2013-04-30 @ 13:15:00

Frågestund

Nu kör vi en frågestund! Svarar på allt den 6/5 7/5!
(tar bara samma frågor en gång)
 
KOMMENTERA KOMMENTERA KOMMENTERA !!!

2013-04-30 @ 11:37:00

Julius / Marengo ?

Denna var en riktig kluring. Vem skulle jag välja av Julius och Marengo?
 
Kan säga såhär; hade jag inte haft Julle och "lärt mig rida" på honom så hade jag aldrig fixat en ponny som Marengo. Julle var så snäll, det gjorde inget om man råkade göra ett misstag. På Marengo däremot, måste man visa exakt vad han ska göra och hur han ska göra det. Gör jag ett misstag i tex hoppningen - då stannar han. Är jag inte fokuserad till 100% så går det inte. Många som har sett oss tror säkert att han är en ponny som springer och hoppar allt man styr på. De har fel. Ser man våra resultat så har vi knappt någon felfri runda. Men jag vet att han har kapaciteten och viljan, och därför kommer jag aldrig ge upp. 
Jag har nog aldrig träffat en ponny som har så mycket energi som Marengo har. Julle var den snälla (men något tröga) ponnyn som var den perfekta "förstaponnyn". Han hoppade allt (under en meter) som jag styrde på, egentligen var mitt enda uppdrag på honom att styra och driva som in i *elvete. Inte konstigt att min vägg var full av blågula rosetter. Denna underbara ponnyn ställde upp på allt jag gjorde! - Ännu en skillnad jämtemot Marengo som bara skrattar åt mig och inte gör saker som inte passar honom. Men det känns som det börjar släppa nu. Vi kommer runt banorna och Marengo använder sin energi på rätt sätt. Jag skulle aldrig välja bort tiden med Julle - aldrig i hela mitt liv. Han lärde mig så otroligt mycket och jag är så stolt över allt vi åstadkom. Men jag skulle inte skaffa en Julleponny igen. Tack vare honom så klarar jag att hantera mer fart och bus, och därför är Marengo den jag i dagens läge skulle välja. 
 
Julius Marengo
 
 


2013-04-30 @ 11:05:05

Ridning med klassen

Onsdagen den 17/4 var det ridning med min klass. Hela klassen skulle åka till Jutagården på eftermiddagen och där få känna på hur det var att rida och sköta om hästar. Tanken var att killarna skulle inse att det inte bara är att hoppa upp och rida, och att ridning faktiskt är en sport och inte bara en hobby. Vi som red i klassen (6 st) fick varsin häst och grupp att ta hand om. Jag fick ridskolehästen Ice Man och min grupp bestod av tre av mina klasskompisar. Innan dem fick känna på hur det var att borsta och sköta hästen så pratade Frida om ridsporten och allt vad det innebär. Redan då kunde man se att killarna var lite oroliga. Jag kan inte säga att det var många som vågade borsta, inte heller hoppa upp på ryggen. 
 
Vi hästtjejer red först och fick hoppa ett litet hinder. Ice Man gick bra, dock var han bakom skänkeln. Jag hade kunnat jobba igenom honom, men tanken var ju inte att vi skulle rida, utan att resten av klassen skulle få prova. Det gick bra, Ice Man var jättesnäll och gick lugnt med när min grupp hoppade upp. 
 

2013-04-29 @ 15:32:00

29april2013

Gissa vem som blir åtta idag? Jo det är nämligen världens finaste Marengo ❤ 
 
förutom skarabesöket så kommer hans fördelsedag bestå av mys, godis och presenter. Bl.a. så kommer han få ett ländtäcke, ett träns och två förbyglar, bilder kommer imorgon för det är då han ska firas! :)
 
Marengo 29/4 2005
 

2013-04-29 @ 11:51:00

Skara hästklinik

Nästa destenation- skara hästklinik.
Marengo är inte sjuk, vi ska bara dit så att de kan kolla igenom honom. Innan tävlingsäsongen drar igång ordentligt så vill jag vara 100% säker på att han är fit for fight. Så idag kommer han bla. genomgå auskultation av hjärta och lungor, rörelsekontroll på mjukt och hårt underlag, böjprov samt palpering av rörelseapparaten, ridprov och blodprov. Efter allt detta vet jag exakt hur det står till med honom. Väldigt skönt att veta.
 
