2013-10-31 @ 21:06:00

Skaras halloweenrea

Ni har väl inte missat att skara hästsport har halloweenrea 31-3 november? BIG LIKE. 20% rabatt på alla ordinarie priser, och 15% på webbshopen. Själv var jag där idag och ska kanske dit imorgon igen.
 
TYGLAR
Dyon gummityglar. Så galet sköna! Priset var inte skyhögt heller. Bra pris för bra kvalité helt enkelt;)
 
 
GRIMMA
Brun snygg grimma från Bucas. Väldigt mjuk och mysig. Hade dock velat ha en mer chokladbrun färg, lite mer som Marengos päls. Men den var billig och passar perfekt till hösten och vintern då vädret är kasst och grimman hänger ute på dagarna. Köpte också ett grimskaft till, ett svart med kedja.
 

2013-10-31 @ 19:57:13

Ledsen för uppdateringen

Har sovit över hos en kompis och eftersom min mobil fortfarande är på lagning så har jag inte haft en möjlighet att blogga. Hur som helst har jag haft riktigt roligt! Marengo gick bra både idag och igår, lite seg men det förstår jag, underlaget i padocken har ju inte varit det bästa.. 
 
Bättre uppdatering lovas!
 
 

2013-10-29 @ 14:02:00

"Man får ta lite skit"

Seriöst, vart jag än är eller ser så hör jag bara om kändisar. Om hur häftiga och snygga dom är. Och det har jag egentligen inga problem med, men när folk börjar prata om hur mycket bättre dom är än alla oss "vanliga" människor så blir jag rent ut sagt förbannad! Är så less på allt sånt skit! Alla får dåligt självförtroende, och det blir ju inte bättre om alla andra säger att dom är mindre värda. Själv har jag påverkats något otroligt av detta. Jag känner mig lite deppig, liksom osäker på mig själv. Det har minst sagt synts i mina resultat och presentationer på tävling. På träning funkar allt på topp men på tävling så är det sjukt mycket folk och alla ska alltid ta fram de dåliga sidorna hos en. ALLTID ska det handla om vad andra tycker. Jo tack, det påpekar min mamma rätt ofta, att jag bryr mig för mycket om alla andras tankar och åsikter om mig. Och det håller jag med henne om. Men vad ska jag göra för att få det och sluta? när det finns överallt, vart kan man då gömma sig? Skitsnack, ask-konton, nätmobbning, pallar inte ens räkna upp mer. Folk blir uthängda och kränkta - i skolan, hemma och på nätet. Fattar inte hur människor kan skriva sånna elaka kommentarer om andra, inte för att jag alltid är en ängel själv men jag beter mig i alla fall inte som dom gör. Nätmobbning är som att snacka skit om andra, bara att man gör det anonymt och det alltid kommer att finnas där.
 
Åter till kändisar som tyvärr inte bara påverkar andra posetivt. Dom som är perfekta på alla håll och kanter. Vem är det egentligen som nätmobbare jämför andra med? Om det inte fanns något som hette perfektion, hur skulle man då kunna klaga på felen, som inte existerade - eftersom alla inte är perfekta? 
 
Menar inte att hänga ut någon på något sätt, behövde bara skriva av mig. Så sjukt många tankar som snurrar i huvudet nu asså, helt crazy. Ska bättra acceptera mig själv från och med nu - Jag är bra. DU är bra. Oavsett vad andra tycker så är VI bra.
 

2013-10-29 @ 11:12:00

Va beredda..

.. för senare kommer ett inlägg med mycket tankar och åsikter
 

2013-10-28 @ 23:10:00

Stormen Simone

Antar att ni alla har hört talas om stormen Simone vid det här laget? minst tretton döda vid det här laget, varav två kastades i havet av stora vågor. helt sinnessjukt! 
Marengo verkade lite annorlunda idag också, lite mer på sin vakt än vanligt. Jag var ute på en kort promenad när det var regnuppehåll och han höll koll på precis allting. Hoppas det går bra för honom nu, att han får någon sömn och inte är helt utslagen imorgon.
 
http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/vader/article23052.ab

2013-10-28 @ 22:54:03

v.44

Måndag: Skritt
Tisdag: Hoppträning för Erik Berggren
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Dressyrträning för Frida Hansson
Fredag: Fälten
Lördag: Tävling
Söndag: Skritt
 
