2013-08-31 @ 22:33:34

Lördagslyx

Friterad banan och vaniljglass <3
 
Bjuder på receptet när jag ändå håller på ^^ Fyll stekpannan eller kastrullen med olja så att halva bananen täcks ungefär. Jag använder rapsolja för det är inte svindyrt och det funkar precis lika bra som vilken olja som helst :) koka upp oljan och lägg försiktigt i bananerna. Vänd tills dom blir gyllenbruna. Lägg upp dom och lite gammaldags vaniljglass. Enjoy ;)!
 
 

2013-08-31 @ 14:23:00

Yuppies Ridsport

Yuppies ridsport är en liten hästaffär som ligger i Hova, västra götaland. Själva affären ligger på en stor gård som heter Melltorp gård, där ägarna även håller på med hästuppfödning. Affären består av två delar, en liten bottenvåning och en stor övervåning. Jag tyckte att det var många fina saker, inte bara "småmärken" utan lite dyrare märkessaker också. Priserna var inte heller att klaga på! 25-75% rabatt på ALLT. Och jag måste ge ett extra plus för personalen! Alla var så glada och jag kände att jag var välkommen. Jättemysig affär, verkligen!
 
Det blev lite shopping trots allt, nedan kan ni se och läsa vad det blev :)
 
JACSON TÄCKE 75:-
125cm. Materialet är tjockare och tätare fleece, lite sammetskänsla av det hela. Dubbelkanter, vinröd och beige. Väldigt mysigt täcke som Marengo kommer få ha när han åker transport i vinter. 
 
FLUGHUVA JACSON 70:-
Precis en sån Marengo har, fast den han hat nu är trasig. Han brukade få av sig den gamla med snabbnäppe och därför så får han nu använda dessa som är töjbara som man sätter öven ganachen, käken. Rekommenderas!
 
HÄSTSALVA 0:-
Denna hade egentligen utgått ur sortimentet på Yuppies, istället har dom nu den större förpackningen. Denna va det sista exet och därför fick jag den gratis :) nu ska det allt bli ordning på Marengos sår som han fick av koliken!
 

2013-08-31 @ 09:25:04

Just nu

Jag och en kompis är påväg till hästaffären Yuppies som har en sjukt stor rea i helgen. Jag letar inte efter något speciellt men det är ju roligt att åka och kika och är det så att jag hittar ett fynd så kanske jag slår till ;) ne men jag ska hålla lite i pengarna, jag måste ju inte köpa något för att jag åker dit ;)


2013-08-29 @ 12:36:33

Marengo 28/9

Vi körde lite galopp på fältet och snacka om att Marengo blev glad. Jag gjorde en lugn galoppfattning men Marengo flög fram. Den känslan är obeskrivlig<3 
 
 

2013-08-29 @ 12:29:35

Terminens första lektion

Som ni redan vet så lånade jag ridskolehäst i tisdags. Jag hade hoppats på Newton men jag fick Chempion (som jag har ridit och tävlat tidigare innan han kom till ridskolan). Det gick riktigt bra. I början var han väldigt lojj och det gick knappt att öka eller minska tankten alls. Jag fick vara väldigt bestämd och verkligen mata igenom med skänkeln. Men i mitten/slutet av träningen så började han slappna av och runda nacken.

2013-08-27 @ 16:30:16

ht -13 beginns

Idag så ska jag träna på Jutagården istället för min syster. Hon jobbar kväll och då har jag turen att jag får rida istället. Eftersom Marengo inte är helt återställd så vill jag inte ha med honom utan ska istället låna en ridskolehäst. Hoppas på Newton, min lilla favorit ^^ 
 
 

2013-08-26 @ 21:58:41

Marengo idag

Han ömmade inte alls mycket idag så det är alltså inte inflammation eller överansträngning. Han markerar inte och är nästan så gott som återställd ! Sååå skönt! Stackarn, han hade antagligen så ont av koliken att han gnagde sig, sträckte på hela kroppen och alla muskler och blev öm. Men vi är ju inte helt 100 på att det är så. Imorgon ska jag prova att rida lite försiktigt om han mår bättre :) ser jag fram emot!


2013-08-26 @ 13:41:51

en vecka kvar..

..tills jag fyller 15 ! fast jaja, inte så stor skillnad mot 14 direkt.. Meeeen man får lite roligt presenter (a) fast i år blir det inte direkt så många överraskningar, har antingen valt ut grejerna själv eller sagt precis vad jag önskar mig. Av mamma fick jag mina brunsvarta soft up, av pappa vet jag inte faktiskt, av Angelica och hennes kille tre par örhängen eftersom jag ska ta tre hål till, av släkten får jag alltid pengar och av mina kopisar önskar jag mig skalen nedan. 
 
