2012-08-31 @ 14:17:42

Svar på kommentar

Anonym:
Du svarade ju inte på frågan? Vilket av kvalen var du på förra året? Och ja, jag vet att man kan följa kvalen på olika sätt men du skrev som att du hade vart där eftersom du såg så många typer av ponnyer osv? Oj, coolt. De flesta hästmänniskor har nog varit på ett antal GP-kval eftersom det bara går i LB och det går ju alla ponnyer så småningom så alla som rider C-ponny kommer ju dit.
 
Svar: Förra året kollade jag på bla Varberg. Ja, jag har åkt med som hästskötare ett antal gånger, som många andra.
 


2012-08-31 @ 14:10:00

Galen ridtur

Igår så red jag ut med Hanna, som red den tredje ponnyn i stallet, Figge. Det blev en rolig tur i skogen. Det började med att vi skulle gå ut på en väg för att komma till skogen. Två bilar och en motorcykel kom förbi och Marengo stegrade och hoppade bakåt. Jag var inte alls beredd på att han skulle reagera så starkt, men som tur va så höll jag mig kvar i sadeln. Jag lyckades till slut få fram honom. 
 
Nästa läskiga sak var ca 20 meter från första stoppet, då Marre gick först på en stig, men ville absolut inte gå fram. Jag frågade Hanna om hon såg något som Marre kunde uppfatta som läskigt, men hon såg inget annat än gräs. Han har skyggat där förut och har lyckats få av mig två gånger. Men varken jag, mamma, min syster eller mina kompisar har sett något..
 
När vi skulle gå in i skogen höll några skogsarbetare på att fälla träd med sina stora maskiner, så vi hade ingen chans att gå den vägen. Istället så gick vi på kanten av ett fält men även då så kom det såklart förbi en bil, så Marre hoppade åt sidan. Som tur va så hade Hanna saktat in och gick en bit bakom. När vi gick ut på vägen igen kom det en bil till, så vi var tvungna att vända och gå tillbaka en bit.
 
Inne i skogen så kom en idiot körande i hög hastighet, och Marengo fick nog. Han vände och sparkade bakut åt bilen och smågalopperade. Jag sa till hanna att vi skulle gå in på en stig till vänster, det var en liten backe med ett litet dike och en ca tio cm tjock björk som hade trillat över stigen. Figge hoppade över diket och tog två små galoppsprång innan han hoppade över björken. Hanna var inte beredd och låg vikt över hans hals, gapskrattande. Bilden körde lika fort förbi, dumma idioter! Marre ville inte gå fram sen, det fattar jag när det kommer en körande bil rätt mot en icke trafiksäker häst.
 
Resten av turen fortsatte hyfsat lugnt, bara några bocksprång och Marre som stegrade sig :)
 
 

 

2012-08-31 @ 09:41:13

Svar på kommentar

Anonym
Och vilket av kvalen var du på? ^^ Alla gick ju på västkusten förra året och jag tror ju knappast att du åkte ner till kungsbacka, varberg eller bulycke för att bara kolla på kvalen? ;D
 
Svar: Jag följer kvalen på olika sätt, vissa åker jag och kollar på, andra läser jag och kollar på bilder :) Jag vet många som själva kvalar, så då åker jag med som hästskötare :) Har varit på rätt många kval, på greva, varberg och fler.
 


2012-08-30 @ 16:21:00

GP Ponnyn 2013

Det ska bli roligt att kolla på GP-Ponnyn nästa år. Det är en spännande tävling, både att kolla på och delta. Tyvärr så hann jag bara kvala ett år med Julius, innan det var dags för d-ponny. Enligt mig är det tråkigt att GP ponnyn bara är för c-ponnyer, jag hade mycket väl kunnat tänka mig att starta med Marre annars.
 
GP ponnyn 2012 va väldigt roligt att kolla på, på kvalen såg jag allt från skimmelfärgade sportponnyer till tjocka mulleponnyer och renrasiga fjordingar. I finalen vann Alva Vikström-Lejon, som red på sin otroligt söta Rory Fiona.  
 
Denna tävling är en av de få som jag verkligen tycker om och följer.
 
Intresserad av att delta?
- Kvalen går i mars på Grevagården i Skövde, Kungsbacka och Stenungsung.
- Finalen går i Göteborg Horse Show i april 2013


2012-08-29 @ 18:38:10

Words

"Ingen är mer döv än den som inte vill höra."
 


2012-08-29 @ 18:24:00

Annat än hästar..

Igår så var det en hyfsad hård hoppträning, så jag bestämde mig för att Marengo skulle få vila idag. Istället för att rida så passade jag på att gå till Commerce i Skövde med Hanna för att köpa en tröja. Det blev en röd stickad tröja från hm, den kliar lite som stickade tröjor kan göra men den satt riktigt bra :) Nöjd med köpet! 149:-
 
Imorgon blir det uteritt, kanske ska gå och klättra? vi får se! :)
 
Sen så köpte jag också en maskara för de pengar jag har kvar. En nyhet från Maxfactor som ska få dina ögon att få mer färg.  
Jag tänkte testa den imorgon, och ha tröjan då också :) Maskaran kostade 109:- och jag köpte den för blåa ögon eftersom det är det jag har ;) den köpte jag också på hm.