Sista tävlingen lokalt/regionalt i år är planerad nu på lördag. Både jag och Marengo har tagit ut oss helt nu två helger i rad och jag känner att både han och jag behöver en välförtjänt pause efter klubbmästerskapet i hoppning. Är så less på allt runt omkring och vill bara fokusera på mig och Marengo. 
För övrigt så är det en vecka där vi ska jobba mycket med framåtdrivande hjälper och inte hålla igen så mycket. Vi ryttare håller igen på tok för mycket, ibland måste man sluta blomsa och svänga och bara tänka framåt liksom. Så denna veckan kommer bli nyttig på många olika sätt.
 

2013-10-27 @ 17:46:35

Söndag

Ett enda ord för att beskriva dagen - KASS. 
Finns inte så mycket att berätta utom att uteslutningen i första klassen var mitt fel och i andra klassen så vet jag inte vad som hände. Fattar inte vad jag gör för fel.. den som har svar på det får mer än gärna komma och berätta det för mig

2013-10-27 @ 08:28:27

Tävlingsdag

Uppe med tuppen idag ;) är påväg till stallet nu, där ska det sista på Marengo finslipas och sen är det transport till Jutagården. Ser sjukt mycket fram emot dagen, ska verkligen bli en superdag! Hoppas att underlaget är lite bättre i ridhuset än vad det va i torsdags.. Det va lite tungt och djupt då, men jag har i alla fall fått höra att det är som en mini-OS bana så det ser jag fram emot! ;)



2013-10-26 @ 11:30:09

Godmorgon världen!

Äntligen höstlov, så galet skönt asså! Finaste ponnyn ska trimmas ordentligt idag för imorgon är det dags för Royal Cup på Jutagården. Snacka om att jag är taggad! Hoppas bara att vädret blir fint. 
 

2013-10-25 @ 08:05:57

Dressyrträning 24/10

Vi började med att trava i höger varv till musik. Låta hästarna springa på lite och sträcka på sig. Efter en låt var slut så galopperade vi genom nästa på samma sätt som i traven - låg form och runda. Därefter tog vi en låts trav och sen en låts paus och efter det galopp i andra varvet, jag tror ni fattar ;) Marengo gick väldigt bra, jag jobbade honom på volt istället för att galoppera runt hela fyrkantsspåret för jag ville komma runt med innerskänkeln ordentligt. 
 
I slutet av träningen så galopperade jag i kort och lugn galopp men med galet mycket skänkel så att vi fick tryck framåt. Jag låg hela tiden och pressade på hans tröttgräns. Han saktade av till trav när han tyckte att det blev allt för jobbigt, men jag tycker ändå att jag nådde "dit" i slutet. Frida sa att det är precis det här han gör när han stannar på hinder, att han inte är helt framför skänkeln och saktar av. 
 
Det var en riktigt bra träning som jag hoppas att vi ska köra fler gånger. Jag måste komma igenom Marengos gräns för att komma längre. 
 
 

2013-10-24 @ 23:50:00

Trött

Är typ halvdöd så jag berättar mer om dagens dressyrträning imorgon :) Godnatt sålänge!

2013-10-24 @ 11:54:00

softtorsdag

Film på två av tre lektioner på fm, såå gött! Kort svenskalektion och lunch. Efter det är det en föreläsning och därefter bildlektion. Älskade torsdag<3 Ikväll så är det dressyrträning på Jutagården. Vet inte vad Frida har planerat men roligt ska det bli!
 
Ska verkligen försöka få in lite nya bilder i bloggen, har sagt det förr och säger det igen, i know.. Men nu SKA det bli förändring! Ska satsa på bloggen nu, tror detta kommer bli awsome
 
 
 

2013-10-23 @ 16:26:00

Därför ska man inte ta ledande tygeltag

Läste nyss ett inlägg på Elviras blogg där hon skrivit om ledande tygeltag och varför det inte är bra. Jag reagerade direkt och vill sprida detta. Ni kan läsa hela inlägget här
 
Text och bilder från Elviras blogg:
 
 
Hästens käke är inte till för att röra sig sidledes i större grad. De två halvorna ska ligga rakt över varandra, precis som våra egna. Vad som händer när man tar ett ledande tygeltag är att underkäken följer med bettet, det vill säga att den flyttar sig ur sin ursprungsposition. Vi människor har ju väldigt korta käkar i jämförelse med hästarna, men trots det är det inte speciellt behagligt att lägga käken ordentligt på sniskan.
 
