Jutagårdens ridläger! Sjukt roligt och utveklande som jag har varit med på i många år.
 
 

2012-10-17 @ 18:05:00

Mot grevagården

Ja, nu ska jag till grevagården och kolla på en hoppträning. Det är en kompis som tränar för en tjej, vet inte vad hon heter ;) hejdå sålänge!
 

2012-10-17 @ 16:48:43

Roligt!

Är det något roligt så kommer jag absolut åka dit :) Jag kanske kan köpa någon julklapp eller något till Marre :)
 

2012-10-17 @ 16:12:01

Ingen rubrik

Så, vad tyckte ni? :)
 
Ändrat: 
*Headern
*Ikonen (nedan)
 

2012-10-17 @ 13:19:00

Ny Header och Ikon

Fixar på en ny header :) Stilren, skitsnygg! kommer nog upp idag, vi får se ^^
Vad tycks om nya;
 
?

2012-10-17 @ 09:19:34

Livet leker

Åh vilken underbart bra träning det var igår! Vi red på travbommar på volt, studs på volt och rakstäcka med två hinder med 21 meter emellan. På raksträckan så red vi "vanlig" galopp och där fick vi 6 jämna galoppsprång, sen skulle vi minska galoppen och där fick vi in 8 jämna. Sen skulle vi även rida markarbetsgalopp (6 galoppsprång) men en mer "uppåt" galopp, gick skitbra! Vi tog över den bra känslan och hoppade på två sponsorhinder (21 meter emellan), han vägrade inte en enda gång! Guudars vilken känsla!
 
Det känns som jag har fått tillbaka glöden nu, känslan som säger "sätt upp ett hinder, vi hoppar allt!!" Jag är så sjukt glad! Ahh..
 
Livet leker verkligen ^^ det kommer gå asbra på tävlingen!! :)
 
Efterlängtade bilder från Lokal hopptävling 7/10 Skultorps Rs
 
 

2012-10-16 @ 12:01:15

Vintershopping

Nu har vi lagt undan ett likadant som detta fräna 3 i 1 täcke på Hööks i Skövde. De förväntas komma in i slutet av oktober eller början av november :) 
 
JH Collection 3 in 1 
1699:- Hööks
 
 
 
 
Sen blir det lite mer shopping inför vinern, denna skitsnygga billiga grimma från JH Collection. Ska köpa två blåa i stl Cob, en till Marengo och en till min kompis i julklapp. Detta blir suveränt!
Jag ska köpa en till Marengo eftersom hans lädergrimma blir helt stel och färgar av sig på vintern, jag vill ju inte förstöra lädret heller ;)
 
JH Collection 
129:- Hööks
 

2012-10-16 @ 11:47:08

Bianca

Nu var det längesen jag skrev ett inlägg om Bianca :) hon mår jättebra, njuter av livet i sin stora hage med en ballongmage :) Hon har också börjat sadelvänjas, igår med sadelgjord (löst spänd) för först gången. Det gick jättebra! Hon var sur och irriterad första gången vi la på sadeln men andra gången så var det inga problem. Nästa vecka så ska vi börja hänga på henne försiktigt, det ska bli spännande :)
 

2012-10-16 @ 10:43:00

Marengo 15/10

Jag red ut med min syster som red Figge. Vi skrittade och galopperade, men travade mest. Marengo gick sjukt bra, han var jättepigg och ville bara galoppera när vi travade. Han lyssnade på min skänkel, men kanske inte lika bra på mina förhållningar. 
 

2012-10-16 @ 09:37:08

Skola, sen träning

Idag är det följande schema som gäller:
*Skolan börjar 08.40
*Skolan slutar 14.20 (gött!!)
*Jag åker hem, pluggar SO & Spanska, äter något
*Åker till stallet 18.00
*Går bort till Jutagården ca 18.50
*Hoppträningen börjar 19.15
*Hoppträningen slutar 20.15
*Går till stallet, gör iordning Marengo
*Åker hem och äter
 

2012-10-15 @ 15:30:49

Besöket

Jag tog in Marengo när hans förra ägare Emma kom. Vi pratade medans jag gjorde iordning honom. När han var klar så red jag och vi gick bort mot Jutagården och red i ridhuset. Jag började trava och galoppera och värma upp honom och hoppa lite innan Emma red. Hon testade lite olika gångarter och hoppade lite småhinder. 
 
