2013-09-30 @ 15:30:00

Håltagning

Jadå, om exakt en timma så kommer jag ta tre extra hål i öronen. Har två "vanliga" nu så jag kommer ta två till i vänster och ett i höger öra, precis över dom jag har nu. Det kommer bli skitsnyggt men det gör nog rätt ont. Förra gången höll jag på att svimma så ja, lite orolig haha ;) 
 
 

2013-09-30 @ 15:08:43

v. 40

Måndag: Vila
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Skogen
Torsdag: Dressyrträning
Fredag: Skogen ?
Lördag: Dresyr
Söndag: Tävling KM dressyr
 
Det blir en varierad vecka med mycket dressyr. Fokus på LC:1 som jag ska starta på klubbmästerskapet på söndag. Mycket träning på olika delar av pogrammet, serpentiner med övergångar, volter och ökad trav m.m. Sen är det hoppträning för Erik på tisdag! Ska bil såå roligt men jag tror att jag kommer ha lite ont i öronen eftersom jag kommer ta tre hål idag (!!) men mer om det sen :)

2013-09-30 @ 08:06:00

Westernfotografering

Hatt - Australian- någonting.. ;)
Shorta - Gina
Skärp - ?
Byxor - Gina
Skor - Mountain horse
Örhängen - glitter (?)
---
träns - Claridge House
 
 

2013-09-29 @ 17:03:19

Gott och blandat

Det blev några riktigt fina bilder idag! Ska iväg på middag nu så jag hinner inte ladda upp dom så ni får helt enkelt vänta tills imorgon. Funderar på att ändra hela bloggen, göra en höstrenovering så det blir lite höstkänsla :) vi får see..

2013-09-29 @ 12:46:25

Dagens

Japp, sista lediga dagen denna veckan då.. Sorgligt men sant. Iallafall så är väl tanken att westernfotograferingen ska ske idag, vi får se vad som händer :) Marengo ska få gå ett dressyrpass idag, tror det blir lösgörande osv

2013-09-28 @ 19:52:00

Planerade fotograferingar

mmm har två fotograferingar på g med mig och Marengo, en liten westernfotografering och en med riktig höstkänsla.. vet precis hur jag vill ha dom! gooooosh vad det kommer bli bra! om jag kan bli fin på foton någon gång dvs.. aja, tänkte att fotograferingarna skulle ske i bokskogen nu när löven har börjat falla och det är som finast, eller vad tror ni?

2013-09-28 @ 17:43:32

Charlies Monsterrea

Monsterrea, jo visst. Dom hade knappt någon rea alls.. Blev väldigt besviken faktiskt. 
 
Jag hade i tankarna att leta efter senskydd, en väst och ett par läderremmar till sporrarna. Skydden va det ingen rea på, så jag tänkte att det kan jag lika gärna åka till skara och köpa. Däremot fanns det västar på rean, men det va inga som jag fastnade så mycket för. Men efter en sväng i butiken så hittade jag en sjuuuukt fin Spooksväst, mmmmm... Så ja, den köpte jag ;) har letat som en galning hela sommaren efter en så snacka om att jag är glad nu när jag har hittat en, innan vintern också! Sen var det bara sporremmar kvar. Det va inget som jag behövde köpa precis just nu, men så hittade min kompis ett par som såg precis ut som Pioneers crocodile, som jag ska spara pengar till och köpa efter jul. Dom är lackade med exakt samam mönster, mumma! 
 
Väst 1075:-
Remmar 149:-
 
 

2013-09-28 @ 17:27:22

Fredag 28 = Studiedag

Jo men jag kan inte uppdatera på mobilen och har inte datorn tillänglig dygnet om så ni får ha lite förståelse för den kassa uppdateringen.. I alla fall så kommer ett sent inlägg om vad vi gjorde igår. Det va studiedag så vi sov hos en av mina kompisar. På torsdagskvällen kollade vi skräckfilm, det blev Wrong turn 1 , inte den läskigaste jag sett men den var helt okej (rekommenderar att kolla på någon av dom andra Wrong turn filmerna, finns fem stycken). Vi åt tacos och gjorde lite roliga grejer utomhus :)
På fredagen så vaknade alla vid 9 (!!) och det gick självklart inte att somna om i allt oväsen och när alla grejja o ordnade, så det va bara att dra sig upp. Vi gick ut direkt efter frukost och körde röda-vita rosen (skitroligt haha) och sen gick vi till några halmbalar. När alla förutom jag och två andra åkt hem så cyklade vi till Marengos stall där jag red ett markarbetspass. Berättar inte så mycket om det förutom att han var sjukt stressad och blev jättesvättig..