Skal iPhone 5 Mönster brun iPhone 5 ELEFANT 3D -  6 Färger
Skal iPhone 5 krokodil svartSkal iPhone 5 zebramönstrat

2013-08-26 @ 11:48:16

jobbajobbajobba

snacka om att skolan har gått fort idag. tack och lov för jag längtar verkligen ut till Marengo. jag tänkte gå en liten promenad med honom idag igen, så att han får se lite annat än hagen och boxen. Fast ändå vill jag inte gå för långt eftersom han har en inflamation i höftknölen.. Vi ska ringa veterinären idag för tips och info och sen får vi se om hon kanske behöver komma ut och kolla på honom. 

2013-08-25 @ 17:15:01

Släktkalas

Min kusin fyller 14 och då ordnas världens släktkalas.. Föräldrarna snackar om sitt och vi ungdomar sitter vid sidan av:) snart är det dags igen, och då är det min tur..;)


2013-08-25 @ 13:11:05

Hovslagarens ord

Vår hovslagaren har precis kollat Marengo och han sa att det antingen va inflammation eller överansträngning i höftknölarna. Han rekommenderade att Marengo skulle vila idag och att vi ska ringa och prata med veterinär imorgon. Han trodde inte att det va korsförlamning eller kolik vilket är skönt att veta på sitt sätt..


2013-08-25 @ 12:58:23

Kolik eller korsförlamning

Nu vet vi orsaken till att Marengo höll på som han gjorde på tävlingen igår. Han visade tecken på kolik på kvällen. Vi gick med honom i flera timmar och då blev det lite bättre. Han har bitit och skavt av pälsen på två punkter på var sida vid flanken pga smärtor. Precis över dom punkterna så ömmar han jättemycket. Det kan även vara korsförlamning som han har. Vi vet inte vad orsaken kan vara, men hovslagaren är i alla fall påväg och vi ringer antagligen veterinären senare..


2013-08-24 @ 13:59:10

Andra klassen

Rodeohoppning rent ut sagt. Framridningen och framhoppningen gick verkligen suuuperbra men så fort vi kom in på banan så slog det över i huvudet på honom. Han bara bocka och stegra, ja ni ser ju bilderna. Tre stopp varav två på första och en på det sjätte hindret. Men jag är nöjd. Egentligen vet jag inte varför jag inte är besviken men det är ju bra att jag inte är det haha.

Nu är vi påväg hem med en ganska lugn häst där bak (för en gångs skull). Ikväll så drar vi i jutagänget till greva och äter kvällsmat och bara umgås. Love it!


2013-08-24 @ 11:28:53

In action

Ja nu sitter jag, Maja och en annan från skultorp och äter på läktaren. Klassen startar 11.45, alltså tjugo minuter kvar.. Känner att det händer så sjukt mycket just nu.. Men snart ska jag börja rida fram igen, äntligen


2013-08-24 @ 10:34:02

Förklassen

Har precis ridit första klassen nu, fick två stopp.. Är inte jätteglad, inte för stoppen utan för hur Marengo betedde sig. Det är som om vi är tillbaka på steg ett när jag köpte honom. Men nu tror jag i alla fall att han fattar att det inte är okej, så nu jävlar ska vi bli felfria i nästa klass.


2013-08-24 @ 05:43:40

Godmorgon världen

Snacka om att jag är seg. Men vad gör man inte för att få tävla! Ska bli en superrolig dag. Maja ska hänga med och va lite fotograf på tävlingen och sen ska hon sova över till imorgon och vara med på den fotograferingen :) men nu måste jag göra mig iordning så vi kommer ut till stallet någon gång ;)


2013-08-23 @ 21:30:39

Helgens planer

Fick ett samtal idag och har nu bokat in en fotografering på söndag morgon. Ska bli såååå roligt!! Fotograferingen äger rum antingen hemma hos dom eller i stallet, det är upp till dom. Vädret ska vara på topp hela helgen och detta kommer bli den bästa helgen på länge! Tävling+fotografering=perfa
Big like (a)
 
 

2013-08-23 @ 21:22:00

Grafikbeställning

fick ett mejl av en tjej häromdagen som hade sett att jag gör gratis headers, och hon frågade om jag kunde göra en såkallad stallplan till henne på stallet.se . Jag fick måtten men inget mer och jag visste helt ärligt inte hur jag skulle göra den eller hur resultatet skulle bli men här ser ni i alla fall hur det blev, måste erkänna att jag blev rätt nöjd ^^ visst är den fin ändå? :D
 
