2013-12-20 @ 08:02:53

Paus

Jag tar en paus. Det är så mycket händer just nu, stora grejer. Tiden räcker inte till att blogga liksom.. Så ja, paus till februari

Vad har hänt och hur ser framtiden ut?
Jo, än så länge har jag kvar Marengo - han är inte såld. Vi har trimmat både för Frida och själva och det känns verkligen som det har släppt sjuukt mycket! Han går mycket lugnare och stressar inte alls så som han gjort förut - kan vara för att jag känner att allt jag har fått kontroll över mitt liv och inte är lika stressig. Vi har tagit ett stort steg framåt, äntligen!
Imorgon åker jag upp till Sälen med familjen i fem dagar. Marengo kommer vila under den tiden. När jag kommit hem igen är det lite igångsättning och sen hårdtrimmning inför tävlingssäsongen. Jag vet inte hur länge jag kommer ha kvar honom och om jag hinner tävla något men jag vill försöka komma ut något- det är ju alltid bra att visa upp honom på tävlingar (om det går bra dvs) ;) , så mycket trimtrim och mycket roligt, det gillar vi!

Jag och Hanna bjuder haha.. Man förändras en hel del eller vad säger ni?
(För er som undrar så försöker jag göra ett hjärta på gamla bilden..) 



2013-12-15 @ 16:34:06

Bloggtävling

Jag är med i bloggtävling om ett swarovskipannband hos Wilma Fur (wilmafur.horseworld.se)

Länk till tävlingen: http://wilmafur.horseworld.se/2013/12/01/lucka-1-bloggtavling/#comments


2013-12-15 @ 00:21:44

#Christmasfeeling

Bloggen har fått ny header lagom till jul. Ska ändra lite småfel och förbättra den en aning men just nu får det duga. 
 
Jag tar inte emot några önskemål/beställningar på headers eller designer innan årsskiftet :)
 

2013-12-11 @ 08:31:36

Onsdag 11 december

Vad står på schemat idag då? Jo. Nu är det skola tills 11.30 för då är det samling vid Skövde arena, badhuset. Livräddning och simning är dagens övningar. Ska bli lite roligt, fast jag skulle hellre va i skolan och ha vanliga lektioner.. Orkar inte ha livräddning, inte idag ... 
Ikväll ska jag rida Marengo. Det blir nog dressyr för att få honom i låg form, mest skritt.


2013-12-10 @ 18:41:19

Myskväll

Inläggen kommer med väldigt långa mellanrum, i know, men jag har verkligen njutit av livet. Allt fungerar så perfekt just nu - skolan, hemma, allt. På tala om älska livet, snart är det jul, yeayy har önskat mig mycket roligt och flera saker som är väl behövda, både till mig själv och M. Spännandespännande

Denna veckan händer inte mycket, lite privatträningar och så är det träning för Frida på torsdag - den dagen jag ser mest fram emot varje vecka. Senare, i helgen kanske jag och mami ska åka till Havssten och träffa världens bästa Linda, får se vad som händer :) 

Bilder på mig och M från ridpass i snön på g, kanske ny header när jag ändå håller på? Har lite småplaner som kommer locka mer besökare så bloggen växer, vet precis vad som saknas..;)


2013-12-07 @ 21:36:00

Svar på kommentarer

Om han blir såld innan tävlingssäsongen, kommer du leta ny D/storhäst då? Eller är tanken att han inte ska bli såld innan? :) han är sååå fin
 
Kommer det en gullig tjej/kille som passar med Marengo så kommer jag sälja honom. Men är det så att jag har kvar honom till tävlingssäsongen så kommer jag åka ut på tävlingar osv. Helst har jag kvar honom så jag hinner åka på några meetings men kommer det någon bra köpare så är det självklart att jag säljer honom. Jag är jättenoga med vart han flyttar så jag har absolut inte brottom att slänga iväg honom till första bästa.
Efter Marengo så kommer jag köpa en yngre d-ponny eller häst. Blir det häst kommer jag ev. låna en d-ponny som jag kan tävla i en säsong. Men i första hand letar jag efter ponny då jag vill ta vara på ponnytiden. Men jag kommer inte leta förrens jag vet att Marengo flyttar till ett bra hem :)
 
 
 
Hur är Marengo att rida, är han trafiksäker och sånt? 
 