2013-09-26 @ 19:04:34

Filmtips?

Letar som satan efter en bra film men det är inte så enkelt när man har en kompis som hatar krigs/action/äventyr/drama/romantik osvosv och bara är intresserad av roliga komedier och riktiga rysare. Menmen, det funkar för mig med ;) Nu gapar dom om en film som heter Badliv, så antar att det blir den ;)

2013-09-26 @ 16:16:43

Ledsen

Jag erkänner, har helt glömt bloggen.. Det har varit så mycket annat men jag ska komma igång nu igen! Om en 45 minuter ungefär kommer min kompis och hämtar mig. Vi och några andra ska ut på landet till en vi känner och där ska vi sova över. Skräckfilm på kvällen, tips på några riktigt äckliga?
 
Helt slut på bilder, får ta med kameran till stallet någon dag. Min mobil är nämligen på lagning (hehe) så jag kan inte ta några bilder med den gamla nokian jag har nu..

2013-09-25 @ 09:10:44

Marengo 24/9

Det va dressyrträning lösgörande och pogramridning. Eftersom jag ska starta LC:1 på klubbmästerskapet så måste jag träna massor. Marengo var avslappnad i skritten och traven. Övergångarna på serpentinerna kändes sååå bra! Han gick i låg form och väntade på mig. Galoppen gick också sjukt bra, jag måste bara passa så att han inte bryter av till trav om det blir jobbigt. Då måste jag stötta upp honom med skänkel och tänka framåt. Efter galoppen har han en tendens till att bli springig i traven men då ska jag utnyttja hörnen och flytta honom för skänkeln. 

2013-09-24 @ 08:18:10

Tävling 22/9

Tävlingen gick superbra! Jag testade en annan stategi för att få Marengo lugnare än vanligt. Istället för att tänka framåt från början så höll jag igen och tänkte kort och långsamt. När vi hade galopperat och han var lugn så ställde jag om mig och tänkte kort och snabb. På det sättet så var han inte uppstressad utan tog det lugnt men ändå var framför skänkeln.
 
I första klassen så tvekade han lite när vi skulle hoppa men med stöttning av skänkeln och smackningar så gick det superfint. Vi fick ett stopp på ett regnbågsfärgat/gult räcke med bara plankor. Jag tror inte att det va hindret som gjorde att Marengo blev rädd eller så, utan att det var publiken. Räcket stod näligen så att vi skulle hoppa det mot publiken och jag tror att Marengo blev väldigt osäker när han såg alla som kollade mot honom osv. Jag ryggade honom några meter och sen hoppade vi. Resten av banan gick felfritt. Vi hoppade grindar, plankor, olike linjer och jag vet inte allt dom hade ställt fram haha
 
Andra klassen gick också superbra. Det kändes som rena lekstugan tills vi kom fram till ett räcke med en stor svart planka mellan två färgglada bommar. Marengo såg nog inte riktigt hindret och kunde inte avgöra när och hur han skulle hoppa det. Asså han såg hindret i tid men det stod efter en sväng och han hann inte bedömma det. Hur som helst stannade han och vi ryggade något steg och hoppade det nästan stillastående. För övrigt så kändes det hur enkelt som helst och vi hade inga problem med något. 
 
I alla fall i första klassen så var det en fotograf inne på banan, ska kika på lidköpings hemsida och eqipe om det finns några bilder där

2013-09-21 @ 13:07:25

Uddetorp Gymnasium

Har nyss varit på hästgymnasiet Uddetorp i Skara. Jag är jätteintresserad av NIU (nationell idrottsutbildning) med högskoleförbeerdande tillval. Men för att få läsa där måste jag ha tävlat minst en felfri LB och gå på elevintervju. Har massor med felfria LB när jag hade Julle men jag ska ändå försöka bli felfri med Marengo eftersom han är den hästen jag kommer söka in med.
 