 
 

2013-08-23 @ 12:47:29

Morgondagens tävling

Tävlingsanläggning: Mölltorp
Framridning: Hagarna vid transporterna
Framhoppning: ridhuset
Tävlingsbana: Utebanan
 
Klass 1, LC,
Startnr 3 
19 starter kat D
 
Klass 2, LC
Startnr 7
22 starter kat D

2013-08-22 @ 14:24:21

Marengo 22/8

Ni vet ju redan att jag trillade av två gånger på sista hindret jag hoppade. Men vi fick ändå det vi ville, att han skulle bli lite rädd och bli sådär osäker som han blir ibland på tävlingsbanorna. För få den effekten så satte vi upp hinder med schabrak, reflexer, en stege under och ja ni ser allt vi plockade fram.. Ponnyn som inte ens vågade hoppa plank i början hoppade ALLT (förutom trumman) utan att ens tveka! Vilken skillnad! Han kändes jättebra och jag är supernöjd ^^


2013-08-22 @ 08:45:03

Avramlingar

Haha ja Marengo lyckades få av mig två gånger varav jag landade en gång på benen. Aja, när man ger sig på ett självmordsuppdrag så får man ta smällarna ;)

Mitt tips till alla er när ni trillar av - slappna av och låt det komma!


2013-08-21 @ 17:57:07

Dagens träning

Idag blir det lite markarbete/hoppning. Vi ska sätta upp alla tänkbara titt- och läskiga hinder! Vet ännu inte riktigt vilka övningar jag ska göra och vad mer som hittas men vi får väl se ;)
 
 

2013-08-21 @ 08:21:49

v.34

Måndag: Promenad i skritt & trav
Tisdag: Tömkörning
Onsdag: Markarbete
Torsdag: Vila
Fredag: Dressyr
Lördag: Tävling
Söndag: Skritt/uteritt
 
Tävling i helgen! Div II första omgången i mölltorp. Vi startar LC förklass och LC lagklass, fast inividuellt då jag är reserv och inte med i laget denna omgången. 
 
 

2013-08-20 @ 22:06:00

Marengo 20/8

Jag tömkörde Marengo för första gången idag. Det gick jättebra! Har tömkört någon gång förut så det va inte helt okänt men det har mest varit mamma som har tömkört Marengo. 
Marengo var jätteduktig. Han gick avslappnat och jobbade med nacke och rygg. 
 
 
 

2013-08-20 @ 12:52:34

Förberedelser

Tänkte lägga ut en stor bloppis sen, med schabrak, ridutrustning och mycket mer :) vi får se vad det blir ^^


2013-08-20 @ 12:10:03

Hoppträning 18/8

Frida och Fanny hade fullt upp så vi fick istället träna för vår lagledares tränare Terese Överlinen. Hon var riktigt bra, många tränare fokuserar på hästen, att man ska rida den på rätt sätt men Terese menade att om ryttaren rider korrekt så rider man automatiskt hästen rätt. Vi började med lite bomövningar, på volter och serpentiner för att mjuka upp hästarna och hitta rätt tempo med bra flyt. Vi hoppade inte många höga hinder utan svårare övningar där vi ryttare fick jobba mer. 
 
Dom tipsen jag fick va att jag ska låta Marengo spänna sig när han gör det. Han tycker hindren är läskiga men samtidigt så vill han så gärna. Det gör att han hoppar jättesnabbt över hindret och ibland slarvar. Och efter hindren så blir han jättepigg och nästan drar iväg. För att motverka det måste jag träna på mycket bomövningar och sånna som jag kan träna på och utvecklas men Marengo behöver inte hoppa så höga hinder. Terese berättade även att flera av dom bästa hopphästarna i deras stall va precis som Marengo, och att höjderna kommer med tiden.
 
 

2013-08-19 @ 18:05:04

Redigering

Ledsen för uppdateringen! Har galet många bilder som ska redigeras och tiden räcker knappt till. Jag uppdaterar senare/imorgon om hur det gick på hoppträningen igår. 
 