2012-08-29 @ 09:08:00

Hoppträning 28/9

Det var hoppträninng med omhoppningsbana från förra årets Div II. Vi gjorde lite vanliga svängar och omhoppningssvängar. Jag provade att rida Marre på en ny nosgrimma, en röd som han passade bra i, fast han såg ut som en galopphäst ^^ Bilder kmr ikväll om jag lyckas föra över dem från telefonen ;)
 
Marre var het, ville vääldigt gärna hoppa allt han såg. Vi var nära på att krocka i två hinder bara för att han tänkte hoppa. Jag vet inte om det va för att vi inte hoppat på ett tag eller för att han inte kände pullargrimman som stoppar upp lite. Min och Marres uppgift va att ta det lugnt och inte sticka mot hindren. Han hoppade riktigt snyggt idag! Stora luftiga hopp högt över hindren. Det blev inte så mcket bockningar, bara 1 elr 2 utbrott :)
 
Jag känner mig väl förberedd till tävlingen på lördag! Outfiten blir röd/svart, SRS klubbfärger. Jag lägger upp den imorgon :)
 

2012-08-28 @ 16:14:09

Uvex Suxxeed active

Uvex Suxxeed active 2999kr
Skövde Ridsport har idag fått in en ny Uvex hjälm. Jag tycker att den liknar en Samshield, fast sträv. Ingefär samma design, typ osv. Jag som inte gillar Samshield tycker också att den här var ful. Jag som brukar tycka att Uvex vanliga "stil" är fin. Denna var rätt tom och vanlig.. Inte min stil alls. Diss.
För er som gillar Samshield men inte vill lägga ut så många tusenlappar finns denna lite billigare.
 
 
 

2012-08-28 @ 10:37:00

Planering v.35

Måndag: Galoppass i skogen. 
 
Tisdag: Träning.
Markarbetshoppning med fokus på svängar & kontroll
 
Onsdag: Vila
 
Torsdag: Uteritt
 
Fredag: Uteritt Skritt/Trav
ca 30-45 minuter
 
LördagTÄVLING¨
Div II Mölltorp
  
Söndag: Vila/ Liten tur i skogen Skritt&trav
Min Födelsedag!<3
 
BILDER FRÅN SÖNDAGENS DRESSYRPASS :)
 
Ökad trav
 
Galopp med en irriterad ponny..
 
 

2012-08-28 @ 10:21:01

Ny Header

Nu är den nya headern uppe :) Den blev inte riktigt som tänkt men jag tycker den blev bra ändå :)
 

2012-08-27 @ 16:32:33

Marengo 26/8

Eftersom jag var på konfaläger i helgen så fick Marre vila på fredagen och longeras av mamma på lördagen. På söndagen så red jag. Jag valde att rida på volten och få honom rund, men Marre va helt galen och ville få av mig! Han bockade och ville inte alls lyssna på hjälper eller förhållningar. Men till slut så kramade jag igenom honom med skänkeln så att han var tvungen att lyssna. Några övningar vi pysslade med på volten:
*Ställ ut - Ställ in
*Stora och lilla volten
*Skänkelvikning på volten
När han konsentrerade sig så fungerade det riktigt bra! Allt flöt på, trots att han tyckte det var jobbigt att arbeta.
Underhalsen han hade är helt borta nu! Istället har han en fint musklad nacke :) Så glad jag blir när man ser resultat!
 
 

2012-08-27 @ 16:32:00

Samma hage..

Igår så släppte vi ihop alla ponnyerna i samma hage, eller hagar eftersom vi öppnade så dem kunde gå i alla. Ingen av dem brydde sig, dem var väl vana efter att ha gått brevid varandra. Det var bara Bianca som blev helt tokig, vet inte varför hon blev det men hon tog sats och hoppade och bockade och skenade från hage till hage. Hon såg väldigt nöjd ut :)
 
Precis innan vi åkte så hälsade Marre och Bianca på varandra. Det var inga problem alls.
 

2012-08-27 @ 16:26:07

Bianca 26/8

Bianca blev borstad och glänste riktigt fint i pälsen! :) Det behövdes verkligen, för vilken lortgris hon va när hon kom in i stallet! Det var lite krongel med hovkratsningen bara, då hon inte ville hålla uppe hovarna, men det är bara något att träna på ;)
 

2012-08-24 @ 16:13:00

konfaläger

Nu är det så att idag kl 18.00 tills på söndag em ska jag vara på ett konfirmationsläger. Under denna tiden kommer jag inte kunna blogga.. Ni får klara er tills på söndag och den nya headern kommer förhoppningsvis upp nästa vecka! :)
 
Hejdå!!
 
Glöm inte; mejla [email protected]! :)
 

2012-08-24 @ 10:54:40

Så jag ryktar..

Jag börjar med piggborsten för att ta bort grovjobbet, smuts, lera m.m.
men jag funderar på att köpa"Magic Brush" ist, de ska tydligen vara mycket bättre :)
Har ni provat dem? Är de bra?
 
 
Sen tar jag bort det övriga av den ytliga smutsen med rotviskan.
 
 
Det övre dammet tar jag bort med min "dammborste", en väldigt mjuk borste som jag också använder till huvudet.
 
