2012-09-14 @ 09:49:00

Så känns det att rida Marengo

Det är svårt att förklara känslan, men jag ska göra så gott jag kan :)
 
I skritten så har han aktiva och höga steg, men det flyter ändå på och lätt att hänga med. När vi värmer upp och han går på lång tygel så känner man att hela hans kropp följer med i takten, från huvudet till koset och bak. Han går i så kallad "uppförsbacke" vilket betyder att han går högt med frambenen, högre än bakbenen och då ser det ut som om han går uppför en backe. Det känns verkligen när han skrittar och travar.
 
Traven är vääldigt aktiv och man sätter och ställer sig upp rätt ofta. Han växlar med benen mot marken snabbt och har höga ben. Det känns som om han gör "höga knän". 
 
Galoppen, det känns som att rida på en häst, men snabbare språng. Stora och luftiga, superskön men lite svårt att sitta när han gör sina små hopp. Absolut hans roligaste gångart då man aldrig kan slappna av och måste hitta *känslan*, inte tänka för mycket på vad man gör rätt eller fel. Lite som att sitta på en gunghäst fast med galoppsprång och bockningar ;)
 
Det känns som att rida på en elektrisk tjur :)
 
Känslan är helt otrolig, att aldrig slappna av men att allt ändå flyter på. Marengo är inte lätt att rida, men jag dras ju till busiga ponnyer! :) 
 
Bild i repris, igen..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0