När jag reigerar så tar jag bort onödigt saker i bakgrunden, allt för att framhäva och få hästen/ekipaget i fokus. Jag gör så att bilderna får lite mörkare nyans och bättre skärpa. För att hästen ska vara det som drar till sig blickarna så brukar jag använda en vanlig standardpensel som är mjukt rund och sänka opaciteten till ca 7%. Därefter målar jag från kanten in mot hästen. Mörkast ute i kanten och ljusare in mot hästen. Även runt ryttaren målar jag lite mörkare så att hästen framhävs. Jag brukar inte ändra på bilderna och göra en jättestor skillnad, för det är ju inte fint när man verkligen ser att bilden är redigerad :)
 
 

2013-08-17 @ 17:47:42

Kräftskiva

Nu blir det kräftskiva hos pappa. Efter det ska jag redigera 500+ bilder från gårdagen och dagens tävlingar på Grevagården :)


2013-08-17 @ 12:58:35

Tidig födelsedagspresent

Hihi fyller snart år och jag fick en tidig födelsepresent av mamma ^^ dessa godingar ska invigas idag när jag och Marengo galopperar på fälten! Sååå nöjd och glad :D

Kan någon gissa vilken färg jag valde..?;)


2013-08-16 @ 22:31:35

Bilder från dagen

Här är ett litet urval av bilderna från dagens tävlingar på grevagården. Orkade inte redigera eller sätta min logga på bilderna men jag bara antar att ingen kopierar? för det är förbjudet att kopiera, oavsett om det är du på bilden. tävlade du/ kände du någon som tävlade iag i första klassen så mejla [email protected] , jag fotade dom flesta :)
 
 
 

2013-08-16 @ 08:22:00

Header klar

Ännu en header klar. Denna gången var det åt Madeleine Lindroth som bloggar på http://teamdalbraten.weride.se/
 
Vad tyx?
 
 

2013-08-15 @ 22:13:33

Morgondagen

Marengo får vila imorgon och jag tillbringar min dag på Grevagården för att titta på grevagårdsderbyt och ridsport ponny cup. Kameran hänger självklart med och förhoppningsvis blir det lite fina bilder som jag kan lägga upp här på bloggen :) ska även kika på ett par nya stigbyglar i shopen, hoppas på bra reapriser! :D

2013-08-15 @ 19:07:12

Marengo 15/8

Idag var ingen vanlig dag, för idag var Marengos förra ägare på besök! Jag gjorde iordning Marengo och åkte ner med honom till Juta där vi mötte Emma som vi köpte honom av. Medans hon red fram så byggde jag, mamma och hennes mamma fram hinder. Det blev en långsida med 21m emellan, en kombination med räcke-oxer och tre små sockbitshinder. Emma började på långsidan 60cm och jobbade upp till 90cm allt eftersom. Kombinationen hoppade dom på 1m. Det gick väldigt bra för dom :) 
 

2013-08-15 @ 13:32:57

Finn fem fel

Den översta bilden är orginalet och den undre har fem fel, vilka? 
Ledtråden är att kolla noga, det är små fel..
 

2013-08-15 @ 12:57:17

Varför jag alltid rider Marengo med öronluva

Jag fick en fråga varför jag alltid rider Marengo med luva och här kommer en förklaring åt detta:) På både träning och tävling så tappade Marengo väldigt lätt fokus innan jag började med luva. Han kollade och lyssnade på allt annat och struntade fullständigt i mig. Det resulterade i uteslutningar, avramligar och allmänt sura miner. Men så började jag använda luva, främst i hoppningen, som hjälpte till att stänga ute ljudet. Nu använder jag nästan alltid luva. Det känns mycket bättre och Marengo känns lugnare. 
 
 

2013-08-14 @ 18:20:52

Dagens övningar

Idag blir det dressyrpass, främst fokus på sidoförande skänklar. Öppna, slutna, framdelsvändningar och skänkelvikningar är planen. Målet med passet är att Marengo ska lyssna och reagera snabbt på vad jag ber honom om.


2013-08-14 @ 17:46:39

Tips hur man får hästens öron framåt

Yeah, mission possible! Mitt tips är att göra hästen intresserad. Hästar, i alla fall Marengo haha, är nyfikna djur så använd saker som inte är vanliga för din häst, eller mat som alltid funkar;) nya saker och ljud funkar (nästan) alltid :)!


2013-08-14 @ 14:02:36

Fy skäms

Uppdateringen är i botten nu.. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om.. Tips?