Låt oss säga att vi tar ett tygeltag till höger. Hästens underkäke följer med åt samma håll och sätts ur led. Testa själva att dra er käke ur led med handen och reflektera över vad som händer med er nacke/hjässa. Den vrids åt motsatt håll. Vid ledande tygeltag är det inte ovanligt att se hur hästen lutar på huvudet och nacken, eftersom käken åkt ur led.
 

2013-10-23 @ 08:28:58

Startlistor Royal Cup

KLASS 3
LB (100cm)
Startnr: 9 av 22 starter 
 
KLASS 4
LB+ (105cm)
Startnr: 8 av 11 starter
 
Det var rätt bra startnummer. Inte för tidigt som det brukar vara och det är skönt. Jag är nöjd, det känns bra :)
 
 

2013-10-23 @ 08:16:59

Marengo 22/10

Padocken var jätteblöt och lerig, och Marengo var pigg som tusan så jag visste redan innan passet att jag inte skulle komma någonstans. Så istället för att rida ett tufft dressyrpass som jag tanken så började jag med att galoppera honom så att han lugnade ner sig. Först då började jag jobba honom lite i skritt och trav. I skritten gick han jättefint men i traven så tyckte han att det var lite läskigt när att lera skvätte, så han trippade mest fram. Hade velat att han skulle få långa och spänstiga steg istället.. I alla fall så skötte han sig bra för att vara en ponny som tror han är gjord av socker, så jag är nöjd. Skritten var riktigt fin!
 

2013-10-22 @ 14:40:32

*stöveldrömmar*

Pioneer Crocodile.
Hur länge har jag inte gått och dregglat efter dessa? Dom är så galet snygga och funderar fortfarande på att spara till ett par.. Älskar det lackade, men däremot är det lite för mycket med krokodilmönstren. Det hade varit mycket finare om det inte hade varit mönster hela vägen, någonting behöver bryta av det. Enligt folk som har dom är dom skitbra, superkvalité fast lacken går ur till slut. Passformen ska också vara något extra.
Finns att köpa här -> http://www.hastaffaren.se/sv/till-ryttaren/skorstovlar-chaps/ridstovel-pioneer-krokodil.html
 
 
De Niro The Rose
Hade den inte varit röd utan silver eller liknande så hade det varit något för mig! älskar det lackade på skaftet och på tårna. Dock hade det varit finare om den hade haft "de niros speciella mönster" på skaftet istället för randen som är nu och att den hade varit lackad. mumma! 
Finns att köpa här -> http://www.chevalridsport.se/ridstovlar/ridstovlar/vacker-ridstovel-the-rose-fran-de-niro-boot.html

2013-10-20 @ 20:01:00

v.43

Måndag: Vila
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Hoppning
Torsdag: Dressyrträning för Frida
Fredag: Markarbete
Lördag: Fälten, galopp
Söndag: Hopptävling
 
Det blir en mellantuff vecka med mycket varierat. Skulle dock vilja lägga in ett par skogsrundor men det går ju itne pga älgjakten nu.. 
På söndag är det hopptävling igen. Royal Cup på Jutagården. Jag och Marengo ska starta LB och LB+5, detta kommer bli awsome!
 
 

2013-10-20 @ 13:10:00

Hopptävling GP-ponnyn

Chempion
Klass 1
LC. Det blev en riktigt kass runda. Jag hoppade före honom, vi tappade tryck och energi i galoppen och nästan ingenting stämde. Tror vi fick ett bra språng av åttasju hinder, det säger rätt mycket.. På sista hindret så hade han är jättelång galopp som han inte kunde hoppa i. Så han stannade och gick till vänster, medans jag flög av rätt fram och på hindret. "flög" kanske är att ta i, jag gled av rättare sagt ;)
 