Han är sååå himla rolig att rida varje dag! Så mycket go och jag har aldrig ridit en ponny som så gärna vill jobba. Han är som en liten storhäst samtidigt som han är en riktigt speedponny. I traven flyger man upp och ner, aaah dat feeling! Men han är absolut ingen nybörjarponny.
När jag fick honom så var han inte trafiksäker, vi har jobbat med det och är en bra bit på vägen. Han var även lite sparkig när han kom i hantering, ville inte gärna ta upp bakbenen utan att kicka. Han kan fortfarande vara lite lurig men det är en jätteskillnad, han gör absolut inget för att vara dum eller elak utan bara om han blir skrämd eller liknande. När vi klipper honom så har vi en hink med godis och har man det till hands så får man göra nästan vad man vill med honom ;) När han skos står han och sover, hur lugn som helst även om vår hovslagare har en maskin han använder istället för rasp. 
Marengo är världens mysigaste ponny! Han älskar att mysa (såvida man inte rör hans mule eller öron). Så himla social och vill ha massor med uppmärksamhet. Så klok och fin, min Marengo<3
 

2013-12-07 @ 00:01:00

Dear Santa ?

Självklart kommer jag inte få allt, men vem skriver inte en lång önskelista till tomten? ;)
 
 
Schocklemöhle Schabrak 399:- HÄR
Hmmm... Kanske, kanske inte. Allt beror på hur framtiden ser ut. Men erkänn att det är sååå snyggt!? Älskar att den gråa färgen är lite spräcklig. Antingen grå eller brun färg. Beror som sagt på vad som händer
 
 
 
 
Veredus Olympic framskydd 929:- HÄR
Kan förhoppningsvis pricka av från framtidsköp om det blir julklapp. Så himla bra skydd, helt klart värt varenda öre! Marengo får så himla bra stöd av dom, har verkligen sett förändring i hans teknik med dessa, han tar för sig mer liksom
 
 
Moppekort 3000:- ?
Tror det kostar runt 3' kr. Helt klart prio ett på listan. Fatta vad skönt att kunna åka vart man vill! Dessutom har jag lyxen att ha syrrans gamla moppe väntandes på mig nere i källaren. Snart så!
 

Ridhuskort 3000:- ?
Ridhuskort på Grevagården skulle inte vara helt fel. Eftersom det är lektioner på Jutagården vore det skönt att kunna rida i Grevas ridhus nästa vinter. Inget som står högst upp på listan, men jag skulle inte tacka nej ;)
 
 

Pyamas totalt 278:- HÄR och HÄR
Mmmm, Gina har verkligen lyckats med nya pyamascollectionen. Gosigos framför tvn i jul, nu saknas bara killen (a) 
 

Hoodie 299:- HÄR
Hittar jag inte denna i någon julklapp så köper jag den själv. Så himla snygg och passformen är ... mmm..
 
 
 

2013-12-06 @ 14:50:57

Svenska Sven

Döpte man inte stormar till tjejnamn nyss eller är jag helt ute och cyklar? Man kunde ju i alla fall ha hittat något finare namn än Sven på en storm, men nej, "snöstormen Sven" var det bästa. Men det är ju svenskt, Sven och snöstorm - klassiker. 

Jag kan inte vara den enda som tycker att det är jobbigt att ha häst i denna årstiden? Men ändå trotsar vi snön. För det mesta.. Enda bra med snön är att det är mysigt att rida och så är det skitroligt att tolka! Om man har en häst man vågar tolka efter dvs.. 
Helt enkelt - jag hatar snö och vill ha sommar.






2013-12-05 @ 16:48:16

Snart 2 veckor till jul

Kom nyss hem från en snabbis på stan och nu börjar julklappslistan bli helt avbockad. Har inte köpt så mycket i år, försöker spara lite. Själv önskar jag mig bland annat moppekort, pengar, kläder och lite annat smått och gott. Kan lägga ut en liten lista senare.