 
Jag ryktar med en speciell ryktborste som man kan böja. Den är av plats och är konstrerad så den kan bli rund. Ryktskrapan är ett måste när jag ryktar. Jag ryktar tills jag tycker att det räcker, men innan tävlingar rycktar jag ca 20ggr per område. (Områden: Hals & Bog, Framben, Rygg, Mage, Rumpa, bakben)
 
 
Marre får lite ihopklumpad man och svans när han har varit ute i hagen. Då fungerar denna manborste jättebra. Jag köpte den på Falsterbo och det är absolut den bästa jag har provat :)
 
 
Jag avslutar med att kratsa hovarna, men glömde ta bild på hovkratsen ^^' Det är en hovkrats man fick när man startade i GP ponnyn :)
Den är iallafall den bästa jag har haft och den håller verkligen bättre än andra :)

2012-08-24 @ 09:57:22

Marengo 23/8

Vill bara tala om att jag är medveten om den kassa uppdateringen, men jag håller på med den nya headern för fullt!
 
Jag red ut på Marre igår. Det blev ett galoppass där vi galopperade i arbetsgalopp först så han blev lite varm. Efter så ökade vi galoppen i ca 20m innan vi gick över i kort galopp, också i ca 20m. Sen så fortsatte vi så. Grabben belv lite svettig, men nästa helg är det tävling, och då ska han vara i tävlingskondition, och den där kulmagen får allt ta att försvinna;)
 
Nya fräscha bilder från gårdagen ^^
 

2012-08-24 @ 09:48:49

Bianca 23/8

Igår så tog jag kort på Bianca som jag ska ha till den nya headern :) Sen blev det lite hsm men inte några avancerade saker, utan bara följa efter, svänga, stanna osv. Hon är så sjukt kelig och social! Jättegullig ^^
Nyfiken är hon också! haha<3
 
 

2012-08-23 @ 15:02:56

Om jag fick välja..

Tre kavajer: *Röd Animo *Blå Animo *Svart Spook
Två hjälmar: *gpa Olympic Swe *gpa silver 
Två par ridstövlar: *Pioneer Crocodile Svart *Tretorn Advance Blåa
Ett par handskar: *Roeckl
En ridväst: *Racesafe
Tre par ridbyxor: *Animo vita *JW Blå *JW röd
Fyra par schabrak: *JH Collection *Eskadron *Glen Gordon Röd *Eqiline
 
 
 

2012-08-22 @ 15:34:00

Schabrak TillSalu

Melja [email protected] vid intresse
 
Färgerna gör sig inte rättvist. Mycket mer lysande limegrön, inte heller spöet som är på bilden.
Hoppspö 65cm. Schabrak stl Cob/Full. Pannbandet stl Cob, har tappat några stenar, men ingen man lägger märke till. Schabrak och spö är endast använt 1 gång. (Pannbandet har 2 lager genomskilnigt nagellack).
Nypris: 700:-
----
 
Jag har aldrig använt mitt älskade JW schabrak och har ingen större nytta av det så därför säljer jag det i mån av rätt pris. Stl Full, passar (B?) C& D-ponny, och såklart storhäst. Riktigt fint som aldrig är använt, bara provat på en gång. Prislappen är däremot borta, men schabraket har inga hår på sig. Inga fläckar elr liknande. Skickas eller hämtas. Mejla [email protected] för att veta mer om buden.
----
 
Färgen på schabraket är kritvit. Inte lila eller vad det ser ut på bilden. Röd kant. Riktigt snyggt men har aldrig använt det. Prislappen sitter kvar.

2012-08-22 @ 14:49:29

JH

Jag kollade på några bilder på Nellie Berntssons blogg, och då hade hon detta supersnygga schabrak! Det är första gången jag har sett det i action och det var riktigt, riktigt snyggt!! Tror att Marre skulle passa bra i det också. Det passade riktigt bra med ett blåvitt "rosettpannband" som Nellie hade. Kanske något att köpa? Schabraket finns på hööks för 369:-. Matchande huva finns. Pannbandet gör jag själv :) Jag tror faktiskt att jag ska köpa det, håller ju på att sälja lite schabrak, har så många som jag inte använder :)
 
 

2012-08-21 @ 14:20:59

Dressyr och hoppning

Jag red igår trots allt. Det blev dressyr och Marre gick riktigt fint :) några bockningar bara;) idag så är det första träningen för höstterminen. Jag trodde det skulle vara dressyr men tydligen var det hoppning. Jag tänkte hoppa runt 1m, tävlingshöjd för div II. Så jag hoppas att det blir banträning idag:)


2012-08-21 @ 07:18:00

Svar på kommentarer

Anonym;
Oavsett hur mkt han har växt så blir han ju garanterat inte 148 ^^ Herregud..
 
Svar: Jag har aldrig sagt att han kommer att nå upp till 148. Jag har sagt att han möjligtvis når upp till 145/146.
 
 
Malin;
Vilka dagar och vilka tider tränar du för tränare? :)
 
Svar: Just nu tränar jag på tisdagar kl. 19.15 för Frida Hansson :)
 
 
 

2012-08-20 @ 16:27:09

Vila och träning

Idag har skolan börjat vilket också betyder att träningarna sätter igång. Första är imorgon och då blir det dressyr :) Ska bli spännande att se vad min tränare tycker om Marre efter allt slit i sommar. Han har verkligen förändrats, både i dressyr och hoppningen. Mycket säkrare på hinder och bockningarna har minskat otroligt. Planen jag ska träna på för nästa år är hoppning LA/MvsB och P70 fälttävlan :) Så det är det jag ska träna på, men får se hur det blir, måste ju hinna med allt! ^^
 
 

2012-08-20 @ 12:35:23

Animo kavaj

HISS!