 

2013-04-24 @ 19:21:00

Dag 1 - GHS

Catago boots
Guldiga
159:- Charlies
Absolut nödvändigt - nej. Absolut "vill ha" - yes!
Min nya outfit (och lite fler som jag kan ha bootsen till) behöver det där "lilla extra" som bootsen ger det. Dock kunde man önska lite rabatt på dem, men jag menar - jag gick och letade efter dem hur länge som helst och det enda stället som hade de guldiga i stl M, så  ja, helt okej.
 
 Kingston jacka
blå med röda&vita detaljer 
150:- (!!) Börjes
 Jag döör så snygg är den! Vänta bara tills ni får se bilder. Första riktiga kapet! Mmmm...
 
Hjälmöverdrag terräng
svart/vit
 Greentree (eller något sånt)
Absolut nödvändigt för terrängtävlingen som jag ska starta den 5/5. Nu behövs bara nummerbricka och Medical Card, någon som vet vart man kan hittas dessa?
 
Hemligt ^^
mina två kompisar fyller år denna veckan så ja - hemligt!

2013-04-23 @ 13:21:09

Ghs + prao = fullt upp

uppdateringen har inte varit den bästa, mycket beror på att jag praoar denna veckan + att det är Göteborg horse show (!!). Min praoplats är på Hedmans Häst AB, och grejen är att jag även kommer stå och hjälpa till i deras monter hela Ghs. åker dit redan ikväll, det kommer bli jätteroligt! jag ska försöka uppdatera så fort jag hinner.
 

2013-04-19 @ 19:27:00

Packat och klart!

Ledsen för uppdateringen men jag och min kompis har prismärkt det sista och packat bilen. Jag kommer antagligen inte hinna blogga så mycket imorgon heller, men jag gör det så fort jag har lite tid över :)
 

2013-04-17 @ 08:01:00

Hoppträningen 16/4

Happ, igår fick jag smaka sand. Inte gott. Men mer om det snart!
 
Marengo var jättepigg (som vanligt). Han hoppade allt och det är lite häftigt om man kollar på skillnaden när jag fick honom för ca 1 år sen och hur han är nu. Då vägrade han på nästan varje hinder innan han vågade sig över men nu slänger han sig fram och hoppar utan minsta tvekan. Och ni som har sett på filmen ser hur lätt han hoppar av, han tar inte i någonting! Som sagt, vääldigt stor skillnad. Det är så kul när man ser resultat efter allt hårt slit! När jag fick honom var det han som bromsa, nu är det jag som får sitta och undra hur mycket träningsvärk jag kommer ha i magen imorgon ;)
 
Men åter till träningen; Jag red på nya bettet (novabett) vilket jag tyckte att han fungerade bra på. Träningens tema var att rida rakt på både raka och brutna linjer. Marengo hoppade allt och var superduktig. De fåtal gånger vi fick stopp var det mitt fel. Men så kommer vi nu till avramlingen. Ni ser, efter att jag hoppat 1,10 banan så hamnade jag i obalans. Jag råkade få tag i vänstertygeln och Marengo gick självklart till vänster medans jag åkte rätt fram. Allt var mitt fel, fast det var inte något som jag valde att göra eller medvetet gjorde. Det var en rätt hård smäll, men jag har lärt mig att om man slappnar av så gör det inte alls ont. Så det var bara upp i sadeln igen och hoppa en gång till. Resten av träningen gick annars bra. Äntligen hoppade vi vår 1,10m bana! 
 
Vad vill ni helst se, mer bilder eller en till film?
 