Klass 2 - GP-kvalet
LB. Nu hade jag prata med Fanny och jag visste precis hur jag skulle rida Chemp. Vår runda gick jättebra, vi fick bara ett stopp på kombinationen vilket var mitt fel, jag glömde ytterbogen när jag skänklade på för att få mer fart och energi. Så hans huvud ställdes mot väggen och han hade ingen chans att få bra hinderkontakt. Dummadumma jag. Men vi tog om det och då gick det jättebra. Resten av banan flöt på, vi fick jättefina språng om man jämför med första klassen och jag är supernöjd. Trots allt hade jag bara ridit denna ponnyn tre-fyra gånger innan tävlingen. Utan stoppet (-3p) och minuspoängen för tidsfelen jag fick så hade jag haft tillräckligt poäng för gå vidare. Lite surt. menmen, det var i alla fall roligt att få ett stilhoppningsprotokoll så jag vet vad jag ska träna mer på ;)
 
Marengo
Klass 1
LC. Åhh vad underbart bra det gick!! Red honom på ett nytt sätt och vi blev felfria, utan minsta tvekan på de maxade oxrarna! vet inte vad jag ska säga.. så satans bra gick det!
 
Klass 2
LB. Det gick sååå bra! Vi fick ett stopp på femman, en maxad oxer som stod på ena långsidan. Men det var helt och hållet mitt fel, jag lät Marengo gå iväg och vi fick en för lång galopp. För övrigt så var det ingen tvekan, det gick helt galet bra! 
Eftersom jag fick ett stopp på femman så trodde jag att det var slut efter hinder nr sju, men domarna sa aldrig avbryt så jag valde att hoppa första hindret i omhoppningen oxå, för att se om dom sa något då. Men jag hörde ingenting. Då red jag mot utgången men då började alla skrika "nejnej vad gör du? Du får ju hoppa omhoppningen också!" Jag var helt borta och fattade inget. Så utan att vara helt medveten om det så galopperade jag mot hinder nr nio men fick en kass väg vilket gjorde att vi fick ett stopp. Så då var jag utesluten. Alltså hade bedömningen varit A:0/A:0 med totalfel, så även om man fick fel i grunden så fick man hoppa omhoppningen också. Det hade jag ingen aning om, men jag är supernöjd över vår insatts ändå! Kul att det äntligen har släppt, nu är vi på gång!
 
 

2013-10-19 @ 19:49:07

Vinn ett läger på AW

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN
KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN
KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN
KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN
KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN
KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN
 

2013-10-19 @ 05:40:08

Tävlingsdag

idag gäller det då! fyra klasser på Greva med bland annat GP-kval :) jag är inte nervös än, men vi får väl se hur det blir sen hehe.. Undra vem som kommer vara stirrigast, jag eller Marengo? ;) ne men det ska gå bra, riktigt riktigt bra. Kommer ni och hejjar på mig?

2013-10-18 @ 08:35:14

Marengo 17/10

Efter fyslektionen i skolan och hoppningen med Chemp kan jag säga att jag var rätt mör i benen. Men det var bara att hoppa upp på häst nr två. Vi gjorde samma övning som lektionen med Chemp, fast nu hade vi en åttvolt med ett räcke och en oxer. Jag var nog kvar vid ridningen med Chemp för när jag hoppade första varvet så gick det inte bra. Marengo klarar inte av samma inverkan som jag har på Chemp, men ändå måste jag rida lite likadant. Men Frida sa att jag måste ställa frågan till Marengo innan hindret gör det. Då gick det mycket bättre. Jag vet så väl att jag bara rider till hindret och inte bestämmer mig förrens precis innan att vi ska hoppa. Efter det så gick det superbra och vi hoppade oxern på +1m. 

2013-10-18 @ 08:06:35

Chempion 17/10

Han gick helt galet bra! Jag är så nöjd. I början så hade jag lite svårt att få fram honom och galoppen var slö. Men sen gick vi igenom sits med Frida och hon tyckte att jag hade hälen för långt ner så att jag inte kom åt med vristen, och att jag hade stigbygeln för långt ut. Ylva lärde mig att ha stigbyglarna ute på tårna, kanske för att överdriva lite så att jag fattade, men nu ska jag tänka på att ha dom på trampdynan på foten istället. Det var lite tufft till att börja med, jag är så van vid att ha stigbyglarna vid tårna att jag gärna flyttade ut dom lite. Men i slutet så gick det riktigt bra! :) Då fick jag verkligen fram honom och vi fick jättefina språng.
 