Jag hissar Animo kavajen. Den är enkel men grymt snygg. Min personliga favorit är den röda utan blommor (bilden).
"Enkel men elegant" De sitter så sjukt bra men om man ska vara petig så gillar jag inte att det är lila inuti vissa av kavajerna. 
 Men mitt favoritmärke när det gäller kavajer är Spook. De är finare med vita detaljer. 
 

2012-08-20 @ 12:18:38

Ny Header

Headern håller på att fixas. Jag har lagt in en typ av den kommande. Så snyggare header kommer, det är bara att vänta.. :)

2012-08-20 @ 12:17:16

Svar på kommentar

Anonym: 
Hur mkt tror dom egentligen en ponny växer de sista åren? ^^ Vi mätte min systers D-ponny när han var 5, 6, 7 och 8 (när han blev slutmätt) och han växte bara 0,5 cm under den tiden ^^ han var 146,5 när han var 5 år, 146,7 när han var 6 år, 147,0 när han var 7 år och sen växte han inte mer så han var även 147,0 när han slutmättes ;)
 
SvarJa, men Marre har faktiskt växt rätt mycket. Det beror ju på hur mycket mat man ger dem och hur mycket muskler de har. Jag har funderat lite till och vi ska mäta Marre som 7åring. :)
 

2012-08-16 @ 11:17:00

Dagens pass

Idag ska jag rida i padocken med min kusin som rider Figge. Ska bli ett mysigt ridpass med lite fokus på volten, men annars bara lugn skritt och trav.
Imorgon är det hoppträning inför Div II. Första omgången går i Mölltorp och jag är med i lag 2. (skultorp har med två lag). Mitt och Marres mål är först och främst att ha kul, få en felfri runda och vara nöjda med dagen :) Sen får vi se om det blir någon omhoppningssväng ^^
 

2012-08-16 @ 10:55:00

Funderingar..

Jag har funderat ganska mycket på hur hög Marre är i mankhöjd. Förra året mätte han 144,2cm. Jag hoppas nog på att han mäter 145-146cm iallafall.. Nästa år ska han slutmätas som 8 åring. Tills dess så ska han få mycket mat och näring så att han kan bygga muskler och bli ännu högre. Därför är han lite rund om magen just nu, men jag tycker att alla hästar ska få vara det ibland :) Speciellt om de växer.
Jag har frågat mina kompisar som hänger med ut i stallet vad dem tror, och de mesta tror att han är uppmot 147-148, men jag vet inte.. Vi tänkte mäta honom som 7 åring i år men det känns onödigt. aja, får väl helt enkelt vänta tills han ska slutmätas ^^
 

2012-08-15 @ 16:03:58

Saker tillsalu!

1. LIMEGRÖN OUTFIT
Limegrönt schabrak från Lamicell säljes tillsammans med ett grönt schwarovskipannband och ridspö. Schabraket är i stl cob/full och pannbandet i cob. Pannbandet har 4 rader stenar och har svart läder,  Det saknas tyvärr 4 stenar, inget som märks. Jag har lagt på 2 lager med genomskilnigt nagellack, för mer glans och bättre hållbarhet. Nypris: 700:- för allt.
BUD - mejla [email protected]
Högsta bud: 100:-
 
 
 
2. Tävlings/Stall t-shirt
Prinsessrosa t-shirt stl. 146/152. Från Copperfield. Riktigt snygg och bekväm. Inga märken eller fläckar. 150:-
 
 
 
3. Tävlingsshorta
Vit t-shirt med krage från Equipage. Mycket fint skick utan fläckar eller liknande. Figursydd. Stl. 140. 100:-
 

 Ursäkta bilderna!
 

2012-08-15 @ 12:33:45

Nyheter - Schockemöhle

Skara Hästrport har fått in hur fina saker som helt från märket Schockemöhle! Är helt in love i deras täcke från höst/vinterkollektion 2012! Deras nya ländtäcken är också riktigt fina! Även bootsen är snygga. Har varit inne och kollat på dem och måste säga att de är riktigt snygga! :) Men däremot inte i det materialet som jag vill ha :)
 
Hade lätt köpt om det inte va så grymt dyrt! Älskar färgen, mönstret och loggan!<3 Inne och utetäcke som finns i storlekarna 135, 145 och 155. 1189:- HÄR
Boots som finns att köpa i par. Tyvärr kommer de skava på Marre eftersom det inte är något ludd utan en vass kant, så inget köp ;) 199:- HÄR
 
Ländtäcke i soft shell som står emot vatten. 659:- HÄR
 
Ländtäcke som värmer kalla höstdagar eller i vinter. 549:- HÄR
 

2012-08-15 @ 10:59:15

Svar på kommentarer :)

Johanna Grant:
 Fina "Edvin" som han kallades hos mig :D Btw är han uppfödd utanför kalmar på Östkusten i Småland :D Lycka till till er! Och ja, han sparkade även när jag hade honom även om det inte var alls så mycket :)
 
Svar: Haha, förra ägaren tyckte att han passade bättre i smeknamnet Marre, så det har blivit så naturligt för mig ;) jaha, hehe.. det är kul att veta lite historia om honom ;) jag såg bilderna på google när jag sökte hans namn och klickade in på den när han sparkar så och du rider :) busen då ;))
 
---- 
 
Alva:
Tror du att jag tror på bestraffning och inte beröm? Självklart inte! Men om Grannus skulle börja bocka skulle jag säga till honom så att han inte lär sig det. När dom väl börjat blir det svårt att få dom sluta. Tänk om hästen sträcker sig när den sparkar bakut? Eller trampar snett.
Och den andra kommentaren som någon ställdes, LÄTT att fixa det själv? Knappast inte, inget i livet är lätt tyvärr.
 