Hon tyckte att han hade blivit mjuk och fin i båda varven och han hade musklat sig jättefint på rätta ställen. Kul att höra! 
 
Kan inte lägga in videos för det laggar, och jag var så dum att jag inte tog några bilder... JAja, ni får klara er med en annan bild!
 

2012-10-15 @ 10:26:00

Följdfråga från Malin

Följdfråga då; Är det inte väldigt jobbigt och frustrerande för dig? Ni har ju som mål att han ska gåMsv så småningom, har du skrivit och upp i LA och Msv så är det ju oftast väldigt mycket att titta på. Han hoppar ju väldigt bra men det blir kanske svårt om han tittar. Kan man träna bort det på något sätt eller handlar det helt enkelt om tävlingsrutin?
 
Jag har tagit det som en utmaning men visst är det jobbigt ibland. Jag menar, det är ju inte så kul att gå in på en bana och vägra ut sig på de första hindren men det tar tid att träna bort och det är något vi siktar mot. Det gäller att vi hoppar många olika titthinder så att jag lär mig hur jag ska rida och åka på många tävlingar för att få hoppa olika typer av hinder med olika väder och omständigheter. Han kommer alltid att vara lite tittig, men vårt mål är att minska det så mycket som möjligt. Jag kommer tävla på små höjder (Ld, Lc, Lb) för att till slut bara kunna gå in och göra felfria rundor och bygga upp självförtroendet men jag anser inte att det kommer hindra oss från att klättra upp i klasserna tillslut;) Så det handlar om att träna bort det på tävling och även på träning.
 
 

2012-10-15 @ 09:52:43

Svar till Malin

Han verkar vara väldigt tittig, är det så? För det måste väl vara väldigt frustrerande för dig att han stannar och tittar och sen hoppar andra gången utan problem? Jag kanske har fel, men det är så jag uppfattar det jag läser.
 
ja, han är väldigt tittig :)
 


2012-10-14 @ 10:40:00

Besök

Åker snart ut till stallet för idag kommer Marengos förra ägare Emma på besök. Vi ska gå bort till Juta och hoppa, på de nya hindren (vi frågar om vi får).
Jag börjar rida och kanske hoppar något innan Emma ska hoppa. Det ska bli roligt att höra vad Marre har förändrats :) Text, bild och kanske en film från besöket lägger jag upp imorgon :)
 

2012-10-13 @ 18:49:00

Hopptävling 7/10

Gör ett lite kortare inlägg om tävlingen :)
 
Caroline Hoerschelmann & Ekhagens Marengo
Skultorps Ryttarsällskap, Skövde
LD+5 Utesluten
LC Utesluten
 
LD+5
På framhoppningen kändes det ganska bra. Jag hade gärna hoppat några skutt till innan jag gick in på banan men jag hann inte. Inne på banan så började jag galoppera några varv när ryttaren innan kom i mål för att vi inte skulle starta direkt när domaren sa 'varsegod och rid'. Jag var lite extra spänd för det var Skultorps NYA sponsorhinder! Det kändes faktiskt som man var på Grevagården och tävlade :) så alla ni som hela tiden klagar på Skultorps hinder kan inte längre säga något.
Vi hoppade första hindret, stannade på andra men kom över det, stannade på tredje men kom över det och likadant på hinder nr fem. Efteråt så pratade jag med min tränare Frida Hansson som sa att han inte var framför skänkeln, vilket kändes tydligt. Så till nästa klass kom vi överrens om att jag inte skulle rida stilhoppning (vilket jag ofta hör att jag gör) utan verkligen skänkla på honom.
 
LC
Det gjorde inte så stor nytta på banan men på framhoppningen kändes det superbra! Vi fick inga stopp och han var het :) men sen skulle vi gå in på banan igen och med en så dålig runda i bagaget så var det inte så roligt att gå in på banan, men Marengo kändes bra och framför skänkeln denna gången. Men jag fattar inte vad som hände, han stannade på alla tre första hindren (men vi kom över alla tre) och Frida hade missat min start så hon kunde inte svara på det. Marre stannade flera meter innan hindren och ville inte hoppa förens han fick nosa på dem.
 
Nu ska vi träna och träna på dessa hinder så att han fattar att det inte är farligt.
 
fler bilder från tävlingen kommer upp på måndag.