1,10m (ser ut som 80, i know)
 

2013-04-16 @ 21:37:54

Marengo 1,10m

16/4 - 2013


2013-04-16 @ 10:27:31

Dagens planer

Hoppträning med Marengo för Frida Hansson kl 19.15
Hoppas på lite banhoppning. Kanske ett och annat högre hinder. Annars bara lite teknik och balans. Men det är alltid lika roligt oavsett vad vi gör på Fridas träningar!
 
Lugn skrittur med den andra ponnyn
Hoppade med hen igår så det blir en skrittur med lite trav.
 
Prismärka det som är kvar inför loppisen i helgen
Tagga massor! Kommer bli jätteroligt! Jag och min kompis kommer sitta vid loppisen på Mölltorp (gota omg 1) hela dagen så ni som finns på plats får gärna hälsa på ;)
 
 
 

2013-04-15 @ 10:10:29

Anmäld!

Fälttävlan, nu är datumet bokat för vår debut.
 
 

2013-04-15 @ 08:07:42

Dressyrtävling 13/4

Ursäkta att detta inlägg inte har lagts upp tidigare, har inte hunnit.
 
Denna gången var det dags för vår första LB:1. Vi lastade Marengo kl 10 och han gick på utan att tveka en gång (!!), dock lastade vi direkt inifrån stallet direkt in i transporten så att han inte hade en chans att smita, men det har nog aldrig gått så bra! Hur som helst, vi kom fram till Vartoftas anläggning och jag gick och anmälde mig direkt. När jag kom tillbaka lastade vi ut Marengo i lugn och ro och satte på honom all utrustning. Min start var kl 13.17, om två och en halv timma...
 
Jag skrittade Marengo jättelänge. Mjukade upp hans sidor och kollade så att han lyssnade på alla mina hjälper. Aldrig har han känts så bra på tävling! Han var villig att arbeta och tog mina hjälper hur lätt som helst. Senare på framridningen när det var ungefär en kvart kvar innan vår start så gjorde jag lite galoppfattningar från skritt i båda varven. Han verkligen smög fram, så himla cool känsla!
 
Han spände sig så fort vi kom in på banan. Ville inte gå i den låga formen utan krökte nacken och det blev inte alls bra. Men efter att vi hade ridit en stund inne på banan så började han slappna av. Vi fick startsignal från domaren och påbörjade vårt pogram. Vi vände rakt upp och fick en rak linje. Dock vände han ut rumpan lite till vänster i halten, men annars var han superfin. Pogramet flöt på och jag älskar hur han gick på serpentinerna! Ställd inåt, böjd som en banan i kroppen och travade med sånt sving som gick genom hela han. Den ökade traven var också fantastisk! Han var påväg att galoppera i början och vi fick en taktmiss men i slutet så gick han sååå otroligt bra!! Nästa serpentiner gick lika bra och i skritten så fick vi två travinslag, men inget jag brydde mig om. Men när jag skulle börja trava så sabbades hela pogrammet. Tönt-Marengo stannade och började bocka och göra capreoller (stegra). Jag tänkte framåt hela tiden, detta fick ju inte förstöra vårt underbara pogram! Marengo hoppade jämfota högt upp i luften och jag var nära på att åka av men lyckligtvis slutade inte pogrammet så. Efter en stund fick jag fram honom genoom en galoppfattning (fick en extra bockning på köpet..) och vi fortsatte vårt pogram. Galoppen var även den helt underbar! Efter 15m volten så var det snett igenom. Jag råkade lägga vikten på högersidan när vi vände upp och han bytte galopp. Det var ingen idé att börja sakta in och byta eller så, jag ville ju inte riskera att han började bocka osv igen. Istället gjorde vi en fin ökning och en fin avsakning. Nästa galopp var också jättefin, dock bytte han galopp med vänster framben på sista steget i snett igenom ökad galopp. Sista delen av pogrammet, vänd rätt upp, halt - hälsning. Gick jättebra, när jag skulle hälsa så stod han still och väntade på mina framåthjälper. 
 