 Svar: Jag tror absolut inte att du bestraffar dina ponnyer att göra rätt! Det blev en missuppfattning, jag menar bara att jag tror på beröm, sry ;) Marre har hållt på hur länge som helst. Som du kan läsa i Johannas kommentar så bockade han redan när hon hade honom -09. Jag kan nog tänka mig att Marengo har sträckt sig ett antal gånger, men jag värmer alltid upp i skritt och trav ordentligt så att han är varm. Då är det svårare för honom att sträcka sig. Att trampa snett har han nog också gjort, men inte under mina månader. Bockningarna minskar för varje pass, och blir inte lika höga och kraftiga. Jag är inte rädd för att Marre kommer att skada sig, men ifall det händer något så kommer jag göra allt jag kan för att få honom frisk igen! :)
 
----
 
Anonym:
Vem är det som äger henne då? Och varför tar ni hem henne nu om Angelica fortfarande går i skolan? Varför inte vänta tills hon tar studenten om det nu är så att hon "vill ha ngt att hålla på med"?
 
Svar: Vår kompis har ett stall där Bianca kommer ifrån. Hon bor en bit ifrån oss och ska lämna en av hennes andra haflinger i mariestad så då tar hon vägarna förbi skövde. Det är inte meningen att bara Angelica ska hålla på med Bianca, utan också jag och mamma. Angelica har saknat att hålla på med hästar och då har hon något att pyssla med på helgerna. Bianca är inte inriden, så det är mer att sköta om henne och träna hsm, tömkörning m.m. ;)
 
/Carro :))

2012-08-14 @ 12:05:42

Ny kategori - Ny ponny!

Ja, detta är det första inlägget i bloggens nya fräscha kategori.
 
Bianca<3 ska handla om min och den 2-åriga haflingern Bianca.
Jag och min syrra ska ha henne på foder. Hon är inte inriden utan jag ska träna hsm med henne och bygga upp förtroendet till människor och tömköra, longera, löshoppa m.m.
Marre stannar såklart hos mig och det kommer fortsätta som förut med träningar, tävlingar och allt sånt :) Ska bli grymt kul att pyssla med henne och hon är så grymt fin! Det finns ingen riktig anledning att vi ska ha henne utan mer att min syster ville ha något att hålla på med men eftersom hon går i skola i Halmstad så får jag ta hand om henne på veckorna :)
 
Eftersom blogg.se bildarkiv inte fungerar får ni klara er utan bilder :(
 
/Carro

2012-08-14 @ 11:46:26

Svar på kommentarer!

Alva;
Precis! Tid, träning och tålamod! :) Men varför bockar han så? Har han lärt sig det för att ingen sagt till honom på skarpen när han gör så eller är det något fel i ryggen? Nyfiken :))
 
Svar: Han har alltid bockat och kommer nog aldrig att sluta helt. Jag vill inte straffa Marre eftersom han redan har dåligt självförtroende. Jag tycker det är bättre att berömma när han går bra. Det fungerar och antalet bockningar har minskat otroligt! Han bockar bara när han blir taggad eller när han tycker det blir riktigt jobbigt i galoppen (dressyr). Han har varken ont eller har några problem med rygg och ben. Förra ägaren kollade upp allt sånt hos veterinären. De köpte även en sadel som de passade in på honom.
 
Jag vet faktiskt inte varför han började bocka så. Svårt att säga eftersom han stod i skåne där han reds in och började sin utbildning. Han är rädd för dressyrspön, har får panik om man rider med ett. Kanske har han blivit straffad när han bockar? Jag tror mer på att berömma än att bestraffa. Men det betyder inte att hästarna får göra vad de vill ;)
------
 
Anonym;
Att en ponny sparkar bakut och bockar är ju inte direkt ngt stort problem ^^ det löser man ju lätt själv
 
Svar: Som jag sa förut, bara jag har tålamod och ger honom tid så löser det sig. Har man inte balansen så kan det vara svårt att sitta kvar, och då kan det bli ett stort problem. Jag menar inte att jag har världens bästa balans när jag säger så, utan jag menar att man kan bli rädd och inte vill fortsätta rida. Jag red en a-ponny som hette Puff när jag var liten. Han var riktigt jobbig och busig, men han lärde mig att aldrig ge upp, för till slut kan det bli riktigt bra. Sista året jag red honom blev vi tex. KM mästare i hoppning ;)
 
Jag kan inte hålla med om att 'man löser det lätt själv'. Han har hållit på med sina bockningar, sparkar m.m. hur länge som helst, och det tar tid att vänja av. Det har inte varit lätt och jag har suttit på backen några gånger. Men som jag redan har sagt, ger jag honom tid att bygga upp sitt självförtroende och förtroendet till mig, kan vi gå hur långt som helst - trots hans sparkar.
- För sparkarna är bara en mur på vägen som vi håller på att riva.
 
