2013-05-20 @ 18:13:52

Slutar blogga.

Mycket händer nu som jag redan har berättat och jag känner att min tid inte räcker till för att blogga fyra-fem gånger om dagen. Därför slutar jag blogga på både blogg.se och horseworld.se. Marengo är mitt prio 1 och när han inte får den tiden han behöver så väljer jag bort något annat som tar tid. I detta fallet bloggen. Hoppas vi ses på banorna i framtiden :)
 

2013-05-15 @ 14:03:35

Words

"Never give up on anybody. Miracles happen every day"

2013-05-14 @ 14:34:00

Horseworld.se

Jag har sagt att jag inte riktigt trivdes i bloggen och jag trodde det var för att headern och designen inte var min stil. Jag fick hjälp att ändra allt men det känns fortfarande inte helt rätt. Så nu har jag skapat en blogg på horseworld och hoppas att den passar mig bättre. Jag kommer fortfarande vara kvar på den här bloggen då jag inte riktigt har bestämt mig vart jag ska vara, denna bloggen har ju sjukt många minnen... Men ni hittar mig nu även på, dock kommer jag inte börja blogga där riktigt än.
 
http://carengo.horseworld.se
http://carengo.horseworld.se
http://carengo.horseworld.se
http://carengo.horseworld.se
http://carengo.horseworld.se
http://carengo.horseworld.se
http://carengo.horseworld.se
http://carengo.horseworld.se
http://carengo.horseworld.se
http://carengo.horseworld.se
 
 
 

2013-05-14 @ 11:08:00

Flätade Pannband

Jag har funderat lite och tänkte börja lite smått med att fläta pannband. (inte sånt som på bilden)
Jag tänkte mig rosetterna som på bilderna till höger, fast med längre band under. Både två och tre färgade.
Ni hittar även en ny flik "Pannband" på menyn. 
 
Skulle ni vara intresserade av ett sånt här pannband?
 
 

2013-05-14 @ 07:38:56

Tisdag = Träning

Idag är det tisdag. Tisdag är den dagen i veckan då jag tränar för Frida Hansson på Jutagården. Det är hoppning idag och eftersom Marengo är sjuk så ska jag låna en ridskoleponny. Detta ska bli riktigt spännande. Jag minns inte när jag red en ridskoleponny senast. Jag har två ponnyer det skulle vara roligt att testa, Lord-River och Lowis Silver Rose. Sjukt fina c-ponnys som jag skulle kunna tänka min att ha som mina egna ;) Men självklart är det superroligt att få rida vilken häst som helst! 
 
Lite sitsträning eller banhoppning skulle vara roligt. Kontroll, hitta känslan och behålla den. Jag hoppas att vi ska rida ute i padocken, om vädret tillåter dvs. 
 
Rose
 
River
 
 

2013-05-13 @ 14:07:39

Hoppbana

En lätt bana, där hindren står tätt vilket kan vara både en fördel och en nackdel. Om hästen är "tittig" kan det vara skrämmande för den men positivt för andra hästar då det kan hjälpa ryttaren att rama in hästen. 
Grundomgång: 1-7
Omhoppning: 8-9-4-1-7
 
Storhästavstånd

2013-05-13 @ 13:45:21

Uppdateringen

Uppdateringen är kass - i know. Jag jobbar på det men det händer så mycket nu. Marengo har kolik, jag måste egentligen träna stenhårt till sista omgången av gota. Lite planering inför den kommande tiden och annat som prov, läxor osvosv. Bloggen är inte mitt prio ett just nu, men jag försöker så fort jag hinner. 
 
 

2013-05-12 @ 13:20:19

Marengo 12/5

Idag är han lite piggare. Vi ska gå ut på en promenad i skogen snart, uppdaterar mer ikväll..
 