Uddetorps hemsida hittar ni häääär
 
 

2013-09-20 @ 20:30:24

Marengo 19/9

det var hoppträning på Jutagården för Frida. Det var fokus på kombinationer och snäva svängar. Marengo var väldigt pigg och upp i luften i början men jag försökte omvandla den energin till något bra.
Jag höll igen lite på galoppen för vi fick lite kort i kombinationen när det blev hinder. I början låg hindren på runt 70cm och sen jobbade vi oss uppåt till 110cm. Jag är riktigt nöjd, äntligen fick vi den där kombinationen på LB höjd och nu känner jag mig faktiskt redo för tävling. 
 
Vi hade lite problem med räckena som vi vände upp från väggen för vi tappade galopp och fick ingen ärlig chans till hindret. Frida sa att när jag galopperar så måste jag få en mer aktiv galopp och för att få det så ska jag liksom pulsera med skänkeln. Jag måste få upp Marengo så att han inte blir lång och slappig. Kort, energisk och lite uppåt i galoppen utan att han blir för hoppig och studsar fram. 
 
 
 

2013-09-18 @ 19:31:26

Dagens

Idag har jag haft en galen huvudvärk och mått skit, så min underbara mamma åkte ut och tömkörde Marengo. 
 
 
Läängtar tills i vår! Ska åka och fota på olika stuterier, helt galet vad jag har saknat det! Alla söta föl ojojoj *-*
Berühren Sie nicht die Bilder,
Don't touch the pictures :))
 

2013-09-18 @ 15:44:54

Svar på frågor

Cissi om Min ridhistoria
 
Hej! 
Hur har du hittat så många hästar vars ägare har velat att du ska rida deras häst till försäljning? 
bara nyfiken..
 
Jaa du.. Egentligen är det ägarna som har tagit kontakt med mig eller mamma. Dom kanske har sett mig tävla eller hört av andra hästägare att jag rider hästar till försäljning. Jag vet faktiskt inte hur jag har "hittat" dom om jag ska vara ärlig ;) det blir bara av helt enkelt haha
 
 
 
Föresten, glömde att fråga: 
Jag såg dig på tävlingar både ibörjan när du hade Julle (tror jag iaf.) och i slutet... Du hade verkligen gjort ett jätte bra jobb med honom... hur lyckades du? hur fick du honom att förvandlas från en gullig liten tjockis ponny till en gullig liten tävlingsponny?
 
Tack! Allt handlar om att inte ge upp. Efter varje sommar med Julle var det bara att starta om på nytt. Varje gång han gick ut i hagen så blev han en lite bulle igen när jag tog in honom haha.. Men det var bara att kämpa vidare, för det blir ju ingen skillnad om man ger upp. Jag red mycket varierat så att han började bygga muskler istället för att lägga på sig fett. Dressyr, hoppning, markarbete, terräng, skogsturer osv. Med tiden blev han bara finare och finare och till slut så var han en liten gullig tävlingsponny.
 
 


2013-09-17 @ 15:24:17

Gymnasiumtankar

Har nyss varit på ett av Skövdes gymnasium tillsammans med skolan. Inte något för mig. Visst att det var riktigt bra linjer och allt verkade bra men det var inget som intresserade mig. På lördag ska till hästgymnasiet Uddetorp i Skara på öppet hus så det ska bli lite spännande :) men just nu lutar det i alla fall åt hästgymnasium i Varberg. Det enda som kan vara lite jobbigt är att det blir svårare att åka på tävlingar osv, eftersom det ligger några timmar hemifrån. 

2013-09-16 @ 15:15:51

Höstkänsla

Ska försöka införskaffa mig ett par Uggs när det är dags att ställa conversen på hyllan. Tycker uggs är sååååå fina, speciellt dom beigebruna! mums :) 
❤Autumn Atire