/Carro

2012-08-11 @ 18:36:22

Svar på kommentarer

Emelie:
har läst din blogg i några månader och din ponny verkar inte vara den enklaste... ska du söka in till ponnyakuten? jag tycker att du ska det :p
 
Svar: Marre är inte den enklaste ponnyn men han behöver tid och tålamod. När man söker in till ponnyakuten så har man ett problem som man inte klarar av att hantera själv. Jag har bara haft Marre i 4-5 månader och hans problem har blivit lite bättre. Som sagt så behöver man ha tålamod och träning.
 
/Carro

2012-08-10 @ 12:18:29

Tretorn Falsterbo

Är dem sköna?
Jag tycker att dem är väldigt sköna. Sulan är formad efter min fot så jag får stöd. Däremot är vaden för stor för mig även om jag spänner in. Men det är inget jag brukar tänka på ;)
 
Tycker du att dem är snygga?
Nja, i början tyckte jag att dem var riktigt fula men nu när jag har haft dem ett tag så är dem helt okej. Däremot så är de snygga i guld-svart outfit :)
 
Stör du dig på snöret när man rider?
Jag stör mig inte på snöret. När jag rider så är det inget som jag tänker på. De fladdrar ju i farten men inte ens min energiska ponny stör sig. Om man tycker att det är fult men snören så kan man ju alltid stoppa dem innanför kanten så de ligger mot benen.
 
Vad putsar du dem med?
Eftersom det inte är gjorda av läder, utan av goretex så brukar jag bara putsa av dem med en fuktig trasa. Innuti skorna längst upp så är det läder som man kan putsa med lädertvål m.m. Men även där putsar jag med en fuktig trasa.
 
Tål dem vatten?
Tretorn är kända för sina gummistövlar, och vad jag har känt så är stövlarna vattentäta.
 
Falsterbo vs. Advance
Ingen av stövlarna är i min smak men Falsterbo stövlen är nog snyggast. Den ser inte så klumpig ut och är enligt mig den skönaste av dem.
 

2012-08-07 @ 19:51:14

Dagens övningar 7/8

Idag red jag i Jutas padock. Jag gjorde några bra övningar och ska dela med mig av dem :)
Mitt i övningarna så fick Marre ett utbrott och skulle få av mig till vilket pris. Han bockade, sparkade bakut och stegrade. Det blev rodeo, men jag satt kvar.
 
ÖVNING 1: VOLT
Börja med att rida fram på en volt. Hästen ska vara rund för skänkeln utan att den välter för bogarna. Övningen lösgör hästen och för att göra den på rätt sätt måste hästen vara uppmärksam och lyssna på hjälperna. Volten kan ridas i alla gångarter. För att göra övningen mer avancerad så kan du öka/minska volten, göra skänkelvikning eller ställa hästen utåt för att sedan försiktigt ställa innåt. För att vara säker på att du rider volten rund kan du sätta en markering (kon elr liknande) och ha samma avstånd från markeringen hela tiden.
 
Marre gick riktigt bra. Han lyssnade otroligt bra på alla min signaler och hjälper.
 
 
 
 
 
ÖVNING 2: GALOPPSERPENTINER
Nästa övning är galoppserpentiner, som självklart rids i galopp. Hästen ska vara böjd i svängarna och vara rakställd på raksträckan. Ett galoppombyte ska ske på medellinjen mellan serpentinerna. Bli inte för hård i handen utan lätta och beröm. Serpentinerna ska vara lika stora med många halvhalter. Börja med 2 eller 3 serpentiner för att sedan minska i antal och göra övningen svårare.
 
Det gick bra för mig och Marre. Han bockade lite när jag skulle forma honom i svängarna men gjorde riktigt fina och enkla galoppombyten. Vi var nöjda och slutade vid 5 antal serpentiner.
Bild lånad från Stallbacken
 
 
ÖVNING 3: GALOPPBOMMAR
Tränapå att rida med balans och rytm för att få rätt avstånd till galoppbommarna. Ta med känslan från Övning 1 (volt) och få hästen rund för hjälperna efter bommarna. Många halvhalter för att stämma av med hästen och få den uppmärksam. OBS! Avståndet är för D-ponny/ mig och Marre.
 
Vi fick rätt avstånd och längden mellan galoppbommarna passade oss perfekt. Riktigt bra övning som jag ska träna på mer!
 
ÖVNING 4: ÖVERGÅNGAR
Få kontroll och förbered er för övning 5. Trava över travbommarna (höger) och fatta galopp innan galoppbommarna (vänster) Avstånd: Travbommar: ca 0,7m . Galoppbommar: ca 3m. Ställ i svängen och få hästen att bjuda framåt och lyssna på dina hjälper. Övningen rids i trav/galopp och kan ridas åt båda hållen. För att göra övningen mer avancerad; minska svängen men fortsätt rakrikta hästen innan och efter bommarna.
 
I början så gjorde marre små galoppsprång innan travbommarna och hoppade över dem helt, men jag skrittade och travade bara någon halvmeter innan bommarna. Han lyssnade bra men vi gjorde aldrig svängen snävare för att han skulle fortsätta vara lugn. Marre fick däremot ett utbrott efter övningen och skulle absolut av mig. Han bockade, sparkade bakut och stegrade. Det blev rodeo, men jag satt kvar.
 
