2012-07-31 @ 11:52:07

Snyggt från Hööks

Ridbyxa 549;-
Riktigt snygg ridbyxa i blått och svart. Enligt mig är de svarta snyggare. Det var snyggt med svart mot silver.
 
 
 
T-shirt HV polo 479;-
stickad tröja CRW 379;-
Jag har alltid gillat Hv Polo, speciellt deras svarta t-shirt. Den stickade tröjan från CRW var riktigt snygg. Den röda var snyggare än den blåa.
 

2012-07-31 @ 11:17:28

Svar på kommentar

Elsa 31/7
 
Snälla kan du inte börja blogga igen? Älskar din blogg och den är så grymt bra!!! =)
 
Svar: Jag kan blogga när jag hinner, Marre kommer som sagt först. Tackar :)
 

2012-07-30 @ 13:43:00

Ållympiaden 2012

Caroline Hoerschelmann & Ekhagens Marengo
27/7- 2012 - Falbygdens hf
LC & LC+
Bilder från Equipe
 
Lördag
 
LC (90cm):
Framridning:
Vi lastade ut Marre 45 minuter innan start. Det märktes direkt att han kände igen sig och tyckte att det var spännande. Vi red fram i nya ridhuset och gjorde lite öppna, slutna, skänkelvikningar osv. i skritt för att se så att han lyssnade på skänklarna ordentligt. Sen travade jag ett varv i varje varv innan jag började med samma övningar fast i trav. Marre var superduktig och lyssnade på alla hjälper. Sen försökte vi galoppera lite, men eftersom det var ganska många i ridhuset och Marre kan bocka så galopperade jag istället fram i framhoppningen.
 
Framhoppning:
Vi började med att galoppera fram i båda varven och sen skritta lite innan vi började hoppa fram.
Första hindret vi hoppade var det lilla i mitten. Vi kom nära första gången från höger varv, men vi bytte galopp fint och landade i vänster galopp för att gå ut i vänster varv. I vänster varv så kom vi ganska bra, men Marre orkade inte lyfta på benen, så vi slog i hindret lite lätt. Vi tog det en gång till i höger varv och då fick vi en bra avsprångspunkt och ett bra språng. Nästa hinder vi hoppade var ett räcke, och det hoppade vi utan problem två ggr. Oxern flög vi över utan problem en gång och sen tyckte jag att det räckte. Vi hade fått bra språng, och en bra känsla att ta med ut på banan.
 
På Banan:
Vi skrittade runt och han fick se titthindren som fanns på banan när ekipaget innan hoppade. När speakern sa 'Varsegod och rid' till mig och Marre så fattade jag galopp, och vi galopperade ett varv innan vi gick igenom start. Grunden flöt på bra och vi fick bra avsprångspunkter förutom en gång, då han skyggade från publiken, så vi kom nära ett på hindet nr 7, vilket var ett räcke. Men han hoppade över och vi kom lite snett på hinder nr 8, en oxer som stod ett bit ifrån hinder nr 7. Men det gick bra och omhoppningen startade. Vi gjorde inga jättesnäva svängar, men vi gick innanför några hinder så att vi sparade på oss några sekunder. Omhoppningen gick felfritt och vi slutade på tiden 24.84.
 
Resultat:
Vi slutade på en 4:e placering, vilket jag aldrig hade trott vi skulle göra. Det var 4 placeringar, så jag och Marre låg precis på gränsen. Retligt nog var vi endast några tiondels sekunder från den 3:e placerade, men jag trodde ju inte ens att vi skulle bli placerade! Det var mitt och Marres första ärevarv och så kul han tyckte det var! På långsidan galopperade han på och hade öronen framåt hela tiden! :)
 
 
LC+ (95cm):
Framridning:
Vi lastade ut ca 30 min innan start eftersom han redan hade gått en klass, så vi behövde inte rida fram ganska länge. Vi red i nya ridhuset igen och gjorde lite skänkelvikningar i skritt innan vi började trava. Nu var det bara jag och 3 till i ridhuset, så jag galopperade fram där också.
 
Framhoppning:
Usch vilket väder det var! Spöregn och åska. Tävlingen var nära på att avbrytas, men den fortsatte iallafall tills klassen var slut. Vet inte hur det blev sen för vi åkte hem.
Vi hoppade lilla en gång i varje varv och fick bra avsprång. Räcket hoppade vi tre gånger varav första blev lite nära. Jag struntade i att hoppa fram på oxern och lämnade istället framhoppningen för att ta skydd under några träd.
 