Varför han stegrade och bockade vet jag inte. Men det kändes som om han protesterade, inte orkade mer och sa: nu är det bra!, nu vill jag inte mer. Trots detta så var det en otrolig insats från både min och hans sida. 
 
Smällarna från mina val stod tydligt i protokollet, men skit samma, Marengo gick bra och jag är nöjd. Känslan var otrolig och han har aldrig gått så bra på tävling innan! Domaren var inte nöjd och jag och Marengo fick 161p och ca 55%. Men resultatet är inte viktigt. Att vi är nöjda, det är viktigt.
 
 

2013-04-13 @ 10:15:00

Mot vartofta!

Marengo står i transporten nu och jag sitter i bilen. För bara några minuter sen lastade vi honom, och otroligt nog så gick han på direkt! Helt sjukt, från att det har tagit 2h så tar det inte ens en minut nu! Vi får se hur han är på vägen hem sen, uppdaterar lite senare :)
 
 
 

2013-04-12 @ 20:01:00

Loppis

Den 20/4 är det första omgången i gotacupen div III hoppning. Det är i Mölltorp och samtidigt som det är tävling så kommer det även vara loppis. Jag har redan nu hyrt bord och börjat prismärka allt som ska säljas. Sälja och spara till Ghs!!
 
 

2013-04-12 @ 17:32:00

v. 15 - 16

Fredag: Dressyr
Lördag: Dressyrtävling
Söndag: Skritt/lättare pass
-
Måndag: Vila
Tisdag: Hoppning
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Uteritt
Fredag: Dressyr
Lördag: Vila
 
 

2013-04-12 @ 16:26:00

Marengo e: Öxenholm Mango RC 84

Skm, 138cm, 1984 - 2010
 
Mango har vinster upp till Msv A Hoppning
 
Han har avkommor som går Msv, och är exporterade
 
Mango lämnar avkommor av lättare typ och mycket renrasig.
Dom har ett bra temperament och psyke
 
 
Läs mer om Öxenholm Mango här 
 

2013-04-12 @ 12:18:00

Chili & Milou

Liten presentation av Chili och Milou, våra hundar. Dock har Milou blivit mycket större, men jag har ingen nytagen bild. Först var tanken att Milou skulle heta Chips, så när man ropade på hundarna så blev det "Chili-Chips" men Milou passade honom bättre. 
 
 
Leringens Dear Domino 
"Chili"
*2009
Nova Scotia Duck Tolling Retriver - "Tollare"
 
 
 
Leringens Ice Milou
"Milou"
*2013
Border Collie
 
 

2013-04-12 @ 10:05:00

Nytt från Skara Hästsport

Traudi tipsade mig om novabett, jag har även hört det från Johanna som hade Marengo under en period 2009. Det andra bettet är för starkt för honom så därför får han ett mjukare. Jag tror att han kommer trivas så mycket bättre! Tyvärr fanns det inte i hans storlek (12,5) utan bara 11,5 och 13cm. Eftersom 13 är närmare än 11,5 så provar jag det. 5mm skillnad är knappt något, dock kan det göra stor skillnad för hästen. Men jag provar som sagt så får jag se.
 
Novabett 299:- Skara Hästsport

2013-04-12 @ 07:56:00

Dressyr för Traudi Björling

Traudi Björling kom till Jutagården nu i veckan. Det var en temadag där hon höll en clinic och dagen efter så höll hon träningar.
 
Det första Traudi gjorde var att kolla på när jag red Marengo i två-tre minuter. På den korta stunden kunde hon lägga upp en plan hur jag ska träna nu och se hur långt vi kan gå på två år. Riktigt häftigt! Jag red på en 15 meters volt runt henne medans hon pratade. Hon nämde bla att jag måste tänka mig den vägen jag ska rida och verkligen rida den vägen. Så när jag tex kommer in i ett ridhus måste jag ha planen klar. Hon sa också att det var viktigt att hästens huvud var mellan bogarna hela tiden, så att halsen inte blev för böjd. 
Mycket av det Traudi sa har jag hört Frida kommentera på de träningarna som jag rider för henne. Men det var även nya saker som jag aldrig tänkt på innan. Som tex i traven och Marengo börjar springa så ska jag krama yttertygeln varje gång jag ställer mig upp. Det fungerade direkt! Det tipset ska jag ta med mig när jag rider Ponnyn och även andra hästar i framtiden, verkligen superbra!
 
