2013-01-23 @ 08:15:00

Hoppträning 22/1

Tränade för Frida Hansson. Det gick och kändes superbra! Marengo var pigg och lyssnade på alla hjälper (va dock lite emot sidoförande skänkel) och han hoppade sjukt fint! Vi hoppade ett hinder på 1,05 m och en annan räknade Frida ut att hästarna hoppade ca 1,10 (kryss). Han kändes jättefin, hoppade lätt över alla hinder och stannade inte en enda gång, fast han var påväg att göra det på "kryssoxern" som han tyckte va lite läskig.
 
Höjden där bommarna möts vet jag inte säkert. Chansade bara. 
"Detta hindret är inbjudande för ryttaren som tänker 'Det är ju bara 75cm' men hästarna hoppar högre. I detta fallet så är det 110 skulle jag tro" Frida Hansson
 
 
Ett galoppsprång mellan bom och oxer. 
"Samma sak här. Ryttaren ser höjden på kryssen där bommarna korsar varandra medans hästen hoppar högre. I detta fallet 105" Frida Hansson
 
 
 
ÖVNING 1:
Detta va banan. Vi började med studsen (bom hinder bom) och sedan red vi på sockerbitshindret till höger. Efter det red vi en båge och hoppade sockerbiten till vänster. Rakt fram - sväng - och sen bommen och "kryssoxern". 
 
ÖVNING 2: 
Vi hoppade "kryssoxern" och fortsatte runt till studsen som nu va en kombination (se bild hur det ändrade sig). Efter det vände vi till vänster och hoppade "kryssoxern" igen. Det fortsatte så, som på en åttvolt, tills det kändes bra och man var nöjd. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0