2012-10-13 @ 12:19:10

Detta har hänt:

under tiden som jag inte kunde blogga hände det lite grejer, kommer inte ihåg allt men här kommer en liten lista:
*tävling på Juta 7/10, utesluten i båda klasserna
*jag red min kompis ponny i dressyr. gick skitbra, superfin ponny!
*Hoppträning för Helena. hoppade upp till ca 1 m :) gick jättebra, förutom lastningen som tog 2h..
 
 
Detta är planerat:
*Marres förra ägare kommer på söndag och ska hoppa honom
*Hoppträning på tisdag (små hinder)
*Tävling på lördag. Falköping, Div II. LC & LC+5
 
 
Bild från Lokal hoppning Jutagården 7/10

2012-10-13 @ 12:05:00

Svar till Anonym

Men punkt två, det är ju inte alltid braa o rida på samma sätt hela tiden, då blir det ju bara tråkigt för hästen, man ska ju göra träningen även rolig för hästen så den vill jobba o vill göra saker, gör man bara en sak så kommer den ju bara bli trött på det o bli uttråkad

Jag rider med samma plan på dressyren/markarbetet men jag rider både på bana, i hagen, på ängar (som man får rida på ofc) och i skogen för att variera ;) Marengo trivs med det och det gör jag också, med lösgörande övningar och pauser.


Vad har hänt med uppdateringen? :( :( saknar att läsa din blogg

Saknar dina inlägg ! :(

tack :) Som jag sa så kom jag inte in på bloggen :( mådde skit när jag insåg att ni skulle gå in på bloggen varje dag och inte fatta varför jag slutade blogga. hoppas att ni förstår!


skada? vad hände?

Bianca fick ett "utbrott" och började galoppera och bocka. Jag blev träffad på armen och fick ett ganska djupt sår. Men det är sånt man får räkna med när man handskas med unghästar och jag var medveten om var hon kunde hitta på. Det har börjat läka nu, men jag kommer nog få ett err efter sparken. det är fortfarande svullet men jag har inte varit inne och kollat det ;)


var hittar man skärpet?

På Hööks ;) I skövde fanns de precis till höger innanför entrén, vet inte om de gör det längre ;)


2012-10-13 @ 11:40:21

FÖRLÅT!

Jag har inte kunnat blogga för att mitt lösenord slutade fungera. Jag har inte kommit in på hur länge som helst och det var superjobbigt att inte kunna förklara för er läsare att jag inte kunde göra något för att komma in!
 
Jag tog kontakt med blogg.se kundservice som tog sin tid och hjälpte mig! Sjukt mycket tack för det! :))
 
Jag ska byta lösenord och allt kommer fortsätta som förut med inlägg :)
 

2012-10-04 @ 08:24:59

Träningsupplägg dressyr/markarb.

Ja, man ska ju alltid ha en plan när man rider. Hä är en som jag brukar följa på våra dressyr/markarbetspass. Hett tips till alla!

2012-10-03 @ 14:42:00

Marengo 2/10

Det var visst dressyrträning. Temat var pogramridning och vi övade på hörnpasseringar och 15 meters volter. Marre var sjukt fin! Gick på tygeln och jag fick verkligen fram honom till skänkeln och han lyssnade otroligt bra på mina förhållningar! Jag fick mycket beröm av Frida och hon sa att han aldrig hade gått så bra i traven! Jag ser verkligen fram emot klubbmästerskapet i dressyr! :)
 
Våran bästa övning - Hörnpasseringar i trav :)
 
Detta lärde vi oss - Att våga länga tyttertygeln när vi passerar hörnen.
 
Detta ska vi öva på - Fortsätta att rida med den känslan
 
Hur vi ska öva på det - Jobba med lösgörande övningar på dressyrpassen.
 
Jag gjorde iordning Marres och Biancas box och Hanna gjorde iordning Figges.
(x) Göra och lägga in hö
(x) Byta vatten i boxen
(x) Mocka
(x) Ta in hästarna
 
Lite bilder från idag: 
 
Ändrade veckoschemat lite också;
Måndag: Vila
Tisdag: Hoppträning Dressyrträning
OnsdagRida ut Hoppträning
Torsdag: Dressyrpass/markarbete Rida ut
Fredag: Vila
Lördag: Rida ut
Söndag: Tävling
 
Eftersom det inte var hoppträning igår så ska jag vara med i en träningsgrupp idag som ska hoppa de nya hindren. Träningen är 17.30 på Jutagården och jag tränar för Fanny Nilsson.
 