2013-08-13 @ 12:53:18

Marengo 13/8

Marengo gick väldigt bra. Han var ärlig och gjorde allt jag bad honom om. Däremot så var han inte riktigt framför skänkeln och jag hade önskat lite mer energi i traven. 
Jag och två andra i stallet red samtidigt. Vi började med travbommarna och tog galoppbommarna efter det. Som avslutning tog vi travbommarna några gånger till och sen skrittade vi ut en liten sväng:)
 
 
 
 

2013-08-12 @ 22:58:06

Dagens övningar

Höga travbommar
Träning på spänst, höga knälyft och mycket myskelarbete. En perfekt övning för Marengo då han inte kan springa iväg och är tvingad att ha fokus på uppgiften. Ryttaren gör inte så mycket utan ger bara stöd. Sjukt bra träning, speciellt för heta hästar som måste bromsa upp och för yngre hästar som inte riktigt har koll på benen. Rekommenderar övningen starkt! Fast börja med några bommar på marken och några på lägre höjd så att hästen fattar vad som gäller:)
 
Avstånd: D-ponny avstånd är ca en meter mellan bommarna. Sen skiljer det bara någon decimeter mellan avstånden till C osvosv :)
 
 
Galoppbommar
En suverän övning för kontroll. Man ska få jämna galoppsprång och kunna åka och korta galoppen, alltså få in så många och så få galoppsprång som möjligt. Jättebra för hästar som är lite heta och för dom som inte har så mycket egen motor då man ser resultat om man kan öka och minska tempot. Enkel och snabb att lägga fram.
 
Avstånd: Jag brukar ha 21 meter mellan bommarna men det beror ju helt på hur stor bana man har. Till exempel 18 meter funkar ju precis lika bra ;)
 
 

2013-08-12 @ 14:54:03

v.33

Måndag: Markarbete
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Emma rider
Fredag: Vila/ skritta
Lördag: Dressyr
Söndag: Hoppträning
 
Beroende på vädret så kan jag ändra om lite i min planering. Det enda som egentligen är bestämt är att Marengos förra ägare Emma kommer och rider och hoppar honom på torsdag, och hoppträningen inför Div II på söndag. Träningen är på Jutagården och tränaren är Fanny Nilsson. 
Det är en normaltuff vecka, på fredag ska jag åka ut och bara pyssla om Marengo. Borsta och gå en liten promenad. 
 
Kameran åker med ut till stallet hela veckan så att ni får se massa nya fräsha bilder!
 
 

2013-08-11 @ 22:59:29

Marengo 11/8

Dagens pass blev en blandning mellan dressyr och miljöträning. Han var lite överallt haha, det var väldigt svårt att hitta till känslan vi hade igår men till slut så! Så fort jag fått igenom skänklarna så började han gå i lägre form, min finafina Marengo<3
 
 

2013-08-11 @ 21:15:00

Sommarbilder

Mamma fick vara mästerfotografen idag när jag och Marengo fotades i spöregnet och åskovädret. Det va väldigt varierat ljus så bilderna blev väldigt olika, men resultatet ser ni nedan:)
 
 
 
 

2013-08-11 @ 14:19:27

Dagens planer

Nu ska jag åka till media markt, öb och hööks för lite ärenden :) senare blir det stallet och om vädret klarnar upp så blir det fiiiin fotografering på mig och Marengo med vit sommarklänning! Löve it<3
 
 

2013-08-11 @ 11:55:13

Marengo 10/8

Vi låg på 15-meters volt större delen av passet. Marengo var väldigt pigg och stressade upp sig själv så målet med dagens träning var att få honom att slappna av och bara rulla på. Vi började i skritt och det lossnade rätt fort. I traven var det lite svårare. Marengo ville bara gå i slängtrav och han var hela tiden på gränsen till att börja galoppera. Men efter ett bra tag så började han gå i lite långsammare takt och började jobba med ryggen. Jag saktade av till skritt och tog en galoppfattning därifrån. Eftersom han gick bättre i skritten än i traven så gick den lugna och mjuka känslan över till galoppen. 
Jag är nöjd med ripasset. Jag nådde dit jag ville och Marengo fick jobba med nacken och ryggen. 
 
 

2013-08-10 @ 18:21:00

Hundvakt

japp, här sitter jag och Tindra och kollar på tv (a) 
 

2013-08-10 @ 15:50:00

Gyllene tider konsert

tror ingen har sett missat bilden i tidningen på mig och mamma när vi va på gyllene tider konsert igår med några vänner till familjen. snacka om att jag ser helt drogad ut.. aja.. I alla fall så åkte vi dit vid sex och stod i kö ganska länge. Förbandet var Linnea Henriksson, lite speciell tjej men hon har en grym röst! Hon passade bra som förband också tycker jag:) Gyllene tider är inte direkt mitt favoritband och jag älskar varken dom eller deras låtar. Men det var lite mysigt ändå och mamma hade varit på deras konserter förut så det blev lite tillbakablick i livet ;) 
 

2013-08-10 @ 10:44:07

Hur går det för Julle?