På Banan:
När vi väntade på att få gå in på banan så kände funktionärerna vid insläppet igen Marre. De hälsade på honom och sa att han hade blivit jättefin och att det såg bra ut i första klassen.
Det var halt, lerigt och joggigt för hästarna att hoppa i det tunga underlaget. Vi hoppade de tre första hindren men fick stopp på det 4:e, en oxer. Men jag styrde bara undan och kom emot det en gång till, och då hoppade vi. Vi slutade grunden på 12 fel, ett stop och en rivning. Jag var nöjd och Marre med.
 
Resultat:
Vi kom på 14:e plats.
 
 
 
BILDER FRÅN KLASS 1
 
 
Klass 1
 
BILDER FRÅN KLASS 2
Klass 2
 
Söndag:
Jag åkte till tävlingen för att fota, men jag hade inte jättemycket batteri kvar i min kamera, så jag fotade hela första klassen och lite i de andra.
Jag kan ha bilder på dig, mejla [email protected] för mer info och bilder.

2012-07-28 @ 17:06:32

ANNAN MEJL

För dig som tävlar på Ållympiaden och vill bli fotad;
 
Mejla istället till [email protected] ! :)
 
Av följande är * märkt obligatorisk.
- Namn Ryttare*
- Namn Ponny
- Vilken/vilka klass/er du ska starta i
 
Kommer finnas på tävlingsplatsen från kl. 09.00 och kollar mejlen en sista gång på morgonen innan jag åker till Falköping. Tar även lite kort även på andra ekipage, så om du inte hunnit mejla så kanske det finns bilder på dig ändå.
 
Mejla om du vill vara säker på att jag tar kort på dig och din ponny.
 
Antal ekipage som jag ska fota än så länge;
8 st. 
Exempel.

2012-07-24 @ 20:48:00

Ållympiaden..

På lördagen startarjag tävlingens två första klasser, LC och LC+5. För mig och Marre motsvarar det 90 och 95cm.
Ska bli kul att tävla igen:)
 
På söndagen så åker jag till tävlingen för att fota. Det är några som vill att jag ska ta kort på dem.
Vill du att jag ska fota dig när du tävlar, skriv ditt namn i ett mejl till [email protected] :)
Allt är gratis och du får alla bilder skickade till din hotmail.
 
Exempel.
 

2012-07-23 @ 14:50:25

Svar på kommentar

Anonym
 
Rider du ut dagen innan tävling? Det är ju sista chansen att se att alla knappar funkar och att känna efter så allt är förberett och klart. Känna så att saker och ting känns som det ska. Jag brukar alltid rida ett lättare dressyrpass och jobba med lösgörande övningar så min ponny känns lösgjord, avslappnad och förberedd. Absolut inget hårt eller långt pass utan bara ca 20-30 min så han blir lösgjord och känns fräsch.
Alla har sina olika knep :) hoppas det går bra på lördag! Ska dit och titta på lördag och tävla på söndag
 
 
Svar: Jag rider ut för att få Marre avslappnad. Är det så att jag vill testa knapparna så gör jag lite skänkelvikningar och övergångar på skogsvägarna. Men för det mesta så vill jag bara hitta lugnet och få Marre att slappna av och inte bli för spänd. Det som passar bäst före tävlingsdagen beror på hur ryttaren är och vilken typ av ponny man har. Jag och Marre skrittar och travar en liten runda som tar ca 30 minuter. Det är det som fungerar bäst för mig och Marre.
Tackar! Hoppas det går bra för dig oxå! :)
 

2012-07-20 @ 19:55:20

Lite update ^^

Jag ska tävla på Ållympiaden den 28/7 och då måste jag ju skriva hur det går! 
Idag är det fredag, så jag har 8 dagar kvar tills tävlingen. Idag så red jag upp och ner för sandberg, och Marre tyckte att det va lite jobbigt i slutet när vi tog tuffare backar men har kämpade upp till toppen. Riktigt duktig och skrittade hela vägen upp. Han kommer nog ha träningsvärk imorgon men skit vilka muskler han har fått efter att vi har klättrat :)
Har en liten plan om hur jag ska rida tills tävlingsdagen;
Fredag: Klättra. Bygga upp muskler i fram- och bakbenen. 
Lördag: Dressyr. För att motverka underhals och bygga upp muskler. 
Söndag: Uteritt. För att få lite variation och ha en rolig runda!
Måndag:  Hoppträning. Med fokus på kombination.
Tisdag: Lugnare uteritt. För att han säkert har träningsvärk och inte ska stå dagen efter hoppträning.
Onsdag: Vila.
Torsdag: Lugnare uteritt. För att komma igång lugnt ;)
Fredag: Uteritt. För att få kontakt och ha kul!
Lördag: Tävlingsdag^^
 