2013-12-04 @ 22:35:32

Pågång

För ett tag sen va allt skitjobbigt men nu känns det ändå som om det börjar falla på plats. Och det kommer bli så mycket bättre när detta jobbiga stadie är över. Då är det bara att njuta av livet. Planer för framtiden börjar ta form, vill inte avslöja för mycket nu men ja kan avslöja att 2014 kommer lätt bli bästa året någonsin!


2013-12-03 @ 18:35:53

Att sälja häst

Måste säga att det har tagit något otroligt på mig att sälja Marengo, man vet aldrig hur många gånger till man får rida honom liksom.. Och det har även gjort att jag tappat motiveringen helt. Varför ska jag kämpa vidare när han ändå ska säljas? Ska jag vara ärlig så har jag ridit slarvigt och inte alls som vanligt den senaste veckan.. Han har fått hoppa lite, lite dressyr utan några direkta mål med vart jag vill komma. Det känns lite jobbigt att åka till stallet. Mycket skönare att vara hemma. Och vädret hjälper inte direkt för den delen heller, inte för att det har varit något problem förut men nu bara 'nej'. 

- MEN nu har jag lovat mig själv att det är slut på detta. Marengo kommer fortfarande vara till salu men istället för att slörida ska jag förbereda honom inför tävlingsåret 2014. Nästa år ska vi åka på meetings och ha så j*vla roligt. Även om jag vet att vi inte kommer nå toppen, så ska jag kämpa vidare med honom. Vi ska komma ut på tävlingsbanan och alla på läktarna ska tappa hakan så snygg som han kommer va. 
D-r-ö-m-p-o-n-n-y. "jag önskar att jag hade en så fin häst" är orden som ska snurra i allas huvuden. Hell yeah, nu kör vi! 2014 here WE come!


2013-12-01 @ 16:24:40

Så, vad händer nu?

Först och främst ska jag se till att Marengo kommer till ett superbra hem. Därefter ska jag köpa ny dponny. Det jag vill ha är en 5-7 åring med kapacitet. Ingen färdig Msv, SM ponny, utan ett ungt projekt som jag själv kan ta till dom nivåerna. Ni som känner mig vet att jag alltid tar mig an dom svåraste hästarna, jag tycker det är tråkigt att rida "färdiga" som man bara behöver sitta och styra. Nej jag vill ha utmaning! Men denna gången blir det en sjysst ponny, ingen Marengo men samtidigt inte den "färdiga". En ponny som kan men inte är där och som har en liten bit kvar. Vet exakt hur jag vill att det ska kännas när jag rider den och hur den ska va i temperamentet, så nu gäller det bara att hitta den. Men som sagt, jag vill att allt ska lösa siged Marengo innan jag köper något nytt. Han är prio ett nu och jag har inte bråttom att sälja honom.

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=775130


2013-12-01 @ 11:59:40

Today is our day

Felfri i båda klasserna, vi slutar på topp! Såå bra känsla och han gick så jävla bra. 

Nu till saken ni säkert har undrat över..
Marengo mår fint, han har inte skadat sig och han är frisk så det är inget sånt.. Det är bara det att den senaste tiden har jag försökt komma upp i höjderna med Marengo, allt går ju så bra på träning när vi hoppar upp till 100/110cm, men han är ju osäker och så.. Jag pratade med Frida och hon sa att jag kan komma till de högsta klasserna med honom till slut, men att det skulle ta för lång tid och att mina ponnyår skulle vara över när vi väl nått dit.. Mina mål är ju egentligen SM och att starta Falsterbo, men jag känner att Marengo inte är den rätta ponnyn för det, han ställer inte upp för mig så mycket som jag ställer upp för honom liksom, han är för osäker.. Så därför har jag bestämt mig att sälja honom vidare till någon som inte satsar allt för högt så att Marengo kan få komma ut och tävla och bara ha roligt.. Men jag säljer honom inte till någon som han inte passar med, jag är mycket mån om att han kommer till rätt familj som tar hand om honom och ger honom all den tid och kärlek som han förtjänar.. Detta är verkligen en ponny på miljonen. Helt magisk att rida, sån underbar personlighet, jag har aldrig träffat en sån underbar ponny. Jag önskar honom allt gott och ska se till att han kommer till världens bästa hem<3


RSS 2.0