Jo, dags att uppdatera lite om läget med min förra c-ponny Julius och hans ägare :) Julle har vilat en månad men är i full gång nu! Dom pysslar med honom och han lever livet helt enkelt ;)
 
 

2013-08-09 @ 16:19:41

Marengo 9/8

Vila
 
 

2013-08-09 @ 13:11:00

Röd Vit Outfit

 
 

2013-08-09 @ 08:43:00

Hööks höstkatalog 2013

Jag är faktiskt besviken över Hööks höstkatalog. Inget som stack ut speciellt, inget nytt och fräsht förutom HvPolo som alltid lyckas med sina kläder.
Jag tyckte att det var lite konstiga färger också, jag skulle inte ha sånna lila kläder som hööks har i kollektionen, men det är ju en smaksak. Det enda jag fastnade för var tröjorna nedan som ni hittar här och här. Den blåa har inte så fin passform som den bruna har, men jag är inte jättekär i den brunas fickor. Nej fy skäms hööks, dags att komma med nya grejer!
 

2013-08-08 @ 22:02:00

Marengo 8/8

Idag fick han gå lite lugnare eftersom vi var iväg igår. Jag skrittade ut barbacka på honom ungefär en kilometer i skritt och trav. Det blev även lite vattenträning för det var pölar här och var hela vägen. Han var väldigt pigg idag, piggare än förväntat. Men han var även väldigt skydd och töntade sig hela tiden.
 
 
 

2013-08-08 @ 21:24:53

Mål hösten 2013

Okej, dags att sätta upp mål inför hösten. Vad behöver vi träna på? Vad vill jag uppnå innan 2013 är över?
Vi behöver tävla många LB och satsa på felfritt. På träning så ska vi hoppa banor på 1,10 till 1,20cm är väl tanken:) till våren så vill jag egentligen börja tävla LB+ och LA så för att hinna med det måste vi träna stenhårt och bli säkra på LB nu i höst och i vinter. 
I dressyren vill jag att han ska bli mer avslappnad och gå i lägre form. Jag måste få koll på ytterbogen och inte bli för fast i innerhanden när han börjar bråka och krångla.
Vad det gäller mig så måste jag verkligen få koll på mina händer! Jag får skärpa mig ordentligt nu och rida med stängda händer! Upp med blicken över hindren och att verkligen vänta ut Marengo i hoppningen. Jag måste också träna på min hoppsits.
 
 

2013-08-08 @ 15:45:00

Tips på stigbyglar?

Det känns som mitt vänsterknä är påväg att paja varje gång jag rider och jag funderar på att byta stigbyglar till några med mer stötdämpning och svikt. Har ni några ni kan tipsa om? 
 

2013-08-08 @ 13:27:00

Skillnaden på ett år

haha snacka om skillnad.. Jag ser ju helt vettskrämd ut för ett år sen!? :'D ojojoj.. snacka om att jag både har blivit självsäkrare och att Marengo har utvecklats! 
 
 
 
 

2013-08-08 @ 12:01:00

P-E-R-F-E-K-T-I-O-N


2013-08-08 @ 10:21:00

Sits och position

Att ha en förebild och någon att se upp till är väldigt viktigt. I mitt fall så är det Douglas Lindelöw. 
 
Jo jag vet, lite olika höjder på hindren, men nästan samma.. eller inte haha.. man kan ju alltid drömma, baaara 45cm skillnad hehe...;) Nu hittade jag ingen bättre bild på Douglas när hans häst Lovely Balahé är i samma position över hindret men det får funka ändå. 
 
Marengo lyfter bra på frambenen, fast man kan tycka att han kan "pressa ihop" dom lite mer som Balahé gör. Jag vet att hans bakben har kommit nu och det är inte jättestor skillnad från B. Jag kan faktiskt tycka att M har en finare hals över hindret, mer båge och lyft men som sagt så är det två helt olika hinder och dom är inte i samma position över. M har börjat att hoppa mer med ryggen och inte så plant som förut, men jag vet att det kan bli ännu bättre.
 