 
 
ÖVNING 5: MARKARBETE - BANA
Ta med känslan från alla föregående övningar; Volten i svängarna, galoppserpentinerna när du byter galopp, galoppbommarna och övergångarna.
Börja med att fatta vänster galopp och gör ett galoppombyte till höger galopp mellan konerna (cirklarna). Mellan de rosa markeringarna ska du minska galoppen för att sedan sakta av till trav. Trava över bommarna (2.) och fatta lugn galopp mellan markeringarna. Gå över till arbetsgalopp och galoppera över bommarna (3.).
Övningen hjälper att stärka banden mellan häst och ryttare, hitta nya knep för att få hästen att gå bättre och framförallt för att ha kul och få en utmaning. Minska öka svängarna för att göra övningen svårare. Du kan även rida banan; 1. 2. 3. 1. 2. för att byta galopp igen och träna på att hålla kontrollen och koncentrationen längre.
 
Marre gick riktigt bra och det var en bana vi kunde göra flera gånger. Jag rekommenderar verkligen denna övning!
 
Kom du på alla övningar själv?
Nej, serpentinerna och volten är ju klassiska övningar, men banan kom jag på själv. Galoppbommarna och övergångarna är inget jag har hittat utan också kommit på själv. Däremot finns det säkert folk som redan ridit övningarna och galoppbommarna är en vanlig övning också.
 

2012-08-07 @ 19:49:54

Marengo 6/8

Jag är inte nöjd men gårdagens pass. Marre var helt stirrig efter att ha vilat i 3 dagar, då jag var i kusten/liseberg. Det började med att han inte ville stå lugnt i boxen. Han sparkade bakut och småstegrade. Jag gav honom en tuss hö och pratade med honom men han ville fortfarande inte stå inne. Det var rengit ute, så han var genomblöt. Tanken var att han skulle torka lite innan jag red men han svettades istället. När han var nära på att hoppa över boxdörren (den är ganska hög) så ställde jag ut honom i stallgången. Jag började borsta och torka honom fast han småhoppade. Han var inte rädd eller elak på något sätt, utan hade bara massa överenergi. Till slut var iallafall sadel, ländtäcke och träns på och jag hade stövlar, hjälm och väst på mig.
 
Mamma slängde upp mig utanför stallet för att Marre inte ville stå still. Jag började skritta och halvvägs till juta så skyggade Marre för hästbajs som låg i en hög på stigen. Jag var inte beredd alls och blev hängande på sidan. Jag hade kunnat dra mig upp i sadeln, men sadeln började glida så jag släppte taget. Marre galopperade iväg med svansen högt, som en arab. Som tur var galopperade han inte bort mot vägen, utan åt andra hållet. Jag fick tag i honom ganska snabbt, och som tur va så var ingen av oss skadade på något sätt.
 
Jag hoppade upp igen vid en infart och vi fortsatte mot Juta. Det regnade ju, och det gjorde inte saker bättre. Han småtravade lite men jag lyckades lugna honom hyfsat så han skrittade. Vi tog oss bort till ridhuset utan några mer stopp och då var vi blöta. Däremot var jag smart nog att ta på min en regnjacka.
 
Jag red fram i skritt och gjorde lösgörande övningar så att Marre skulle lugna ner sig. Sen travade jag fram och gick in på såkallade "Päronserpentiner". Fast jag red bara 2 st, så det blev mer som en åttvolt. Där skötte sig Marre bra, han var nere på tygeln och var rund för skänkeln. Jag galopperade lite också och när jag skulle göra galoppfattningar så sköt han ifrån med bakbenen och hade riktigt tryck framåt. Lite bockningar blev det när jag gick in på en stor volt och han skulle forma sig men annars så gick det hyfsat.
 
Inga bilder pgr av dåligt väder.

2012-08-04 @ 10:23:17

Svar på kommentar

Varför lägger du ut massa bilder på schabrak o sånt, men sen skriver att de är jätte fula o att du aldrig skulle kunna tänka dig att använd dom? Asså det finns ju folk som kanske tycker om dom o mamma sånt, men så skriver du det o bla bla bla...
 
Alla tycker olika och det är mina åsikter som jag skriver på bloggen. Jag kan inte anpassa mig efter vad alla andra tycker och det är ju min blogg och mina tankar. Folk undrar vad jag tycker och då tycker jag att man ska tala sanning. ;)
 

2012-08-03 @ 16:15:43

Ekhagens Marengo

För er som inte vet så mycket om Marre:
 
Ekhagens Marengo är en d-ponny valack född den 29/5- 2005. Han var 144,2 när han mättes förra året och ska slutmätas nästa år då han fyller 8. Marengo är en renrasig connemara men ser ut som ett litet fullblod.
 
Hans pappa var skimmel och hans mamma var brun. Marre själv är en mörk fux. Hans pappa heter Öxenholm Mango och har tävlat upp till MsvA och hans mamma har också tävlat Msv. Han föddes på Ekhagens stuteri i Skåne men såldes.
 
Sommaren -09 stod han hos Johanna Grant som red honom till försäljning. Han köptes senare av en tjej i Falköping som jag köpte honom av. Jag har fick honom den 31 mars och har nu haft honom ca 4 månader. 
 