Lite roligt om träningen:
Traudi sa att Marengo hade adhd, vilket inte är första gången jag hör, haha ;)
När hon sa ordet "galopp" så började Marengo tagga och efter det fick hon bara säga "tredje gångarten"
Hon sa att Marengo var en Ferarri
 
Le Marengo, le!

2013-04-11 @ 11:45:00

Ponnyn 10/4

Efter passet med Marengo så åkte jag till ponnyn och red den. Jag red i Jutas padock och tränade på lite bomövningar och hoppade några gånger över ett minikryss. I början så var ponnyn lite väldigt het mot bommarna och rusade mot - över - efter bommen. Men det jag märke (har inte tänkt på det innan) var att när jag la på ytterskänkel så lugnade den ner sig. Jag tränade på kort galopp och att lägga till ett extra galoppsprång innan bommarna. Den blev jättefin och lugn. Vi bytte galopp öven bommarna, red volter och serpentiner.
 
När vi var klar med den övningen så provhoppade vi ett litet kryss. Likadant där så blev ponnyn het, vilket gjorde att avståndet blev fel och vi kom för nära. För att lösa det problemet så la vi oss på volt och hoppade inte varje gång utan red på sidan när jag kände att jag behövde mer kontroll. Det gick bara bättre och bättre. I slutet var den lugn och precis så kommer jag träna vidare 
 
För dem som undrar så säger jag inte vad ponnyn heter osv innan allt är 110 bestämt. 

2013-04-11 @ 08:10:00

Marengo 10/4

Dagens övning var intervaller ute i skogen. Marengo fick galoppera fort och sen sakta in och galoppera långsamt och sen fort - långsamt - fort - långsamt osv. Han har bra kondition nu vilket gjorde att det tog ett bra tag innan han började flåsa. Men jag tycker ändå att träningen gav resultat. Samtidigt som vi tränade kondition så tränade vi kontroll eftersom han både fick öka och minska galoppen. 
 
Jag är nöjd med dagens träning. Marengo fick ut och röra på sig i skogen, vilket är bland det bästa han vet. 
 
Marengo förra året när han kom till mig
 

2013-04-08 @ 08:34:00

Dressyrtävling 7/4

Det kändes inte bra på framridningen. Vi var inte ett lag utan det kändes snarare som om vi jobbade mot varandra. Marengo ville inte jobba, bockningar och bus är ju så mycket roligare. Men efter mycket lösgörande arbete i en och en halv timma var känslan okej. Inte bra, men helt okej. Jag kände mig okoncentrerad hela pogrammet. Hur mycket jag än försökte så gick det inte att bibehålla fokus. Kanske berodde det på inställning eller att jag var så trött.
 
Pogrammet gick helt okej, det kändes inte bra men det såg nog bättre ut än det kändes för vi fick högre poäng än vad jag hade väntat mig. Vi fick 180p och 66,67% vilket gav oss en 4:e placering
 
Domarens kommentar var: "Elegant med en mycket tilltalande lätthet och spänst i steget, dock kan man skölja lite hetta som kommer fram emellanåt och visar sig i lite spänhet/taktmissar, även om jag tycker att du löser detta på ett väldigt bra samt smidigt/lugnt sätt så skulle man vilja se ritten med mer fokus på dig just då."
Kommentaren säger väldigt mycket. Jag måste försöka hålla fokus och jobba vidare på att hålla honom lugn. Taktmissarna är jag medveten om. Då hamnar jag i obalans så det är också en sak vi kommer träna mycket på. Många av kommentarerna och kritiken jag fick känner jag igen från träningarna då jag rider för Frida, så denna veckan ska jag verkligen tänka på det på varje pass!
 