 
 

2012-10-03 @ 11:07:23

Bianca & Figge 2/10

Min kompis red Figge barbacka och jag gick med ouppfostrade Bianca i träns med grimma över. Hon ville bara äta hela tiden! Vi gick till ett fält där jag skulle ta kort på Hanna och Figge. Bianca fick lite längre grimskaft för att kunna äta (självklart kollade jag så att hon inte trasslade in sig i den) men hon gick bara runt i cirklar. Då kortade jag upp så att hon inte kunde gå runt utan bara stå still och äta. Hon fick ett litet utbrott och började galoppera och bocka. En liten olycka skedde då, jag går inte in på detaljer. Bianca är oskadad men jag skadade mig på armen. Inte så att jag inte kan rida men jag har ändå ont. Så är det om man har en unghäst, det är jag medveten om.
 
Figge gick jättebra och ville arbeta och gick på tygeln. Hanna rider honom riktigt bra måste jag säga! :) Lite bilder på dem;
 
 
 
 

2012-10-02 @ 15:37:27

Träning idag

Ikväll kl. 19.15 börjar min och marres träning på Juta. Det blir antingen dressyr eller hoppning med Jutas nya sponsorhinder, titthinder. Vi får se men jag tar på honom hopputrustningen så får jag ta av det om det är dressyr ;)
 

2012-10-02 @ 14:15:46

Veckans schema

Måndag: Vila
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Rida ut
Torsdag: Dressyrpass/markarbete
Fredag: Vila
Lördag: Rida ut
Söndag: Tävling
 
På dressyrpasset ska jag göra lösgörande övningar och få honom uppmärksam på mina hjälper och förhållningar och öva på galoppbommar, minska och öka. 
 

2012-10-02 @ 11:59:31

Hööks

Coolmax CRW 
Ridhjälm 679:-
Jag tycker att den är väldigt snygg. Det är en lättviktshjälm så om man järmför den med Back on track så är den så mycket lättare. Den har lufthål och är mycket bekväm. Är sugen på att köpa den men det är inte det jag vill lägga mina pengar på just nu. Däremot har jag bara provat stl M och den ser för stor ut på mig..
 
 
 
 
 
 
 
Vento CRW
Ridstövlar 1 899:-
Väldigt fula. Ser ut som 100 år gamla, inte det minsta moderna. Inte värda priset och inget jag skulle ens överväga att köpa. 
 
 
 
 
 
 
Shortchap CRW
Chaps 189:-
Ni vet att jag inte gillar chaps, har aldrig gjort. Dessa var helt naturella, bara vanliga utan något som sticker ut. För dem som gillar chaps och ridskor kanske detta är ett alternativ?
 
 
 
 
 
 
Skärp
Skärp 249:-
Jag älskar skärp över vita rdbyxor, speciellt med lite blingbling på. Det ser finare ut och man kan ju ha det även om byxorna inte sitter löst. Kanske något att köpa men jag är inte så pigg på att betala 250:- för ett skärp. Kanske finns något billigare på Göteborg horse show?
 
 
Jacka Marisol Hv Polo
Vinterjacka 1 429:-
Åh, älskar den! Den sitter så grymt snyggt och är så himla skön! Däremot tänker jag inte köpa en jacka för 1500:- Tyvärr,,
 
 
 
 
 
Piké Jenner Hv Polo
Piké 479:- 
Nu var det dethär med pengar igen.. 500:- för en tröja är inte något jag skulle betala. Men hade någon frågat om jag ville ha en gratis så skulle jag aldrig takca nej! Jag köpte min begagnad men aldrig använd för ett rimligt pris!
 
 
 
 
Bandage Elastic Showmaster
Lindor 149:-
Rimligt pris för 4 lindor. Däremot vet jag inte hur bra kvalitén är, men de är så söta med det matchande täcket! Finast på svarta hästar/ponnyer eller skimmlar.
 
 
 
 
Vintertäcke Siberia Horsepower
Vintertäcke 699:-
Ett täcke jag inte har lagt märke till förut, men gud vad jag älskar det! Jättefint med loggan på och färgerna var jättefina! Passar nästan vilken färg som helst på hästarna :)
 
 
 
Tränsbett Apple Mouth
Syntetbett 179:-
För allergiska hästar och ett bett med smak som gör att hästarna gillar det direkt. Men jag vet inte, fungerar det? 
Allroundschabrak Harvard Hv Polo
Allroundschabrak 599:-
Jättefint men på bilden ser det lite grått ut, eller? Jaja, i verkligheten tycker jag att det är lite rödare, väldigt fint!  Detaljerna gör schabraket.
 