 

2013-05-11 @ 19:46:00

Tävling 11/5

Jag är helt slut nu, det har hänt så mycket idag och det finns en gräns för hur mycket man orkar med. Men jag ska försöka göra ett snabbt inlägg om tävlingen nu.
 
Klass 1, LD+5 (85cm)
Han kändes lite segare än vanligt. Men inget som jag brydde mig om då han är så annorlunda från dag till dag. Jag jobbade honom mycket i skritten, lösgörande och tempoväxlingar. Framhoppningen gick också bra, han stannade någon enstaka gång men vi hittade ändå flyt. På banan så travade vi omkring bland hindren och tog det lugnt. På första hindret så vägrade han. Jag vet inte riktigt vad jag gjorde fel då, jag lutade mig bakåt, drev på, smackade, la på spöt på bogen och tog ut svängen men han bromsade redan flera meter innan. Nu efteråt vet jag att han inte mådde helt bra, och nu inser jag också hur otroligt tapper han är! Hoppar en hel (nästan) bana fast han har ont, helt otrolig är vad han är. Vi fick ett stopp till, dock var det mitt fel för jag hann inte svänga då han skyggade för publiken. Tre galoppsprång innan näst sista hindret så snubblade han och jag valde att lägga en volt och få ett bättre hopp. Stopp + stopp + volt = 12 fel = utesluten
Jag var trots det ganska nöjd. Vi fick ett bra flyt i mitten av banan.
 
Kolik osv...
Mellan klasserna fick Marengo kolik. Han började vika in bakbenen under magen och gick flera gånger ner på knä med frambenen. Han ville hela tiden lägga sig ner och jag fick lite smått panik. Vi fick som tur va snabbt tag i en mamma som var veterinär. Hon kollade över Marengo och sa att det antagligen var kolik. Jag gick runt med honom medans mamma ringde distriktsveterinären. Det tog bara en kvart innan veterinären var på plats och vi fick gå in i stallet och låna en box. Först gav veterinären Marengo tre sprutor varav en var b-vitamin och en lugnande och en vet jag inte riktigt vad det var. Veterinären lyssnade på tarmen med hjälp av ett stetoskop. Det ska egentligen låta mycket men det var nästan knäpptyst. Därefter fick Marengo vila lite medans veterinären påbörjade att stoppa in en slang genom högra näsborren till magsäcken. Hon hällde i ljummet vatten och en sorts vätska i slangen. Marengo stod som förstelnad men var jätteduktig och stod stilla. När allt var klart och slangen var ute så blödde han näseblod. Det var som tur var vanligt, men det kändes som det aldrig skulle ta slut. Nu sover Marengo i stallet. Lastningen gick fort och vi var snabbt hemma. Jag gick ut en sväng i skogen med honom. Han mår mycket bättre, både kissat och bajsat och är allmänt piggare. En skräckupplevelse, verkligen! Min ponny håller på att trilla ihop och sen är det blod överallt. Usch.. Tur att han kommer bli bra, jag blev riktigt rädd där ett tag! Orsaken till koliken vet vi inte säkert, det kan vara att det har blivit en sån stor omväxling nu när det är grönt gräs i hagen att magen inte pallar med det, men det kan även vara att han har fått i sig grus när han har ätit kort gräs.
Läs mer om kolik här
 
 

2013-05-10 @ 21:50:00

Ingen rubrik

Jag vet inte riktigt om jag är nervös eller taggad inför morgondagen.. Lite av varje antar jag. Planen inför klasserna imorgon är att inte hålla in för mycket men inte heller låta honom springa iväg. Ingen stress, ingen press.
 
Startnr;
Klass 1: 10
Klass 2: 21
Hästnr: 18
 

2013-05-10 @ 09:10:00

Helgens Outfit

Efter mycket om och men så bestämde jag mig för att ta denna outfit imorgon. 
 