Enligt bilden så behöver jag luta mig mer neråt och plana ut ryggen. Min skänkel har ungefär samma läge som Ds, vilket är bra då jag har tränat sjukt mycket på det.. Jag skulle behöva ta fram handen lite mer utan att släppa stödet i munnen som M behöver. Min satans hand måste det blå någon ordning på! På denna bilden var det inte så illa, men annars så brukar jag ha handen helt öppen. Allt för att kunna ge M en bra eftergift fast jag egentligen rider såå mycket bättre med stängd hand. Skärpning..! Min blick är bra, ibland kan jag titta ner men det har jag tänat på massor
 

2013-08-07 @ 22:26:00

Pay & Jump 7/8

90cm
Det kändes jättebra! Vi fick två stopp på tredjehindret, ett ljus och mörkbrunt räcke som vi hoppade mot solen. Första stoppet var för att jag inte tog ut vägen ordentligt. Han fick inte hinderkontakt förrens det var för sent. Andra stoppet kollade jag ner på hindret och lutade mig automatiskt framåt. Tredje gången var jag bestämd och tänkte på allt som mina tränare har sagt åt mig. Då gick det bra och vi fortsatte banan utan några minsta tvekningar. Inte ens på muren eller vattenmattan! 
 
100cm
Klockren bana!! Bästa någonsin! Ingen tvekan, ingenting! Vi fick en rivning på hinder nr 8, men det gör absolut ingenting. När jag kollar på filmen så ser man inte ens att han river. Han nuddade knappt bommen men hur som helst så fick vi ett jättebra flyt och fast vi kom lite långt ifrån eller lite nära så körde vi på. Obeskrivlig känsla!
 
Floby Ryttarförening
En jättemysig anläggning! Lite tungt och löst underlag i lilla padocken där framhoppningen var, med tävlingsbanan var superbra! Saknade en funktionär på framhoppningen men annars har jag inget att klaga på !;)
 

2013-08-07 @ 09:29:37

Äventyrsbadet

Nu sitter jag och Hanna utanför ingången till äventyrsbadet, Skövde arena. Två andra kompisar kommer möta upp oss senare så ska vi stanna till tre. Efter det ska jag hem och byta om för halv fem börjar pay & jumpen i Floby. Mamma hade anmält mig och Marengo till 90cm och 1m, spännandespännade;)


2013-08-06 @ 22:18:27

Fotografering nr 2


2013-08-06 @ 21:50:59

Fotografering nr 1

 

2013-08-06 @ 20:20:53

Marengo 6/8

tjatja bloggen!! haha skoja, 
idag har jag och Maja varit ute i skogen och letat nya skogsvägar då vi bara har en som är ridbar.. Men vi hittade en liten kringelikrokväg som ledde tvärs över den gamla vägen, alltså hälften så lång som den gamla. Väldigt skönt att slippa gå en bit och sen vända för att inte behöva gå runt hela  långa rundan. 
 
Vi gick förbi några hallonbuskar och stannade i ungefär tio minuter. När jag skulle sitta upp igen så började Marengo gå iväg så jag blev hängandes på mage tvärs över sadeln haha.. Men jag lyckades kravla mig upp till slut;) Maja lyckades ta kort och filma med mobilen, ni får se dom senare!
 
Marengo verkade lugn och glad idag. Dock kan det ha varit för att han för en gångs skull fick äta medans vi kollade efter rådjursvägar och liknande. 
 

2013-08-06 @ 13:20:34

Tråkiga nyheter


2013-08-06 @ 11:28:34

Fotografering

Nu på morgonen har jag varit och fotograferat mina två kompisar och deras ponnys. Blev sjukt fina bilder!! Lägger upp dom senare, men här får ni tre exempel :)


2013-08-06 @ 11:25:37

Bad med hästarna

i morse så badade vi med hästarna, och jag fick mig ett ordentligt dopp.. Marengo hatar vatten och behövde lite draghjälp av haflingern Jusette, men nu var det så att hon höll på att skvätta med hovarna så Marengo blev helt genomblöt. Enda flyktvägen var utåt mot sumpbotten och där fick han panik och började hoppa och greja. Jag släppte taget så fort jag kände att jag inte kunde bli trampad eller hamna mellan honom och stranden. Marengo galopperade upp till dom andra hästarna och lugnade ner sig. Ingen blev skadad som tur var och Marengo badade två gånger till, dock bara till knäna men det var bra att vi inte avslutade efter det som hände.

Hur som helst är vi i alla fall påväg hem till lilla Skövde nu :) uppdaterar senare igen!


2013-08-05 @ 22:32:15

v. 32

Måndag: Vila
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Hoppning
Torsdag: Dressyr / Fotografering
Fredag: Uteritt
Lördag: Dressyr
Söndag: Connemaramästerskapen
 
Som ni ser så är det en rätt tuff vecka med fler dressyrpass än vanligt och färre uteritter. Dock kommer inte alla pass vara på banan utan även i skogen och på fälten :) På söndag är det connemaramästerskapen. Jag och Marengo startar en LC hoppning
 
 

2013-08-05 @ 16:39:15

Bildbomb Marengo

 

2013-08-05 @ 10:31:00

Bildbomb Kattungar

Dessa små sötnosar bodde på gården där lägret va, tycker inte ni att dom är söta?
 