2013-09-16 @ 14:09:00

Min ridhistoria

Jag var bara någon vecka gammal när jag satt på en häst för första gången. Det var en gammal övervuxen shettis vid namn Pelle. Vi lånade honom av en kompis till familjen och tog med honom på skogsturer. Mitt hästintresse har alltid funnits där och jag ofta med min syster ut till Jutagården när hon tränade. Själv började jag rida för Ylva Lowen Svärd när jag var sex år. Jag fick rida på en shettis som hette Rasmusen eftersom jag var rätt liten. Jag ljuger inte när jag säger att jag åkte av rätt rejält några gånger men det var inget mot när jag red Puff. Ylva sålde Jutagården till Frida och jag fortsatte att rida lektion där. Med tiden började jag rida och tävla shettisen Puff, en svart liten bulle som jag tävlade upp till LC (60cm) på. Under tiden jag red Puff så åkte jag av stup i kvarten, med hjärnskakningar hit och dit och jag vet inte allt som hände. Han var riktigt lurig för precis innan hindret så tvärnitade han och vände till höger eller vänster på en femöring. Man visste aldrig vad han skulle hitta på här näst. Tiden gick och jag och Puff började komma runt banorna och vi blev bla klubbmästare kategoria A.
Jag blev för stor för honom och började istället rida en övervuxen shettis som hette Linhagens Rednex. Han var en busig b-ponny som var för svår för sin ägare och skulle säljas. Jag började tävla och träna honom till försäljning och inte långt därpå blev han såld till en liten tjej. Jag letade då ny ponny att rida och började tävla en bponny vid namn Tuborg Guld, men även han blev för liten efter ett tag.
Min syster började växa ur sin c-ponny Chabo och det var min tur att ta över honom. Jag hade med honom på ett ridläger och red honom mer och mer men precis innan jag skulle ta över honom helt så skadade han sig i hagen och blev halt. Vi besökte veterinär många gånger men han blev inte bättre så vi valde att låta honom somna in. Jag började att rida lite ridskolehästar men senare bestämde vi oss för att köpa en ny ponny. Vi såg en liten goding vid namn Julius som stod nära Allingsås. Jag blev kär i denna lilla tjocka ponny och vi beslutade oss för att köpa honom. Jag och Julle tävlade upp till LA (1m) och blev KM mästare tre gånger. 
Det var mitt sista b-ponny år och jag ville utnyttja den tiden, så då lånade jag en b-ponny som hette Fideli Fem. En riktig räserråtta som vann varje tävling vi var felfria i. Under tiden jag red Fidde lånade jag ut Julle till Fiddes ägare som driver en indre ridskoleverksamhet i Bokenäs.
Efter tre år började jag bli för lång för Julle och jag kände att vi inte kunde komma längre än vi gjort. Det kändes bättre att en ny ryttare fick ta över honom och lära sig lika mycket som han lärt mig. Jag letade då d-ponny och planerade en resa runt stockholmsområdet som skulle ta två dagar. Sju ponnyer skulle provridas under den tiden. Men jag kände att jag först ville provrida lite runt omkring Skövde och vi bestämde tid i Töreboda, Falköping och Mariestad. Den första jag provred var en 12-årig skimmel. Superfin och jätteduktig men jag ville ha en större utmaning. I Falköping stod en brun 7-åring vid namn Ekhagens Marengo. En busig, bockig och outbildad snygging som jag fastande för. 5-åringen jag prvred i Mariestad var ingenting mot Marengo och jag bestämde mig för att åka till Marengo en gång till. Eftersom han var som han va så ville jag vara säker på att jag orkade med denna utmaning och det tog hela sju provridningar innan jag bestämde mig för att han var den rätta. Stockholmsresan avbokades och jag fick hem Marengo samma dag som vi körde Julius till hans nya lilla ryttare i Söderköping.
Under tiden som jag har ridit Marengo var det planerat att jag skulle rida en d-ponny i töreboda för försäljning men den blev såld innan vi skulle åka på vår första tävling. Det har också varit några andra ponnyer som tanken var att jag skulle rida men av olika anledningar har det inte blivit av. Så just nu rider jag bara Marengo och tanken är att vi ska komma upp i klasserna.
Jag tränade först för Ylva Lowen Svärd, sedan för Fanny Nilsson och därefter Frida Hansson. Under en termin ungefär tränade jag för Helena Holm. Två gånger terräng för Sivert Jonsson, när jag hade Julius. Jag har provat många olika tränare men ingen jag fortsatt för.Nu på sommarna tränar jag för Björn Kasterman, terräng. Frida Hansson på Jutagården året om (paus på sommar och vinterloven). Ska börja träna för Erik Berggren i hoppning och ibland för Fanny Nilsson på Jutagården. 