// Träns - Claridge House, Pannband - Swarovski, Martingal - Okänd, Schabrak - Showmaster, Nummerlapp - Kingsland, Stövlar - Tretorn, Magplatta - Skara Hästsport, Skydd - Catago, Boots - Norton //

2013-05-09 @ 20:40:50

Outfit

// Hjälm - JW, Skydd - JW, Pannband - Swarovski, Kavaj - Animo, Boots - Catago, Schabrak - Design by LO, Huva - Design by LO //

2013-05-08 @ 19:39:00

Marengo 7/5 & 8/5

Marengo 7/5
Det var dressyrlektion med fokus på sits och inverkan. Vi red runt på ett litet fykantsspår och skiftade mellan att stå upp i två punktssits och trepunktssits. Linjen mellan min hand och Marengos mun ska vara rak och när jag byter sits så ska jag inte påverka honom. Eftersom han är så otroligt känslig för min vikt, sits och hjälper så är det ingen enkel uppgift för mig. I början så rörde han på öronen väldigt mycket mellan mina sitsbyten men allt eftersom träningen gick så fick jag in det och han slappnade av. Då blev han lägre i formen och gick inte lika "stötigt" som han gjorde i början. Då var det enklare för mig att följa med och göra rätt. 
Jag lärde mig jättemycket, bla att första steget i traven så ska jag vara extra mjuk.
 
Marengo 8/5
Temat var detsamma som gårdagens träning. Fast denna gången så var det hoppning med fokus på ryttarens hoppsits. Vi började med att trava på spåret i trav och galopp. Marengo var spänd i traven men slappnade av mer i galoppen. Även denna träningen så red vi i tvåpuktssits och trepunktsits. Jag kände att jag var mycket mjukare och följsammare än träningen igår, vilket gjorde att Marengo slappnade av mycket snabbare. 
Ett litet kryss stod i mitten av ena långsidan. Vi hoppade det i galopp i båda varven. Det gick jättebra. Marengo spetsade öronen så fort han såg hindret och ökade farten lite. Min uppgift var att hålla honom lugn och ha en galopplängd på ungefär 2,5-3 meter. När han springer iväg så börjar han tveka och då stannar han, trots att jag sitter kvar och skänklar på. 
I slutet så gick det jättebra. Hindret låg på 80-90cm. Han var inte ärlig, men han bjöd fint och var framfr skänkeln. 

2013-05-08 @ 07:52:00

This or that?

Är osäker på vilken outfit jag ska ha på lördag på gota. Vilken tycker ni?
 
 
1. Guld/svart och då har jag mitt fagerträns, guldiga boots, svart schabrak med guldig passpoal och en svart kavaj.
 
 
 
2. Svart/vit och då har jag pullargrimman, vita gummiboots, svart schabrak med vit passpoal och kant och en svart kavaj.
 

2013-05-07 @ 11:57:24

Svar på frågestunden

Vem skulle du ta med dig om du skulle åka till en öde ö och bara fick ta med dig en ända person? 
Ingen aning! Skulle vilja ta med många;)

Vad tyckte du om din prao?
Finns ingen bättre praoplats är ghs! :D
 
Snyggaste kille du känner? 
känner många snyggingar;)

Snyggaste tjej du känner? 
kan inte bara nämna en, har många fina vänner :)

Snyggaste schabrak du har? 
Mitt svarta med vit tjock passpoal

Vad tycker du är det bästa med ghs? 
Att man träffar så många goa människor!

Bästa vän? 
Många!

Kan du börja göra vidioinlägg? 
Ja, det kan jag göra

Berätta lite mer om din vardag utanför stallet?
Min vardag består till största del av stallet skolan och kompisar. Ibland blir det små fotbollsmatcher, men  annars hinner jag inte med så mycket. Kan börja blogga lite om mitt liv utanför stallet också, dock finns det som sagt inte så mycket som inte har med stallet att göra;)
 
Hv polo/ Kingsland

Sommar/vinter? 

Bästa parfym (den du använder mest)? 
DKNY rosa apple parfym

Blå/röd? 