2013-04-07 @ 18:26:13

Snabbinlägg

Tävling Dressyr
jo, idag tävlade jag och Marengo dressyr på jutagården. vi red LC:1 och slutade på 180p och 66,67%, alltså lite sämre än på påska. Jag berättar mer imorgon. Vi knep en 4:e plats.
 
Ponnyn 7/4
idag gick det riktigt bravilket fläng mens huvudet men jag höll en stadig kontakt hela tiden vilken gjorde att den till slut "gav upp" och slutade. I slutet gick det superbra! Jag ser stor skillnad på bara dessa tre gånger jag har ridit den! Ska bli spännande att se slutresultatet!
 

2013-04-06 @ 14:24:00

Schabrak sökes!

jag söker ett schabrak, ett persikofärgat i allround eller hoppmodell. Cob eller full, ponny kan också fungera.
Någon som säljer eller vet vart man kan hitta ett sånt? kommentera eller mejla [email protected]
 
Något ljusare nyans helst, men på ungefär så här.
 
 

2013-04-05 @ 13:57:00

Startlista

Startnummer: 3
Tid: 08:14
 
Jag startar tidigt, vilket ändå är rätt skönt för då kan jag gå tillbaka till stallet och sen har jag hela dagen på mig att ta det lugnt och rida den andra ponnyn. Kanske åker jag till Falköping en sväng, tar dagen som den kommer helt enkelt.

2013-04-05 @ 11:07:00

Ponnyerna 4/4

Marengo 4/4
Jag tränade LC:1 pogrammet inför helgen. Fokus på galoppfattningar och sidorförande skänklar. Han lyssnade lite dåligt på mina förhållningar och bockade lite i galoppen. Men galoppfattningarna var heelt otroliga! wow vilken känsla! Lyckad träning, vi känner oss redo inför helgen!
 
Ponnyn 4/4
Vill inte säga något innan allt är klappat och klart men passet igår gick jättebra! Den var lugn i början men pigg när den kom igång. Men det är inte så kontigt att den hela tiden ville galoppera, den har vilat i två veckor. Jag skrittade och travade en liten sväng runt grevagården. Lite lugn igångsättning blir det i veckan, mycket fokus på att den ska vara lugn och ta min skänkel direkt och inte tippa fram och börja slängtrava. Jag har mycket jobb framför mig men jag tror att det kommer bli bra..
 
...till slut så :)
 

2013-04-05 @ 08:28:58

Ingen dator = Få inlägg

Min dator ligger hemma (urladdad?) så idag blir det knappt några inlägg. Kanske om jag lyckas ragga upp någon av mina kompisars ;)
 

2013-04-04 @ 07:55:46

Göteborg Horse Show

Nu har jag börjat lite på min inköpslista till göteborg horse show.
Hoppas på mycket rea och fynd!
 
Swarovskipannband stora guldiga stenar, cob, svart läder
Huva marinblå, cob
Boots catago, M
Jacka KL, xs
Sverigepannband, fager, full, svart läder
 
 

2013-04-03 @ 19:56:00

Hästböcker..

Nu ska jag sälja alla mina gamla hästböcker och serier.
 
Lista här: http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=554974&kid=7
 
 

2013-04-03 @ 13:41:00

Paket

Äntligen! Mitt älskade set har kommit! 
 
 

2013-04-03 @ 10:04:00

Bild - täcket

Här är bild på sverigetäcket som jag köpte härom dagen. Nu saknas bara en blå täckgjord, men det tänkte jag investera på ghs :)
 
 
 
 

2013-04-03 @ 07:37:00

Marengo 2/4

Snacka om tuff dressyrträning! Marengo var inte så samarbetsvillig i början men det släppte sen när jag flyttade honom för skänklarna i öppna, slutna och skänkelvikning. Han jobbade med ryggen och sökte sig neråt. Men sen på träningen så ville han inte riktigt. Temat var vår sits, att vi skulle sitta korrekt. Det jag fick som kommentar, och det som jag ska jobba vidare på i veckan är att inte ha för långa tyglar och ha handen framför sadeln. Jag kände igen mig lite där och ska tänka på det när jag rider i veckan och tränar inför tävling, LB:1 som är på söndag. Men för övrigt på träningen så kändes det bra. Marengo mjuknade allt eftersom och i slutet så fick vi en lugn och taktmässig trav där han sökte sig neråt.
 