Övningen var två vanliga räcken snett igenom somo vi skulle hoppa på en åttvolt typ. En rätt enkel men nyttig övning.

2013-10-17 @ 15:31:00

Trött

Snacka om träningsvärk jag hade kommer att ha imorgon.. Hade idrottslektion idag med kondition och styrka. fy fan. Och inte nog med det så var det min kusin och hennes kompisar från västerhöjd som höll i lektionen. Fick kämpa på lite extra där, och på det är det två hoppträningar idag. Först en med Chemp och sen Marengo. jippi
ne men det är alltid roligt att träna ;)

2013-10-17 @ 07:55:04

Helgens Outfits

Tänkte ha det schabraket som ni ser på bilden på Marengo. Förvånade? haha. Jag tycker att han är så sjuukt fin i brunt men helst skulle jag vilja ha ett brunt anna scarpti schabrak med beige kant. Såg det i Skara hästsports monter på Champion of the Youngsters, höll på att dö typ! 
Han ska ha sin vanliga pullargrimma, benskydd veredus, luvan på bilden och bling pannbandet. mums
 
 
Sen har jag funderat rätt mycket på vad jag ska klä Chempion i.. Men eftersom jag har min svartvita kavaj på Marengo så tänkte jag ta något som passar till det, och som är snygg till Chemps färg på pälsen. Lite färglöst kanske men jag funderar på det svart/vita schabraket som Marengo har på bilden nedan. Vad tror vi om det?
Det blir nog skitsnyggt till hans bruna utrustning!
Träns och sånt bestämmer ju inte jag, men jag funderar på pannband.. Jag har ju bara bling till Marengo, inte för att dom måste ha swarovskipannband men det är ju så snyggt! hmm...
 
 

2013-10-16 @ 20:57:58

Marengo 16/10

Jag och två andra i stallet red samtidigt i padocken. Jag fokuserade på dressyren, Marengo skulle gå i låg och lång form och jag tyckte att han var superduktig. Vi började på volt där jag kunde flytta honom för skänkeln och få igenom halvhalterna. Han var nog rätt trött efter gårdagens galoppass på fälten för han gav sig fort och krånglade nästan ingenting. Superfin var han, verkligen! går han såhär i helgen så får vi vår felfria runda. Men allt hänger ju ändå på mig ;)
 
Har inte hunnit berätta om när jag hoppade i fredags, lite småhinder med tittiga saker , väl behövligt ;) Här får ni tre nya fräsha bilder (äntligen lite nytt!)

2013-10-16 @ 16:01:56

Chempion

Jag pratade med Frida och Fanny på Jutagården och vi kom överrens om att jag skulle tävla Chempion på GP-kvalet den 19/10 på Grevagården. Jag hoppade honom i fredags vilket gick jättebra, så jag anmälde mig till clear round LC och GP-kvalet som går i LB, som jag bestämt tillsammans med både Frida och Fanny.
Chemp är verkligen så himla fin och jag kommer vara stolt när jag rider honom bland alla andra ponnys på tävlingen! :)
 
From torsdag-lördag så kan jag nästan säga att Chemp är min, om ni förstår mig rätt. På torsdag ska jag hoppa honom i gruppen innan min ordinarie träning med Marengo, på fredag tänkte jag rida ut på honom och efter det ta ett lite lugnare pass på banan för att stämma av allt innan lördagens tävling. Så jag kommer rida honom dagarna innan tävlingen för att jag ska bli lite van, han är rätt annorlunda mot Marengo.
 
Jag kommer alltså starta Chempion och Marengo på Grevagården i helgen. Först Chemp, sen Marengo, Marengo, och sist Chemp. Så det blir fyra klasser för min del, snacka om att jag kommer vara mör i benen.. haha
 
Bild tagen när jag red Chemp i gota -12
 

2013-10-15 @ 07:49:09

v.42

Måndag: Markarb. / hoppa
Tisdag: Vila
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Träning på juta
Fredag: Galoppera på fälten
Lördag: Tävling
Söndag: dressyr / lugnt pass
 
Det blir en ganska tuff vecka men jag vill ha honom lite trött på tävlingen på lördag så att han han alla fyra hovarna på marken. 