 

Huva Tartan Gold Medal
Huva 29:-
Fynd! Har man något fint som matchar så tycker inte jag att man ska tveka! Förr 129:-, nu 29:- Lite långa öron?
 
 
 
 
 
Ridbyxa helskodd JH Collection
Ridbyxor 649:-
Billiga snygga ridbyxor. Jag gillar inte loggan som är på sidan, det hade varit snyggare om det satt på låret eller bakfickan. Men när man rider så syns den bättre om den sitter på sidan. Värt pengarna.
 
 
 
Grimma JH Collection
Grimma 129:-
Jag har tänkt köpa en blå till Marre i en tidig julklapp, vad sägs om det? :) Så himla fin och billig! Hans lädergrimma blir så hård och skaver när det är kallt ute, så detta blir hans vintergrimma isåfall :)

2012-10-01 @ 19:00:28

Ny bok säljes

Rid Lätt
Helt ny, inte öppnad.
183kr ink. frakt
Mejla [email protected] vid intresse
 

2012-10-01 @ 18:14:18

fel fel fel

Jag skrev ju att Marengos helsyster är till salu, vilket stämmer, men jag skrev att hon imorse kostade 185 000:- och sen 45 000:- det stämde inte. Det är Marengos halvsyster som kostar det (här) båda är skimmelston ;) Blandade ihop dem ;)
 
Den översta är Marengos halvsyster (samma pappa) och den under är hans helsyster.
 
ANNONSEN HÄR
 

2012-10-01 @ 16:41:09

Långa tråkiga måndag..

Jag har inget att göra.. Ponnyerna vilar idag och jag har inget inplanerat utom att plugga.
Några ideér?
Annars kan man ju alltid kolla på hästnet, göra egna schabrak och matcha dem rätt eller kolla in på andras bloggar :)
 

2012-10-01 @ 14:07:00

Chaps

Jag tycker inte om chaps. De är varken snygga eller sköna att rida i. Jag tycker inte att man får ett bra stöd som man får i ridstövlar. Inte ens Dyon chaps funkar för mig. Det är jobbigt att ta på sig (enklare med stövlar) och det blir två delar, chaps och ridskor, istället för en del som stövlar. 
Stövlar vs. Chaps
För mig är det självklart. Stövlar vinner stoort. Men det är vad jag tycker om schaps. DISS
 
Tretorn chaps / Tretorn stövlar

2012-10-01 @ 09:54:00

Legends Anastasia

Jag hade lite tråkigt och gick in på hästnet. Då såg jag ett superfint Connemarasto, skimmel C-ponny. När jag gick in på annonsen och läste lite så kände jag igen hennes stam, nämligen e. Öxenholm Mango RC-Pommac RC. 
Marengos helsyster!
 
Hon är född 2001, inriktning Allround. Hoppat enstaka hinder på 130cm. Länken till annonsen HÄR.
Imorse låg hon ute för 185 000:- men nu bara 45 000:- Jag tycker det är väldigt konstigt.. 
 

2012-10-01 @ 09:15:36

Marengo 30/9

Outfit;
*Reflexschabrak
*Svart ländtäcke
*Reflex ländtäcke
*Reflex förbygel
*Reflexer på vänster fram- och bakben
*Reflexjacka
*Jeansridbyxor
*John Whitaker hjälm
*Racesafe Ridväst
*Hjälmreflex
*Pannlampa
*Svansreflex
*Swarovskipannband silver
 
ja, det var nog allt :) Har ni börjat använda reflexer än? Använder ni gula, oranga eller rosa? Det börjar ju bli riktigt mörkt nu så det är något jag kan rekomendera att börja använda om ni inte redan gör det! :)
 
Marengo var pigg och spänd hela ridturen. Det blev en halvtimmar runda runt Jutagården, förbi Grevagården och sen hem med min kompis som red Figge. Han skyggade för skuggor och det värsta var nog hans egen skugga som min pannlampa orsakade. Han hoppade runt och sparkade bakut och stegrade ibland. Det var inte så enkelt att få honom lugn och det var inte så smart att rida när det var mörkt, men det var ingen trafik utom en bil som han skyggade för. Vi tog lite trav då och då, men annars så  var det bara skritt. För att det var så mörkt så skötte han sig bra! 
 

RSS 2.0