2013-02-18 @ 20:11:00

Självförtroende

Självförtroende är vad ordet säger, förtroende till sig själv och sin förmåga. Detta innebär att man litar på sitt eget omdöme och sina möjligheter att hantera olika situationer i livet. Detta kan synas enkelt men allt för många människor går omkring med en gnagande känsla av att man inte är är tillräcklig. 
 
Att ha självförtroende innebär också att man förväntar sig lyckas med de mål man sätter upp. Framgång, att själv sätta upp det mål man klarar. Om man sätter upp mål men aldrig når upp till dem får man dåligt självförtroende. Det samma gäller om man aldrig sätter upp några mål. Hur ska man då veta att man lyckas? Med "lycka" menar jag inte makt och rikedomar, utan mer givande mål. 
 
Många gånger han man sett eller mött människor som inte vågar göra det dem egentligen vill. De är rädda för att misslyckas, göra bort sig totalt och verka löjliga. Vem är det som inbillar sig att man inte klarar något? -ingen annan än personen själv. Det är vi som får oss att känna oss otillräckliga, men det är aldrig för sent att börja tro på sig själv och sin förmåga att klara av och lyckas även i nya situationer. 
 
 

Kommentarer
Postat av: julle

Bra skrivet!

2013-02-18 @ 22:18:53
Postat av: Anonym

Bra och inspirerande text!

2013-02-19 @ 07:43:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0