2013-10-12 @ 17:57:00

Hopptävling 12/10

Förklass LC
Lagklass LB
 
Förklassen gick jättebra, vi fick ett såntdär onödigt stopp på ett räcke i omhoppningen, och en rivning på sista hindret. Jag vet inte varför han alltid måste stanna en gång, men rivningen fick han för att jag glömde hjälpa honom med taxeringen och vi kom för nära. Men jag var supernöjd ändå. Ett stopp är ju ingenting ;)
 
Lagklassen däremot gick inte alls bra. Marengo var så töntig och stannade en gång på första, en på andra och sista på tredje vilket gjorde att vi blev uteslutna. Satans vad sur jag var på honom! Jag vet ju att han kan, vi hoppar ju högre på träningar hemma utan minsta tvekan.. 
 
För övrigt så kändes det bra, han var inte stressad och het utan mer lugn med alla fyra hovarna på marken. Jag trodde att det skulle gå mycket bättre än vad det gjorde men man kan inte alltid vara på topp

2013-10-11 @ 08:27:48

Freeeedag

yeeeaaayyy - äntligen fredag! Helt galet vad skönt det ska bli med helg efter en stressvecka med prov och inlämningar.. 
 
Idag ska två hästar motioneras. 18.00 ska jag vara på Juta och hoppa ** och efter det ska Marengo motioneras lite ordentligt inför tävlingen i falköping imorgon. Vill ha en lugn ponny, men det är typ dagens skämt. Marengo lugn, ha ha
 

2013-10-10 @ 20:35:08

Visste du att...

...det var fotografering med sponsorhindren idag på juta? väntar spänt på resultatet! tror det blev väldigt fina bilder på mig och Marengo, och mig och *** :)
...jag har alltid hatat coccos men har bestämt mig för att lära mig tycka om det!
...jag HATAR godis och chips och allt sånt, blää
...jag är kär^^
...jag ska nog vara med på GP-ponnyn trots allt, vi får se hur det blir :)
...jag är typ den enda i min släkt som suger på tyska..
 
 
 

2013-10-09 @ 09:21:14

Kommande tävlingar

Falköping 12/10
Div II omg III
LC+ & LB
 
Grevagården 19/10
Regional med GP-kval
LC & LB
 
Skultorp 27/10
Royal Cup
LB & LB+
 
 

2013-10-08 @ 07:52:18

Fixpix

Nästan alla uppsatser är klara. Bara en kvar + tyskaprov. Jätteskönt måste jag säga! 
Sen när jag har lite tid över tänkte jag göra om bloggen. Lite vinröd färg och sen någon fin bild från kommande höstfotografering som header, vad tror ni om det? :)
 
 

2013-10-07 @ 14:01:17

Dressyr KM

tjaa, kan inte säga annat än att förklassen, LC:1, gick sååååå bra! 69,444% fick vi och det gav oss en förstaplacering, snacka om att jag var nöjd!! Tyvärr så var jag inte lika glad efter när det kom fram massa människor som frågade om jag verkligen fick starta KM i LC:1. Slår vad om att ingen hade sagt något om det hade gått dåligt. Snälla lär dom glädjas för andras lycka ibland.. Och inte långt därefter kom det fram att jag inte fick tävla klubbmästerskap i LC för att jag tidigare har fått godkänt resultat, alltså över 60%. Jag trodde att det var så att om man hade fått godkänt (över 60%) i LB så fick jag inte starta LC, precis som i hoppningen. Hur som helst efteranmälde jag mig i LB:1, var helt galet stressad eftersom jag var tvungen att lära mig ett nytt pogram vilket gjorde att hela känslan och glädjen från förklassen var som bortblåst och jag hade svårt att fokusera mig. Vi fick taktinslag i ökade traven och han bytte galopp i höger snett igenom. Fy fan vad ledsen jag blev. Allt som startade helt galet bra blev ett stort platt magplask. Snacka om att jag blev besviken. 
 