  
 
 

2012-07-15 @ 13:51:14

Sommaruppbehåll

Jag har varit på träningsläger, på falserbo Horse Show och ska ha massor med roligt att göra i sommar, så jag känner att det är på tiden för att jag lägger ut detta inlägg om sommaruppbehåll. Datorn är inte det jag prioriterar först, utan att ha en superrolig och utvecklande tid med Marengo. Han är mitt allt, och jag vill vara med honom nu.
Sommaruppbehållet är tills skolan börjar. Då kommer uppdateringen bli bättre än aldrig förr och bloggen får en ny design.
 
--
 
Jag har fått några kommentarer om den kassa uppdateringen, ex från Anonym, Malin och Alva.
Malin: Vad har hänt med uppdateringen?
Alva: Den kassa uppdateringen är oförlåtlig!
Anonym: Vad har hänt med uppdateringen?
 
Mitt svar står här uppe; jag vill inte tillbringa så mycket tid framför datorn när jag kan vara i stallet och umgås med vänner och familjen.
Har pratat med Alva och allt har löst sig. Kommer inte vara inne något på datorn så jag kommer inte godkänna några kommentarer eller liknande.
 
Även om jag har haft dålig uppdatering så har jag fortfarande, nästan alla besökare kvar. Det är roligt att se och jag hoppas att ni kikar in igen när skolan börjar ^^
 

2012-07-01 @ 16:41:56

Hopptävling 1/7

Idag så tävlade jag och Marre i Floby. Vi startade enklass, LD+5 vilket motsvarar 85cm.
Hade två fotografer med mig, men har tyvärr inte fått bilderna än ;)
Testade en ny outfit idag, limegrön :))
 
 
Framridning:
Det var regnit och gägga överallt.. Jag red fram en timma innan framhoppningen, vilket verkligen behövdes..
Jag hoppade upp i sadeln och det första Marre gjorde var att hoppa och stegra, men han slutade när han fattade att jag inte skulle trillade av. Framridningen var en bit av padocken där banan var. Jag skrittade utanför så att Marre skulle lugna sig och sen gick vi in. Det var ganska många ponnyer inne på framridningen, så jag började inte trava förens det blivit lite lugnande. När jag travat fram så kollade jag så att det inte var några andra i närheten innan jag fattade galopp. Han lyssnade jättebra på halvhalterna och skänklarna, men han bockade i början av galoppen. Ett så kallat "mini-utbrott". Efter utbrottet lät jag honom galoppera ute på spåret.  
 
Framhoppning:
Vi började på krysset en gång i varje varv i galopp. Det blev perfekt avsprångspunkt och Marre hoppade en bra bit över bommarna. Sen hoppade vi räcket en gång utan problem. Jag kom mot oxern en gång och Marre tvekade lite, men jag stöttade honom och vi hoppade över. Nästa gång jag skulle komma på oxern så red det en tjej mitt i vägen, så jag och Marre var tvungna att stanna för att inte krocka. Blir så sur på såna när man ropar 'OXER' och de inte bryr sig! Men sen kom vi en gång till och då gick det utan problem.
När vi var klara inne på framhoppningen så var det dags för att gå ut i regnet igen, mot banan..
 
 
Inne på banan:
Jag skrittade vid ett plank för att se hur Marre reagerade, och han tyckte inteee om det. Men hindret var i omhoppningen, så det var inget speciellt att bry sig om.
Jag fattade galopp och han bockade lite innan vi fick fart. Marre tvekade vid första hindret (oxer) men jag stöttade och vi hoppade över. Andra hindret gick bra men Marre hade inte tänkt hoppa det tredje hindret, som var en oxer med plank. Han stannade men när vi tog om det hoppade han över, tvekande. Resten av banan gick galant och vi slutade grundomgången med 4 fel på hinder, men en ganska bra placering ändå! :)
 
 
Jag tycker att floby har bra tävlingar, men deras underlag i utebanan var jättehalt eftersom det regnat hela dagen. Hade faktiskt önskat att de hade sladdat banan från alla ojämnheter efter hovar och lerpölar. Ändå en bra och lätt bana. Anläggningen var liten och därför var det enkelt att hitta.
 
---
BILDERNA KOMMER SÅ FORT JAG FÅTT DEM!

RSS 2.0