 

2013-08-04 @ 22:58:31

Finn mer än fem fel

Har laddat över och kollat igenom över 2000 lägerbilder nu... Genomsnitt 286 kort per dag! (ja jag använde miniräknare..^^') galet men sjukt många och fina bilder! Är snart klar, men sålänge får ni roa er med "Finn mer än fem fel" haha
 
Den översta bilden är rätt och det är den undre som felen är på;
 

2013-08-04 @ 01:31:30

Linn gästbloggar!

Tjatja bloggeeen, skoja.
Men hej ! Linn här, som ni säker vet så är ju carro på ridläger och jag är oxå på det ridlägret, så det va här vi lärde känna varann osv, haha skön tjej det där.....

Jag orkar inte berätta varenda detalj om mig men jag är 13 år och bor i värmland, jag har en häst som heter Beatrice som är 5 år, men just nu är hon halt så hon skrittas bara och medans hon gör det så rider jag en häst som heter Minus och hon är absolut en utav de bästa hästarna jag ridit, bästa minus<3

men idag på ridlägret så hoppade vi ju terräng bana och jag och Carro vann, bäst som vi är lixom ;)

Och imorn ska vi eventuellt åka iväg och bada med hästarna, så det blir spännande och se om dom går i eller inte, men vi hoppas på det bästa, right?

Har inte direkt nåt att säga och jag tänker inte babbla om ingenting men aja ha det så bra så kanske vi hörs nån gång, hejdå!


Ps: här får ni en bild på mig och Beatrice när vi va iväg och badade förra året.


2013-08-03 @ 23:15:21

England vann!

Resultatet är som rubriken lyder; England blev det vinnande laget! Snacka om att vi hade roligt! Och Marengo verkade också ha roligt, spetsade öron hela tiden och kollade in alla hinder. När han hoppade så kortade han först in galoppen och sen så sköt han iväg över dom.

Klart höjdpunkten på hela lägret, fast allt har varit sjukt roligt!! Kommer klart åka hit nästa år igen och jag rekommenderar alla att åka till lägren på Stall Liori! Ni kommer inte ångra er !;)
Imorgon bär det hem igen. Ska bli rätt skönt, sova ut på morgnarna, fast jag har fått många tips som vi ska träna vidare på!

Resultaten;
1. England - 12,53 min
2. Egypten - 15,00 min
3. Sverige - 23,07 min (?)


2013-08-03 @ 20:29:58

Nästa:Terräng!

Vi har nyss varit ute och byggt en terrängbana på en lång skogsväg så vi ska snart rida ut och "tävla"! Vi tävlar i olika lag och olika länder. Och varje lag har outfit efter flaggans färger :) haha inte den tydligaste beskrivningen men aja, ni kanske förstår ändå.

Lagen;
Corre & Isabella, Team Sverige
Maja & Cornelia, Team Egypten
Carro & Linn, Team England


2013-08-02 @ 15:42:50

Pay & jump 1/8

Både rundan med Marengo och Mirakel (5åringen) blev felfria! Fast det blev lite snurrigt och underlaget var bland det tyngsta jag har ridit på. Men jag är nöjd ändå!


2013-08-01 @ 14:07:10

Jag lever!

Oroa er inte, jag lever! Haha nej men jag måste be om ursäkt för uppdateringen! Tyvärr så är jag på landet där jag knappt har någon täckning, det är bara på vissa små ställen som det ibland kan vara 3G. Däremot så är det enklare att lägga upp bilder på instagram så om ni vill veta lite vad som händer så kan ni följa mig där @carolinehoerschelmann

I alla fall så red vi till Stall Dunderbacke igår och sov där tills idag. Det är en jättefin anläggning med stor sandbana (dock något tungt underlag) och en rundkorall som jag ska träna Marengo i lite senare. För övrigt så går han med Pascal i en stor hage med en lösdrift som är byggd för 10 storhästar. Nöjd ponny kan jag lugnt säga haha.

Senare idag, runt fem ska vi köra lite pay&jump här på Dunderbacke. Jag ska hoppa Marengo 90cm och en 5-årig valack som heter Mirakel i 60cm. Jag har inte ridit Mirakel förut och han är inte hoppad så mycket så det ska bli roligt!

Idag får Linn och Anna, två andra lägerdeltagare stå för bilden, väldigt vacker måste jag säga haha ;D


RSS 2.0