Film från LC:1 är på g! :)

2013-10-05 @ 20:47:30

Morgondagens tävling

Ska starta LC:1 , för er som vill komma och kolla så startar jag ca 09:36 . Tävlingen är på Jutagården

2013-10-05 @ 20:45:12

Marengo 5/10

åh det känns såååå bra inför morgondagen! Marengo gick galet bra idag, så bra har han nog aldrig gått i dressyren! Jag började rida fram på fälten för att få honom pigg och framåt. När Marengo var uppvärmd så mjukade jag upp honom i båda varven på en volt för att sedan gå till padocken och köra pogramträning. Han hade ett sånt sug till bettet och sökte sig neråt med en gång. Pogrammet gick bra det med, vi tog det två gånger. Första gången var han väldigt springig i galoppen men andra gången så gick det felfritt. Speciellt höger galopp och fattningen var klockrena! Går det såhär bra imorgon så kan jag inte va annat än skitstolt över min lilla goding<3
 
Längtar tills jag får tillbaka min iPhone, då kommer det många fiiiina bilder :)

2013-10-04 @ 09:54:27

Äntligen fredag! eller inte..

Läxor och prov i mängder, oså är jag sjuk på det. Kan inte direkt påstå att livet leker just nu.. På söndag är det dressyrtävling så Marengo måste trimmas ordentligt nu det sista. Usch säger jag bara, vet inte hur jag ska hinna med allt. Tiden att blogga just nu är knapp, hoppas ni förstår.. Men jag ska försöka uppdatera så mycket jag hinner!
 
Tröttnar aldrig på den här bilden, sååå Marengo haha
 

2013-10-02 @ 09:24:33

Hoppträning 1/10

Jag tränade för Erik Berggren på Grevagården i stora ridhuset. Vi började med att rida på en stor volt i skritt, trav och galopp. Marengo var ganska seg men han piggnade till ordentligt när vi började hoppa så det gjorde inget. Han stod emot skänkeln lite men jag fick igenom det när vi galopperade. Efter en stund i båda varven började vi hoppa. Det var en bruten linje på 26 meter med två små räcken. Marengo taggade till och det var jobbigt att hålla honom lugn och kort i galoppen, men ju mer hindren höjdes, ju lugnare blev han för då var det inte så små hinder. Vi hoppade 5½ (trav in på en kombination, ett galoppsprång emellan och galopp ut) och det gick suuuperbra! Vi har haft lite problem med travhoppning men det går mycket bättre nu! Det var lite långt för oss mellan kombinationen men jag stöttade upp honom så vi hoppade på ett språng varje gång. Efter var en liten galoppbom på bruten linje och efter det var den en galoppbom till och sen en oxer. 
 
Vi tränade väldigt mycket på linjer, kontroll och att ha ett bra flyt. Riktigt bra övningar för mig och Marengo. Han har en tendens till att bli jättelång och snabb i galoppen efter hindren så jag måste verkligen få honom kort innan nästa hinder, vilket inte är superenkelt på tävlingar men då brukar jag välja ett högre tempo istället. Sista banan vi hoppade låg hindren på ungefär en meter. 
 
Jag fick inga direkt nya tips av Erik, han sa bara att jag skulle förtsätta träna vidare som jag gör och att han tycker att vi har ett jättefint flyt. 

2013-10-01 @ 13:12:54

Resultatet

Okej, igår tog jag tre extra hål i öronen som ni vet. Två i vänstra och ett i högra. Det gick väldigt fort alltihop. Vi kom in i hårsalongen, fick sätta oss i fortöljer på övervåningen och strax därefter kom en kille och pang så hade jag tre nya hål. Han målade med en lila penna på mina öron för att ha en markering. Håltagningspistolerna är lika stora som vanliga pistoler och låter ungefär likadant fast mycket tystare ( om filmerna inte är fekj dvs ;) )
 
Jag fick välja mellan ett 20-tal örhängen och till slut så blev det små fyrkantiga kristaller i medicinskt titan. Jättesöta! Bilder kommer, bara inte just nu :)

2013-10-01 @ 08:05:52

Godmorgon

Ja, jag lever! haha är såååå nöjd, helt galet vad jag är glad för att jag tog hål! är dock jättetrött har knappt sovit något för jag måste ligga med ansiktet upp för att inte ligga på hålen, inte det skönaste.. aja, ska berätta mer sen, nu ska jag göra mig redo för skolan.. jippi

RSS 2.0