2013-09-15 @ 14:46:00

Träningshoppning 15/9

I 90cm gick det klockrent. När vi gick in på banan så blev det lite rodeo men när jag kom igenom det så gick han hur bra som helst! Det fanns kombination som alternativ val i banan och det är ju superbra träning eftersom vi har haft lite problem med det förut. Det gick huuur bra som helst och vi flög över alla hindren. Ingen vägran, ingen tvekan. Så sjukt skönt att det släppte! 
 
När vi hoppade 1m så var jag och Marengo lite trötta. Jag höll inte igen så mycket som klassen innan så när vi hoppade dom två första hindren var han lite lång vilket gjorde att vi fick med oss bommen på andra hindret för att vi kom för nära. I kombinationen kom vi också lite nära och Marengo klarade inte få upp benen så snabbt så vi fick ett pet där med. Men resten av banan var felfri och utan problem!
 
Väntar på bilder så dom kommer snart! 
Fotograf Emma Yrttimaa (http://emmayrttimaa.horseworld.se/)
 
 

2013-09-15 @ 10:16:07

På plats

Nu är vi på plats och framhoppningarna är färdigbyggda. Nu är det banan som ska byggas och sen är allt klart!


2013-09-15 @ 07:14:26

Marengo 14/9

Vi körde lite intervaller på fältet för både kondis och för att trötta ut inför dagen efter. Marengo va jättepigg i början och galopperade på sidan och bockade och krånglade. Det dröjde ett tag innan jag fick igenom det och han började gå lugnt.
När jag hade ridit fram så började jag med att galoppera i en lugn galopp med energi. När han fattade att det inte var lönt att bråka så började vi köra lite intervaller med ökad galopp på raksträckor och minskad galopp i svängarna. Ju längre tid som gick ju lägre började Marengo gå med huvudet. När han gick i en lugn och samlad galopp utan att köra upp huvudet och springa iväg så kände jag att det räckte. Vi travade och skrittade tills han slutat flåsa och gick tillbaka till stallet. Han var fortfarande svettig så jag tog in sadeln och min utrustning och sen gick vi en promenad tills han var helt torr.


2013-09-14 @ 19:30:54

Världens bästa plats <3

Helt galet vad jag älskar denna ponnyn! Min finaste Marengo <3


2013-09-14 @ 19:02:00

En av världens farligaste sporter

Ridning är en av världens farligaste sporter, det vet vi sen innan, men ändå kallas vi för töntar och mesar. Men hur många skulle våga sätta sig upp på en vild unghäst och hoppa en bana på 1m+ ? Helt galet vad skit man kan få för att man gör något man tycker om. Tror seriöst folk att det är okej att trycka ner andra för att alla inte tycker som dom? Oså detta med avundsjuka.. Som om det spelar någon roll om man har kompisar som har fem ponnys och startar elittävlingar varje helg? Skit samma säger jag. Man ska ta vara på det man har istället och träna så att man och sin lilla skogsmulle blir världsmästare på LD. Man behöver inte vara duktigare bara för att man tävlar högt. Man kan vara precis lika duktig fast man tävlar lägre klasser.
Som sagt, dagens värld är tuff för ryttare och hästmänniskor men jag är stolt över det jag gör och det borde vi alla vara.


2013-09-14 @ 13:31:00

Helgen

Idag är det först kalas hos pappa för att fira min födelsedag med släkten och efter det ska jag åka ut och rida Marengo. Tänkte ta en runda i skogen och trötta ut honom lite inför morgondagens klubbträningshoppning på jutagården. Jag och Marengo ska starta 90cm och 1m så är det någon som ska ut och har kameran med sig så får ni mer än gärna klicka lite bilder ;)

2013-09-14 @ 12:13:00

Äntligen har det kommit!