Katt/hund

Något du är nöjd/mindre med i ditt utseende? 
Finns alltid saker som man vill ändra med sitt utseénde. Det gäller bara att acceptera sig själv som man är och känna att man är unik. Jag är rätt nöjd med hur jag ser ut.

Vem var den första du var tsm med? 
Viktor
 
vad ska du göra i sommar? 
Har ett hemligt projekt på gång..
Språkresa till England v.26-29
Meetings m.m.

har du någon förälskelse på gång? 
det vet man aldrig ^^

snyggaste killen i klassen? 
ingen aning
 
 
Saknar du Julle? 
något otroligt..

Om du fick bo vart du vill, vart skulle det va?
Skövde eller skåne :)
 
 
vad är det absolut bästa med Marre? 
Att han är så positiv och (nästan) alltid gör sitt bästa

vad är dina mål? 
Att komma iväg på några meetings och bara njuta av ponnytiden
 
vad gjorde att du fastnade för Marre? 
Allt klickade direkt, han var min drömponny helt enkelt

Något du ångrar att du köpt? 
Inget speciellt

Vad tror du att du gör om 20 år?
Om tjugo år lever jag ett lyckligt liv.
 
Hund/häst

Har du pojkvän? 
nej

Beskriv din "dröm" kille, utseende, personlighet osv? 
utseénde spelar inte så mycket roll. Det är insidan som räknas. Han ska vara rolig, omtänksam osv:)

Mössa/keps? 

Hur många djur har ni?
2 katter, två hundar, en ponny
 
 

2013-05-06 @ 08:22:40

v. 19

Måndag: Skrittur
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Hopp / uteritt-klättra
Torsdag: Hopp / uteritt-klättra
Fredag: Uteritt
Lördag: Tävling div III falköping
Söndag: Uteritt
 
Som ni ser så blir det många turer i skogen denna veckan. På onsdag eller torsdag blir det hoppträning men jag är inte säker på vilken dag det blir. 
 

2013-05-05 @ 18:06:08

p70 fälttävlan

Dressyren
Det kändes bra på framridningen och när jag kom in i ridhuset. Han var hyfsat lugn, lite spänd i övergångarna men slappnade av när han fick lite flyt. Men när jag kom in på banan så blev han lika spänd som vanligt. I varje steg kände jag hur hans rumpa lyfte lite och hur han i galoppfattningarna hoppade jämfota fram. Känslan var kass, vi hade ingenting att gå på när domaren blåste i visslan. Vi påbörjade pogrammet och första biten gick han helt okej. Kanske lite vinglig, men han var helt underbar på den ökade traven. Då gick han som en gud! I serpentinerna så var han inte glad. Han skyggade för domaren och väggen men jag tog svängarna som hjälp för att få honom rund och lugnare. Skritten var också helt okej, likaså galoppen och resten av pogrammet. Men i galoppen när jag skulle galoppera förbi domaren så skyggade han och vi hamnade ungefär tre meter innanför spåret. Istället för att börja bråka och flytta honom tillbaka till spåret så red jag som om det var där jag skulle rida. Ingen bra känsla, men resultatet var okej. Jag red pogrammet Svenskt Fälttävlanspogram för debutantklass 2011.
 
Hoppningen
Pannkaka allt ihop! Stopp på första eftersom han redan flera meter innan stannade och började bocka och hoppa på stället. Vi fick lägga en volt och komma på det igen. Vi fick även ett stopp på en mur och ett tidsfel pga av bockningarna och stoppen, så totalt fick jag 13 fel (2 stopp gav 12fel + ett tidsfel) Jag är inte nöjd. Det var som om det slog över i Marengos huvud och han bara sprang. Struntade i mina hjälper och förhållningar, och bara drog. Då var jag inte på bra humör. Två stopp i 70 cm, ett pga av bockningar och ett för att jag inte hann få ihop galoppen och det var ett titthinder. Men nya tag till nästa hopptävling som är nu på lördag (11/5 gotacupen).
 
