2013-04-02 @ 07:50:12

Påskacupen

Påskacupen som Skultorps Ryttarsällskap annordnar går ut på att samla poäng i två olika grenar - dressyr och hoppning. De ekipage (ca 4) som får högst procent/ snabbast tid vinner och får 20 poäng var, det ekipage som har snabbast tid därefter får ca 19 poäng osvosv. Vet inte riktigt hur poängen fördelas. Efter hoppningen så läggs ekipagets poäng från dressyren och hoppningen ihop och det ekipaget med flest poäng vinner påskacupen. Tävlingen går ut på att alla tävlar mot alla - nybörjare mot erfarna tävlingsryttare. Alla ska ha chansen att vinna och därför startar man i sin svårighetsgrad, i hoppningen tävlar LD-20 mot LC ekipage och  i dressyren tävlar M2 mot LA ekipage. 
 
Fredag 29/3 - Dressyr
Marengo gick jättebra, fast lite hoppig och hispig. Han var inte riktigt stadig och bockade i galoppen, men han gav verkligen allt i pogramet. Vi red LC:1 och det gick jättebra. Dock så tappade vi takten lite i slutet av den ökade traven, han bockade i avsaktningen från vänster galopp och ville inte riktigt stå still i sista halten. Men däremot så stog han stilla på tygeln i halten mellan galopperna och han gick jättebra på alla volter. Jag är supernöjd!
Vi landade på 68,52% och fick en poäng på 185 vilket gav oss vår första 1:a placering(!!). Domarens kommentar var: "blir något hoppig men det löser du bra på ett lugnt och kontrollerat sätt." 
 
Lördag 30/3 - Hoppning
Det kunde inte varit bättre! Marengo var mjuk efter dressyren och var bra framför skänkeln. Vi startade 70cm clear round och LC vilket motsvarar 90cm. Vi bara flöt igenom banorna! Hur enkelt som helst trots vågplank, grindar och andra tittiga hinder. Dock gick det fort, väldigt fort.. Han sticker så mot och efter hindren och jag har svårt för att hinna bromsa upp innan sväng. Han blir så hoppig och jag måste hela tiden tänka på att luta mig tillbaka och lugna ner honom med rösten. Men vi fick resultat av all träning och det kändes så otroligt bra! Nollor i både clear rounden och LC, och snabbast tid i omhoppningen i LC där vi kom 1:a! 
 
Hur bra var inte denna tävlingshelgen!? Första placerad i både hoppning och dressyr! Är supernöjd med både min och Marengos presentation. Allt har äntligen börjat fungera, usch va vi är taggade inför vårens tävlingssäsong!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Veronica

Grattis!!!!
Va kul för er! Nu kommer resultaten efter all bra träning du har lagt ner. Den som väntar på något gott....
Ni är ett så fint ekipage:)
Lycka till i vår. Vi kommer och hejar och tittar på er.
Kram Veronika

2013-04-02 @ 16:29:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0