Åååh är sååå nöjd :D beställde ett armband av Marengos tagel i början av veckan och nu har det kommit! För att göra det lite snyggare så beställde jag även silvertråd i det och ett hjärta med M (Marengo), och jag måste säga att det gjorde det lilla extra ;)
 
Beställde det av Hästbling för 260:- 
 

2013-09-13 @ 09:49:22

Film från gårdagens hoppträning


2013-09-12 @ 08:15:27

Tambo 11/9

Jag hade egentligen ingen plan när jag hoppade upp på Tambo. De ända kraven jag hade va att få igenom skänkeln och att han skulle jobba med ryggen. Enklaste sättet att komma dit tycker jag är att jobba på volter och serpentiner. Så vi la oss på 20m volten och började jobba i skritt. Han drog upp huvudet och kaxade sig lite i början men jag fick igenom det ganska fort och han blev mjuk i båda sidorna. Jag började trava och fick honom att jobba med ryggen redan från början. Vi galopperade och det gick jättebra det också :)
Till skillnad från Marengo är Tambo mycket mer stabil. Det går attt jobba med honom på ett helt annat sätt. Han vinglar inte runt som Marengo gör utan går där man ber honom. 

2013-09-11 @ 22:07:00

Marengo 12/9

Marengo var väldigt pigg och lite hoppig i början men slappnade av efter att jag ridit igenom skänklarna ordentligt. 
Jag började rida på en åttvolt med travbommar för att mjuka upp honom i båda sidorna. När han inte ville lyssna på skänkeln och välte inåt så tvärade jag honom tills vi var på spåret igen. Vi tränade på volten i båda varven tills han var mjuk och skummig i munnen. Vi gick över till 20m volten och tränade lite galopparbete. Han var ju redan mjuk så det dröjde inte länge förrens han började gå i låg form. 
Jag är väldigt nöjd med passet. Det kändes som jag kom dit jag ville och att jag har en bra känsla till morgondagens markarbetsträning på Jutagården.
 
 

2013-09-11 @ 17:46:00

Dagens planering

Två ponnys ska motioneras, Marengo och Tambo. Jag ska träna markarbete med M så T får antagligen också det eller om jag rider lite dressyr på honom. Mer än så har jag egentligen inte planerat utan jag får se lite vad det blir för övningar och så när jag har värmt upp :)
 
 
 

2013-09-10 @ 20:08:00

Marengo 10/9

Jag red ut i skogen idag. Marengo var jättepigg och höll på att smågalopperna på sidan efter första galoppen, men efter det var han rätt trött så då travade och skrittade han i låg form. 
 
 

2013-09-09 @ 16:20:38

Målsättning höst och vinter -13

Vad vill jag utveckla under den här tiden?
Bli säkrare på högre höjder i hoppningen. Få igenom Marengo för skänkeln och visa att det är jag som bestämmer.
 
Vad är en rolig träning för mig?
När både jag och min tränare är positiva och glada och jag känner att jag fått ut något av träningen.
 
Vad har du för förväntningar på dina tränare?
Att dom är positiva och peppar mig att nå nya nivåer inom både dressyr och hoppning.
 
Vilken typ av häst trivs du bäst att rida och varför?
Varje häst är rolig att rida på sitt sätt.
 
 

2013-09-09 @ 16:10:00

Dagens

Mamma åker ut direkt efter jobbet och tömkör Marengo. Jag får en hästfri pluggdag, jippi . Som tur räddas dagen med glass <3

2013-09-08 @ 21:03:00

Lotta Björe träning 2

Vi började arbeta ponnyerna på marken som vi gjorde igår. Marengo ville inte riktigt lyssna på mig så jag fick jobba igenom honom ordentligt innan han började slappna av och gå i lägre form. Vi började hoppa rätt så fort idag. Det var ungefär samma hinder som igår förutom att Lotta hade ställt upp en extra oxer, ändrat om lite i linjerna och längt kominationen till två språng istället för ett emellan. 
 
Vi hoppade S-båge och jag trillade av på mittenhindret för att Marengo vägrade och kastade sig åt sidan. Allt gick som vanligt i slowmotion för mig och jag kunde släppa när jag kände att det var dags. Marengo fick sig nog en liten chock och skärpte sig (eller så var det jag som var nogrannare) för efter det så stannade han inte en enda gång förutom på kombinationen. Jag frågade Lotta varför hon trodde att han stannade men hon hade inget direkt svar. Hon visste helt enkelt inte varför, ärligt talat så vet väl ingen det egentligen.. Han är bara så lat och töntig men det ska det bli ändring på! 
 