 

2013-04-02 @ 18:11:00

23 dagar

Nu är det bara 23 dagar kvar till göteborg horse show !!! (om jag har räknat rätt?) 
Inte ens en månad, nästar tre veckor.. 
Jag håller på att skriva upp en liten inköpslista, där bla ett schabrak och ett swarovskipannband står uppskrivet. Längar såå, det kommer bli bättre än någonsin!!
 
Tyvärr så är jag borta på finastes födelsedag 29/4.. Stora grabben blir hela 8 år!! Massa presenter kommer shoppas på ghs!

2013-04-02 @ 10:06:00

Tävlingstäcke

Såg detta begagnade täcket som var till salu, blev helt kär! Tänk er mig och Marengo i det när vi kommer upp i höjderna och tävlar på större tävlingar! Åkte och hämtade det igår och jag tänkte fota honom i det idag, så får ni se hur snygg han är i det ikväll eller imorgon. 
 
Vad tycker ni - Hiss eller Diss ?
 
 

2013-04-02 @ 07:50:12

Påskacupen

Påskacupen som Skultorps Ryttarsällskap annordnar går ut på att samla poäng i två olika grenar - dressyr och hoppning. De ekipage (ca 4) som får högst procent/ snabbast tid vinner och får 20 poäng var, det ekipage som har snabbast tid därefter får ca 19 poäng osvosv. Vet inte riktigt hur poängen fördelas. Efter hoppningen så läggs ekipagets poäng från dressyren och hoppningen ihop och det ekipaget med flest poäng vinner påskacupen. Tävlingen går ut på att alla tävlar mot alla - nybörjare mot erfarna tävlingsryttare. Alla ska ha chansen att vinna och därför startar man i sin svårighetsgrad, i hoppningen tävlar LD-20 mot LC ekipage och  i dressyren tävlar M2 mot LA ekipage. 
 
Fredag 29/3 - Dressyr
Marengo gick jättebra, fast lite hoppig och hispig. Han var inte riktigt stadig och bockade i galoppen, men han gav verkligen allt i pogramet. Vi red LC:1 och det gick jättebra. Dock så tappade vi takten lite i slutet av den ökade traven, han bockade i avsaktningen från vänster galopp och ville inte riktigt stå still i sista halten. Men däremot så stog han stilla på tygeln i halten mellan galopperna och han gick jättebra på alla volter. Jag är supernöjd!
Vi landade på 68,52% och fick en poäng på 185 vilket gav oss vår första 1:a placering(!!). Domarens kommentar var: "blir något hoppig men det löser du bra på ett lugnt och kontrollerat sätt." 
 
Lördag 30/3 - Hoppning
Det kunde inte varit bättre! Marengo var mjuk efter dressyren och var bra framför skänkeln. Vi startade 70cm clear round och LC vilket motsvarar 90cm. Vi bara flöt igenom banorna! Hur enkelt som helst trots vågplank, grindar och andra tittiga hinder. Dock gick det fort, väldigt fort.. Han sticker så mot och efter hindren och jag har svårt för att hinna bromsa upp innan sväng. Han blir så hoppig och jag måste hela tiden tänka på att luta mig tillbaka och lugna ner honom med rösten. Men vi fick resultat av all träning och det kändes så otroligt bra! Nollor i både clear rounden och LC, och snabbast tid i omhoppningen i LC där vi kom 1:a! 
 
Hur bra var inte denna tävlingshelgen!? Första placerad i både hoppning och dressyr! Är supernöjd med både min och Marengos presentation. Allt har äntligen börjat fungera, usch va vi är taggade inför vårens tävlingssäsong!
 
 
 

RSS 2.0