Terrängen
Jag var inte på humör, Marengo var galen och inget fungerade. För mitt och Marengos bästa så kände jag att terrängen inte var något bra alternativ. Visst, det hade varit superroligt och jag såg verkligen fram emot det, men jag ville inte att vårt självförtroende skulle hamna på 0 bara för en bana. Vi hade redan tappat mycket efter dressyren och hoppningen och jag varinte direkt positiv. Marengo visade ingen respekt för mig och jag var så trött på att han skulle hålla på så. Jag struntade i terrängen och jag är nöjd över mitt val. En annan gång, en annan dag.
 
Marengos terrängoutfit. Tyvärr fick ingen se den..
 
Marengos transportoutfit, visst är han snygg?

2013-05-03 @ 10:48:13

Busy

Massa som ska fixas! Jag måste leta upp nummerlappen till fälttävlan som är om två dagar. Prov nästa vecka och läxor som ska hinnas med. Som om inte det vore nog så är det stenhård träning på dressyrpogrammet (fälttävlan debut:1) och lite annat smått och gott. Nu väntar jag också på ett besked, men mer om det någon annan dag. Därför (som ni säkert redan märkt) är inte uppdateringen i topp. Hoppas verkligen att detta bara kommer ta någon dag innan allt har löst sig. 
 
Har fått en fråga som jag tänkte svara på.
Hur går det med ponnyn?
Jo, nu är det så att jag rider bara en ponny för tillfället. Marengo. Den ponnyn som jag red förut var jätteduktig och det hade varit roligt att se hur långt vi skulle kommit, men jag valde att inte fortsätta rida den. Så nu lägger jag istället all min tid på Marengo.
 
Kameran hänger med till stallet idag så att jag (äntligen) får upp lite nya bilder! Den har nämligen varit lite trasig men nu ska jag försöka igen och se om det går bättre.
 
 

2013-05-02 @ 13:18:00

fler frågor

Jag vill ha fler frågor!
Svar på måndag! 6/5
 
klicka på bilden för att komma till frågestunden!
 

2013-05-02 @ 13:05:00

GHS 2013

Resultatet från Ghs 2013;
 
Boots Norton.
Till terrängen.


Nummerlapp KL
Så man slipper sätta nummerlappen i tränsen/förbygeln/stigbygeln
 
Kavaj Charlies
Döör så snygg!! Ser ut som Spookskavajerna
 
Hjälmmössa Treehouse
Eftersom jag inte får rida med bara jw hjälmen (sammet är ej godkänt) så var detta "ett måste". Färgerna är snygga och lätta att matcha till. 
 
Ländtäcke Mustang
så himla smart! Ländtäcke och flugtäcke i ett! Smart och skönt varma sommardagar fulla med blinningar
 
Ridväst Racesafe (köpt på treehouse)
Min gamla gick sönder.
 
Höpåse Hööks
Hööks delade ut gratis höpåsar

Köpte några små svarta saker som man sätter i broddhålen, men tyvärr vet jag inte om jag tappade dem på ghs. Får leta vidare om dem ligger hemma...
 

2013-05-02 @ 10:07:00

Present

En av Marengos födelsedagspresenter var detta otroligt snygga träns från Fagerdesign.
Visst passa han i det?
 
 

2013-05-02 @ 07:47:00

Hälsokontrollen - Resultat

Inga anmärkningar utom en gammal ärrvävnad, en förstorad lymfkörtel och en sadelknut som jag ska massera bort. Inget vid böjprovet och ridprovet och hans blodvärden såg bra ut. Lymfkörteln var förstorad redan när jag köpte honom, liksom ärrvävnaden så det var inget att bry sig om eftersom det varken gjorde ont eller påverkade honom. Så det var skönt att veta :) fit for fight - here we come!
 
 

RSS 2.0