Något som Lotta sa som jag fastnade lite extra vid var "Med risk att göra dig ledsen så vill jag säga att du är mycket bättre än din häst." . Jag har inte bestämt mig än om det är bra eller dåligt.. Jag kan ju utbilda Marengo till en superponny och det är ju bra eftersom jag utvecklas samtidigt. Men jag vet att jag kan komma så mycket längre med en annan ponny som ändå är utbildad men inte färdig. Meeen jag ger inte upp på Marengo. Jag vet att han har kapacitet och vilja men nu får det räcka med dumheter. Jag ska vara bestämd nu och visa honom att det är jag som bestämmer. Det ska bli ändring nu och jag ska ta med mig alla tips som jag fick av Lotta.
 
*Det är JAG som bestämmer. 
*Jag ska börja rida med olika sporrar både hemma och på tävling för att få mer respekt och extra kraft i skänklarna.
*Hästar hatar att rygga och det ska jag använda mig av när Marengo vägrar.
*Markarbete ungefär 3 ggr/v för att hitta en känsla som vi kan ta med oss till hoppningen.
 

2013-09-08 @ 06:19:37

Dag 2

Trött 
Träningsvärk 
 
Ja, dags för dag två. Känner mig lite som en vandrande mumie, helt stel och slö haha
Träningsvärk har jag i magen och benen. Men värst är det nog i benen.. 

2013-09-07 @ 21:18:00

Lotta Björe träning 1

Det var lite blandning av allt möjligt, cavaletti, kombination, linjer och studs. Vi började med att rida fram valfritt i båda varven i trav och galopp. Marengo fick beröm för sin avslappnade galopp och jag fick beröm för min sits. Efter detta pratade vi lite och sedan red vi travcavaletti på en åttvolt för att flytta och mjuka upp ponnyerna i sidorna. Marengo gick sjuuukt bra! Han var avslappnad och tog bommarna i lugn och ro. 
När vi började hoppa så vägrade Marengo gång på gång men varje gång så fick han hoppa det stillastående. Både vanliga oxrar och stunds var jätteläskigt. Men då Lotta bad mig att rygga honom, inte bara något steg utan ungefär halva ridhuset. Därifrån fattade jag galopp och hoppade. Vägrade han var det bara att rygga igen. Bara efter någon gångs ryggning så hoppade han utan problem, även kombinationen. Jag är supernöjd! Marengo bockade och stegrade men han var ändå superfin. Lotta var en superduktig tränare och lyckades träffa alla ömma sidor hos mig och Marengo. Bara denna träningen gav oss jättemycket, så tänk hur bra det kommer vara efter morgondagen! :D
 
Älskar anläggningen! Så nytt och fräsht alltihopa! Små detaljer som gjorde det lilla extra. Ett gigantiskt ridhus med finfint underlag :) 
lånad bild

2013-09-07 @ 13:14:00

Tankar om träningen

Nu är vi framme i Lidköping. Vi är en halvtimma tidiga så Marengo fick låna en box tills vi ska börja rida fram. Idag hoppas jag på kombinationsträning på tävlingshöjd eftersom det är det enda som stoppar oss från att tävla LB just nu :) men jag tror att det blir en väldigt bra och lärorik träning oavsett vad vi gör :)


2013-09-06 @ 20:22:21

Ledsen

jag är ledsen för uppdateringen men har verkligen behövt denna pausen för att fokusera på mig själv. Mycket har hänt och händer just nu men jag känner mig starkare än någonsin och ska bevisa för alla som tvekat att jag och Marengo fixar detta. Imorgon och på söndag ska jag och Marengo till Lidköping och hoppträna för Lotta Björe som bla har tränat hoppryttare på SM och OS nivå. Ska bli riktigt spännande! Ska bli roligt att höra vad hon tycker om Marengo också :)
 

2013-09-04 @ 11:41:06

Marengo 3/9

Det blev hoppning ändå. Trodde att Marengo skulle vara helt galen efter klippningen men han va som vanligt, (tack och lov). Jag började med att värma upp på ett litet sockerbitshinder som jag hoppade på volt. Efter det hoppade vi ett räcke på 105cm som stod i mitten av ridbanan. Marengo va i bommen och rev nästan varje gång och jag fattade inte vad problemet va. Men sen när jag hoppade i andra varvet så va vi högt över hindren så antagligen så hade Marengo solen i ögonen och kunde inte se hur högt hindret var. 
Han var pigg och framåt men hade inte riktigt det där suget som han brukar ha. 
 