Jag startat upp till LB+5 på honom med placering på LC. Mitt mål innan året är slut är att kvala till avd.A i LB och även tävla några LB. Under mina år med Marre är mina mål att komma upp till Msv. 
 
 
 
 

2012-08-03 @ 14:54:39

Vidrig Outfit

Vidrig och ful outfit.
Pannbandet skulle vara fint om man inte hade det i denna kombinationen. Samma sak med stövlarna. Däremot så fattar jag inte hur JW tänkte när han skapade ett så grymt fult schabrak. Hjälmen är redigerad av mig men jag tycker att Samshieldhjälmarna faktiskt är de fulaste jag har sett. Benskydden är fina och är ett limegrönt schabrak från Lami-Cell. Kavajen är riktigt ful och jag skulle aldrig använda en liknande. 
 
Pannband - Swarovski
Hjälm - Samshield (redigerad av mig)
Ridstövlar - Tretorn Advance
Schabrak - John Whitaker
Benskydd - Lami-Cell
RidkavajC La gård

2012-08-03 @ 12:37:37

Nytt schabrak från JW

Skara Hästsport har nu fått in John Whitakers nya allroundshabrak. 
Fin modell med klassiska färger. Inget märkvärdigt för att vara JW, bara ett vanligt schabrak med hans globenlogga. Inget schabrak som jag skulle köpa, men jag tror att många kommer köpa det bara för att det är John Whitaker. 
 
John Whitaker
499;-
Skara Hästsport
Schabraket hittar ni HÄR.
 

2012-08-02 @ 16:49:25

Marengo 2/8 & helgens planer

Idag var Marres gamla ägare och hälsade på och red Marre. Vi gick till Jutas padock och hon red dressyr och hoppade ett litet hinder på ca 50 cm några gånger. Marre gick jättebra och såg ut att lyssna bra på hjälperna. Hon sa också att han hade blivit fint musklad och att jag hade jobbat bra med honom, man blir så glad av att höra sånt! :)
 
 
Imorgon så ska jag, syrran och min kompis Hanna till Uddevalla för att hälsa på en kompis. Hon har en liten ridskola men runt 17 hästar och ponnyer som vi ska rida på lördagen. Tidigt på söndag åker vi till Liseberg och det ska bli så grymt kul! Hanna vill få med mig på AtmosFear. Vi får väl se^^ haha..

2012-08-01 @ 17:06:46

Schabrak

Scapa Sports
ca 1000;-
Grymt snyggt schabrak att ha på tävling. Marinblått är aldrig fel fast det börjar bli lite uttjatat. Häftig och speciell logga som man direkt drar blicken till. Linjen kors över schabraket gjorde det lilla extra. Det syns inte så mycket med sadel på, men det gör inget eftersom hela loggan syns. Jag har ingen lust att köpa ett så dyrt schabrak, men annars skulle jag mycke väl kunna tänka mig att tävla i det.
 
---
Showmaster - Punk pony
299;-
Hööks nya punkschabrak för ponny finns även i färgerna rosa och ljusblått. Riktigt fult tycker jag. Inget som jag någonsin skulle rida eller tävla med! Schabrakets mönster var fint men jag gillar inte hur loggan är uppbygd. Punk är inte min stil. Stor diss.
---
Elegance
Metallfärgat schabrak, men såklart inte gjort av metall. Ett schabrak som syns men inte tar överhand över uppmärksamheten. Glansigt och fångar upp ljus vilket gör att den får många olika nyanser av grå. Jag tycker att det är snyggt, men inget schabrak som jag skulle vilja tävla i.
---
Eskadron
Snyggt schabrak med fin design och form. Min personliga favorit är blå/vit för att det är enkelt och passar till alla färger på ponnyer/hästar. Ett schabrak som inte är "barnsligt" och därför kan användas både på ponnytävlingar och hästtävlingar. Det blå/gröna var inte jättesnyggt, inte mina färger. Det bananfärgade schabraket var fult och det skulle jag aldrig köpa.
---
Pessoa
ca 500;-
Rutigt funkar ju alltid, men jag tycker inte om dessa schabrak från Pessoa. Skulle däremot kunna tänka mig det blåa på Marre. Han skulle nog passa riktigt bra i det. Men jag tycker inte riktigt om formen och har aldrigt tyckt om schabrak med 90 graders kant. Inte något schabrak jag skulle vilja lägga ut mina pengar på.

2012-08-01 @ 10:54:02

Transportoutfit

En snygg och stilren outfit från Hv Polo med transportskydd från JH Collection. Schockemöhle. (trodde jag hade bytt skydden;)
Tyvärr hade den inte passat med Marres färg, men den var riktigt snygg! Skulle passa en skimmel:)
 

2012-08-01 @ 10:48:37

Marengo 31/7

Red i Jutas padock idag. Det blev ett dressyrpass där jag gjorde öppna, sluta och andra mjukgörande övningar. När jag hade travat fram så övade jag på LC:1 och LB:1, dressyrpogram. Men jag kommer bara ihåg delar av LC:1, så det blev lite blandning av programmen. Det blev några bockningar i galoppen men annars så gick han riktigt fint idag!

Dagens outfit var blå/röd/vit.

 


RSS 2.0