 

2013-09-03 @ 14:09:00

Svar på frågor om klippmaskinen

Vart köpte du den?
Jag köpte den på hööks, finns att kolla på här
 
Är du nöjd med den?
Den är inte så tyst men jag tycker den klipper bra så ja, jag är nöjd med den. Sladden var lagom lång. Jag tycker att jag fick med allt som behövdes utom en trasa så det var väldigt bra.
 
Låter den mycket?
Ja, när jag klipper måste jag ha hörselskydd eller liknande för efter ett tag så börjar det tjuta ordentligt, speciellt när jag klippte Marengo under magen och den inte var lika långt bort från mitt öra som när jag klipper tex halsen. 
 
Är den tung och klumpig?
Det är klart att den väger lite men absolut inte så att det blir jobbigt att klippa. Jag tyckte att den var smidig för den var inte gigantisk men den hade ett rätt stort skär ändå.
 
Kommer du låna ut den?
Nej, men jag kommer att klippa andras hästar. Så behöver du hjälp att klippa din häst/ponny är det bara att fråga! :)
 
 
 
 
 
 
 

2013-09-03 @ 12:27:35

Dagens ridpass

Jag tror inte att det kommer bli så roligt att rida Marengo idag. Han är nyklippt och åt nästan två småhinkar med havre och pellets igår. Men jag tänkte börja med att rida på fälten och göra att han blir lite trött, sen får jag se om jag går till padocken och hoppar eller om jag fortsätter att galoppera på fälten.
 
 

2013-09-02 @ 22:00:00

Resultat från klippningen

Visst blev det bra? Är supernöjd :) andra gången jag klipper en häst, och första gången klippte jag en halv shettis så ja, resultaten blev lite bättre än väntat! 
Marengo skötte sig sååååå bra! Han ryckte till lite i början och sparkade lite när jag klippte under magen och på rumpan men för övrigt så gjorde han ingenting, inte ens när jag klippte vid ganachen. Han fick ha bomull i öronen och huva, träns med grimma över. 
 
 

2013-09-02 @ 18:05:47

Köpt klippmaskin

Varit på hööks och köpt klippmaskin nu. Tänkte försöka klippa en fin filtklippning på Marengo, det är nämligen hans första gång han blir klippt (hos mig i alla fall) så då gör jag ingen helklippning:) lägger upp resultat sen!


2013-09-02 @ 15:19:00

Frågestund

Vi drar till med en frågestund igen :) fråga vad som helst, svarar utförligt och ärligt på allt! 
Har inget bestämt slutdatum men det kmr! bara att fråga på så länge ^^
 
alla med blogg som frågar 8 frågor eller mer får en länk :)
 
 

2013-09-02 @ 14:16:52

15 år

idag är ingen vanlig dag, det är nämligen min födelsedag! haha jo hur känns det att fylla femton nu då? mitt svar på detta är att det känns precis som det gjorde igår ;)
 
 

2013-09-02 @ 09:14:20

Marengo 1/2

Mamma hade lagt upp ett litet hinder och två bommar på var sin sida 7 m från hindret. Tanken med övningen var att jag skulle få Marengo i en kort, effektiv galopp med mycket energi och räkna galoppsprång för att få en flytande galopp. Jag skulle försöka komma nära hindret och stötta honom så att han hoppade utan att tveka. Det gick helt okej. Han var inte helt framför skänkeln men jag fick igenom det i slutet. 
Eftersom han inte riktigt lyssnade på skänkeln så provade jag att rida med sporrar. Kan inte påstå att det hjälpte så mycket men det kan bero på att jag satte dom längst ner på hälen så dom nuddade knappt. Får se om jag fortsätter rida med sporrar eller inte, det beror helt på hur han reagerar när han är klippt :)

2013-09-02 @ 07:20:09

Kortfilm från gårdagens träning


2013-09-01 @ 12:40:40

Frukosten

haha fortsätter trenden från gårdagen med att göra hemagjord pizza till frukost. Känner mig såå nyttig haha, men jag klagar inte ^^
 
 

RSS 2.0